Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Kedilerde Kulak Temizliği nasıl olmalı?

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Kedilerde kulak temizliği için öncelikle kulaklarda herhangi bir rahatsızlık olmadığından emin olmalısınız. Kedilerin dış ortamlarda bulunması hastalık etkenlerinden özellikle parazitler etkenlerin kulak içerisinde yerleşmesi olasılığını artırmaktadır. Göz ile rahatça kontrol edebilirsiniz, akıntı, kir, vb..

Bir rahatsızlık söz konusu ise kulak temizlenmeden direkt olarak veteriner hekimle temasa geçilmelidir.

Eğer kedinin kulaklarında herhangi bir sorun görünmüyor ise kedinin kulaklarının içindeki kiri yumuşatması amacı ile veteriner kliniğinden kolayca tedarik edilebilecek bir kulak temizleme losyonu ile kulağın losyon ile dolması sağlanmalıdır.

Öncelikle kedinin bu duruma karşı tepki verebileceği ihtimali göz önüne alınarak ısırma ve tırmalamalara karşı gereken önlem alınmalı bunun için kedinin havlu vb bir malzeme ile sarılı olarak kucakta tutularak daha güvenli bir uygulama yapılmalıdır.

Kedilerde kulak temizliği için, kulağı vücudunun arkasında doğru yatırılarak kulak yolunun açılması sağlanarak içerisine kulak temizleme losyonu akıtılmalıdır.

Bir ya da iki dakikalık beklemeden sonra kulak kirinin yumuşadığı ve kolayca dışarıya aktığı görülecektir. Daha sonra kulağın yeterli büyüklükte bir pamuk parçası ile temizlenmesi ve kulak kirinin ve losyon kalıntılarının silinmesi sağlanmalıdır.

Ancak kulağın içerisine kesinlikle uzun kulağa zarar verecek sivri cisimler ile (örneğin pamuklu çubuklar ile) müdahale edilmemelidir.

Kedilerin kulakları Ne Sıklıkla Temizlenmelidir ?

Kedilerde kulak temizliği için en erken ayda bir kere kedi sahiplerinin kedilerinin kulaklarını hastalık etkenlerine karşı kontrol etmesi ve kulak kirlerinin fazla olması gibi durumlarda temizlenmesi yeterli olacaktır.

Kedilerin dış bakıdan kulak rahatsızlığı olup olmadığı kulaklarını sık olarak kaşımaları ya da başlarını sallamaları ile anlaşılabilmektedir.

Bu gibi şüpheli durumlarda hayvan sahiplerinin kedilerinin sağlıklarını korumak için ivedilikle veteriner hekime kontrol ettirmeleri en güvenli yol olacağı unutulmamalıdır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular