KIRMA KUŞ NEDEMEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RAMAZAN ABA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
SNRAVCI' Alıntı:
Ramazan abicim,
Bak Şenol abi de taklacı besler.
31 yaşında muhakkak tecrübelidir Taklacı ırkında. En azından senin kadar tecrübesi muhakkak vardır.
Ama onunla aynı dilde konuşabiliyoruz. Anladı konuyu. Fevri davranmadı senin gibi, açıkladı. Senide susturdu beni de .

Burası Ulusal Platform'sa, herkesin her konuda birşeyler karalamaya hakkı muhakkak vardır.
Taklacı ırkını bilmem, Tanımam ama ilgilenirim . Nasıl diyorsun dönek konusunda sana yönlendiririm diye . Aynı o şekil.
Site hepimizin. Bu sitede akşama kadar abuk subuk sorular çıkıyor. Hava bulutlu kuş uçarmı gibisinden. Hepsi ile ayrı ayrı muhattap oluyoruz. Anlatıyoruz birşeyler yapmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince .

Benim amacım konuyu başka yerlere çekmek değil.
En hassam olduğum noktadır IRK ÇÜRÜTÜLMESİ.
Irkçılığa siyasi düşünce olarak ta karşıyım. Güvercin konusunda da karşıyım.
Hiç bir ırkı yok etmeye kimsenin hakkı yok. Göz yuman da en az çürüten kadar suçludur.
Senin mevzun bizim dilimizde Uğurun da dediği gibi çaprazlamadır. Ve yapılmalıdır da çaprazlama.
Kan tazelemek her ırk için aynıdır.

Yinede yazdıklarımda senin şahsını üzecek bir kelam olduysa kendi adıma özür dilerim .

Eyvallah sonercim kırlımadım ama konu taklacıda böyle bak az birşey yazayım oku dedem kuşçuydu babam kuşçuydu doğduğum günden berri kapımızda kuşumuz oldu iyi yada kötü aklım erdiğinden berri koşuyorum direk kuşlara gerçektende beni yanlış anlama kırma tabir edilen kuş bizde nedense yada ne hikmetse bir taklacı performans kuşu birinden getir yavrusunu al kuşta iyi çıksa 100 tane sahibi çıkar bizim bu taklacıda bende diyorumki madem bunun kırılmamışı özü sende sende neden aynı kuş çıkmıyor diye o kırılan kuşun 2 gömlek üstü saf kuşta çıkmazı lazım deyilmi o yüzden kırma diye birşey yok bizim taklacıda sadece performans yani bizim dilimizdede oynayan kuş vardır konu nerden nereye geldi ben kendim taklacı kuşta iyiyada kötü birşeyler azda olsa biliyorum bu konuyu burdan açtım çünkü bu konuda çok canı yanan üyelerimiz var senin anlayacan iyi kuşa herkes sahip çıkıyor ve burdan arkadaşlarımız başına gelenleri burda yazıyor.
Saygılar.

Kuş, sana karşı sergilediği performansı gereğince yapıyorsa, kısacası performansının hakkını veriyorsa,
başkasının onayına gerek yok. Önce havada senin aşkını kazanmalı.
Kimin beslediği ırka dayanırsa dayansın damarı farketmez .
Ahmetten bir kuş geçer, sende aynı ırkla eşlersen daha güzelini çıkarırsan uçur altında bak keyfine ..
Mest ol ..

Arkadaşlar nacizhane bir yetiştirici olarak (çırak )bu konuda şunu söyleyebilirim.

Kırma kuş eğer elinizde baktığınız kana, soya aynı kan eşlemelerin dışında yeni bir kan sokmak isterseniz,yeni bir

kan olarak kuşlarınıza girdiğiniz( dişi-erkek farketmez) kuşların altından gelen yavrulara kırma tabiri kullanılır.

Hani şu dişiyi şu erkekle kırdım-yada şu erkeği şu dişiyle kırdım gibi.

aldığınız yavrular şayet kan birbirine uydu ise elinizdekilere bir şey kattıysa uçurur görür devam edersiniz.Uymamışsa

başka eşleşmelerle kırmağa devam edersiniz.

Bazı arkadaşlar ayrı ırkların birbirine vurulmasından bahsetmiş (posta-dönek.mardin-kelebek,oynar-baska v.s) bu kırma

değil bir ırkı katletmektir,kuşçuluğa yapılabilecek en büyük kötülük budur.

Selamlar sağlıcakla kalın

sonuç olarak kimse kimseyi KIRMAsın :))

Sonuç olarak her horoz kendi çiftliğinde öter abi .
Sen de dönekçisin. Hadi gel biz ufaktan yol alalım .
Bura bizi yer, içer, yutar ...

