KIRIKKALE'den ustad71 in kuşları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ustad71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
Kırıkkele nin oyunkuşları meşhurdur ,
Eminim sizin kuşlarınızd a iyi kuşlardır resimler söylediğiniz gibi çok fotojenik değil . Zaten oyun kuşu hava da belli olur. Bende 4 yıl bulundum Kırıkkale de gerçekten oyunkuşu konusunda iddialı bir memlekettir . Tabi bazı sorunlarda yok değil örnek çok fazla kümes patlatma olayı olur ve bu durum aşırı bir güvensiz ortam oluşturmuş zaman içinde herkez birbirinden korkar olmuş . Tanırmısınız bilmiyorum , '' Sivaslı Alirıza '' derler Hacılar yolu üzerinde , bahçeli geniş bir yeri var sırasıra kümesleri ,50 55 yaşlarında bir abimiz beyazları meşurdur . yaşıyorsa Allah selamet versin iyi kuşları vardı banada bir çift hediye vermişti . Paylaşımınız için teşekkürler.ŞEREF

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
ustad71' Alıntı:
:ckmk: alp66 arkadaşım kuşlardan baya iyi anlıyorsun galiba seninde guzel kuşların olmalı,yanılmıyorsam ankaralıydın,bize yakınsın buyur şehrimize gel resimde gördüğün kargaları sana uçuralım hem kanat ve tüy yapılarına daha yakından bakarsın.bellimi olur belki baklavasına falan seninle uçururuz ha..! ne dersin.

baklavayı ne zaman yiyoruz?

Kardeşim üzerine bi su iç yalan oldu senin baklava galiba :ckmk: :ckmk: :ckmk:

hani ne oldu baklavalı iddia... hadi beyler tarih ve yer verin de şu olayı bitirin... seyircilere de baklava varsa gelir seyrederiz... :)))

yok be kardeş,yalan falan olduğu yok.inanıp inanmamakta serbestsiniz ama ben şimdi istanbuldayım,işim istanbulda olduğu için buraya taşındım.Beykoz-karanlıkdere mevkiinde bir arkadaşla orman içinde 1 dönümlük güzel bir yer aldık,seçme kuşlarımın tamamını oraya getirdim kuşlar bir süredir makaslı bazılarına yeni yolverdim,allah izin verirse 2-3 aya kadar yavrularla birlikte randumana girerler.şimdi ve daima samimi arkadaşların başımın üzerinde yeri var.

Abi benim biladerde asker beykozda ya iyi oldu abi şakamızı geçelim dedik yani bu şekilde bari gülelim hayırlı olsun arsa için

teşekkur ederim,bir gun yolunuz düşerse buyurun beklerim.Arsamındaki tadilatımız bir kaç ya bitecek inşallah.sizleri ağırlamaktan şeref duyarım.

[email protected] mail adresim abi görüşelim

Arkadaşlar bu kırıkkalenin kuşları hakikatten muayyer.oyunlarının çok güzel olduğuna eminim.Ben bizzat yerinde gördüm fakat getirme imkanım olmadı.Askerliğimi Ankarada yaptım aynı bölükten Kırıkkaleli Ayhan BİLİR isimli
çok değerli kuşçu arkadaşımla beraber müsait olduğumuz her hafta sonunda oraya kaçar onun arkadaşlarındaki kuşlarını bana seyrettirmek için uçurturdu.çok mükemmel oyunlu kuşlar gördüm orada.Hatta hafta sonları kuş pazarı yapılırdı üst geçit gibi köprünün altında.ordan pazar içinden çarşıya doğru inerdik.yanılıyorda olabilirim.askerden geleli 10 sene oldu.ama inanıyorumki Kırıkkaleli kuşçu arkadaşların kuşların ellerinde çok güzel oyun kuşları mevcuttur.Ozaman orada gördüğüm arapları daha buralarda görmedim.Kırıkkaleli kuşçu arkadaşlara Selamlar.

yanılmıyorsun arkadaşım.Pazar yine E-5 köprüsünün altına kuruluyor.Kırıkkalemizde kuşcu çok,hangi sokağa girsen mutlaka bir kaç kuşcu vardır.Profosyenelce besleyen ise her mahalleden 1 veya 2 tane çıkar.Onlarda kırma beslememeye dikkat ederler.

maasallah kuşlarınız çok güzel Allah nazardan saklasın

ben avusturyadan haci kenan dag sisinle tanismak istiyorum bende kirikkalede oturuyorum

slm arkadaş kuşların çok gzel güle güle besle bizdede kırıkkale kuşları var oyüzden 71kuşlarının iyiolduklarıortada
tüyünce hayrını gör. kardeş birini sorsam tanırmısın ( adı ERTUĞRUL BAKIR) BİZDEKİ KUŞLAR onunkuşlarından eğer abimizi görürsen COŞKUNUN SELAMINI söylersen sevinirim İZMİR BAYRAKLIDAN :tamam: :oley:

merhabalar arkadaşım,kuşlarının içinde renk kuşu olmadığını yazmışsın ,kendim için söyleyeyeyim ki bir kuş gök olacak benekli olacak ve akkuyruğu olacak ,bence duruşuylada süper ,bir kuş arap olacak akkuyruğu resimdeki gibi kuyruk üstü tam olacak ,tam arap renginde olacak (biz zümrüt deriz)bence süperrrr renk kuşları, oyunu sana kalsın artık ,güle güle besle Maaşallah :tamam: :slm:

reşo' Alıntı:
slm arkadaş kuşların çok gzel güle güle besle bizdede kırıkkale kuşları var oyüzden 71kuşlarının iyiolduklarıortada
tüyünce hayrını gör. kardeş birini sorsam tanırmısın ( adı ERTUĞRUL BAKIR) BİZDEKİ KUŞLAR onunkuşlarından eğer abimizi görürsen COŞKUNUN SELAMINI söylersen sevinirim İZMİR BAYRAKLIDAN :tamam: :oley:

ertugrulu tanırım,eskiden layıkıyla kuş ticareti yapardı,uzun zamandır gormuyorum ama şu sıralar bir petshop çalıştırdığını biliyorum.Görürsem başım üstüne.

göksal balcı' Alıntı:
merhabalar arkadaşım,kuşlarının içinde renk kuşu olmadığını yazmışsın ,kendim için söyleyeyeyim ki bir kuş gök olacak benekli olacak ve akkuyruğu olacak ,bence duruşuylada süper ,bir kuş arap olacak akkuyruğu resimdeki gibi kuyruk üstü tam olacak ,tam arap renginde olacak (biz zümrüt deriz)bence süperrrr renk kuşları, oyunu sana kalsın artık ,güle güle besle Maaşallah :tamam: :slm:

bizim oyun kuşlarımızında renkleri bu.yorumlarınız içinde ayrıca teşekkur ederim.

merhabalar kırıkaleli arkadaşlarımız var kırçıllı(gökbenekli) karakırçıllı (kirli)ve sarı kırçıllı (bozkirli)diye hitab ediyorlar bencede izlediğim kuşlar içinde kırıkkale kuşları en iyi atlayanı ve fışkıranı,kendine iyi bak kuşlarınada. :slm:

ustad 71göstermiş olduğu ilgi için çok teşekürler eğer nasip olursa bideki kuşlarn fotolarını kısa bir zaman sonra
sitey gödereceğiz hemen hemen 15/20 gündür uğraşıyoruz ama birtürlü başaramadık yinedesen vediğer kuşcu
arkadaşlarımızı fotoları gördükce seviniyoru çükü halen oyun kuşu besleyen birileri var demekkigöstermişolduğun
ilgiden dolayı sağol kuşlarının tüyüncehayrını görürsn inşalah REŞO

Selamünaleyküm

Maşallah bacaklı kuşlar güle güle besle abi Allah ağız tadıyla üretip uçurmayi nasib etsin

Güle Güle Besleyin

ARKADAŞLAR MERHABA BEN ISTANBULDAN ORHAN 2013 HAZİRANIN SONUNDA KIRIKKALEYE GELICEM VE ORDAN BIR CIFT İZLEDIKTEN SONRA UCURMALIK KUS ALMAYI DUSUNUYORUM ORDA YARDIMCI OLUCAK VEYA GEL IZLE BEGENDIGIN AL DIYEN VARSA SEVINIRIM ARKADASLAR BEN ORDA KUSCULARDAN KIMSEYI TANIMIYORUM VEYA NERDE KIMIN IYI KUŞU VARDIR KİM IYI KUŞ SATAR BILMIYORUM BANA BILGI VERİRMİSİNİZ

Geri