KAYSERİDEN BİR KUŞ DAHA-3

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mermi38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

mermi38

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet mermi
Meslek
elektronik
İlgi Alanı
Kediler
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wE9MdTeAI6U[/youtube]
DAHA İSTEDİĞİMİZ GİBİ OYNAMIYOR AMA HAFTALIK VİDEOSUNU KOYMAYI PLANLIYORUM.SİZ DEĞERLİ KUŞCU ARKADAŞLARIN YORUMLARINI BEKLİYORUM.SAYGILAR.

ahmet kardesim kaldırdıgınız bütün kuşlarınız güzel tebrik ederim emeklerinize saglık yalnız kendim olarak sunu söylemek isterim RÜZGAR oyunlu kuşun en büyük düşmanıdır kusu bozar kuş iki kat mücadele etmek zorunda kalır bu güzelim kuşları daha sakin havada uçursanız dahada güzel performans izleriz

100 metreyi 10 saniyenin altında kosan bir atletin normal havada rüzgar ölçümünü düşünürsek 150 gram kuşun rüzgarlı havada halini siz düşünün hem işini yapıp hem rüzgarla mücadele çok zor kuşlarımızı biraz da kendimiz bozuyoruz bu şekil kuşlarımızın kıymetini bilmeliyiz tekrar emeklerinize saglık güle güle besleyiniz paylasım için tesekkürler

SAYGILAR

Muammer beyin söylediklerine katılıyorum,
Rüzgar kuşu baya zorluyor hele hele oyununu tam olarak oturtmamış kuşlarda kuşların fazla efor harcaması kuşun oyununu
Yapması gereken kalitenin altında bırakıyor,Ama şu bir gerçekki,,,
izlettiğiniz kuşlar çok iyi emeğinize gönlünüze sağlık.

kardeş kuşlarınızın maşallahı var, damarı sağlam kuşlar, yanlız bişeye deyinmek istiyorum ; kuşların hemen hemen hepsinde fişeklerde bi hırssızlık mevcut, yani kuş dama sokulunca gitsemmi gitmesemmi diye bikaç saniye düşünüp ağırdan alıyor fişeği, onun haricinde kuşlar çalışılacak beslemeye değer değerli kuşlari, elinize emeğinize sağlık saygılar...

Kuş güzel ama rüzgarlı hava oyununu olumsuz etkilemiş, bir de tam sefere geldiği yerin üstünden havayi hat geçiyor, kuş bu yüzden rahat dikine gidemiyor gibi. sefer yerini 5-10 metre sağa sola kaydırabilirseniz daha güvenli olacak gibi. İyi uçurmalar dilerim.

maşallah güzel küş inşallah yarış günü daha iyisini yapar

Alllah ağzınızın tadını bozmasın , Maşallah kuşlarınız çok güzel oynuyor .. SelamlarŞEREF

s.a istikrarsız bir kuş ve çıkışları eğri ağır bir kuş benim şahsen hoşuma gitmedi. güle güle besleyin.

Maşallah kuş güzel oynuyor,sağlıklı uçurmalar dilerim..

Kuşun şamatası beyazlarınızdaki gibi çok güzel ancak kuş yavrudan düzenli idman almamışa benziyor biraz daha hafiflerse yem verilmeden aç olarak rüzgarsız bir havada uçurulursa daha iyi sonuç alınır görüşündeyim güzel videolar ekliyorsunuz özellikle beyazlarınız cok iyi teşekkür ederiz devamını bekliyoruz

Ahmet bey merhaba, Son günlerde koyduğunuz videolar ile siteye renk kattınız teşekkürler. Gerçekten güzel kuşlarınız var güle güle besleyin.
Sizden bir ricam var kuşların yakın çekiminide yapında renk ve fizik yapıları hakkında da bilgi sahibi olalım.
Bir konuya açıklık getirmek istiyorum, videoyu izledim ve yorumları okudum.Rüzgar dan bahsederek kuşun oyununu bozduğu ifade edilmekte, yalınız dikkat edilirse videodaki ağaçlarda rüzgarın etkisi görülmemekte sadece arasıra esinti olduğu gözlenmektedir. Bu esintide kuşun oyunu etkileyecek şiddette değildir.
Burdan Ankara ve İstanbul'lu arkadaşlara seslenmek istiyorum, beyler Sakarya' dan ve Kayseri 'den güzel videolar seyrediyoruz sıra sizde merakla bekliyoruz. (Ben kuş uçurmuyorum ayrıca bilginize) Sevgi ve saygılar..

alikarakus' Alıntı:
masallah kardas güzelkus hayrın görün emenize saglık
TEŞEKKÜR EDERİM ALİ BEY

kuscu_marik' Alıntı:
ahmet kardesim kaldırdıgınız bütün kuşlarınız güzel tebrik ederim emeklerinize saglık yalnız kendim olarak sunu söylemek isterim RÜZGAR oyunlu kuşun en büyük düşmanıdır kusu bozar kuş iki kat mücadele etmek zorunda kalır bu güzelim kuşları daha sakin havada uçursanız dahada güzel performans izleriz

100 metreyi 10 saniyenin altında kosan bir atletin normal havada rüzgar ölçümünü düşünürsek 150 gram kuşun rüzgarlı havada halini siz düşünün hem işini yapıp hem rüzgarla mücadele çok zor kuşlarımızı biraz da kendimiz bozuyoruz bu şekil kuşlarımızın kıymetini bilmeliyiz tekrar emeklerinize saglık güle güle besleyiniz paylasım için tesekkürler

SAYGILAR

MUHARREM BEY ÖNCELİKLE SAMİMİ TAVSİYELERİNİZ VE AYDINLATICI ÖRNEKLERİNİZ İÇİN TŞK.EDERİM.
MALUMUNUZ BU MEVSİMDE BİLHASSA KAYSERİ'DE DAKİKALIK DEĞİŞEN HAVA ŞARTLARINA MARUZ KALIYORUZ.MALESEF KUŞUMUZDA ZAMAN ZAMAN BU OLUMSUZLUKLARDAN NASİBİNİ ALIYOR.
SAYGILAR.

Yaşar ARGÜÇ' Alıntı:
Muammer beyin söylediklerine katılıyorum,
Rüzgar kuşu baya zorluyor hele hele oyununu tam olarak oturtmamış kuşlarda kuşların fazla efor harcaması kuşun oyununu
Yapması gereken kalitenin altında bırakıyor,Ama şu bir gerçekki,,,
izlettiğiniz kuşlar çok iyi emeğinize gönlünüze sağlık.

YAŞAR BEY BELİRTTİKLERİNİZE KATILIYORUM.TEŞEKKÜR EDERİM.
SAYGILAR.

alidemirsmm' Alıntı:
kardeş kuşlarınızın maşallahı var, damarı sağlam kuşlar, yanlız bişeye deyinmek istiyorum ; kuşların hemen hemen hepsinde fişeklerde bi hırssızlık mevcut, yani kuş dama sokulunca gitsemmi gitmesemmi diye bikaç saniye düşünüp ağırdan alıyor fişeği, onun haricinde kuşlar çalışılacak beslemeye değer değerli kuşlari, elinize emeğinize sağlık saygılar...

ALİ BEY; SİZİNDE FARKETMİŞ OLDUĞUNUZ GİBİ,SEFERLERİNDE DAHA ÇOK İNİŞE GELEN VE SONRASINDA FİŞEKLEYEN SADECE BİR KUŞUMUZ VAR.ZATEN KEYİFLİ OLUP SIRF OYUNA GELDİĞİNDE 40-50 METRELİK MESAFEYİ ÇOK RAHAT ALIYOR.MALESEF BÜTÜN SEFERLERİNİ VİDEOYA ÇEKEMEDİM.VİDEODA BELİRTTİĞİM GİBİ İSTEDİĞİMİZİ,YAVRULUKTA YAPTIKLARINI YAPMASINI BEKLİYORUZ.(KUŞ YAVRU VERMİŞ OLUP 2 YAŞINDADIR)
YORUMUNUZ İÇİN TŞK.EDERİM

RadiKEL' Alıntı:
Kuş güzel ama rüzgarlı hava oyununu olumsuz etkilemiş, bir de tam sefere geldiği yerin üstünden havayi hat geçiyor, kuş bu yüzden rahat dikine gidemiyor gibi. sefer yerini 5-10 metre sağa sola kaydırabilirseniz daha güvenli olacak gibi. İyi uçurmalar dilerim.

EVET Ö.KEMAL BEY,MALESEF O ELEKTRİK TELLERİNE ÇAKILAN KUŞLARIMIZ OLUYOR,BUDA PERFORMANSLARINA BÜYÜK ÖLÇÜDE ZARAR VERİYOR.
TEŞEKKÜRLER.

mustafa tekin' Alıntı:
maşallah güzel küş inşallah yarış günü daha iyisini yapar

MUSTAFA ABİ,KAYSERİ'DE EN İYİ ARAP UÇURMUŞ DEĞERLİ İNSAN;
TŞK EDERİM.

şeref' Alıntı:
Alllah ağzınızın tadını bozmasın , Maşallah kuşlarınız çok güzel oynuyor .. SelamlarŞEREF

ŞEREF BEY İYİ NİYET HİSSETTİREN YORUMLARINIZDAN DOLAYI SİZEDE TŞK.EDERİM.
SAYGILAR

cenker45' Alıntı:
s.a istikrarsız bir kuş ve çıkışları eğri ağır bir kuş benim şahsen hoşuma gitmedi. güle güle besleyin.

FERHAT BEY ALEYKÜM SELAM.
GÖRÜŞLERİNİZE SAYGI DUYUYORUM.
SAYGILAR

abdurrahman83' Alıntı:
Kuşun şamatası beyazlarınızdaki gibi çok güzel ancak kuş yavrudan düzenli idman almamışa benziyor biraz daha hafiflerse yem verilmeden aç olarak rüzgarsız bir havada uçurulursa daha iyi sonuç alınır görüşündeyim güzel videolar ekliyorsunuz özellikle beyazlarınız cok iyi teşekkür ederiz devamını bekliyoruz

GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN SAĞOLUN ABDURRAHMEN BEY.AYNI BEYAZLARDAN YAVRULARIMIZ OYUNA BAŞLADI.YAVRU OLARAK DEĞERLENDİRMENİZ ÜZERE YAKINLARDA BİR SÜPRİZ VİDEO EKLEYECEĞİM İNŞALLAH.
SAYGILAR.

htamer5' Alıntı:
Ahmet bey merhaba, Son günlerde koyduğunuz videolar ile siteye renk kattınız teşekkürler. Gerçekten güzel kuşlarınız var güle güle besleyin.
Sizden bir ricam var kuşların yakın çekiminide yapında renk ve fizik yapıları hakkında da bilgi sahibi olalım.
Bir konuya açıklık getirmek istiyorum, videoyu izledim ve yorumları okudum.Rüzgar dan bahsederek kuşun oyununu bozduğu ifade edilmekte, yalınız dikkat edilirse videodaki ağaçlarda rüzgarın etkisi görülmemekte sadece arasıra esinti olduğu gözlenmektedir. Bu esintide kuşun oyunu etkileyecek şiddette değildir.
Burdan Ankara ve İstanbul'lu arkadaşlara seslenmek istiyorum, beyler Sakarya' dan ve Kayseri 'den güzel videolar seyrediyoruz sıra sizde merakla bekliyoruz. (Ben kuş uçurmuyorum ayrıca bilginize) Sevgi ve saygılar..

Hasan Bey merhaba;
İsteğiniz üzere kuşlarımızın resimlerinide eklemeye çalışacağım.Sizinde belirttiğiniz gibi rüzgar dakikalık zaman dilimlerinde bile varlığını gösterebiliyor,tam oyun esnasında rüzgara maruz kaldığı zamanlar oldu.Pazar günü oluşu kuşun uçmaması için olabilecek hafif olumsuzlukları silip atıyor.O yüzden hafta içi çalışan biri olarak özellikle ben hafif olumsuzlukları gözardı edip kuşlarımızı uçuruyoruz.
SAYGILAR

meraba kuşlarınız çok güzel sesli kuş tebriklerçok begendim beyazınızı kaç sefer yapıyor bende arap takkalı erkek uçurdum ankarada seyrettiler 80 90 sefer hedefe yarım metrenin daha altına konar diyenler oldu yere kısa kaldıgı için hepsi ikna oldu konmadıgı için taban taklalı her seferinde seri 5 takla 1 minare 3.5 direk uzun gidenleride var boz dumanlı kirliler 4 minare gidenleride var fakat kurşun gibi gerçekten sizin kuşunuzu izlerken kendi kuşlarımın yavruluk hali aklıma geldi 35 40 takla ile çok uzun oynuyorlar eke döneminde 14 ile 9 takla sesli tempolu çoğu kişi izlemiştir gerçekten süratli olduk ları için takladan dolayı kanadı kırılan olmuştur gerçekten attıgını göremezsiniz okadarda hızlıdır 8 yıldır bu damarı besliyorum yumurtasını bile isteyen olmuştur izlesene .comda ankarada selahattin kuşları diye girdiğiniz zaman görürsünüz kuşlarımın hepside hızlıdır yukarı dğru kurşun gibi giderler gerçekden şunuda belirtmekde fayda var herkes kuş uçuramaz emeğinize saygı duyuyorum saygıkar not yanar dönerlerim harbi çukulatadır yakın da videosunu paylaşacam hoşçakalın ankaradan selahattin

selahattin' Alıntı:
meraba kuşlarınız çok güzel sesli kuş tebriklerçok begendim beyazınızı kaç sefer yapıyor bende arap takkalı erkek uçurdum ankarada seyrettiler 80 90 sefer hedefe yarım metrenin daha altına konar diyenler oldu yere kısa kaldıgı için hepsi ikna oldu konmadıgı için taban taklalı her seferinde seri 5 takla 1 minare 3.5 direk uzun gidenleride var boz dumanlı kirliler 4 minare gidenleride var fakat kurşun gibi gerçekten sizin kuşunuzu izlerken kendi kuşlarımın yavruluk hali aklıma geldi 35 40 takla ile çok uzun oynuyorlar eke döneminde 14 ile 9 takla sesli tempolu çoğu kişi izlemiştir gerçekten süratli olduk ları için takladan dolayı kanadı kırılan olmuştur gerçekten attıgını göremezsiniz okadarda hızlıdır 8 yıldır bu damarı besliyorum yumurtasını bile isteyen olmuştur izlesene .comda ankarada selahattin kuşları diye girdiğiniz zaman görürsünüz kuşlarımın hepside hızlıdır yukarı dğru kurşun gibi giderler gerçekden şunuda belirtmekde fayda var herkes kuş uçuramaz emeğinize saygı duyuyorum saygıkar not yanar dönerlerim harbi çukulatadır yakın da videosunu paylaşacam hoşçakalın ankaradan selahattin
SELAHATTİN bey yorumunuz dikkatimi cekti 80 90 sefer yapıyo demıssınız ben hayretler ıcın deyım ben ılkdefa duydum o kusta ne cıyer varmıs ve 4 mirare demissinız ben ankaradada ıstambulda cok kus ızledım hadı onlarıda gectım sıtemızde dede koc uzun kacan kuslar var örnek sakaryadan mustafa abının kusu masallahı sizin anlatınızın yarısını kacıyo sizdekı nasıl bır damar anlayamadım su mumkunse bızımle bı vıdeo paylasa bılırmısınız ve 80 90 sefer deyıl 25 30 seferını ceksenız bıze yeter merakla beklıyorum saygılarla ( ? )

alikarakus' Alıntı:
selahattin' Alıntı:
meraba kuşlarınız çok güzel sesli kuş tebriklerçok begendim beyazınızı kaç sefer yapıyor bende arap takkalı erkek uçurdum ankarada seyrettiler 80 90 sefer hedefe yarım metrenin daha altına konar diyenler oldu yere kısa kaldıgı için hepsi ikna oldu konmadıgı için taban taklalı her seferinde seri 5 takla 1 minare 3.5 direk uzun gidenleride var boz dumanlı kirliler 4 minare gidenleride var fakat kurşun gibi gerçekten sizin kuşunuzu izlerken kendi kuşlarımın yavruluk hali aklıma geldi 35 40 takla ile çok uzun oynuyorlar eke döneminde 14 ile 9 takla sesli tempolu çoğu kişi izlemiştir gerçekten süratli olduk ları için takladan dolayı kanadı kırılan olmuştur gerçekten attıgını göremezsiniz okadarda hızlıdır 8 yıldır bu damarı besliyorum yumurtasını bile isteyen olmuştur izlesene .comda ankarada selahattin kuşları diye girdiğiniz zaman görürsünüz kuşlarımın hepside hızlıdır yukarı dğru kurşun gibi giderler gerçekden şunuda belirtmekde fayda var herkes kuş uçuramaz emeğinize saygı duyuyorum saygıkar not yanar dönerlerim harbi çukulatadır yakın da videosunu paylaşacam hoşçakalın ankaradan selahattin[/quote SELAHATTİNbey yorumunuz dikkatimi cekti 80 90 sefer yapıyo demıssınız ben hayretler ıcın deyım ben ılkdefa duydum o kusta ne cıyer varmıs ve 4 mirare demissinız ben ankaradada ıstambulda cok kus ızledım hadı onlarıda gectım sıtemızde dede koc uzun kacan kuslar var örnek sakaryadan mustafa abının kusu masallahı sizin anlatınızın yarısını kacıyo sizdekı nasıl bır damar anlayamadım su mumkunse bızımle bı vıdeo paylasa bılırmısınız ve 80 90 sefer deyıl 25 30 seferını ceksenız bıze yeter merakla beklıyorum saygılarla ( ? )

inşalah ankara kızılaydaki gökdelen binası onun gibi 2tane bu oyunu yaparken yanımda oturup izleyen ankarada tanınmış kuşçular vardı gerçekten aşık oldular taban taklasının o güzelliğini anlatmak değil yaşamak güzeldir hele hele hedefine attıgı zaman uzak mesafeden resmen kurşun gibi kanadını açmadan gelirken kendini sallaması çok hızlı bir şekilde gerçekden taban taklasını çevirdiği andan itibaren 1 dorsunuz 2 diyorsunuz 1minara gitmiş oluyo fakat bu arada 2 takla yapıştırıyo arada 14 taklaylan o bahsettiğim gökdelen binası gibi 2 oynuyo toplam 14 sefer 1 yaşındayken bahsetdigim 80 90 sefer her seferinde 3.5direk yani kendi tabirimle 1 minare arap takkalı uçurdum uzun gidenler bozdumanlı olan kuşumdur bimiyorum izledinizmi yanardönerin yanın daki kuştur 80 90 belkit 100 de geçmiş olabilir bu kuşu izlerken de yanımda tanınmış kuşdan harbi anlayan kişiler vardı sağolsunlar bu yazdıklarımın hepsi doğrudur bu kuşda benim çocuklukarkadaşımın kardeşinin kuşlarındandı arap takkalı çok kuvvetli kuşlardır 40 derece sıcaklıkda uçmuştur 20 sefer yapıyodu kanadı anca ısınıyordu ben atmacaya kaptırdım fakat aynı soy dan yayınlarız videosunu inşallah sizde izlersiniz inşallah tabi ozaman kupaya uçurmuş olsak ankaradaki bütün kupaları alırdı ama biz zevkimize uçurdugumuz için gerek görmedim arkadaşlarım geliyordu kendimiz seyrediyorduk görüntü videosunu izledinizmi bilmiyorum ordaki görünen kuşlar gerçekden iyi kuşlardır sizin kuşlarınız gibi onda doğrusunuz kuşda ufacık ciger vardır takla sesi tabanca gibi sesli tempolu hızlı 4minareyi götürüyo ufacık cigerivar herşey allah dandır cenabi allah onu ona göre yaratmış

bu arap takkalıyı uçurdugumda yanımda cebecide kuş ihalesi yapılan yer aydının yeridir orda kümesi olan mardinli erdal abinin arkadaşı hayri abi vardı ikiside mardinlidir kendisi bizim semtimizde konsolosluk korumasıdır odemiştir belkide 100 geçti biz sayamadık seferini her 5 dkk 1sefer bazen oluyodu 55 70 sefer bazende dediğim gibi 80 90 sefer atlıyodu gine izlemeye gelmişlerdi kuş havada 20 sefer yaptı arkadaşlarım geldi fakat haberim yoktu kuş havadayken telefon geldi geliyoruz diye buyur ettim boyacı özgür diye bi arkadaşımız tanımıyorum arkadaşlarım getirmiş her neyse sordu kuş nezamandır uçuyo dedi dedimki 20 sefer yaptı her 5dkk oyuna geliyor inanmadı her kapısına gittiğim kişiler böyle söylüyo dedi 1 2 saat kuşu izledi özür dilerim abi dedi hani demek istedigim şu sizde hayret içersinde kalmışsınız bende insanın kuşu oynayınca mutluluğunuza mutluluk katıyorsunuz okadar seviniyorsunuzki anlatamam yaşamak lazı 35 senedir güvercin beslerim hani öylesi ankarada tanınmış kuşçuların çogu kuşlarımı bilir atmacaya kaptırdım ama canımız sağolsun aynı damardan var kardeşleride onun gibi güzel oynuyor tüy den çıksın videosunu yayınlayacagız inşallah ondan şüpeniz olmasın kuş oyuna geldigi zaman gidiyim gitmeyim demiyecek basdımı gidecek okadar kuş videosu izledim sizin beyazınızda güzel maşallah sesliallah nazardan saklasın şim di şu anda uçurmuyoruz atmacadan dolayı 1ay 1.5 sonra uçuracaz ozaman videosunu ekleriz sizin gibi kuşa emek veren insanlar izler ankarada 15 ila 18 sefer yapan 35 40 mtr oynayan birinci oluyor biz uçuramadık 8 9 tane geçen seneden atmacaya verdik ondan dolayı video yükleyemedik ama bu sefer inşallah uçuracaz dumanlı .yanardöner uçuracagız yanardöner

şunu belirtmek isterim gerçekden 80 90 dedigim kesinlikle doğrudur 25 cm indiriyodu 1minare taban taklalı şunuda belirtmek isterim ulaştırma bakanının danışmanı cihan beye sattım yanardönerlerden terasda 38 ila 42 sefer 14 15 taklaylan onun söylediğini söylüyorum sıtandart 4.5 5 direk aşa yukarı 1.5 minare oynamış her seferinde k yanardöner artı arap takkalıyıda kendiside izlemiştir her zamanda söyler arabın soyunda gök takkalı boz takkalı

boz kirli takkalı dumanlı takkalı babası boz takkalıydı o soydan var onlarında videosunu paylaşacagız nasip olursa degerli abicim saygılar sizi takdir ediyorum emek verdiğiniz için herkes kuşa emek veremez

masallah 5 dakka da 1 sefer 80 90 sefer 8saat uçum demek ne diyeyim iyi ciger varmıs kuşda keske yarısı kadarını koyabilsenizde ne kuşlar var görüp izleyip yorumlayabilsek tebrikler güle güle besleyiniz selehattin kardesim insallah bir an evvel tüyden çıkarlarda size de zahmet olmazsa izlemek isteriz
çünkü böyle performans görmedim görmek isterim
SAYGILAR

ne yazacağımı bilemedim muharrem abi, ama yine de göndermek istedim :))

Geri