KAYSERİDEN BİR KUŞ DAHA-3

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mermi38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
tabi neden olmasın saygılar

Merhaba;

Bu konuda birkaç cümle de ben yazmak istedim.
Bana sorarsanız, 80-90 sefer yapan kuş kötü kuştur. Yani bu sefer sayısı onun iyi kuş olduğuna işaret etmez.
Benim düşünceme göre en kaliteli kuş sınıfına 25 en fazla 30 sefer yapan kuş girebilir. (Tabii kart kuş olacak).
Basit bir hesaplama yapalım, kaliteli kuş 8-10 dk da bir sefere gelecek, Bu da 3-5 saat arası uçması demek. Bu uçuş süresi de bence yeterli, hatta fazla bile. Bu nedenle 80-90 seferi hesaplamak dahi istemiyorum.
Daha kısa sürelerde sefere geliyorsa, ki bu şekilde, yani dakikada bir sefere gelen ve 100 sefer yapan kuşlar gördüm ben, sonunda oyunu terkediyorlar.
Bana inandırıcı ve beslenebilir gelmedi açıkçası.
Selamlar.

Şenol

Selahattin bey anlattıklarınız üzerinden değerlendiriyorum maaşşallah ben böyle kuş görmedim!
Benim oyun kuşu hakkındaki tecrübemi ve bilgilerimi alt üst ettiniz.
Gerçekten böyle olağan üstü şahaserler varsa acizane bende seyretmek isterim.
Davet ederseniz, davetenize icabet etmekten memnun kalırım!
Selamlar..

şenol kardeşimiz yazmış 80 90 tane atlayan kuşa kötü demiş zevk kuşu canım kardeşim 45 52 55 64 75 80 90 endüşük seferi 45 tanedir uçması oynaması ta bulutdan atıp hedefine 25cm 2ocm kalıyodu kuş taban taklalı bazen oluyodu 3 4 tane taban takla yapıştırıyordu ankarayı geç başka illerde varmı söyleyin böyle bir arap takkalı kötü kuş şenol kardeşim yaşım 30 demişsin sen daha dünyada yokken cebeciden 82 83 84 senesinde boya sandıgının içinde kuş getirirdik çalıştıgımız paralara hani aklına bişey gelmesin kuşu yerde hiç uçurmadan bile anlarım kuşdan ankaradaçok tanınmış kişi ismini burda söylemek istemiyorum bir çift yumurtasından istemiştir bende vememişimdir gerekirse ismini yazarım sorun degil zevk kuşu oyun kuşunu herhes uçuramaz ama uçuran insana sonsuz saygı duyuyorum çünkü emek veriyo gerçekten vardı bundan 6 sene önce sivaslı bir arkadaşım hediye etti inanın 98 seferini seyrettim fakat hepsinde 1 direk kuşu kötülemiyorum allahın yarattıgıdır oyun sitili hoşuma gitmediği için geri verdim kuşun rengi ğök kızıldı sadece bu tür kuşlar insana bıkkınlık verir bilmem anlata bildimmi

videoyu yayınlayan arkadaşımıza haksızlık olmasın sayfası kirlenmesin diye yazmıyordum ama dayanamadım.
söylediğiniz kandan bir kuşun videosunu izlemeyi çok isterim eger dediğiniz gibiyse bende yıllardır iyinin iyisini izlemek için çırpınırım videoyu yayınlarsanız bu zahmetten kurtulur atık aramam.

saygılar

Merhaba;

Net ortamının sağladığı rahatlıkla, ben de sizlere öyle kuşlar anlatabilirim ki, inanılmaz gelir. Benim amacım bu konudaki görüşümü beyan etmekti; yani en kaliteli kuşların 25-30 sefer yapacak olduklarını düşünmemi yani. Aslına bakarsanız 10 seferin üstü de yeter kanaatimce. Ama en kaliteli olandan bahsedeceksek, biraz sayıyı arttırayım dedim.
Bana göre kuşun kalitesi sayılarıyla alakalı bir konu değil. Hep sayılar üzerinden gidiliyor, bol sefer, bol takla, bol metre v.s. Yani nicelikte boğulup gidiyoruz. Oysa nitelik herşeyden önce gelmeli. Kuşlarınızın niceliklerine (sayılarına) takıldığınız için, kuşçuluğunuzu gözden geçirmenizi öneririm.
Şunun şurasında hepimiz azbuçuk bu işle uğraşıyoruz, kimsenin dünya gözüyle görmediği kuşlardan bahsederek, tuhaflaşmaya gerek yok. Sizin yazdıklarınıza benzer özellikleri başkaları da yazmıştı. Sonuç, bahsettiği kuşları izleyenlerin o kişinin hayal dünyasına girmelerinin gerektiğini göstermişti bize. Her zaman söyleriz, yarışmalar var, ya hu neden bu kuşlardan hiç uçmamış oraya? Neden kimse izlememiş. Siz değil de başkası bahsetse, bu daha değerli olurdu, neden bahsettiğiniz kuşlardan sizin dışınızda başka kimse bahsetmiyor. Ankara'da bahsettiğiniz öselliklerde kuş uçacak ve yer yerinden oynamayacak öyle mi?
Her neyse, bu tarz konulara cevap vermemeye çalışıyordum, ama artık yazmış oldum.
Herkese selamlar.

Şenol

senin pisikolojin bozulmuşsa ben ne yapabilirimki

kuşbol taklaylan çok sefer yapmaylan kuş sevinilmez kuş yürekden sevilir kuşun havadaki uçumundan bile zevk alırım uçmaları bile beni hasta eder izleyenleride hasta etti insan görmediğini bir başkasına yakınına helehele arkadaşlarına çevresine yalancı pozizyonuna girer artı ben bile bu tür konuları sevmiyorum baksanıza hangi oartam da yazdı bu kelimeleri demişsiniz yakında bir tane video yükleyecem siz saygı değer gibi insanlarda izleyecek nasip olursa yerde duruşuna bile hasta oluyorum eğer hayal peres olsaydım gider bir piskoloğa gözükürdüm buna inanın bir çok kişi kuşu izlemiştir artı ulaştırma bakanının danışmanı üstünü basa basa söylüyorum cihan beyde kuşu izlemiştir inanın aşık oldu tanışmamızda kuşun uştugu gündür kendisinede satmışımdır ilk yavrularını daha yeme yeni vurmuştu

Sevgili kuşcu abilerim bende kendimce bişeyler eklemek istiyorum.Herkesin iyi kuş anlayışının aynı olmadığını savunuyorum.iyi kuş nitelikleri anlatılırken herkesin aynı cümleleri kurduğunu duyuyoruz ama bir kuş seyredildiği zaman anlatılanlarla bu cümlelerin uyuşmadığını görüyoruz. Selahattin beyin anlattığı kuşların,yaptığı oyunların,oyun sayılarının gerçek olmasını canı gönülden isterim,inşallah anlattığı gibidir.Ama öbür taraftan mantığıma sığmayan bir performansdan bahsetmiş.Eminim birçok kişininde düşüncesi bu yöndedir.Selahattin bey kesinlikle alınmasın, çünkü böyle kuşları ben görmeyi bırakın duymadım bile.Oyüzden Selahattin bey sabırsızlıkla videolarınızı bekliyorum.Benim kuşlar için yaptığınız güzel yorumlarınız içinde teşekkür ederim.

SAYGILAR.

Merhaba;

Selahattin bey, ben psikiyatri uzmanıyım. Bu nedenle psikolojimin ne durumda olduğunu farkındayım.
Herkesin beğendiği, beslemeyi arzu ettiği kuş performansı farklıdır tabii. Anlattığınız gibi kuş uçurun, güvenilir insanlara izletin, sonrasında onlar bize anlatsın. Biz de o şekilde merak edelim; tabii edersek.
90 taneyle benim işim yok. 10 tane kayif verici fişek yapsın yeter diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem.
Yaşımla ilgili de birşeyler yazmışsınız. "Akıl yaşta değil baştadır" diye bir atasözümüz var. Ben kuşçuluğumu geliştirmeye çalışan biriyim, kendimce. Bunun için emek verdiğimi düşünüyorum. Sizin yaptığınız yorumu bu nedenle önemsemediğimi de belirteyim.
Selamlar.

ahmet bey öncelikle size teşekkür ederim güzel kuşlar uçurdugunuz için gerçekten bir arkadaşımızın yazısını okudum demişki kuşlarda biraz hırs yok demiş duraklama olayı olabilir ama şuda bir gerçektir tam anlamıylan kuşa dayanmıyomuş gibi gelmiş arkadaşlara ama tam anlamıylan antramanını aldıgı zaman basdımı gider diye düşünüyorum aynısı bende vardı beli beyaz arap izlediler aynı soydan sizinki gibi gevşek oynuyordu oyuna geldiği zaman arkadaşlara şunu söyledim 2 ay sonra gelin izleyin dedim kendi arkadaşlarıma kuş oyuna geldiği zaman taban taklasında inanın ateş gibi öyle hızlı 3 yaşındaydı şunu demek istetdim şişman adamın koşmasıylan zayıf adamın koşması bir olmaz biraz daha emek verdiğiniz zaman o kuşlar çok güzel oynar buna eminim sizin sitenizde sizin kuşunuzu izleyince kendi kuşlarım aklıma geldi ondan dolayı temiz kalplilikle kimseyi rencide etmeden uçurmuş oldugum kuşları anlatmak isdedim bundan dolayı birilerinin kalbini kırdıysam çok çok özür dilerim gerçekden son 2 ay içersinde tüyden çıkmış 2 yaşındaki altından 2çiftde yavrusunu aldım uçurmaya başladım atmacaya verdik herşey allahdan ankarada bankacı faruk abinin anlattıgı gibi oldu kuş tüyden çıkar tam uçurmaya başlarsınız atmaca alır tüyden çıkan 2 kuşum daha var digerleride tüyden çıktıgı zaman izleriz inanın tam atmaca zamanı oldugu için uçuramıyoruz 1 ay sonra inşallah uçuracagız sizin gibi güzel insanlarda izler sizin huzurunuzda benim için hayal peres yazdıgı ortam nasıl acaba demiş yazdıgımız ortam evimizdir sokak alarında yazmıyoruz evimizde bilgisayarın başında yazıyoruz ama gerçekleri yaş derken arkadaş da demişki akıl yaşda degil başdadır çok güzel bir kelime belirli bir yaşa gelmişsin benim hakkımda sen kimsinki benim hakkımda hayal peres diyosun birde yaşını almışsın agır taşı yerinden kimse kaldıramaz neyse ahmet bey sizinde başınızı agrıttıgım için özür dilerim video paylaşacagım en kısa zamanda bir ata sözü vardır cahil le etme sohbet birgün başını incidir saygılar

ahmet bey performansı inanın anlatdıgım gibidir samimiyetimle söylüyorum attıgıyla gittigi bir oluyor gerçekden taban taklasını zor görüyoruz bi akadarda hızlı resimdeki bozdumanlı kirli dişi yanar dönerin yanındaki kuş ikisi eş ikisi bir birinden üstündür kuşların hepsi aynı soydur resimdekiler takkalı bozdumanlı onun kızıdır takkalı dumanlıda çok hızlıdır okuşda 5 yaşındadır uçurdum seyrettim ondan sonra bidahada uçurmadım damızlıga ayırdım atmaca korkusundan uçurdugumuz alan dağlık bölge oldugu için atmaca çok takkalıyı uçurdum ozaman izleyen arkadaşlardan bir tanesi kuş kafasını yere çakacak dedi öyle süratli çok yüksekden bir adam boyuna varana kadar kanadını açmadan hedefine gelir sizinde başınızı agrıttım kusura bakmayın videosunu yükleyince sizlerle paylaşacagım saygılar hoşça kalın

ahmet bey öncelikle merhaba sizin uçurdugunuz kuşlar gerçekten kutlarım sizi beyazların şamatası mükemmel maşşallahı var tabiki rüzgar kuşu etkiler hele hele biraz daha antramanını alsın geldiğiyle gittiği bir olur oyunları daha birserileşir güle güle besleyin saygılar

ahmet bey öncelik le size selamlarımı iletiyorum siz haklısınız performas yani hızı demiştim taban taklasını vurdugu andan itibaren 1 diyosunuz 2 diyorsunuz 1 minare gidiyo demiştim diyorsunuz kelimesini silin yani 1.2.3 saniyede 1 minareyi almış oluyor ben size gördügüm oyunu anlattıgım için 1 2 3 yerine diyorsunuz kelimesini yazdıgım için size garip gelmiş ondan dolayı kusura bakmayın sadece taban taklasını vurdugu andan itibaren 1 2 3 saniyede 1 minare almış oluyor bunu demek istemiştim 13 takla 14 takla ip gibi çogu kişiye garip gelebilr fakat uçurduk bu kuşu benimle beraber izleyenler kolay kolay oyun kuşunu begenmezler diye düşünüyorum boz dumanlı kirli uçurdum dişi ankarada tanınmış bozdumanlı kirli besleyen kişiler sahip bile çıkmıştır kurnazlıklarından kuş benim kuşumdur şunu demişimdir uçurun madem soyu sizdeyse uçurdugunuz kuş böyle oynasın kendi elimlen getirip verecem dedim hiç biride uçuramadı hani şu bir gerçektir herşey allahtan ogünden bugüne uçurmuyorum yavruların dan torunlarından kaldıracam 1ay sonra tüyden çıksınlar ozaman izleriz hepsi hızlıdır 124 yanından yarış arabasının geçtiğini düşünün samimi söylüyorum 15 sefer 17 sefer yapan kupada birinci oluyor 30 40 metre sizinde başınızı agrıttım kusura bakmayın sizin beyazınızı izleyince ben uçurdugum bir kuşdan bahseddim temiz kalpliliğimle saygılar

SELAHATTİN BEY,SAMİMİYET LE YAZMIŞ OLDUĞUNUZ YORUMLARINIZDAN DOLAYI SAĞOLUN.İFADE ETMİŞ OLDUĞUNUZ KUŞLARINIZI SEYRETMEK İSTERİZ.HAZIR OLDUKLARINDA VİDEOLARINI BEKLERİZ DAHA DA OLMADI DAVET EDERSENİZ ANKARAYA GELİRİZ.BEYAZLARIMIZDAN BAŞLAYANLARIMIZ OLDU,BU SİTEYE YAKIŞIR HALİ ALDIKLARINDA VİDEOLARINI PAYLAŞACAĞIM İNŞALLAH.

SAYGILAR

cok güzel roketliyor :)

alidemirsmm' Alıntı:
kardeş kuşlarınızın maşallahı var, damarı sağlam kuşlar, yanlız bişeye deyinmek istiyorum ; kuşların hemen hemen hepsinde fişeklerde bi hırssızlık mevcut, yani kuş dama sokulunca gitsemmi gitmesemmi diye bikaç saniye düşünüp ağırdan alıyor fişeği, onun haricinde kuşlar çalışılacak beslemeye değer değerli kuşlari, elinize emeğinize sağlık saygılar...
sevgılı alı bunu yapan kuslar olmamıs oldugunu gosterır zaten sımdıye kadar genelde hep olmamıs yenı baslıyan bana denk geldı bakarsan kusa seslı bı kus takla gıtıgı mesafeyı anlayamadım ama az ruzgar dıyorlar ya gelıyo ruzgarda kus salanır bu beklıyo taklayı vurursa usta da altan roketle dıyor ozaman ruzgar etkılemıyor ben ce kus yayıyor kendını neyse sahıbının emegıne saglık zaten kımde 4/4 luk kus var tuyu kadar hayrını gorsun

Ahmet kardesim bide bendeki dumanlıya türkiyede üzerine yok diyolar.Selahatin beyin kusuna baksana biz bosuna beslemişiz şimdiye kadar.Selahattin bey davet ederse gideriz seyretmeye

emegine saglık kardeş güzel kuş kanat seside güzel idman yaptırısan daha güzel olacaktır inşallah devamını bekleriz

kavakpınarlı coşkun' Alıntı:
emegine saglık kardeş güzel kuş kanat seside güzel idman yaptırısan daha güzel olacaktır inşallah devamını bekleriz

Geri