kısa gagalı kuşların yavru bakımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Orhan Ahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Orhan Ahmet
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Öncelikle Herkese Selamlar

Sayın abilerim ve arkadaşlarım kuş beslemeye başlayalı çok uzun bir zaman oldu diyemem.Asıl olarak kelebek ve dönek cinsi kuşlar besliyorum yanında ayriyetten 1çift mısıri ile 1çift denizli bangom var.Asıl konumuza gelelim.Bu kısa gagalı kuşlarımın 2 çiftide 3'er kez yumurtladı,yumurtadan yavrularda çıktı ancak yavrularına bakamadan hepsini öldürdüler(bakamadılar). Bu kuşların yavrularını postalara mı baktırmalıyım.Gerçekten çoğaltmak istiyorum.Önerilerinizi,tavsiyelerinizi bekliyorum.Herkese Şimdiden Teşekkür Ederim...

Senin kısa gagalı kuşların genç kuşlarsa belki acemiliklerinden yavruları öldürmüş olabilirler.yada bir hastalık taşıyıcısı olabilirler.şimdi gelelim kısa gaga derken siz mısıri mi yoksa hünkari mi besliyorsunuz. çünkü bazı arkadaşlarımız hünkari ile mısırileri karıştırıyorlar. hünkariler de gaga hemen hemen sıfırdır. yani çok küçüktür.eğer sıfır gaga hünkari ise bu hünkarilerin yumurtaları Ege de çandırların (mısıri kırmaları da, piç de derler) veya mısırilerin altlarına kaydırılır. Fakat siz mısıri besliyorsanız mısıriler 2 yavruya rahatlıkla bakabilirler. Tabikide kuşlarınızda bir sorun yoksa.

yavruların ölmesi gagalarının kısalığı ile kesinlikle ilgili değildir. doğanın kusursuzluğuna güvenin, yeter ki biz insanlar müdahale etmeyelim. ölümlerin vardır başka bir sebebi.

abi kısa gagalı kuş derken hünkari değil.Mısıri olduğuna eminim(paçalı,güllü)kuşlar gayet canlı uçuruyorumda heralde dediğin gibi abi genç kuş oldukları için...yorumlarınız için teşekkür ederim

Kısa gagalı kuşlar genellikle kendi yavrularını büyütemezler bakıcıların altına sürmeniz veya uzun gagalı kuşlarla çaprazlamanız gerekmektedir.

yavru bakan kusalrda kısa gaga uzun gaga ayrımı olmaz bangolar var bede yavruya cok güzel bakıyorlar uzun gagalılar var yavru buyutmek bılmıyorlar. o bakıcılık işi kusda bitiyorher kus yavru bakamaz. sen bi dene baska kusa surmeyı ama onalrı naltındad ayaumurta bırak alıssınalr yavru bakmaya.

Kümesimde dönek var bir çift. İlk yavruları 3 günlükken öldü. hiç yatmıyordu üzerine. Çok sinir olmuştum bu kuşlara. Sonra tekrar yumurtladılar şuanda postalardan iyi bakıyorlar. Her kuş yavru bakar bence sadece onlara şans vermemiz lazım.

ilk yavrulari ise 3. 4. yumurtlayisa kadar anca ogrenirler bakmayi.her kusta ilk yumurtlamada sıkinti olur. ya da kuslar yemliyemiyodur duzgun.kuslar genc ise ilk yavrular da pek verim olmaz cogu olur.gaganin da uzunu kiaasi fark etmez.

Maşaallah arkadaşlar kuşlarınızın bakıcılığına hepiniz kısa gagalı kuş besliyosunuz sanırım 5 takım azmanım var hiçbiride yavrularına bakamıyor yıllardır benim keratalarda sıkıntı var sanırım.

abi hunkari besledim bi sure bi sıkınti cikarmadan baktilar.senun mantiginla dusunursek abi su an muhabbet kusunun soyunun kurumasi lazim... :hungur:

halilkursat96' Alıntı:
abi hunkari besledim bi sure bi sıkınti cikarmadan baktilar.senun mantiginla dusunursek abi su an muhabbet kusunun soyunun kurumasi lazim... :hungur:

Doğru söylüyosun muhabbet kuşlarının neslinin kuruması lazımdı 5-6 yavruyu rahatlıkla büyütebiliyolar insanlar tarafından oynanmamışlar ve doğal olarak iç güdesel yavrularını büyütebiliyorlar.Kısa gagalı güvercinlerimiz yıllardır yetiştiriciler tarafından en küçük gagayı yakalayabilmek için çaprazlanmakta ve yerden yem alırken 10 defada 1 yakalayabiliyorlar bu denli zorlanan kuşlar kendi yavrularına nasıl bakarlar acaba ? Bir de şöyle bir durum var kısa gaga var birde kısa gaga var,bizler tığ burun deriz bazı arkadaşlarımız onlarıda kısa gaga olarak görmekteler Bu durum kısa gaga anlayışına göre değişir.

Bakıcı olarak bango kullanmışdım zamanında oyun kuşlarımın yumurtasını çekdim altlarına çok güzel yavru büyütdü kısa gaga olmasına rağmen ama başka türlerde nasıl olur bilemiyorum.

halilkursat96' Alıntı:

Muhabbet kuşu beslemedim ama muhabbet kuşlarıyla güvercinlerin yavrularına bakış şeklı aynı değildir.Sıfır gaga bagoların yavru baktığıda oluyor arada genelde yaz mevsiminde, kışın soğuk etkiler yavru buyumesini.Yavru zamanı ince maya yapıcı yemler verilmeli kuşlara.Bir kuş maya yapmadıysa kursağı ,cıkan yavruyu bir kaç gün güvercin toz mamaları var şırınga yardımıyla verebilirsiniz veya başka kuşun altına kaydırmak çare olabilir.

Geri