Kedi Kumu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 İpucu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 806

Admin

Admin
Katılım
5 Ocak 2008
Mesajlar
33,703
Çözümler
4
Tepkime puanı
21
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasip
Meslek
Computer & Network
Şehir
Afyon
İlgi Alanı
Kediler
Kedi kumu, evcil dostunuz olan kedilerin tuvalet ihtiyacını hijyenik bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayan bir üründür. Dostunuzun sağlığı açısından büyük önem arz eden kumlar, kendi arasında çeşitlere ayrılabiliyor. Dostunuzun türüne göre ince ya da kalın taneli kumları kullanmanız gerekebilir. Ayrıca topaklanan, topaklanmayan, doğal, sentetik ya da kedi kumu kristal gibi birçok türü de bulunmaktadır. Dolayısıyla, hangi tür kedi kumuna ihtiyacınız olduğunu belirleyerek dostunuza uygun çeşide ulaşmanız gerekir. Bu yazımızda, seçimde bulunurken dikkat etmeniz gereken 5 husustan bahsedeceğiz.

Kedi Kumu Koku Giderici Olmalı

Kedi kumu tercihinde bulunurken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi, koku meselesidir. Kumlar kokuyu içine hapsetmeli. Bu özelliğe sahip kedi kumları, dostunuz tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra yüksek koku absorbe etme özelliği sayesinde kötü koku oluşumunun önüne geçer. Kumlar düzenli temizliği yapıldıkça kötü kokuya neden olmasa da, alternatif olarak emici özellikteki kumlara yönelebilirsiniz.

Topaklanmalı

Topaklanan kedi kumu, kedinizi bahçe ya da balkon gibi alanlara bırakamıyorsanız seçmeniz gereken kum çeşitleri arasında yer alır. Kolaylıkla topaklanan kumların; kullanımı basit, temizliği ise oldukça kolaydır. Yüksek emiş gücü ve kokuyu hapsetme özelliği bulunur. Dostunuz tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra topaklaşan kısmı kürek yardımı ile alabilir ve daha sonra kum kabına biraz kum ilave edebilirsiniz. Böylelikle uzun süre kullanım avantajı elde etmiş olursunuz.

Kedi Kumu Suyu İyi Emmeli

Topaklanma özelliği dışında, kedi kumunun sıvıyı iyi emmesi de dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır. Alınan kum sıvıyı iyi emdiği takdirde evcil dostunuz rahatsızlık hissetmez ve etrafa kötü koku oluşumu engellenir. Örneğin, silika kedi kumu olarak da bilinen kedi kumu; kristal, yüksek sıvı emme özelliğine sahiptir. Bu çeşit kumlar, kedinizin patilerine idrar bulaşma olasılığını düşürür ve istediğiniz sağlıklı ortamı oluşturmanıza yardım eder. Kedi kumu çeşitleri arasında bulunan bu kum ayrıca hafif özelliktedir ve kötü koku oluşumunun da önüne geçer.

Güvenli Ortam Sunmalı

Her kedinin kendine has bir karakteri bulunur. Evinizde birden fazla kedi varsa, aldığınız bir kumu diğer evcil dostunuz sevmeyebilir. Bu yüzden, kedinizin seveceği türden kumları tercih etmelisiniz. Yavru kediler için genellikle kedi kumu tavsiyesi olarak tozutmayan çeşitler önerilir. Ayrıca, kimyasal herhangi bir madde de kumda bulunmamalıdır. Aksi takdirde patileri zarar görebilir. Örneğin çoğu kedi, kalın taneli kumların yarattığı histen hoşlanmaz. Evde küçük sürprizlerle karşılaşmamak adına deneye deneye en ideal kuma ulaşabilirsiniz. Kedi kumunda ince taneli seçenekler her ne kadar yetişkin kediler arasında popüler olsa da, kalın taneli kumları tercih ediyorsanız tanelerin sivri yapılı veya köşeli, sert yapıda olmamasına dikkat etmelisiniz.

İyi kuma ulaşmak için, tozutmayan kedi kumu çeşitlerini tercih etmelisiniz. Böylelikle evcil dostunuz tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra kazma ya da kapatma gibi işlemler yaptığında yoğun tozlara maruz kalmaz. Bu sayede, gelecekte solunum yolu problemleri ile karşılaşma olasılıkları azalacaktır.

Antibakteriyel Olmalı

İyi bir kedi kumu önerisi olarak vereceğimiz beşinci ipucu ise, alınan kumların antibakteriyel yapıya sahip olmasıdır. Bu özellikteki kumlar, zararlı maddeleri yok ettiğinden dostunuzun uzun süre hijyen içinde kalmasını sağlar. Ayrıca, evcil dostunuzun sağlığı açısından kumun alerjiye sebep olmamasına da dikkat etmelisiniz. Dostunuzun bazı kedi kumu bileşenlerine alerjisi olabilir. Deri dökülmesi ve kızarıklık gibi sorunlarla karşılaşırsanız, olası alerji durumlarını ortadan kaldırmak için veteriner hekiminize danışabilirsiniz.

Siz de evcil dostuna dair merak ettiğiniz birçok konuya Petify dünyasına katılarak cevap bulabilirsiniz. Veteriner hekimlerin ya da diğer dost sahiplerin kedi kumu tavsiyelerine ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst