kırıkkaleli metin -gök kart dişi-

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kırıkkaleli metin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 54
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
[izlesene]2184493[/izlesene]
[izlesene]1940457[/izlesene]

Çoğu kuşçu arkadaşlar,oyun görmek istiyor olmalı,mazeretsiz,antremanını almış,nefesli...Herkese saygı duyuyorum ama herşeye de maşallah denilmez....

EYVALLAH KADİR BEY

41 kere masallah,dişi yaptığı işten o kadar emin ve olaya o kadar hakimki aklını alıyor gıdıyor adamın bu kusu canlı canlı ızlemek mangal gıbı yürek ister.tebrıkler metin abi

Metin kareş,nasılsın?Dün bir mesaj yazmıştım,yanlış anlaşılabilir belki diye,düzeltme yapmak istedim.Hepimiz biliyoruzki,bir kuş gerçek oyununu düzenli uçumunu aldıktan sonra yapar.Yatıktan yeni çıkmış,hamlığını tam atmamış kuşun o anki oyunları yanıltıcı olabilir.Kuşun iyi bir altyapısı olduğu muhakkak.Saygılar...

kadir bey dikkat ederseniz kuşun 4 yaşında çekilmi bir videosu
4 yaşında hala şefkini hırsını iştahını kaybetmemiş ve asil bir soy yılların emegi sadece benim değil kırıkkaleye malolmuş bir damızlıktır. ve istisna bir kuştur. gerek 5 yıllık uçumu ve oyun kalitesiyle gerek damzlıklığıyla gerek verdiği yavruların kalitesiyle gerek torunlarının kalitesiyle iyibir damızlık ve sıtandart üstübir kuşturç büyüzden bu kuşu kimseyle tartışmam. çünki geregi yok herşeyiyle mükemmel olarak bizler olsun dostlarımız olsun, bunu çanlı gözle seyreden misafirlerimiz olsun bu hayvana begeniyle bakıyoruz ve ender bir hayvan oalrak görüyoruz saygılar.

emreert' Alıntı:
41 kere masallah,dişi yaptığı işten o kadar emin ve olaya o kadar hakimki aklını alıyor gıdıyor adamın bu kusu canlı canlı ızlemek mangal gıbı yürek ister.tebrıkler metin abi
eyvallah emre

öncelikle yetiştiricisini tebrik ediyorum. gerçekten güzel oynayan bir kuş. emeğinize sağlık. herkesin kümesinde görmek isteyeceği türden bir kuş. 4 yaşında bu şevkle oynayan yattığı halde oyun bozmamış yavrusu torunu iyi oynayan kuş bulmak bu devirde gerçekten çok zor. tebrikler. Allah nice yavrularını uçurmayı nasib etsin inşallah.

teşekkürederim. erdem bey

metin kardeş kuşun maşallahı var allah güle güle beslemek nasip etsin :tamam:

Metin kardeş,beni yanlış anlamadığına sevindim!Çok dokunaklı yazmışşın...mahçup oldum,nezaketini de kuşunu da taktir ediyorum.Çok güzel değinmişsin:önemli olan dostluk...Saygılar...

kadir bey yanlış anlaşılacak bi durum söz konusu değil.
burada birşeyler paylaşıyoruz. kimisinin çokhoşuna gidiyor kimisi ilgilenmiyo bile, kimisi hayranlığını kelimelere göküyo, kimisi begenmiyo yani yorumlar mantıklı usule uygun edebli oldukça kimse kimseyi kırmaz diye düşünüyorum. ayrıca benim burada yaptığım paylaşımlar olsun yorumlar olsun. tamamiyle bana ait ve benim gözümde olan doğrular. başkalarının bu paylaşımlarıma yaptıkları iyi yada kötü eleştiriler. beni baglamaz. ben memnunum hemde çok memnunun bu yaptığım işten herkeze saygılar.

VE HERŞEY BURADAN GÖRÜLENLERDEN İBARET DEĞİLDİR.
KİMİSİNİN PAYLAŞIMI ÇOK İYİ GÖRÜNÜR İNSANLARI HAYRANLIK LA BÜYÜLER AMA CANLIDA ALAKASI YOKTUR
KİMİSİNİN PAYLAŞIMI ÇOK SIRADAN DİKKAT BİLE ÇEKİCİ DEĞİLDİR KİMSE DÖNÜP BAKMAZ AMA CANLIDA İNSANLARIN BU İŞTE HAYALLERİNİ SÜSLEYECEK KADAR İYİDİR.

Metin bey e Ayrıca teşekkür etmek istiyorum ; ;, kendisi çeşitli defalar kuşlarının videolarını bizlerle paylaştı sağolsun ..

Kendi emeğini ,sevgisini, tecrübesini, dostluğunu bizlere sunmuş oldu bu şekilde ..
Bizlerde seytettik videoları beğendik , kimi zaman kimilerimiz bazı eleştiriler getirdi , hep bu diyaloklar dostça yapıldı bir adım öteye anlayışla taşındı ..

İzlediğim kadarı ile Metin Bey ''Kuşu insanın önüne geçirmeme '' konusun da çok dikkatli davranıyor .
Hepimize aslında bir bakıma örnekte oluyor ..
Öyleki bazende güzel Videolar paylaşan dostlarımız oluyor ,kuşları ilgi görüyor ..

Ancak bazı yetiştiricilerin Mantalite bağlamında ki eksiklikleri zaman zaman bana göre kuşu geri pilana ittiği gibi ,Yetiştiriciyide mevcut ortamdan yanlızlaştırıyor ..

Hoşgörü , nezaket ve olgunlukla bu işin yapılabileceğine Güzel bir örnek olarak , yine Metin beyi sağolsun buradan ben sempati ile sizlere işaret etmek istiyorum ..
selamlarŞEREF

S A SEREF KARDESİMİZİN DE DEDİGİ GİBİ KUŞ NE KADAR KIYMETLİ OLURSA OLSUN DOSTLUK VE ARKADAŞLIKLARIN ÖNÜNDE OLMAMALI YAPILAN YORUM VE ELEŞTİRİLER YAPAN KİŞİYE AİTTİR KUŞ SAHİBİ BİLDİGİNİ BİLİR HİDDETLENMEZ SİNİRLENMEZ USLUBUNU DEGİŞTİRMEZ HERKES HERTÜRLÜ YORUMDA BULUNABİLİR KİŞİLERİN GÖRÜŞÜ BAKIŞI KUŞU ANLAYIŞ ŞEKLİ FARKLI FARKLI DIR KİMSE İSTENİLEN GİBİ GÖRÜLMESİNİ BEKLEMEZ METİN KARDESİMİZ DE DAVRANILMASI GİBİ DAVRANMIŞ KUŞLARINA OLAN GÜVENİNİ EMEGİNİ SECERESİNİ BİLDİGİ İÇİN YAPICI KENDİNE YAKISAN DAVRANIŞI SERGİLEMİŞDİR BENDE BİR YETİŞTİRİCİ OLARAK METİN KARDESİMİ TEBRİK EDİYOR BASARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM HER SEY KARSILIKLI ANLAYIŞLA PAYLASIMLA SEVKLER KIRILMADAN YAPILABİLDİGİ SÜRECE DAHA DA GÜZEL OLUR DİYOR HEM METİN KARDESİMİZE HEMDE SEREF KARDESİMİZİN DUYARLI DAVRANIŞNA TESEKKÜR EDİYOR SAYGILAR SUNUYORUM

teşekkürler muharem abi, şeref bey
ben olması gerekeni yapıyorum, herşeyden önce bu işi zevk olarak hobi olarak görmek lazım. ve bu hobi eşsiz dostsuz ve arkadaşsız olmuyor olmazda, kuşun ister iyi olsun ister kötü olsun bişekilde bi arkadaşınızla paylaşmanız gerkiyor. bu işin tadı burda bunu herkez biliyor. ayrıca ben kimseye kızmıyorum. sonuçta bi eleştiri, olabilir ama herşeyin bi adabı vardır bu adabız bozmadan çerçevenin dışına çıkmadan her türlü yoruma ve fikire açıgım. paylaşıyosam burda bunlarada katlanmak zorundayım gerktiği kadar sınırları aşmadan. ayrıca ben herzaman söylüyorum benim yaptığım paylaşımlara yapılan yorumlar sadece yorumu yapan kişiyi baglar,beni baglamaz bu kelimemide kimse yanlış algılamasın bi açıklama getireyim;bu işte çekirdekten yetişmeyim, babamla hala bereber yapmaktayız bu işi, ve değerli bikaç büyüklerim var hatrı sayılır kişiler. biz bu hayvanları iyi olrak nitelendiriyoruz.
yani kısacası babamın ve arkadaşalrının ve benim kuşçuluk haytımız boyunca ilgilendiğimiz en kıymetli hayvanlar olarak görüyoruz. bu yüzden yapılan yorumlar kötüde olsa beni baglamaz iyi de olsa beni baglamaz. ben bu siteye üye oldum nedir yapılması gereken onu yapıyorum bakıyorum iştişare bölümüne bi konu var bildiğim kadarıyla bende bikaç kelime safr ediyoprum, bakıyorum resim bölümü var bende bi kaç kare kuşlarımdan paylaşıyorum, bakıyorum video bölümü var bikaç video atıyorum kuşlarım hakkında ufakta olsa bilgi sahibi olun sun diye, yani siteyi ben aktif oalrak kullnıyorum. yarıca site kurucularaına çok teşekkürler. ben begeniyorum şahsıma güzel olmuş. yarıca bir konu daha var, bir burada bişeyler paylaşınca insanlar satıcı gözüyle bakıyor. burda bi parantez açmak isterim. kuş satıcısının toplumda veya camiyada bir eksikliğimi var veya cemiyet kirleten kişilermi bazı arkadaşalrımız öyle görüyor.neden bu tarvır anoda anlamış değilim. benim paylaşımlarım kuş satmak için değil burdan arkadaşlarımız görsdün okusunlar, ha kuş satmıyoruz da demiyoruz. bunu diyen insan yalan söyler şahsıma konuşuyorum herşeyin bir adabı vardır. o işide adabıyla yaparız.
herkeze saygılar KIRIKKALELİ METİN

slm metın bey gule gule besleyın kusunuzu anlamadıgım bır konu demıssınız acıklarsanız sevınırın sızce bır oyun kusu 4yasına gelınce oyundan performansı azalıyormu anladıgım kadarıyla bır oyun kusu 4yasına kadarmı ıyı oynar demek ıstedınz yanı 4yasından sonra ıyı oynamazmı bunu acıklarsanız memnun olurum saygılar

merabalar cengiz bey
bir kuş
uzun yıllar oyun sergileyebilir. sergilemeside lazım. ama yıullar geçtikçe performansı düşer illaki.helede iyibri hayvansa devamlı yavru alıp ve uçurmak kaydıyla mutlaka bir hayvan
yıpranacaktır. günümüzde sizde bilirsinizki bırakın 4 yaşı 6 ay oyun devam ettiremiyen çok kuş var,ve 4 yaşında hızını istegini seriliğini şefkini kaybetmeden oynayan çok az kuş çıkacagına inanırım
ha bu kuşları biz yıllardır besleriz ve başka kuş arayışına bizi hiç sokmadılar. bunalrdan 11-0-11-12-14 yaşına kadar oynayıp ölen bizde çok oldu. ayrıca benim burda anlatmak istemem ( bir iyibri kuş uzun yıllar oynayabilir fakat hırsını ve oyunkalitesini en aza indirerek devam etemsi gerekir. bu kultada bunu yaşıyoruz hala ve 4 sene uçupta
bozulmadan devam eden kuş zor bulnur. oyun bozmak değil bozulmaktan kastım nalıyorsunuz değilmi.)

maşallah nazar değmesin güle güle besle metin abi

göksal balcı' Alıntı:
maşallah,keşke bir resminide koysaydınız,kırıkkale kuşlarının bu hızı beni mest ediyor atmaca kovalıyor gibi uçuyorlar ve fışkırıyorlar sağlıcakla besleyin :slm:

Geri