Kayıp.

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Arif topçu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Çok ilginç birşey oldu 1 aydan beri ucurdugum kendi kendine gezip dolasan baskam bugün birden kayboldu sizce nolmus olabilir geri gelirmi?

Atmaca kapmış olabilir yere inmiş sen görmemişsin kedi kapmış olabilir veya gece bir catıya sinmiştir sabah acıkınca gelirdir inş

Atmaca biraz saçma geliyor çünkü kusumu hergün 1 saat dısarda bırakırdım gezer dolasır gelırdı. Bende bi arkadaşa gitmiştim 1 2 saatligine geldiğimde yoktu halbuki hep zamanında gelirdi kümese. Zıpkın gibi kustur atmacaya yem etmez kendini :) Ama hava rüzgarlıydı baya.

Martı olabilirmi? bu aralar martılar pek meydanda değiller.

atmaca yada kerkenez muhtemelen

yırtıcı bir kuş ( doğan, atmaca vs. ) vurmuş. yaraları pek derin görünmüyor . muhtemelen 1-2 haftaya bir şeyi kalmaz.
o yaraları kedi yapsa idi büyük ihtimal ölürdü.

Canım kardeşim o yara ve gaga vurmalrına biraz teremisin sür bir hafta sonra düzelir selamlar.

emre gül kardeşimizin dediği gibi atmacanın işi; bu arada bilgilendirme ihtiyacı hissettim arkadaşlar. kerkenez güvercin boyutunda hatta biraz küçük bir yırtıcıdır sığırcık serce gibi küçük ve ötücü kuşlarla beslenir onları yakalayabilir güvercin zor bir av olduğu için uğraşmaz, atmaca güvercinden büyük ve güvercin gibi kuşlarla beslenir hızlı vuruşlarla kuşu alır gider iyi kavradığı zaman kurtulan kuş yoktur ama tutamadığı zaman kaçırır, doğan veya kılıç kanat dediğimiz kuşlar ise atmaca boyunda olup kumru güvercin ve diğer kuşlar tavuk piliç karga falan herşeyi yer, 100 - 200 metre civarı yüksekten kendini avına doğru kanatlarını kapatarak bırakır mermi gibidir elinden avını asla kaçırmaz komşumun horozuna gökyüzünden taş gibi düşerek vurdu ve aldı gitti göz önünde. şahin ise tavşan tavuk giller gibi iri hayvanları avlar güvercine çok aç olduğunda gelir. çok karıştırılıyorlar o yüzden uzun uzun yazdım

saygılar Atakan...

Geri