Kaybolan güvercinler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mehmetemin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet emin şahin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Her hafta sonu yaptığım gibi bu sabahta kuşlarımı salmıştım 3 hafta önce çil sivas taklacım çatıda yatarken birden ortadan kayboldu kaçtı desem kuş eski bir kuşum yere indi kedi falan aldı desem ben kümes yakınlarındaydım şahin götürdü desem kuşlar hiç uçmadılar bugünde sabahtan kaçaklar vardı havada kuşları kaldırdım 2 tanesini indirdim alttan pırıltı için gene sivastan getirdiğim şekeriyi saldım kuş çatıya kondu eve çıkıp geldim tüm kuşlar yerde ama şekeri yoktu bu kaybolan 2. taklacım acil yardım edin :?

Her zaman dediğim gibi insan elindekil kuşların kıymetini bilmeyip , havadakinide elde etme çabasına girdiğinde elindekileride kaybediyor.Seninde durum bu şekilde.Bırak kaçağı ; havadaki başkasının kuşunu kendi kuşlarını uçur keyfini al.O yakaladıklarının sahipleride şu anda senin gibi , kaybettikleri kuşlarını arıyorlar...

Kuş yakalamak ayrı bir zevk bence . Bizim buralarda herkes kaçak kuşun peşinden koşar bizde böyle gördük . şevket abi vardır çok güzel dönekleri var ama o bile kaçak yakalıyor başkasına veriyor yada satıp yem parası çıkarıyor buda ayrı bir sanat bence ama herkesin fikirleri farklıdır saygı duyarım :heyo:

SAygı duyulma söz konusu bile değil bence Ağır konuşmak istemem ama hırsızlıktır canı yanan bilir.

mehmetemin' Alıntı:
Kuş yakalamak ayrı bir zevk bence . Bizim buralarda herkes kaçak kuşun peşinden koşar bizde böyle gördük . şevket abi vardır çok güzel dönekleri var ama o bile kaçak yakalıyor başkasına veriyor yada satıp yem parası çıkarıyor buda ayrı bir sanat bence ama herkesin fikirleri farklıdır saygı duyarım :heyo:

kuş yakalamak ayrı bir zevkse neden kaçan kuşunuzu arıyor ve üzülüyorsunuz. mademki tutak peşinde koşturuyorsunuz kaçanında peşine düşmeyeceksiniz. çünkü o kaçak dediğiniz kuşlarından sahipleri var. gelelim tutakçılığın sanat olduğuna. tutakçılık ne zaman sanat oldu da bizim haberimiz yok. sanat hazıra konmak değildir.sen şu kaçak kuşların peşinden koşmayı bırak kümesine herkes tarafından satın alınabilecek, piyasası olan kuşlardan 2 takım alıp kümesine koy.bu 2 takım 45 günde 2 takım yavru büyütür. bu yavruları satsan bile senin harçlığını ve kümesindeki kuşların yemparasını çıkartır. bu sayede sende kumar oynamamış olursun. ne kumarı abi dersen tuttuğun kuşun hasta olduğunu ve kümesine hastalık taşıyabileceğini veya tuttuğun kuşun piskopat birine ait olduğunu bilemezsin.

Benim kaybolan kuşumu birisi yakaladıysa istemem zaten ama bende aramam öyle yakaladığım kuşun sahibini . Ben kaçak yakalayınca kaliteli olsun olmasın zevk alıyorum . Benim kuşlarım havada yakalayabilen varsa buyursun .

mehmetemin' Alıntı:
Benim kaybolan kuşumu birisi yakaladıysa istemem zaten ama bende aramam öyle yakaladığım kuşun sahibini . Ben kaçak yakalayınca kaliteli olsun olmasın zevk alıyorum . Benim kuşlarım havada yakalayabilen varsa buyursun .

Bu söylediğinle açtığın konunun ne kadar çeliştiğinin farkında mısın ?
Kaçan kuşunu bulmak için açtığın konuda , kaçırdığın kuşlarını aramadığını , istemediğini söylüyorsun (:
"bu kaybolan 2. taklacım acil yardım edin" , "Benim kaybolan kuşumu birisi yakaladıysa istemem zaten" (: :tamam:
"Benim kuşlarım havada yakalayabilen varsa buyursun ." diyorsan " bu kaybolan 2. taklacım acil yardım edin" diye konu açmana gerek yok değil mi ?

Bana görede kacak kuş yakalamak ayrı zevk :)
Bikere havadaki kuşun sahibi yoktur.Bu böle bilinir

Geri