Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Kızıl Sincap Özellikleri ve Bakımları

Garfield

Admin
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
33,072
Aldığı Beğeni
13
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Kızıl Sincap, Avrasya’ya özgü küçük ve ağaca tırmanan kemirgenlerdir. Kızıl sincap özellikleri arasında ilk olarak sincapların kulaklarının üstünde sivri tüy tutamları ve uzun gür kuyrukları vardır. Bu sincap türünün diğer adı ise Amerikan Sincabıdır.

Kızıl Sincap Özellikleri​

Kızıl sincaplar, kırmızı renge sahiptirler. Bununla birlikte kızıl sincap özellikleri arasında, beyaz ve krem karın rengine sahip olanlarda bulunmaktadır. Vücutları genel olarak 20 cm uzunluğundadır, ancak kuyrukları da 20 cm olabilmektedir. Bu türün diğer sincaplardan ayırt edilmesinin en kolay yolu kafa yapılarıdır. Kızıl sincapların kulaklarına uzun ve sivri bir görünüm sağlayan saç tutamları bulunur. Evcil sincap olmaları biraz zor bir ihtimaldir, ancak bahçelerde beslenebilir.


Kızıl Sincap Yaşam Alanı​

Ağaçlarda yaşayan bu küçük memeliler, yetişken ağaç türlerinin bol olduğu habitatlara ihtiyaç duyarlar. Geniş yapraklı ve iğne yapraklı olmak üzere iki tür orman tercihleri arasında yer alır. Bu ormanlar, sincapların beslenebilmesi için yeterince fındık ve tohum sahibi olan büyük ağaçlara yer verir. Bu yetişkin ağaçlar, sincapların yerden uzak ve güvenli bir yuva yapmasına imkan tanır. Parklara buna benzer ağaçlar dikildiğinden dolayı bazen şehirlerde yaşarlar.

Kızıl Sincap Dağılımı​

Bu tür, kuzey yarımküre içerisinde yaşar. Neredeyse tüm Avrupa’da, Rusya ve Asya’daki bölgelerde görünürler. Günümüzde ise İrlanda, İtalya ve Britanya’daki kızıl sincap popülasyonları hızla düşmektedir. Bununla birlikte, bir bütün olarak kendi aralarında oldukça yaygın nüfusları bulunur.


Kızıl Sincap Beslenmesi​

Kızıl sincaplar çoğunlukla otçuldur, ancak bilim adamları omnivor olarak listeye alırlar. Diyetleri genel olarak fındık, kestane, çilek, mantar ve tohumlardan oluşur. Araştırmalar, bu canlıların nadiren de olsa yumurta ve küçük memeliler yiyebileceğini ortaya çıkarmıştır. Bu davranış, kemirgen ailesinde rastlanabilmektedir.

Kızıl Sincap Bakımı​

Hayvanat bahçelerinde bulunan çoğu kızıl sincap, insanların kurtarmış oldukları hayvanlardır. Bunların vahşi doğada yaşaması neredeyse imkansızdır. Ağaçlarda yaşadıkları için bekçiler onlara bolca tırmanma imkanı, ip, dal ve tünekler sağlar.

Tüm kemirgenler gibi dişleri sürekli olarak büyür ve ezmek için kullanılmaktadır. Dallar ve çiğneme imkanları sincap bakımı için oldukça önemlidir. Bakıcılar ara sıra meyve ve çilek, çeşitli tohumlar ve kuruyemişler sağlar.

Kızıl Sincap Üremesi​

Dişi sincaplar yılda iki kere yavru verebilmektedir. Çiftleşmeden sonra dişinin gebelik süresi bir aydan biraz fazla sürer ve kit adı verilen üç bebekten oluşan bir şey doğurur. Kitler, yaklaşık olarak 40 günlük olduğunda yiyecek aramaya başlar, ancak anneleri bu sürede sütten kesmez. Dişi sincapların olgunluğa erişebilmesi için belirli bir yaş, boyut ve ağırlığa ulaşmaları gerekir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular