KIRMA KUŞ NEDEMEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RAMAZAN ABA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
RAMAZAN ABA
Meslek
BANKACI
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar Merhaba,

Kırma kuş nedemek?

Ben yanlışmı algılıyorum mesala elinizde güzel bir çift damızlığın var. bundan aldığın yavruyu başka bir kuşla eş ettiğimizde bunlardan çıkan yavrular kırmamı oluyor. bunların yavruları oynuyorsa bu kuş kırma kuşmu oluyor?

Benim bildiğim ve gördüğüm kuşun kırması olmaz okuş onunla kavramış altından düşen oynamış bana kalırsa tutmuş kuşta yoktur oynuyan kuş vardır.

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden güzel paylaşımlar.

Saygılarımla.

ABİ MESELA sen de bir erkek Saya var bir de dişi Bango sen bunlar dan yavru alırsan o çıkan yavru kırma olur kırma olmaması için aynı ırk ile eşlemen lazım BAŞKA TÜRLÜ KIRMA BENİM BİLDİĞİM YOK

Kırma kuş posta ile gider kelebeği eş edersin altından gelen yavru kırma bir kuştur, yani farklı ırkları bir birine eş edip yavru alırsan bu kuşlardan alınan yavrular kırmadır. Taklacı ile taklacıyı, kelebek ile kelebeği, posta ile postayı eş edersin bunlar kırma değildir. Bana göre kırmanın tanımı budur. Sizin bu soruyu neden sorduğunuzu anladım kuşun sırtında leke var diye bu kuşa kırma denilmez bence taklacı arap ile taklacı beyazı vurursun altından sırtında beyaz tüyü ayaklarında beyaz tüyü olur ama bu kuş bana göre gene taklacıdır kırma değildir. Sonuçta Taklacı besliyorsanız olabilir ama şebap besleyende bu hata kabul edilmez ki şebap besleyen biri de tutupta arapla beyazı eş etmez, taklacı besleyen eğer oyun olarak bir birini tamamladığını düşünürse bu tür eşlemeler yapabilir. Bana göre kırma değildir ama bazılarına göre olabilir saygı duyarım.

örn: bursa oynarı ile kelebek i eşlersen çıkan yavruya deniyor, yani çıkan yavru akkanat veya düz olup paçalı veya paçasız da çıkabilir ama ne çıkarsa çıksın ırk farkından dolayı kırma oluyor.

Irkları Katletmek Demek ..
Nesli Tükendirmek Demek ..
Kuşlara ve Allah'ın düzenine yapılan büyük saygısızlık demek .

soner son noktayı koymuş :))

FeLix_' Alıntı:
soner son noktayı koymuş :))

Sağlıklı bir konu olmadığı için noktalamak gerek abi.
Kusura bakma Ramazan ağabeyim .

Merhaba,

Arkadaşlar ben bunu sormadım benim sorduğum soruyu kusura bakmayında anlamamışınız galiba taklacı performans kuşu besleyen arkadaşlara söylüyorum şöyle söyleyim bende bir kuş var bir arkadaşıma verdim oda bu kuşu kendi kuşlarıyla eş etti hani derlerya o kuş da oynadı zaten benim kuşun kırması ben bunu söylemek istemiştim siz galiba yanlış algıladınız hani derlerya benim kuşu algöter gözün kapalı bir kuşa vur altından çıkan oynuyormuşya ben bunu sordum ben ne postadan nede sayadan nede kelebekten anlarım ben burda taklacı performans kuşu besleyenlere soruyorum bilginiz varsa sizlerde paylaşabilirsiniz tabiki.

Saygılarımla.

Ustacım ben yazdığın başlığa cevaben konuştum.
Sıkıntı sende olmalı, "Kırma Kuş Ne Demek diye" sual soruyorsun. Sonra yanlış anladınız diyorsun.
Bunu başka şekilde kimse algılayamaz. Direk akla, verilen cevaplar düşer.
Şahsen bende taklacı ırkından anlamıyorum. O zaman kimseye yardımcı olmayayım bu sitede.
Böyle mantık varmı? Ne kelebekten anlarım, ne postadan diyorsun .
Arkadaşına verdiğin taklacı ırkı güvercin, arkadaşında taklacı bir güvercin ile eş ise renk ne olursa olsun çıkacak olan yavrular KIRMA DEĞİLDİR!

Kim olursa olsun KIRMA KUŞ NEDİR dediğinde alacağın cevapları üyeler ve nacizane ben vermiş bulunuyorum.
Taklacı ırkına mahsus değil sorduğun sual .

Soracağın soruyu çok kapsamlı yazman gerekirdi. Öyle yazmış olaydın 1 tane ileti yazmazdım size cevaben.

Saygılar .

SNRAVCI' Alıntı:
Ustacım ben yazdığın başlığa cevaben konuştum.
Sıkıntı sende olmalı, "Kırma Kuş Ne Demek diye" sual soruyorsun. Sonra yanlış anladınız diyorsun.
Bunu başka şekilde kimse algılayamaz. Direk akla, verilen cevaplar düşer.
Şahsen bende taklacı ırkından anlamıyorum. O zaman kimseye yardımcı olmayayım bu sitede.
Böyle mantık varmı? Ne kelebekten anlarım, ne postadan diyorsun .
Arkadaşına verdiğin taklacı ırkı güvercin, arkadaşında taklacı bir güvercin ile eş ise renk ne olursa olsun çıkacak olan yavrular KIRMA DEĞİLDİR!

Kim olursa olsun KIRMA KUŞ NEDİR dediğinde alacağın cevapları üyeler ve nacizane ben vermiş bulunuyorum.
Taklacı ırkına mahsus değil sorduğun sual .

Soracağın soruyu çok kapsamlı yazman gerekirdi. Öyle yazmış olaydın 1 tane ileti yazmazdım size cevaben.

Saygılar .

Soner Merhaba,

eğer dikkat ettiysen konuyu taklacı performans kuşlarında açmışım ?

evet üstüne basa basa söylüyorum ben postadan nede başka dönekten yani kısacası senin anlayacan ben sadece taklacı performanstan anlarım bana dönekten bahsetseler direkt senin üstüne atarım çünkü bu konuya sen hakimsin bende senin konularına ileti yazmıyorum çünkü anlamadığımdan eğer sen taklacı performanstan anlıyorsan bu konuda herkeslede tartışmaya açığım .

Saygılar.

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Arkadaşlar ben bunu sormadım benim sorduğum soruyu kusura bakmayında anlamamışınız galiba taklacı performans kuşu besleyen arkadaşlara söylüyorum şöyle söyleyim bende bir kuş var bir arkadaşıma verdim oda bu kuşu kendi kuşlarıyla eş etti hani derlerya o kuş da oynadı zaten benim kuşun kırması ben bunu söylemek istemiştim siz galiba yanlış algıladınız hani derlerya benim kuşu algöter gözün kapalı bir kuşa vur altından çıkan oynuyormuşya ben bunu sordum ben ne postadan nede sayadan nede kelebekten anlarım ben burda taklacı performans kuşu besleyenlere soruyorum bilginiz varsa sizlerde paylaşabilirsiniz tabiki.

Saygılarımla.

Ramazan Abicim senin bu verdiğin kuştan alınan yavrular kırma değildir taklacı ile taklacıyı vurduğun için. Ama Söyle bir sey var mesela çok isim yapmış bir soy vardır herkes bilir eder o soydan bir erkek geçer veya dişi geçer eline onun altından yavru çekersin mesela o zaman ........ soyun kırması diye konuşabilirsin. Örneğin Mesela herkes Saim ustayı tanır eder onun soydan bir kuş eline geçti onu elindeki bir kuşla vurdun onun altından aldığın yavrular Saim Ustanın soyunun kırması diyebilirsin ama aksi halde kırma olmaz bana göre.

