Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
s.a ali bey murtaza beyin dediklerini dikkatlice dinledim güzel ve doğru söylüyor adam kuşçu hemde çok iyi kuşçu buna kanaat getirdim. Peki dediklerinde şunu anlayamadım Olması gereken kuş böyle birkuş gerçekte varmı kendisinin kuşları böylemi böyleyse alalım biz de besleyelim murtaza beyin kuşlarının uçum videosunu izletirseniz bize bu konuda kuşçular murtaza beyin dediği gibi dayanışma ve yardımlaşma doğacaktır. Türkiyenin her ilde çoğu evde böyle kaliteli kuşların uçması ne kadar güzel olacaktır. Size ve murtaza bey'e bu röportaj için teşekkürlerimi sunarım.
bu videonun 2 side var orada da önemli bilgiler var arkadaşlar valla oyunlarını bilmem beyazlara bayıldım arka tepe kendi kuşuymuş galiba dişisi öntepeyi birinden almış ama her 2 side görünüş olarak çok güzeller
Değişik güzel bilgiler paylaşmış abimiz , ben dikkatlice iki videoyu da izledim , bildiğimiz bazı hususların yanında unutulmaya yüztutan bazı ayrıntılarıda hatırlattı ..
Özellikle oyuna çıkan kuşun '' sırtı nın ve ayağının vaziyerti ''hususu mesela bir püf noktasıdır , bu konu bu günlerde çok dikkat çekmesede önemli bir işarettir bana görede .. Geneli itibari ile içerikli bir sohbet olmuş , nedemek istedeğini sanırım ben biraz anladım ..:) ( dersler çıkarmak adına )
Kısa süre sonra Kayseri ye yolum düşecek, yerinde bu abilerimizi ziyaret etmeye de çabalayacağım imkanlar dahilinde , zira birebir daha içerikli aktarımlar dan istifade imkanı bulurum diye umuyorum ..
Paylaşım için teşekkürler. .. Emeği gecenlerin eline sağlık selamlarŞEREF
S A EMEKLER VEREREK KUŞÇULARIN GENÇLERİN FAYDALANACAGI BÖYLE KENDİSİNİ YETİŞTİRMİŞ ARKADAŞLARLA YAPILAN KONUŞMALARI ZAMAN AYIRIP BURAYA TASIYAN ARKADASIMIZA TECRÜBE VE BİRİKİMLERİNİ AKTARAN MURTAZA KARDESİMİZE TESEKKÜR EDİYORUM BU UGRASA GÖNUL VERMİŞ YETİŞTİRİCİLERİN ANLATIMLARI HEP AYNI SEYLER YAPILMASI GEREKENLER YASANMIŞ GÖRÜNMÜŞ OLUP BİLİNENLER DOGRU SÖZLER GERİYE DÖNÜK BAZI KONU BASLIKLARINDADA AYNI SEYLER EKSİGİ İLE FAZLASI İLE SÖYLENDİ TEKRARLANMASINDADA TABİKİ YENİ KATILANLAR ACISINDAN FAYDA VARDIR AMA DENİLDİGİ GİBİ KUŞDA OLMASI GEREKEN KRİTERLER BELLİDİR HATALAR OLSUN YANLISLAR OLSUN HEP KONUŞULMUŞTUR ELESTİRİLEN KUŞLARDAKI EKSİKLİKLER SÖYLENİRKEN YUKARDA ANLATILDIGI GİBİ YANLIS ANLASILMADAN KAALE ALINSA UYGULANSA KUSCU OLACAKLAR TECRÜBELİ KİŞİLERİN SÖYLEMLERİNİ DİKKATE ALSALAR DAHA ÇOK FAYDA GÖRÜR ARANILANI DAHA KOLAY BULUR KENDİSİNİ YETİŞTİMEDE DAHA ÇOK TECRÜBE KAZANIR LAR DİYOR SAYGILAR SUNUYORUM
Murtaza İŞGÜZAR abinin kuşçuluk bilgisinden şüphem yok güzel şeyler anlatıyo kuşlarıda görünürde güzel fakat hayvanların neredeyse hepsi makaslı gözüküyo bu hususu anlamadım sadece kuşlarını kaybetmemek için diye düşünüyorum.
Sevgili kuşçu arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim hem sevgili murtaza abi hemde kendi şahsım adına.
Değerli arkadaşlar malumunuz hepimizin ortak noktası olan bu kuşçuluk zannedildiği kadar kolay bir hobi değil. Her ben kuşçuyum diyen insanda kuşçu olamıyor maalesef. Yeri ve zamanı geliyor kendimizden ailemizden sevdiklerimizden kısacası hayattaki birçok şeyden ödün vererek fedakârlık yaparak bu hobiyi icra etmeye çalışıyoruz. Yeri ve zamanı geliyor evin ihtiyacını 2 plana atıp kuşun ihtiyacını ön planda tutuyoruz. Madem bu kadar fedakârlık yapıyoruz madem bu kadar emek sarf ediyoruz o zaman bu işi bilinçli yapılmasından yanayım.
Sevgili murtaza abininde bahsettiği gibi iki iyi kuşu birbirine eşlemekle bu iş olsaydı kötü kuş zaten olmazdı.Değerli arkadaşlar ben şahsım olarak Türkiye de gitmediğim vilayet kalmadı ne kuşlar anlatıldı inanın çoğunun hayalindeki kuşlar anlatıldı ama altına oturulduğunda anlatılanın onda birini yapmadı bu hayvanlar.Ama sahibinin gözünde bulunmaz bir hayvan bırakın sahibini o ilde bulunan çoğu kuşçunun da kabullendiği bundan iyisi olmaz süper hayvan diye metediliyor.HA ozaman anlıyorum ki o ilin o bölgenin oyun kuşu anlayış tarzı budur diyorum boynumu büküp geliyorum.Peki doğrumu bu anlayış tabiî ki değil ama anlayış tarzı bu şekilde bu insanların sen bu anlayışa sahip olan kişilere kuşun kuyruğa bastı desen adam basabilir ne varki diyor.Abi kuş serbest indi diyorsun böyle sarsında insin diyor .Abi kuş üstünü bağlamadı diyorsun bu kadar uzun git sinde bağlamasın diyor.
Değerli arkadaşlar kısacası bu işi bir rant haline getirerek bire beş katarak kuşu anlatan bu masa başı kuşçularından uzak durmak gerekir.Sevgili arkadaşlar bu oyun kuşu para ile satın alınıyorsa mutlaka ve mutlaka havada görülüp bilinçli anlayarak izleyerek satın alınır.vede 1 defa izlemekle kuş satın alınmaz biz ne kuşlar gördük ilk gün uçurulduğunda altında izleyeni öldüren 2 gün uçurulduğunda sahibini öldüren.
Bütün kuşcu arkadaşlara saygı ve sevgilerle KAYSERİLİ ALİ
Değerli arkadaşlar kısacası bu işi bir rant haline getirerek bire beş katarak kuşu anlatan bu masa başı kuşçularından uzak durmak gerekir.Sevgili arkadaşlar bu oyun kuşu para ile satın alınıyorsa mutlaka ve mutlaka havada görülüp bilinçli anlayarak izleyerek satın alınır.vede 1 defa izlemekle kuş satın alınmaz biz ne kuşlar gördük ilk gün uçurulduğunda altında izleyeni öldüren 2 gün uçurulduğunda sahibini öldüren.
Bütün kuşcu arkadaşlara saygı ve sevgilerle KAYSERİLİ ALİ
Sevgili arkadaşlar konunun özü bu(Kanmayalım,Kandırmayalım,Hayal kuralım ama asla hayal satmayalım,Dürüst ,mert ve mütevazi olalım). İyi kuşçu aynı zamanda iyi bir insandır. Murtaza bey bu işe gönül vermiş bir insan, bilgi ve tecrübesi çevresinde bulunan arkadaşlarınca kabul görmüş ne mutlu ona ve arkadaşlarına. Bu güzel samimi paylaşımı cani gönülden destekliyorum. Devamını merakla bekliyorum. Saygılar.....
ABİLERİMİZ GÜZEL ANLATMIŞ İYİ KUSU IYI KUSA VURMAKLA ALTINDAN IYI KUS CIKMAZ DIYE ..YOKSA HERKEZ KUSCU OLURDU DEMIS DGRU SÖYLEMIS . BUNU ZATEN COGU KUSDAN ANLAYAN INSAN BILIR ...YANLIZ ANLATTIKLARINI DINLERKEN DIGER ARKADASDAN BIR DISI BEYAZ PERCEM ALDIM DEMIS KENDI TAKKALI BEYAZ ERKEME ES EDEYIM DIYE ..BUNLARIN BIRBIRIYLE KAN BAGI VARMIDIR BUNU ÖĞRENMEK ISTEDIM ..
murtaza abiye vermiş olduğu değerli bilgiler için çok tşk ediyorum...Ali abi emğine sağlık. yapmış olduğun yorumun noktasına ve virgülüne kadar katılıyorum... devamının gelmesi dileğiyle
tebrikler çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş. ben silik tüy ve kaba tüy ayrımını videodan anlayamadım. ayrıntılı bir açıklama yapabilecek olan olursa sevinirim saygılarımla.
Sevgili kuşçu arkadaşlar yollamış olduğunuz övgü dolu bu iyi niyet mesajları için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bazı değerli kardeşlerimizin soruları olmuş elimden geldiği kadarı ile cevaplandırmaya çalışayım.Öncelikle Osman0606 nicli kardeşimizin sormuş olduğu soru çoğu bölgede perçemli olarak bilinen kayseri ve çevresinde ise kekilli olarak bilinen beyaz dişinin murtaza abinin kuşları ile aynı kandan olup olmadığını sormuş.
Beyaz kekilli dişinin murtaza abinin kuşları ile hiçbir kan bağı yoktur.Bu dişi yine kayseri ve çevresinde kendini kanıtlamış 20 yıldan beri tek bir damar ( kan ) besleyen sevgili Hüseyin Candaş abimizin kuşlarındandır.Sevgili Hüseyin Candaş ın uçum ve görüntü videolarına kuşcudiyarı.com dan ulaşabilirsiniz.
Şimdi sevgili erdem22 kardeşimizin sorusuna gelecek olursak.Sevgili erdem kardeşim bu kaba ve silik ( ince tüy ) meselesi seninde ifade ettiğin gibi videodan veya buraya yazarak anlatılacak bir konu değil burada satırlarca bu konudan bahsetsek bile mutlaka ve mutlaka bu tüy konusunu bilmeyen kardeşlerimiz hataya düşerler.Şimdi ben her ne kadar ince tüy şu şekilde olur kaba tüy şu şekilde olur desemde sadece teorik yüzeysel bir bilgi vermiş olurum.Asla kimseyi yanıltmak istemem sonuçta bu oyun kuşuna verilen emek ortada hepimizin başında.Onun için sevgili erdem kardeşimizin sorusuna şu şekilde cevap vermek istiyorum.bu tüy konusu mutlaka ve mutlaka görsel olarak tüy konusunu bilen biri tarafından hayvan ele alınarak elimizin parmaklarımızın o hassasiyeti o ince nuansı canlı olarak yaşayarak bu konuyu daha iyi kavrayabilirler.Çünkü bu konu tamamen dokunma hissetme konusu.Her nekadar sanal olacak olsada bu konu hakkında tecrübesi olan bir abimizi sizler adına ziyaret edip bir röpörtajımız olacak.
Bütün kuşçu arkadaşlara saygı ve sevgilerle KAYSERİLİ ALİ
Selam sevgili kuşçu arkadaşlar bir çok kuşçu kardeşimiz sevgili murtaza abinin telefonu nu istediler çoğu kardeşimiz özelden msj attılar bende sevgili murtaza abi ile konuşmadan telefon numarasını veremeyeceğimi dile getiredim. Ve kendisi ile konuştuktan sonra kendi iznini aldıktan sonra telefon numarasını vermeyi kabul etti.0.536.910.62.11 bütün arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım
Allah acil sifalar versin, verdigi bilgilerden dolayi hemserim olan Murtaza abiye ve emegi gecen Ali beye Almanyadan sevgiler ve saygilarimi sunarim.
Kenan Pekbas
sevgili arkadslar yabanı erkek 1999 senesınde ben satın aldım anasını babasını bebelerını anlayacagınız bu soy 1999 senesınde tamamen bana gectı 1999dan sonra murtaza kardesımızın elınde bu kandan kus kalmadı saga sola satılanlar yabanı kanı dıye verıldıysede bu kanla alakası olmayan sadece renk benzerlıgı olan kuslardır yabanı kanı ozu gok kalpaklı erkektır murtazanı kusları saraylı beneklı kalpaklıdır saraylı kalpaklılar ayrı ırktır dokumcu faruga dayanırgok kalpaklı (yabanı erkek) ayrı ırktır ıkı kusunda sarıs modellerı zaten bır bırını tutmaz bosa ıda etmesınlerzaten 1999 senesınden sonra yabanı erkegı sattıktan sonra murtazanın orda ıyı oynayan uzun gıden kusta kalmadı vıdeodakı kusların yabanı soyu ıle hıcbır alakası yoktur olsa olsa kırmasının kırmasıdır saygılar
MURTAZA BEY İN ANLATTIKLARI GERÇEKTEN İLGİ ÇEKİCİ.ÇOĞUNA BENDE KATILIRIM.AMA BİR KAÇ KONUDA KESİN YARGILI OLMASI BENCE YANLIŞ.İYİ KUŞ TABİRİNE BEN KATILMIYORUM.KAFA DİKEREK OYNAYAN KUŞLARI İYİ KUŞ OLARAK NİTELENDİRİYOR.EVET BU KUŞLARIN TELEKLERİ İNCE OLDUKLARI İÇİN ÇİFT ÇEPER OYNARLAR.ZATEN BAŞKA ŞEKİLDE FIŞKIRMALARI HATALI OYNAMAYA SEBEB OLUR.YANLIZ BU TARZ KUŞLARDA DEVAMLILIK OLMAZ.BİRDE KUŞLARI İKİ KATEGORİYE AYIRIYOR.ANLATTIĞI VE BEĞENMEDİĞİ KUŞ TİPİ SIRTINA OYNAYAN KUŞ TİPİ.EVET BU TARZ KUŞLAR PERDAHLI OYNADINMI ZEVK VERMEZLER AMA MURTAZA BEY OMZUNA OYNAYAN KUŞLARI BU ŞEKİLDE TARİF ETMİŞ.BENCE BURADA BİRAZ YANILMIŞ.ÇÜNKÜ OMZUNA OYNAYAN KULŞUN YERE KAFADAN VUCUT AÇISI YAKLAŞIK 80 DERECE OLUR.VE BOL TAKLALI UZUN OYNAYAN KUŞLAR GENELDE OMZUNA OYNAYAN KUŞLARDIR VE FIŞKIRIRKENDE ÇOK SERİ OLANLARIDA VARDIR.
KUŞTA KALIN TELEK HERZAMAN AVANTAJDIR.ÇÜNKÜ KALIN TELEKLİ KUŞ PERDAHLI OLUR YAPIŞMA YAPMAZ.EŞLERKEN DİŞİNİN KALIN TELEKLİ OLMASINI GEREKLİ GÖRÜRKEN ERKEKTE KALIN TELEĞİN HATALI YAVRU VERECEĞİNİ SÖYLEMİŞ.BENCE EŞLEMEDE DİŞİDE ERKEĞE GÖRE NE ŞARTLAR ARANIYORSA ERKEKTEDE EŞLERKEN O ŞARTLAR GEÇERLİ OLMALI.AMA GENELDE EŞLEME YÖNTEMİNE ÇOĞUMUZ KATILIRIZ.
EN DİKKAT ÇEKİCİ VE BENCE EN ANLAMLI MESELE İSE TABAN VE TEPE TAKLASI HAKKINDA BAHSETTİKLERİ,ÇOK MANTIKLI VE DOĞRU ŞEYLER BENCE.BİZDE İŞLEDİĞİMİZ KONULARDA BUNLARA BENZER KONULARA SIKÇA DEĞİNİYORUZ ASLINDA.
KUŞA DEĞER VEREN VE BU İŞİ HAKKINI VEREREK GÖNÜLDEN YAPAN MURTAZA USTALAR GİBİ USTALAR OLDUKÇA,OYUN KUŞUNUN SIRTI YERE GELMEYECEKTİR.EMEĞİNE SAĞLIK USTA.
Cengizhan bey kuşlarınız gayet sağlıklı gözüküyor güle güle besleyin. Murtaza beyin kuşlarına da benzemiyor.
Murtaza bey aşağıdaki açıklamanızı tekzip etmediğine göre kuşların asılları sizde hayırlı olsun.
''sevgili arkadslar yabanı erkek 1999 senesınde ben satın aldım anasını babasını bebelerını anlayacagınız bu soy 1999 senesınde tamamen bana gectı 1999dan sonra murtaza kardesımızın elınde bu kandan kus kalmadı saga sola satılanlar yabanı kanı dıye verıldıysede bu kanla alakası olmayan sadece renk benzerlıgı olan kuslardır yabanı kanı ozu gok kalpaklı erkektır murtazanı kusları saraylı beneklı kalpaklıdır saraylı kalpaklılar ayrı ırktır dokumcu faruga dayanırgok kalpaklı (yabanı erkek) ayrı ırktır ıkı kusunda sarıs modellerı zaten bır bırını tutmaz bosa ıda etmesınlerzaten 1999 senesınden sonra yabanı erkegı sattıktan sonra murtazanın orda ıyı oynayan uzun gıden kusta kalmadı vıdeodakı kusların yabanı soyu ıle hıcbır alakası yoktur olsa olsa kırmasının kırmasıdır saygılar''
murtaza abi gerçekten ustadsın namın sattığın kuşlarlan devam ediyor sen buluyorsun çıkarıyorsun satıyorsun başkası sahip oluyor ama senin namın devam ediyor kuşçu kuşunu kendi bulur çıkarır parayla satın alınıp kuşçu olunmaz senin bilgilerine görüşlerine saygımız sonsuz