Kızılsinekli Erkek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Khalid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 54
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

Khalid

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kadir Halit
Meslek
Mühendis
İlgi Alanı
Kediler
2012 Bahar yavrusu...
Kanat değiştirdi, bir süre yattı.
2-3 gündür fırsat buldukça uçurmaya çalışıyorum.
Yeni yeni tekrar hareketlenmeye başladı.
Bu günkü uçuşundan bir kaç hareketini kaydedebildim.
İnşallah daha iyi uçuşlarını da kaydetme-paylaşma fırsatı buluruz...
Selamlar
Khalid
12.03.2013 Antrenmanı
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LNRz-OXWcS0[/youtube]
15.03.2013 Antrenmanı
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ef3H3v4AC_8[/youtube]
18.03.2013 Antrenmanı
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ehBYp_HApr8[/youtube]

Maşallah Kadir abi.
Neredeyse 1 senelik kuş.Oyun bırakmamış , yatmış yinede elinden geldiğince hareketlerini yapmaya çalışan azimli bir erkek.Uçtukta,antreman aldıkça geliştirme ihtimali çok yüksek gibi görünüyor.Gönlünce olsun abi...

kadir allah hayrını göstersin inş. daha iyiye gider kilo atsın uzatır sanırım

HAY MAŞALLAH HOCAM NAZAR DEĞMESİN DİŞİLİ ERKEKLİ OYNATIYON :)

maşallah kadir kardeşim güzel kuş idman aldıkça dahada iyi olur
gönlünce uçurman dileğiyle
saygılar

maşallah kadir sesi temposu çok güzel.uçdukca daha da ılerletır dıye düşünüyorum.hayrını gör doya doya uçur inşallah

Yatış sonrası uçum da olsa vidyoda görüldüğü kadarıyla kuşun kanat atışı normal, yani tutuk uçmuyor! O vakit bu kadar yüksekten alıp 3-5 m gitmesi bir iki takla... Bu kuşun geleceği yok bence ilerletse ilerletse bira daha aşağı girip 2 3 takla bir direk kurtarır bu da sizi memnun ederse diyecek bişey yok güle güle besleyin...( Arkadaşların hepsi çok olumlu yorumlar yazmış, ben gördüğümü yazarım, kimseyi yanıltmak istemem. Bizleri geliştirecek olan da budur bence.! )

Selam ve saygılar...

Yorumlarınız ve güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Kuşun istikbali ile ilgili yazılacakları da görmek için açmıştım bu başlığı bir yerde...
O yüzden olumlu olduğu kadar olumsuz yorumlara da ihtiyacımız var.
İlhan Bey, yorumunuzun konuya farklılık getirdiğini füşünüyorum.
Vaktim oldukça uçurmaya çalışacağım bu hayvanı ve gelişimini zamanla göreceğiz inşallah.
İnşallah daha iyi olur da fırsat bulursak yine paylaşırız.

Maş..halid kuş gerçekten güzel zamanla daha iyi olcak bellii ...kazasız belasız beslemeler

Selamun Aleyküm
Kadir kardeşim mevsim olarak bakacak olursak henüz kuş uçurmaya müsayit olamayan hava şartlarına rahmen oyuna yeni başlamaya çalışan bu kuşun videosunu çekip bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim.Emeğine sağlık olsun.
Kuşa gelince henüz yeni başlamış kendini kaldırmaya çalışıyor ama kilo fazlalığı olduğundan dolayı zorlanıp fişeğini de düz çıkaramıyor ama biliyorsun ki oyun kuşunun en büyük ihtiyacı düzenli olarak antraman alıp uçmasıdır.Kuş hedefine güzel geliyor fakat daha hazır olmadığı için cesaret edip kendini alçağa sokamıyor.Uçtukça hem fazla kilosunu atar,omuzlarını da güçlendirirse,fişeğini uzaltıp taklalarını çoğaltacağı kanaatindeyim.O zaman seyre değer güzel bir kuş olur Allah cc kazasız belasız bir şekilde uçurmayı nasib etsin.Selamlar

kuşta önemli olan mesafe ve takla sayısı değildir , sistemdir ! yani yavru sonrası ilk antrenmanlar için güzel hareketler , bunun amcası içinde kısa başladı iş yapmaz dediler sonrada Türkiye hayran kaldı gelmesine gitmesine oyununa inişine, amaç polemik değil tabi ki herkes görüşünü özgürce savunabilir, benim görüşümde bu , emeğine sağlık kardeşim durmak yok antrenmana devam...

Yorumlarınız için teşekkür ederim Mustafa Ağabey, Ali Ağabey;
İnşallah daha da iyi olacak.
Henüz saatine yeni yeni yaklaşıyor.
Bir hafta düzenli antrenman verebilirsem inşallah hep beraber tekrar izleriz.

Samsun kuşu mu bu?
Sıfır ses,uçmayan,yaboz inişli kuşlar besleyecegimize bu tür kuşlar beleyelim. Hani o uzaya,aya giden kuşları da görüyoruz. Ayrı bir komediler yaa..

Eger yeriniz müsaitse bu kuşları yavrulukta sökerken 3-4 Baska güverciniyle beraber sökün.

Kuş ile ilgili görüşümü belirttim, bu demek değildir ki benim söylediğim şekilde olacak kuşun sonu. Ben tecrübelerime ve bilgime dayanarak söyledim. Kuş ortada sahibi de gerçekten mütevazi ve alçak gönüllü bir arkadaşmış yazışmalardan anladığım kadarıyla sonu ne olursa olsun çeker koyar yine bakarız. Bilgi ve tecrübelerimizi sınamış oluruz, sonrasında karar verir kimler hayran olacaksa...

Yorum yazan arkadaşlardan Ali Demir demiş ki ; 'kuşta önemli olan mesafe ve takla sayısı değildir , sistemdir !'. Sistem dediği stil olsa gerek! Stilden kasıtta uçum stili, takla stili, oyun ve atış stilidir! Sıradan ve basit olmayan kendine(soyuna) özgü nitelikli olarak sergilerse belittiklerime dair bu kuşta uçum stili şu, takla stili bu vs şeklinde degerlendir olur. Vidyodaki kuşun üstün uçum, atış, takla ve oyun stili olduğunu düşünenlere saygı duyuyorum, gezip çeşitli kuşları da izlemelerini tavsiye ediyorum.

Kaldı kuş 3 yada 5 m gidiyorsa o kuşa oynuyor da denmez, oyununda bahsedilmez, sistemi-stili falan sonraki hikaye! Kuş önce oynayacak! O nedenle kuşun stili önemlidir evet hemde çok önemli ama stilden bahsedilecek kuş önce azami uçum, fişek, takla, atıi ve iniş özelliklerini sergilemeli!. (Daha önce ki makalelerimde bunun üstünü çizdim ama stilin ne olduğu üzerine de yazışmamız gerekir bu açık! )

Saygı ve sevgilerimle...

ilhan Kösedag' Alıntı:
Kuş ile ilgili görüşümü belirttim, bu demek değildir ki benim söylediğim şekilde olacak kuşun sonu. Ben tecrübelerime ve bilgime dayanarak söyledim. Kuş ortada sahibi de gerçekten mütevazi ve alçak gönüllü bir arkadaşmış yazışmalardan anladığım kadarıyla sonu ne olursa olsun çeker koyar yine bakarız. Bilgi ve tecrübelerimizi sınamış oluruz, sonrasında karar verir kimler hayran olacaksa...

Yorum yazan arkadaşlardan Ali Demir demiş ki ; 'kuşta önemli olan mesafe ve takla sayısı değildir , sistemdir !'. Sistem dediği stil olsa gerek! Stilden kasıtta uçum stili, takla stili, oyun ve atış stilidir! Sıradan ve basit olmayan kendine(soyuna) özgü nitelikli olarak sergilerse belittiklerime dair bu kuşta uçum stili şu, takla stili bu vs şeklinde degerlendir olur. Vidyodaki kuşun üstün uçum, atış, takla ve oyun stili olduğunu düşünenlere saygı duyuyorum, gezip çeşitli kuşları da izlemelerini tavsiye ediyorum.

Kaldı kuş 3 yada 5 m gidiyorsa o kuşa oynuyor da denmez, oyununda bahsedilmez, sistemi-stili falan sonraki hikaye! Kuş önce oynayacak! O nedenle kuşun stili önemlidir evet hemde çok önemli ama stilden bahsedilecek kuş önce azami uçum, fişek, takla, atıi ve iniş özelliklerini sergilemeli!. (Daha önce ki makalelerimde bunun üstünü çizdim ama stilin ne olduğu üzerine de yazışmamız gerekir bu açık! )

Saygı ve sevgilerimle...
İlhan bey; yukarıda yazdıklarının büyük bir bölümüne katılıyorum,aslında Ali Demir arkadaşım da aynı şeylerden bahsediyor.Size katılmadığım tek görüşünüz henüz yeni hareketlenmeye başlamış bu kuş için sonu iyi olmaz oynamaz diye bahsetmiş olduğunuzdur.Kuşun sahibi Kadir kardeşimiz gerçekten çok alçak gönüllü mütevazi bir insan o da açıkça olumlu ve olumsuz görüşlerinizi belirtin diyor.O da biliyor bu kuşun oyun açısından işin başında olduğunu samimiyet ve heyacanından dolayı kuşun oyuna başlama hareketlerinin birkaçının videosunu çekip bizlerle paylaşmış.Bildiğim kadarı ile Kadir kardeşimin kuş uçurma vaktinin çok kısıtlı olduğu bu zaman darlığına rahmen oyuna yeni başlayan bu kuşların videolarını çekip bizlerle paylaştığından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.Allah cc kazasız hepimize kazasız belasız bir şekilde kuş uçurup oynatmayı nasib etsin inşaallah.İlhan bey;size de bu değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Selamlar

Maşallah,
Sesi, temposu çok güzel. Görünen o ki uçtukça mesefayi daha da ilerletecek, soyu gibi uzun mesafeler yapacak. Emeğinize sağlık. Güzel günlerde uçurmanız dileğiyle.

Yorumlarınız için teşekkürler...
Bu sabahki antrenmanda kaydedebildiğim bir kaç hareketini ekliyorum...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ef3H3v4AC_8[/youtube]

Maşallah Kadir kardeşim iyi yoldasın kuş biraz daha üzerine koymuş uçurmaya devam...

Kadir abi fişekleri uzamış , ilerleme var iyi gidiyor gibi hayırlısı bakalım :tamam:

s a kadir kardesimiz daha tam hazır olmamasına ragmen bir video koymus zaten eksikleri oldugunuda söylüyor

eleştiriyede açık diyor zaten bu oyun kusunda elestiri olmazsa eksikler hatalar görülmez elestiriyede tahammül edebilenler dogruya daha çabuk ulasırlar bu arada elestiride yapıcı yol gösterici sevklendirici olmalıki karsıdakide heveslensin buralarda konulan videolara her yetiştirici kendi tecrübesi birikimi ve bilgisi kadarıyla kendince dogrularını anlatmaya çalısıyorlar bunlar ortamımızda her zaman gerekli seyler lakin bizler burada yorumlarda bulunurken her ne kadarda tecrübelerimizi aktarıyorsak bu kus söyle olur sunu sukadar yapar sonu iyi yada iyi olmaz desekde ban göre bos neden bos bizler kusun o anki hareketlerine uçum takla kanat salllama vs lerine göre yorumlarda bulunuyoruz kusun nasıl olacagını ne zaman olacagını en iyi bilebilmesi gereken kişi kusu yetiştirendir vede kusun neslini bilebilendir bizler kusun neslini bilemedigimizden yorumlarımız sadece görünene göredir bana göre en olması gereken makul cevabı kadir kardesimiz kendisi verecekdir

saygılar

Maşallah abi Aynı şekilde bendede bi mavi vardı eski formunu tam yakalamış olmasada ona yakın şimdi ucurmaya devam edıyorum yaza doğru inş eskisi gibi olur... Güle güle besle abi

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Bu sabahki antrenmanda kaydedebildiğim kadarıyla ekliyorum...
Khalid
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ehBYp_HApr8[/youtube]

ilhan Kösedag' Alıntı:

Saygı ve sevgilerimle...