Ramazan ustacığım,
Yazdığım iletiyi tekrar okumanı rica ediyorum.

SNRAVCI' Alıntı:
Ramazan ustacığım,

rica etme bana ben neyazdımı çok iyi biliyorum soner sen bu konuya gerçektende hakim deyilsin çünkü taklacı kuşu bilmiyorsun konunun içinde soru var bu biraz ustalık isteyen bir iş lütfen uzatma.

saygılar.

senol1981' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla.

Ramazan Abicim senin bu verdiğin kuştan alınan yavrular kırma değildir taklacı ile taklacıyı vurduğun için. Ama Söyle bir sey var mesela çok isim yapmış bir soy vardır herkes bilir eder o soydan bir erkek geçer veya dişi geçer eline onun altından yavru çekersin mesela o zaman ........ soyun kırması diye konuşabilirsin. Örneğin Mesela herkes Saim ustayı tanır eder onun soydan bir kuş eline geçti onu elindeki bir kuşla vurdun onun altından aldığın yavrular Saim Ustanın soyunun kırması diyebilirsin ama aksi halde kırma olmaz bana göre.

Ustacım Saim ustanın soyu diye bir şey söz konusu değil.
Saim usta bazı değerlere sahip çıkmış ve beslediği ırkları bozulmamış temiz kalmış.
Tebrik etmek gerekir. Günümüzde bu tür yetiştiriciler çok az .
Saim ustanın damarı diye bir şey olamaz. Güvercin her noktada güvercindir.
Sen ona sahip çıkarsan, ilgi ile beslersen, başka ırklarla deneyip bozmassan, SAİM USTA gibi nam yapar ve takdire nail olursun. Allah Saim usta gibi değerlere sahip çıkan ustalarımıza zeval vermesin. (Tüm camia adına)

RAMAZAN ABA' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
Ramazan ustacığım,

rica etme bana ben neyazdımı çok iyi biliyorum soner sen bu konuya gerçektende hakim deyilsin çünkü taklacı kuşu bilmiyorsun konunun içinde soru var bu biraz ustalık isteyen bir iş lütfen uzatma.

saygılar.

Yahu usta,
Akıl var mantık var.
Ahmet dönek besliyor bende senelerdir dönek var. Ahmete dönek verdim kendi kuşlarımdandı çıkardı uçurdu döndürdü çıkardığı KIRMA OLABİLİR Mİ?

Nasıl mantık bu?

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Ramazan ustacığım,

saygılar.

Usta,
Sadece kırma mevzusu taklacı ırkında mı oluyor da ben konuya hakim değilim?

SNRAVCI' Alıntı:
senol1981' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla.

Saim usta bazı değerlere sahip çıkmış ve beslediği ırkları bozulmamış temiz kalmış.
Sen ona sahip çıkarsan, ilgi ile beslersen, başka ırklarla deneyip bozmassan, SAİM USTA gibi nam yapar ve takdire nail olursun. Allah Saim usta gibi değerlere sahip çıkan ustalarımıza zeval vermesin. (Tüm camia adına)

Soner arkadaşım orada Saim usta sadece bir örnektir. Mesela senin de elinde iyi dönekler olabilir senin bir güvercinin benim elime geçebilir ve ondan yavru alırsam ne olur Soner'in dönek soyunun kırması şeklinde benim anlatmaya çalıştığım bu aslında kırma değildir ama hem dişi hem erkek senden bana geçmediği için kendi kuşlarımla kırdığım için bir nevi Soner'in kuşlarının kırığı şeklinde de tabir edilir kuşçular arasında ben en azından öyle biliyorum
Saygılar

SNRAVCI' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
Ramazan ustacığım,

saygılar.

Yahu usta,
Akıl var mantık var.
Ahmet dönek besliyor bende senelerdir dönek var. Ahmete dönek verdim kendi kuşlarımdandı çıkardı uçurdu döndürdü çıkardığı KIRMA OLABİLİR Mİ?