öööf ne atesli bir tartısma

kırma bangoyu taklacıya

kelebegi postaya gibi yapılırsa bu durum katliamdır

ama ramazan ve senol kardesimizin anlattıgı gibi elinde uzun zamandır besledigin bildigin nesil var her seyini bütün özelliklerini biliyorsun zaman geldi kuslara kan katma ihtiyacı duydunuz ama eksigi kapatma ama fazlayı eksiltme gibi bu kuslarınıza dısardan bilinen aynı cins erkek yada dişi katarsınız olur yada olmaz bu katılan kuslardan çıkan yavrular sizin kendi beslediginiz neslin yavrularına göre kırmadır taklacıdır oyunludur ama aynı cinsin kırması yani taklacı oyun kusu cinsinin kırması yada melez deriz modern deyimide çakma denir ha kırma kus hepmi kötüdür degil birbirlerini tamamlamıssa çok çok daha iyileri çıkar kısacası kırma her tür cins kuslarda dısardan katılan bilinmeyen kusların eslenmesinden gelen kuslardır nesli yani cinsi cinsinede olsa eslemelerde çıkan yavrular bilinen kuslarınıza kattıgınız için çıkan yavrulara kırma deriz çok basit bi konu baslıgı bayagı uzatılmıs bana göre ayrı ayrı neslin eslemeleri ile ayn cinsin eslemelerinden çıkanlar karıstırılmıs tartısmalar olmalı kırıcılıklara varmadan karsılıklı birbirimiz anlayarak daha iyi anlasılır ve tartısır oluruz arkadaslar

saygılar

Kırma kuş bence iki çeşitte olabilir.1.si burda yazılanlar gibi iki farklı kuşun(BANGO-KELEBEK vb.) birbirlerine eş edilmesi,bir diğer kırmada bana göre şu olabilir;mesela bir Sivas oyun kuşuyla bir Ankara kuşunun vurularak kırılması,sonuçta ikiside oyun kuşu olmasına rağmen oyun farklılıklarından dolayı kırılma olabilir...Saygılar"DADAŞ"

Bir taklacı performans güvercini başka bir taklacı ile eşleştirilirse kırma denmez. Ama çok düzensiz renkler çiftleştirilirse renkleri kırılır bu durumda gören kişilerde direk kırma derler bana göre değildir.

alger' Alıntı:
Bir taklacı performans güvercini başka bir taklacı ile eşleştirilirse kırma denmez. Ama çok düzensiz renkler çiftleştirilirse renkleri kırılır bu durumda gören kişilerde direk kırma derler bana göre değildir.
Hakancığım sen ramazan Abinin ve diğer Abilerin demek istediği olaya vakıf olamamışsın.Ben sana şöyle anlatayım. Mesela bizim Çankırı da kül diye tabir ettiğimiz koyu yabani rengi, fiziki yapı olarak kısa bacaklı ufak yapılı belirgin özelliktedirler bu kuşlar fazla uzun oynamaz ama en fazla 2-2,5 direk oynar ama oyun bozmaz,alçak uçar fazla gezmez ayak göstermez burgulu gitmez düz tırmanır bu tip kuşları hep birbirine aynı soyu takip edersin aynı oyunu izlersin.Buraya kadar tamam mı birde uzun bacaklı iri yapılı kanatlı fazla sert olmayan sarılar var boz diyorlar herhalde yüksek uçarlar fazla gezerler kanatlarının ucunda uçarlar oyuna kidlendikten sonrada 3 direk felan oynarlar burgu yaparlar rotadan saparlar ha bu kuşu küle vurursan altından çıkan yavru ya oynar ya oynamaz işte buna kan kırmak derler ya tutar ya tutmaz.sert kuşu yumuşak kuşa vurmak yani kırıyorsun işte dahA ne deyim SAYGILAR

Merhaba,

ben burda taklacı performans kuşlarından bahsediyorum kırma kuş nedemek ırk kuşlarından bahsetmiyorum sadece taklacı kuşun kırmasından bahsediyorum ve bir yere gittiğimizde güzel bir kuş izlediğimizde hemen diyorlar kuş bizim kuşun kırması diye ya bu kuşa bir emek veren var bu kuşu buduruma getiren var hiç saygı yok madem diyorum bu kuş senin kuşun kırması sende neden çıkmıyor aynısı veyada 2 gömlek üstü adam uğraşmış bunu çıkarmış neden rant diyorum.

Saygılarımla.

Geri