arkadaşım gazeteci olduğundan mı sadece demogoji yapıyorsun ? stil olsa gerek ne demek ? stil değil türkçe yazdım sistem !!! Türkiyede kuşun genel uçum ve oyun düzenine sistem deriz, sen neredesin orada ne derler bilmem , şimdi sen diyorsunki bu kuş olsa olsa 2 3 takla 1 direk kurtarır ... nereden biliyorsun ? sana adam sormadı ki bu kuş sonralarda ne yapar , video atmış gördüğünü yaz geleceği değil , bu kuşların ortak özelliği kısa kısa başlarlar ne biliyosun da yazıyosun metresını taklasını ? herkes aynı şarkıyı söyler elde neler var şarkısı , ne var kardeş Allah aşkına at video da bi görelim , nereyi gezelim yaz da bilelim yanlış gitmeyelim , bu kuş yavru bakmış eke yanılma ama , burada yavru oyunu anlatmayasın eke kuşu ilzeyip , bu arada daha önceki makalelerin nerede ben kaçırmışım bi okuyayım :) stili tam anlayamamışız bi başlık açıp orada daha detaylı anlatırsan engin bilgilerinden yararlanalım geri kalmışız...

Merhaba,
İlhan Bey yazınızı pek dikkatli okumak fırsatı bulamamıştım.
Tekrar Ali Ağabey'in cevabının içinde görünce dikkatimi çekti.
Kuşun 3-5 metre giden kuşun hareketlerinin oyun sayılmayacağını belirtmişsiniz.
Bir çok kupa tüzüğünde 10m altındaki oyunlar geçersizdir yazar zaten. Yeni bir şey değil yazdığınız...
Ancak, takdir edersiniz ki burada kupaya uçan bir kuş söz konusu değil.
Ama benim için kuşun ne yaptığı değil, yaptığını NASIL yaptığı önemli.
Bu kuşu da sevdiğim, ondan bir şeyler beklediğim için arkadaşlarla paylaşmak ihtiyacı duydum.
Ama, böyle bir şey de yazıldığını gördüğüm zaman üzülüyorum.
kuş 3 yada 5 m gidiyorsa o kuşa oynuyor da denmez, oyununda bahsedilmez, sistemi-stili falan sonraki hikaye! Kuş önce oynayacak!
Nereden de attık şu videoyu diyorum.
Herkesin emeğinin karşılığını alması temennisiyle...
Khalid

maşallah kardeşim güle güle uçur.

Kadir maşallah. Uçumla eksiklerini kapatır inşallah.

O kupa kuşlarını da biliyoruz.. Biz yarışma kuşu mu besleyecegiz,zevk kuşu mu besleyecegiz?
Yoksa öze yakın Mardin,Urfa ırkı özellikleri yansıtan kuşlar beslemeye mi çalışacagız?

Selamun Aleyküm
Maşaallah Kadir kardeşim kuş henüz hazır değil ama her uçurduğun gün üzerine koyuyor.Benim kanaatime göre bu kuş çok istikbal vaad ediyor sonu iyimi kötü mü olacak azimle uçurmaya devam edersen bunu sana kuşun kendisi söyleyecek o zaman yapılan olumlu veya olumsuz yorumlar cevabını bulmuş olacak.Emeğine sağlık olsun ,paylaşım için çok teşekkür ederim.Selamlar

Kenan Abi, Metin Abi ve Mustafa Abi,
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Kuş uçurup,bir de kaydederek paylaşan ağabeylerimin yorumları benim için çok daha kıymetli.
gelgel1900 size de teşekkür ederim.
Ancak,profil bilgilerinizi düzeltin ki size isminizle hitap edebilelim.
Selamlar.
Khalid

Maşallah Kadir abi,
Her uçumunda ilerleme kaydediyor,bunuda açıkça görebiliyoruz.
Hele ki bazı seferlerinde çok çok iyi gidiyor.10-15 kere daha kaldırıldığında tamamen oyununu oturtmuş olacağını düşünüyorum.Son oyunu ile ilk oyunu arasındaki farkı da çok rahat göreceğiz
VERİLEN EMEK ORTADA , BİZEDE VERİLEN EMEĞE KARŞILIK TEBRİK ETMEK DÜŞER...

Saygılarımla..

Not:Bazı kişisel ego üzerine yazılmış yorumlara takılmamalısın.İnsan elinde olmayınca başkasının kini de çekemiyor bu yüzden tahrik etme çabasına giriyor.KUŞ VE KUŞTAKİ İLERLEME ORTADA.Bu yüzden onlara takılıp kendini boşa üzme.

Geri