KAYSERİDEN MURTAZA İŞŞGÜZAR İLE YAPILAN RÖPÖRTAJ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kayeriliali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
saıt bey merak etme murtazada para verıp pıyasadan kus topluyor o zaman murtazadan da kus olunmaz para verıp aldıgı icin nama gelınce murtaza abın ıdada yenıldı namı kalmadı ıdada yenılmeyıp namı devam eden tek ben kaldın na maglup unvanım 35senedır devam eder bılmıyorsan bunları ogernmıs oldun sayemde bulup cıkartıyorsun dıyorsun sımdı nıye kus bulamıyorlr 10senedır arayıs ıcındeler kus bulmak kolay olsaydı herkes kus bulurdu murtaza abınde bulurdu cıkardıgı kuslar kuyruk yıldızdı 100senede bır denk gelır 100sene sonra tekrar belkı bulabılır))))

muhabbet süperdi ama yine iş masada konuşmaya döndü.videolarınızı biz yeni vede çok meraklılar olarak ustalardan bekliyoruz.çanakkaleden selamlar

valla cengiz bey anlaşılan murtaza dayıya gıcıksın ben murtaza abinin çektiği video ve anlattığı konulara saygı duyuyorum bir çok kuşçunun bilmediği başkalarıyla paylaşmadığı şeyleri paylaştı olabilir belki sizde daha iiileri vardır belkide bende vardır bunu bilemeyiz iyi kuş havada belli olur lafla atıp tutmayla belli olmaz koy videoyu ispatla söylediklerini sende paylaş bilgilerini senden öğreneceğimiz şeyler varsa öğrenelim bilgilerinden faydalanalım

saıt bey ben kımseye gıcık fılan degılım murtaza abın bır vıdeoya koysun seyredelım lafına olmuyor bu işler vıdeoda herkes konusur onemlı olan kusunu vıdeyokoyup gostermek arkadsım ben kendı vıdeomu tuyden sonra koyacam bırde murtaza abın koysun oyle yorum yap 500tane kus sattılar pıyasaya satıkları yerlerde kusları oynamadı bu işler satmakla olmuyor kusuyun arkasında olacan verdıgın yerde kusun oynayacakkı o zaman ıyı kus oldugu bellı olsun bır tek benım aldıgım kuslar ıyı cıktı ondan sonra bır suru kus sattılar cogu geldı yapıstı ındı altı bos oynadılar nıye verdıklerı yerlerde kusları oynamıyor sen de dedkı kumeslerınde oynuyormu oda yok durumları boyle arkadsım yıne murtaza abıyın hatırına bır cıft al besle sevap ışlemiş olıursun)))

Sevgili kuşçu arkadaşlar öncelikle olumlu olumsuz eleştiri yapan bütün herkese şahsım adına teşekkür etmek istiyorum.

Değerli arkadaşlar sonuçta burası bir paylaşım sitesi elbet teki olumlu eleştirilerin yanı sıra olumsuz eleştirilere de açık olmak gerekir diye düşünüyorum.Amaaaa yalan söylemek iftira atmak gibi ithamlara ben inanıyorum ki bu siteye üye olan hiçbir arkadaşımız kardeşimiz duyarsız kalamaz.

Ben kendi şahsım yıllardan beri bu hobi diye nitelendirilen fakat benim nazarımda hastalık olan kuşçuluğun içindeyim.Ve kayseri de beni tanıyan herkes merakımın nekadar derin olduğunu bilir.Türkiye nin birçok iline gittim.gittiğim yerlerden kimi zaman para ile kimi zaman hatır ile onlarca hayvan getirdim bazılarında başarılı oldum bazılarında olamadım.Sonuç herne olursa olsun hiç kimseye suç bulmadım.hep hatayı kendimde aradım.Bunun sebebi ise almış olduğum hayvanların sahipleri ile fazla samimiyetimin olmaması muhabbetimin az olması aman boş ver üzülmeye kafaya takmaya değmez dedirttirdi.

Değerli arkadaşlar birde madalyonun diğer yüzü var.Adamla çok samimisin diyalogun abi kardeş diyalogu ekmek yiyip su içiyorsun Bu tip sözüne özüne kişiliğine karakterine güvendiğim adamlardan iyi diye izlemeden kendi sözüne güvendiğimden üstüne üstelik para vererek aldığım kuşlarda başarısız olduğum zaman kan beynime sıçrıyor.Size yemin ederim verdiğim parada değilim verdiğim emek zoruma gidiyor.Bir tek yavruya tam 1 yıl emek veriyorsun önünü sonunu göreyim diye.yazık günah değimli size soruyorum arkadaşlar.İsim bile vermek istemiyorum çünkü o kendini iyi bilir.

Kayseri de benim kişiliğimi karakterimi bilmeyen yoktur.kayseri ve kayseri dışında yüzlerce tanıdığım olmasına rağmen asla kuş satmadım.Satana karşımısın diye soracak olursanız evet hile ile dala vere ile yalan la dolanla kuş satanların hepsine karşıyım.Şerefini iki paralık edenlerin hepsine karşıyım evdeki eşinin üzerine evdeki bebesinin üzerine 100 paralık iki kanat bir kuyruk için kuş satıcam diye yemin edenlerin hepsine karşıyım.

Benimde kendime ait bir kuş sitem var istedim ki yeni yetişen bu işe merak salan kardeşlerimiz bizlerin düştüğü hatalara düşmesin diye elimden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum.Kötümü yapıyorum milleti yanlış mı yönlendiriyorum asla

Murtaza işgüzar ile röpörtaj yapmışım.videosunu sizlerle paylaşmışım imkanı olan herkez araştırsın bu murtaza işgüzar kimdir diye.Adam kayseri kuşculuk tarhinin kilometre taşlarından birisi.Murtaza işgüzar ile konuşmayan ona kin besleyenler bile adamın kuşlarını ve kuşculuğunu inkar etmiyorlar.Zamanında kapısında yatan bırakın kuşu yalvar yakar yumurta isteyenler.Adamdan aldığı kuşlarla hala kuşculuk yapanlar adamın arkasından atıp tutuyorlar.

Bir diğer isim Başakpınarlı Muammer Kısmet çok sevdiğim bir abim gittim onunlada röpörtaj yaptım sizlerle onuda paylaştım yanlışmı yaptım.Onuda imkanı olan araştırsın Başakpınarlı muammer kısmet kayseride 4 yıldır festival yapılıyor adam 3 tanesinde birinci olmuş.Demekki iyi kuş besliyor adam öyle değimli?

Bir diğer isimde zincidereli Hüseyin Candaş abim onuda araştırın.tam 20 yıldır tek damar kuş besliyor.kuşları kendini ıspatlamış.Aman bana şu fiyata sat felenca ne veriyorsa ben ondan şu kadar fazla veririm diyenler şimdi atıp tutmaya başladılar.hayırdır arkadaşlar tezgahınızmı bozuldu.

Değerli arkadaşlar Kayseride daima kendisi ve kuşları isim yapmış birçok abim kardeşim var.Allah izin verdikçe sizler adına onlarlada söyleşiler yapıp sizlerle paylaşıcam.

Zamanınızı aldım hakkınızı helal edin Bütün kuşcu arkadaşlara saygı sevgilerle

KAYSERİLİ ALİ

ARKADASLAR MURTAZA BEYİN RAHATSIZ OLUSU ŞU AN KUŞLARINDAN DAHA ÖNEMLİDİR İKİNCİ AGIZDAN KONUSAN KARDEŞLERİMİZİN DEGİMLERİ İLE KENDİNİ ANLATMAYAN YADA ANLATAMAYAN SU AN BURADA OLMADIGI HALDE KENDİSİYLE KONUSUYORMUS GİBİ İDDİALASMALARIN DEVAMININ DA ISRAR EDİLMEMESİNİ BU SEKİL BAŞLAYARAK SONUNUN KIRICILIKLARA VARMAMASI İÇİN SİZ ARKADASLARDAN DAHA ILIMLI PAYLASIMLARDA BULUNMANIZI AKSİ HALDE MURTAZA KARDESİMİZİ DAHADA ÜZECEGİNDEN DİKKAT EDİLMESİNDE FAYDA GÖRÜYOR
SAYGILAR SUNUYORUM

slm arkadslar ben alının dedıklerıne katılmıyorum ben kus pıyasanın yıllarca ıcındeyım cok ta kus aldım hıc bır zaman esının uzerıne cocugunun uzerıne yemın edene rast gelmedım hatta kus satan ınsanların ekmelerını yedım sularını ıctım kımse kımsye zorla kus satmıyor sen onun ayagına gıdıyor oyle alıyorsun kus kotu cıktı dıye colugu cocugu buralara katıp yazıyorsan asıl ben o zaman o kısının krakterınden suphe ederım cok ıyı cıksaydı farkını verecekmıydı acaba bazı insanlara dunyanın en guzel kusunu bıle versen orda kus yok olup gıder hatayı bırazda kendı acemılıklerınde arasınlar saga sola camur atmasınlar burda bellı oluyorkı alı arkadasın 2tane sevdıgı sırketlerı var bırı murtaza abısı dıgerı huseyın candas bunlara kus satırmak ıcın dılının dondugunce bunları ovuyor sımdı soruyorum bır zamanlar sergende ıyı futbolcuydu sımdı aynı futbolu oynabılırmı sahaya cıksa oynamaz cunku bıtık onun ıcın arkadsım sen ne kadar oversen ov MURTAZA ABIN BITIKKKK saygılar sunuyorum

öncelikle herkese çok selam olsun.

ben kendi çapında oyun kuşunu sevmiş gönül vermiş birisi olarak bu konunun istenmeyen yerlere sürükleniyor olduğunu gördükçe üzülüyorum.
oyun kuşunda usta diye nitelendirebileceğimiz insanlar hiç kolay yetişmiyor. anladığım kadarıyla murtaza abimizde kayseride tanınan ve kabul gören bir usta. zamanında yada şimdi kuş oynatmış nam salmış birisi. bu ustamızın bilgilerinden biz meraklıları faydalandırma amaçlı çekilmiş bir videonun altında art niyet aramak bence gereksiz. eleştirileriniz varsa tabiki yapabilirsiniz videoda anlatılan konular hakkında tabiki görüş belirtebiliriz ancak konuyu saptırmak amacının dışında yerlere sürüklemeye çalışmak. kişilerle aramızda geçen şahsi olayları tüm forum okuyucuları önünde tartışmak doğru değil bence özel mesaj denen birşey var.

sitede konu açmak parasız olduğu halde sayın cengiz bey neden kuşlarınızın tanıtımını şahsi bir konu açıp yapmıyorsunuz anlamış değilim. Saygılarımla...

sayın erdem bey kayserıde oyun kusunda gruplasmış çeteler var sırketler var bunların basındada murtazanın ekıpı gelır bu ekıp bır kac kısıden kuruludurmurtazanın kusu ıyı olmasa bıle bu ekıp sana dıgerıne overek yalan soyleyrek kusun satılmasını saglarlar senın elınde daha ıyı kus olsa sen gelsen yabancı olarak benı sorsan aynısının daha ozlerı bızdede var dıyerek kendılerıne senı yonlendırırler benım bunlarla hıle ıle yalan ıle kus satan bu kısılere acmıs oldugum savas bu yuzdendır murtaza etrafına 3- 5 yalaka ınsanla bu işı goturmektedır bunuda ancak benım gıbı yureklı delıkanlı ınsanlar karsı cıkmatkta mucadele etmektedır ayrıca benımde bu sıtede YABANININ OZLERI DIYE KONUM VAR bakabılırsınız slmlar

market çi cengiz abi benden sanırım oldukça büyüksünüz yalnız ali abinin söyledginie katılıyorum insan lar kuş satmak için avradının çocugunu üzerine yeminler edip kuş satan çok bu türkiye de sizde ben hiç görmedim duymadım diyorsanız oda sizin düşün ceniz saygı duymak gerekir yalnız ali bey dogru söylüyor bir tüy satmak için anansını avradının yerine koyanlar var (( ben sizin tartışmanıza karışmış olmayayım ama malesef öyle)) neler gördüm....... sagılar

bilgilendirmeniz için teşekkürler. söylediklerinizin hepsi doğruda olabilir bilemiyorum. eğer haklıysanız size haksızlık etmiş olurum eğer değilseniz siz haksızlık etmiş olursunuz. bu konu hakkında konuya hakim olmadan yapmış olduğum yorumdanda pişman olmuş durumdayım. bu polemik beni aşar. karşı tarafta murtaza bey cevap hakkını kullanamadığından bu konu uzar gider (hasta olduğu için büyük geçmiş olsun diliyorum). en güzeli bu konuyu dallandırıp budaklandırmamak bence siz elinizdeki soyu besleyin murtaza bey elindeki soyu beslesin. isteyen istediğine kuş satsın. isteyen istediğinden kuş alsın.

fatıh kardesım burdakı konu ınsanların kısılıklerıne karsı acılmıs savas degıl alı işi karıstırıp analarını avradını cocugunu işin icıne sokmak ıstedı kendınınde avradı hanımı cocugu var onların kusunan alakası ne olabılırkı bunlardan bahsedıyor mesele burda vıdeo cekılmıs vıdeoda mılletın gozunun icıne baka baka yalan soylenıyor ordakı kusları gosterıp bunlar yabanın kanı ozlerı dıye mıllete yutturuluyor bende acıklama yapıp o kusların yabanı kanını ozlerı olmadıgını hıc bır alakasının bulunmadıgını belırtım meselemez budur haksızlıkları onlemek insanları durustluge davet etmek yalakalık yapan ınsanları acıga cıkartmak sahtecelıgı onlemek masa bası kusculuguna son vermek kayserı zaten tanıyorda dısardakı arkadsların boyle sebeke kus cetesı ınsanları tanırlarsa tuzaga dusmelerını onlemek bunun ıcın caba sarfedıyorum saygılar

cengiz bey konuyu uzatmanın hiç geregi yok atmışsınız yabani soyunun resimlerini anlayan baksın
siz gerekli ikazlarda bulunmuşsunuz muhatabınız cevap hakkını kullanmasını beklemek nacizane daha isabetli bir karar olur diye düşünüyorum

selam arkadaşlar kayseriden yazıorum murtaza biye nasıl ulaşabilirm acaba

HERKESE SELAMLAR BEN BU YAZIŞMALARDAN KONUŞMALARDAN ŞUNU ANLADIM DIŞARIDAN BİRİ OLARAK İKİ TARAFTA ŞİRKETLEŞMİŞ REKABET İÇİNDELER PASTAYI BÖLÜŞEMİYORLAR ANLAŞILAN SİZLERE TEŞEKKÜRLER BU ŞEKİLDE DAVRANARAK BİRBİRİNİZİ AÇIĞA VERDİĞİNİZ İÇİN YOKSA BİR ÇOK MASUM İNSAN İKİ TARAFDANDA TEMİZ SAF DUYGULARLA GÜVERCİN ALMAYI DÜŞÜNECEKTİ ARKADAŞLAR UYANALIM BU PARA CAMBAZLARINA PARALARIMIZI KAPTIRMAYALIM BUNLARIN ELLERİNDEKİ KUŞLARDAN İNANIN HEPİNİZİN ELLERİNDE VARDIR UYANIK OLUN KENDİNİZİ BU ÇIKAR KAVGASI İÇİNDE BULUNAN İNSANLARA KAZIKLATTIRMAYIN

slm arkadaşlar. ben bütün yorumları okudum..! burda gercek yazan biri varsa bence sait11063 kardeşimizdir. bencede biraz ticarete akmakta bu işin sonu..! herkeze saygılar

selamlar oncelikle tamam murtaza bey guzel anlatiyorda icraat varmi kayseri kusu alti aylik kustur yavruyu yumurtayi gordumu fis biter sivasin kuslarindan cok gitti kayseriye ama goreuyoruz malesef irki bozmuslar

Burada videoyu izleyemiyorum ancak daha önce izlediğim bir roportaj olduğu için güzel ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Dahası da olursa güzel paylaşımlar olmuş olur ...

...

BENCE BÜTÜN KUŞÇU ARKADAŞLARIN DİKKATLE İZLEMESİ VE DİNLEMESİ GEREKEN BİR VİDEO.MURTAZA BEY BİLGİSİNİ VE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM KENDİ ADIMA.
GERÇEK BİR USTA....
SAYGILAR MURTAZA BEY..............

Sevgili murtaza abinin adına teşekkürler...

güzel video emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

perfotakla' Alıntı:
Burada videoyu izleyemiyorum ancak daha önce izlediğim bir roportaj olduğu için güzel ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Dahası da olursa güzel paylaşımlar olmuş olur ...

kayeriliali' Alıntı:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WxqN1z5SYwQ&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jGNIkjcJLr8&feature=related[/youtube]
:tamam:

Sevgili kuşçu arkadaşlar yollamış olduğunuz övgü dolu bu iyi niyet mesajları için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bazı değerli kardeşlerimizin soruları olmuş elimden geldiği kadarı ile cevaplandırmaya çalışayım.Öncelikle Osman0606 nicli kardeşimizin sormuş olduğu soru çoğu bölgede perçemli olarak bilinen kayseri ve çevresinde ise kekilli olarak bilinen beyaz dişinin murtaza abinin kuşları ile aynı kandan olup olmadığını sormuş.

Beyaz kekilli dişinin murtaza abinin kuşları ile hiçbir kan bağı yoktur.Bu dişi yine kayseri ve çevresinde kendini kanıtlamış 20 yıldan beri tek bir damar ( kan ) besleyen sevgili Hüseyin Candaş abimizin kuşlarındandır.Sevgili Hüseyin Candaş ın uçum ve görüntü videolarına kuşcudiyarı.com dan ulaşabilirsiniz.

Şimdi sevgili erdem22 kardeşimizin sorusuna gelecek olursak.Sevgili erdem kardeşim bu kaba ve silik ( ince tüy ) meselesi seninde ifade ettiğin gibi videodan veya buraya yazarak anlatılacak bir konu değil burada satırlarca bu konudan bahsetsek bile mutlaka ve mutlaka bu tüy konusunu bilmeyen kardeşlerimiz hataya düşerler.Şimdi ben her ne kadar ince tüy şu şekilde olur kaba tüy şu şekilde olur desemde sadece teorik yüzeysel bir bilgi vermiş olurum.Asla kimseyi yanıltmak istemem sonuçta bu oyun kuşuna verilen emek ortada hepimizin başında.Onun için sevgili erdem kardeşimizin sorusuna şu şekilde cevap vermek istiyorum.bu tüy konusu mutlaka ve mutlaka görsel olarak tüy konusunu bilen biri tarafından hayvan ele alınarak elimizin parmaklarımızın o hassasiyeti o ince nuansı canlı olarak yaşayarak bu konuyu daha iyi kavrayabilirler.Çünkü bu konu tamamen dokunma hissetme konusu.Her nekadar sanal olacak olsada bu konu hakkında tecrübesi olan bir abimizi sizler adına ziyaret edip bir röpörtajımız olacak.

Bütün kuşçu arkadaşlara saygı ve sevgilerle KAYSERİLİ ALİ

Geri