Kümes hakkında yardım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan takitut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

takitut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taha tut
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar abilerim. ben 4 yıldır taklacı besliyorum. bunun 2 yılını balkonda diğer 2 yılını ise teraste besleyerek geçirdim.kuşlarımın sayısını 2 çifte indirdim damızlık yapmayı düşünüyorum sizce 1 çift sığacak kadar kafes mi yapsam 2 çiftede daha verimli olur yoksa 10 çifti beslediğim kümeste mi damızlık yapmalıyım? şimdiden teşekkürler.

10 cift beslediğin kümesle devam et nasıl olsa çoğalcaklar ilerde sıkıntı çekersin

Saygılarımla

o kümesim bozulmadan duracak ancak benm merak ettiğim damızlık konusunda 1 çifti bir kümese kapatsam verim alabilrmiyim.

Damızlık seçimimizi yaparken, kuşun gözle görülebilen ve aranılan vasıfları dışında ,sağlık barometrelerinin de dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Zira sağlıklı yavrular ancak sağlıklı damızlıklardan gelir. Dikkat edilecek olursa doğada sadece en sağlıklı ve en güçlü hayvanlar hayatta kalır ve onlar sürünün damızlığını oluşturur. Bizlerde tabiata fazla aykırı davranmamalıyız. Çok çabuk hastalanan bir damızlık kuşun yavruları da aynı olacaktır.Fakat sağlıklı, her türlü koşullarda hayatta kalmayı başarabilen ve hastalıklara karşı ilaç kullanmaksızın direnç gösterebilen bir damızlık, daima dayanıklı bir soyun atası olacaktır.

Saygılarımla

OZAN 18 YAŞINDA OLMANA RAĞMEN;BİZE DAMIZLIĞIN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞSIN .

HEM TEBRİK , HEM DE TEŞEKKÜR EDİYORUM. SEVGİLERİMLE.

BANA MI ÖYLE GELDİ ? BİLMİYORUM ! fakat, BU SİTEDEN ELDE EDİNİLEN BİLGİLERİN GENÇLERİMİZE AYDINLATICI BİLGİLENDİRİCİ OLDUĞUNU GÖZLEMLİYORUM.

ÇOK SEVİNDİRİCİ KENDİ ADIMA . BİR GÜVERCİN SEVER OLARAK MUTLULUK VERİCİ .

1995 li yıllara kadar internet Türkiye'de yoktu.Tabii kuscular.org da hep kulaktan duymalar ile mücadele verdik biz geçmişte. ÇOK ŞANSLISINIZ GENÇLER .

Geri