Nasıl mantık bu?

Mantığın bittiği yerde akıl başlar burda bunu tartışacak deyilim saim usta diyede birşey yazmadım buda2 konu senin dışında rica ediyorum uzatma dönek konularında aç ahmedi mehmedi.
saygılar.

Ramazan abi merhaba

Taklacı güvercinde kelebekte dönekte bunların hepsi performans güvercinleri grubuna girer ve hepsinden istenilen şey kendilerine has oyunlarını en iyi şekilde göstermeleridir.
Senin sormuş olduğun soruyo gelirsek biz DÖNEK besleyenler kırma değil çarpaz kelimesini kullanırız yani misal vericek olursak Sonerin kendi has kuşlarını ben alıp bendeki kuşlara eş edersem çıkan yavrulara sonerin çaprazları deriz veya o damarın bir ismi varsa onu kullanırız
Taklacı güvercinlerden anlamam ama bu bölüme cevap yazdım bi sorum teşkil etmez umarım

gunumuzde artık asıl sorulması gereken soru saf kus ne demek kımde var :) kırılmayan kus cok azdır dıye tahmın edıyorum ;)

senol1981' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
senol1981' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla.

Soner arkadaşım orada Saim usta sadece bir örnektir. Mesela senin de elinde iyi dönekler olabilir senin bir güvercinin benim elime geçebilir ve ondan yavru alırsam ne olur Soner'in dönek soyunun kırması şeklinde benim anlatmaya çalıştığım bu aslında kırma değildir ama hem dişi hem erkek senden bana geçmediği için kendi kuşlarımla kırdığım için bir nevi Soner'in kuşlarının kırığı şeklinde de tabir edilir kuşçular arasında ben en azından öyle biliyorum
Saygılar

Ustacım bir noktada sana da hak veriyorum eyvallah.
Fakat, böyle meseleler de o kuşlara sahiplenenler ufak kuşçulardır.
Güvercin beslemek EMEKLE olur. Nasıl alnın terlemeden işverenden hakkını alabiliyorsan .
Bu işte öyledir. Keşke Saim usta ve diğer namlı ustalarımız gibi olabilsek.

RAMAZAN ABA' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
Ramazan ustacığım,

saygılar.

Yahu usta,
Akıl var mantık var.

Nasıl mantık bu?

Mantığın bittiği yerde akıl başlar burda bunu tartışacak deyilim saim usta diyede birşey yazmadım buda2 konu senin dışında rica ediyorum uzatma dönek konularında aç ahmedi mehmedi.
saygılar.

Akıl başlar o müstesna.
Ben saygı ve sevgi çerçevesin de harbi severim.
Öyle aşağılamam kimseyi dönek mevzusunda aç ahmedi mehmedi gibisinden.
Bu site Ulusal sitede değil mi?
Açtığın konuya cevap verme özgürlüğüm yokmu? Ne demektir ahmedi mehmedi kendi mevzunda karıştır?
Kabullen açtığın konu vasıfsız, anlamsız!

DÖNEKCI35' Alıntı:
Ramazan abi merhaba

Taklacı güvercinde kelebekte dönekte bunların hepsi performans güvercinleri grubuna girer ve hepsinden istenilen şey kendilerine has oyunlarını en iyi şekilde göstermeleridir.
Senin sormuş olduğun soruyo gelirsek biz DÖNEK besleyenler kırma değil çarpaz kelimesini kullanırız yani misal vericek olursak Sonerin kendi has kuşlarını ben alıp bendeki kuşlara eş edersem çıkan yavrulara sonerin çaprazları deriz veya o damarın bir ismi varsa onu kullanırız
Taklacı güvercinlerden anlamam ama bu bölüme cevap yazdım bi sorum teşkil etmez umarım

işte olay budur her yöreden yöreye kuş isimleri renklerine göre değiştiği gibi bazı kuşçuluk kavramları da değişmektedir. Arkadaşın bahsettiği çaprazlamaya ben Sonerin kırma güvercinleri derim yöreden yöreye kavramlar değişiyor!!!

Saygılar

aynen Özgür :)) yani şimdi mardin kuşu besleyeceğiz diye mardin e almaya gitmiş olsak ordakilerde de kırık var :)))

bakın benim sevgili arkadaşlarım şenol arkadaşım şöyle yazdı

evet şenolcum şimdi gittik bu namlı ismi büyük kuşçulara veyahutta elimize bunlardan bir kuş geçti bu kuşuda aldık kendi hayvanımızla eşledik bundan çıkan yavrularda 10 numara oynadı şimdi bu kuş diğerlerinin yanında kırma oluyor neden çünkü onun kukuşundan alındıya bu oynayan hayvan madem bu kuş çok iyi neden kendi saf kuşlarından çıkmıyor bunun iyiside sende çıkan kuşa sahip çıkarlar madem kendinde özü safı varsa daha iyisi çıkması lazım deyilmi konu böyle devam edecek gidecek ama sağolsun soner naptı ben konuyu taklacı performansta açtım genel konularda açmadım.

saygılar.

Haa eyvallah şimdi Soner hatalı oldu yani öylemi? konuyu aldı götürdü .
Bana karşı taarruza geçtiniz, Diğer arkadaşlarımızı da safına çekmeye çalışıyorsun.
(: (:

Bak Şenol abi ne demiş,

Saim Ustanın soyunun kırması diyebilirsin ama aksi halde kırma olmaz bana göre.

Soy kırması çaprazlama ayrı, KIRMA kuş ayrı .
Oda Şenol abinin dediği gibi yöresel dil farklılığından olsa gerek .
Senin açtığın başlıktan herkes benim anladığım dilden konuşur .
Saya besleyenide, dönek vs. besleyenide .

Bu arada bundan sonra taklacı kısmına bırak ileti yazmayı bakmam bile .
İlgilenmem saçma sapan konularla .
Kısım amiriyim bundan gayrı :haha:
Buda sayende bana ders oldu, Ramazan abi .

RAMAZAN ABA' Alıntı:
bakın benim sevgili arkadaşlarım şenol arkadaşım şöyle yazdı

evet şenolcum şimdi gittik bu namlı ismi büyük kuşçulara veyahutta elimize bunlardan bir kuş geçti bu kuşuda aldık kendi hayvanımızla eşledik bundan çıkan yavrularda 10 numara oynadı şimdi bu kuş diğerlerinin yanında kırma oluyor neden çünkü onun kukuşundan alındıya bu oynayan hayvan madem bu kuş çok iyi neden kendi saf kuşlarından çıkmıyor bunun iyiside sende çıkan kuşa sahip çıkarlar madem kendinde özü safı varsa daha iyisi çıkması lazım deyilmi konu böyle devam edecek gidecek ama sağolsun soner naptı ben konuyu taklacı performansta açtım genel konularda açmadım.

saygılar.

Ramazan abicim aldığın yavru 10 numara oynar 20 numara oynar bazen hani derler ya deve kulağı geçer misali aldığın o yavru o soyun kat ve kat üstüne çıkabilir sende vurduğun dişi onu oyle bir tamamlar ki babadan veya anneden çok çok üstün bir yavru gelebilir. Bu kırma değildir. Amma velakin arkadaşlar arasında konuşurken dersin ki ........ Soyunun kırması diye dersin çünkü o erkeği veya dişiyi sana o vermiştir nezaketen onun emeğine saygıdan ....... soyunun kırması diyorsun yoksa kuş kırma felan değildir.

Saygılar

senol1981' Alıntı:
Ramazan abicim aldığın yavru 10 numara oynar 20 numara oynar bazen hani derler ya deve kulağı geçer misali aldığın o yavru o soyun kat ve kat üstüne çıkabilir sende vurduğun dişi onu oyle bir tamamlar ki babadan veya anneden çok çok üstün bir yavru gelebilir. Bu kırma değildir. Amma velakin arkadaşlar arasında konuşurken dersin ki ........ Soyunun kırması diye dersin çünkü o erkeği veya dişiyi sana o vermiştir nezaketen onun emeğine saygıdan ....... soyunun kırması diyorsun yoksa kuş kırma felan değildir.
Saygılar

Eyvallah abi. Seninle aynı dilde konuşuyoruz.
İlgin alakan için sağolasın .

Ramazan ustamız da tecrübelerine dayanarak öğrenmiştir gayrı KIRMANIN ne olduğunu ..

SNRAVCI' Alıntı:
Haa eyvallah şimdi Soner hatalı oldu yani öylemi? konuyu aldı götürdü .
Bana karşı taarruza geçtiniz, Diğer arkadaşlarımızı da safına çekmeye çalışıyorsun.
(: (:

Bak Şenol abi ne demiş,

Saim Ustanın soyunun kırması diyebilirsin ama aksi halde kırma olmaz bana göre.

Soy kırması çaprazlama ayrı, KIRMA kuş ayrı .
Oda Şenol abinin dediği gibi yöresel dil farklılığından olsa gerek .
Senin açtığın başlıktan herkes benim anladığım dilden konuşur .
Saya besleyenide, dönek vs. besleyenide .

Bu arada bundan sonra taklacı kısmına bırak ileti yazmayı bakmam bile .
İlgilenmem saçma sapan konularla .

Soner ne alakası var şimdi benide üzdün bak bu taklacı kuşlar sana çok garip sizlerinde beslediği kuşlar biz taklacılara garip o yüzden burda taklacı konu açar konunun içinde cevaplar alır başını gider ben seni gerçektende suçlamadım çünkü bizim bu konular sizlere çok tuhaf gelir sizin konularda bize tuhaf gelir oyüzden yanlış anlaşılmalar oldu yinede sen bizimsin şimdi bana dönek konusunda bir şey sorsalar anlamam direkt sana yönlendirim çünkü taklacı harici anlamam oyüzdende yorum bile yazamam çünkü yanlış algılanırım.
Saygılar.
Kısım amiriyim bundan gayrı :haha:
Buda sayende bana ders oldu, Ramazan abi .

Ramazan abicim,
Bak Şenol abi de taklacı besler.
31 yaşında muhakkak tecrübelidir Taklacı ırkında. En azından senin kadar tecrübesi muhakkak vardır.
Ama onunla aynı dilde konuşabiliyoruz. Anladı konuyu. Fevri davranmadı senin gibi, açıkladı. Senide susturdu beni de .

Burası Ulusal Platform'sa, herkesin her konuda birşeyler karalamaya hakkı muhakkak vardır.
Taklacı ırkını bilmem, Tanımam ama ilgilenirim . Nasıl diyorsun dönek konusunda sana yönlendiririm diye . Aynı o şekil.
Site hepimizin. Bu sitede akşama kadar abuk subuk sorular çıkıyor. Hava bulutlu kuş uçarmı gibisinden. Hepsi ile ayrı ayrı muhattap oluyoruz. Anlatıyoruz birşeyler yapmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince .

Benim amacım konuyu başka yerlere çekmek değil.
En hassam olduğum noktadır IRK ÇÜRÜTÜLMESİ.
Irkçılığa siyasi düşünce olarak ta karşıyım. Güvercin konusunda da karşıyım.
Hiç bir ırkı yok etmeye kimsenin hakkı yok. Göz yuman da en az çürüten kadar suçludur.
Senin mevzun bizim dilimizde Uğurun da dediği gibi çaprazlamadır. Ve yapılmalıdır da çaprazlama.
Kan tazelemek her ırk için aynıdır.

Yinede yazdıklarımda senin şahsını üzecek bir kelam olduysa kendi adıma özür dilerim .

Geri