Kümesim hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var ssli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pvpone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

pvpone

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
umut asd
Meslek
webmaster
İlgi Alanı
Diğer
12 tane kuşum var kümes nasıl sizce

grnt002tu.jpg

grnt001vf.jpg

grnt000d.jpg

grnt003q.jpg

grnt004k.jpg

grnt005f.jpg

1. mesajımda fotolar gözükmüyor galiba;

grnt002tu.jpg

grnt001vf.jpg

grnt000d.jpg

grnt003q.jpg

grnt004k.jpg

grnt005f.jpg

Seamlar Umut bey,

Bu terasa bu kümes hiç olmamış bence bu kümesi siz eşleştirme kümesi olarak kullanın 12 güvercin için geniş ve rahat bir kümes yapın.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bncede cok dar bi kümes orda tek damr en fazla 3 cıft kus beslenır daha fazlası olmaz bence kuslarını azalt arkadasım...

saygılarımla

Peki hocam kümes bu şekilde kalsa ne gibi sorunlar olur? Şuan uçmalarını veya kümese alışmalarını engellemiyor bu kuşların hepsi 4günlük aldığımın 2. gününde 2yavru hariç hepsinin kanatlarını açtım uçurdum. Ne önerebilirsiniz bana ve zaten 2haftaya kadar kümesi genişleticem bu süre zarfında ne yapmalıyım

Şunuda ekliyim, güvercinlerden yumurta alma gibi bi derdim yok sadece uçurmak istiyorum.

bu kümes çok küçük görünen kadarıyla yanlardan açamıyosunuz ama kümesinizi uzatın.çok küçük kuşlar 4 günlük demişsiniz burda rahatsız olan kuş ne kadar tutarsanız tutun kaçar.kışın belki çok iyi ama yazın hayvanlara eziyet olur.

saygılar...

Güzel Kardeşim,
Hayvan sevgine saygım var ama buna kümes bile denemez. Eğer bu ortamda tutarsan tüm kuşların çok kısa bir sürede hastalanır ve onları kaybedersin. Sonra sen de üzülürsün biz de...
Kuş almadan önce onların kalacakları, yaşayacakları ortamı hazırlalamız lazım. Günahlarına girmemek için, en kısa zamanda uygun yaşam alanı sağlamını rica ediyorum.
Kolay gelsin...

Peki uzunluk olarak bunun gibi bir boy daha uzatsam ve yüksekliği 2tuğla kadar uzatsam nasıl olur

Abilerimizin dediği gibi kümesin gerçekten çok küçük..Aslında belli bir ölçü vermeye gerek yok.Kümesi ne kadar büyütebilirsen büyüt..Emin ol kuşların için daha sağlıklı olacaktır...

kardeşim öncelikler merhaba daha dogrusu ondan kümes olmaz onu sen eşleştirmek icin kullanabilirsin bulut beyin dedigi gibi ama sen büyük geniş ve en az üst üste 7-8 tane limon kasası girecegi sekil yaparsan cok rahat ederler orası cok dar ve rahat edemezler ve bildigin gibi kuşlar yerini severse alışır ;) dar yerde olmaz kardeşim

Selamlar Melih,

Resimlerinin içinde en son koyduğun resimde teras geniş görünüyor neden o dar yere sıkıştırdığını hala anlamış değilim kümesini, geniş alana yapamıyormusun. Bak Yapı marketlere git bir palet altlığı al rica edersen ücretsiz verirler. Bunun üzerine tuğları bile dizip bir kümes yapabilirsin yada 100.tl. ye osb ve 5*5cm tahta alıp etrafını cevirirsin en basitinden güvercinleri yerden kaldırırsın tabanın ıslanmamasını sağlarsın.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Merhabalar...

Öncelikle dikkatimi çeken bir noktaya değinmek istiyorum. Günahını almak istemem ama telaş içersinde kendine kümes yaptığın ortada... 17 yaşında gözüküyorsun profilinde... Hiçbir kuşçunun tacir değilse 12 kuş birden aldığını görmedim ayrıca yaşına göre maddi külfeti de ağır olur sanırım. Kuşları biri mi hediye etti? Çünkü piyasaya pek çıkarılmayan kara çakmaklı bile var. Basık beyaz, kırık budapeşteler, çakmaklı...vb. Kısacası o kümese yakışmayan kuşları biranda nasıl aldığını açıklarsan seviniriz. Eğer emek hırsızlığı söz konusuysa kuşların kadrini-kıymetini de bilemeyeceğinde kümesinden belli...

pvpone' Alıntı:
Peki uzunluk olarak bunun gibi bir boy daha uzatsam ve yüksekliği 2tuğla kadar uzatsam nasıl olur

teras büyük gibi duruyo.iki boy yerine 5 boya ne dersin?ve de yükselt derken iki tğla neye yeticek.en azından yükseklik bi metre olsun.genişlik zaten çok olamıcak balkon dar.uzunluğuda en azından bi metre aldına da su gelmicek şekilde tahta koy.altına ayak yap.o zaman su derdin de olmaz.

YAZIK GUNAH YAW UFACIK YERE O KADAR KUSU TIKMISSIN GENIS BALKONUN VAR GUZEL TAHTADAN BI KUMES YAPDIR KUS SAYIN COK FAZLA BOSUNA YAZIK ETME O KADAR KUSADA KENDINEDE

Öncelikle tüm yorumlarınız için teşekkürler;

ugurk81' Alıntı:
Merhabalar...

Öncelikle dikkatimi çeken bir noktaya değinmek istiyorum. Günahını almak istemem ama telaş içersinde kendine kümes yaptığın ortada... 17 yaşında gözüküyorsun profilinde... Hiçbir kuşçunun tacir değilse 12 kuş birden aldığını görmedim ayrıca yaşına göre maddi külfeti de ağır olur sanırım. Kuşları biri mi hediye etti? Çünkü piyasaya pek çıkarılmayan kara çakmaklı bile var. Basık beyaz, kırık budapeşteler, çakmaklı...vb. Kısacası o kümese yakışmayan kuşları biranda nasıl aldığını açıklarsan seviniriz. Eğer emek hırsızlığı söz konusuysa kuşların kadrini-kıymetini de bilemeyeceğinde kümesinden belli...

Tüm kuşlarımı sefaköyde bi dükkandan 160tlye aldım toplam. Bilmeden böyle bi yakıştırmada bulunman tek kelimeyle ayıp.

aykutk' Alıntı:
Selamlar Melih,

Resimlerinin içinde en son koyduğun resimde teras geniş görünüyor neden o dar yere sıkıştırdığını hala anlamış değilim kümesini, geniş alana yapamıyormusun. Bak Yapı marketlere git bir palet altlığı al rica edersen ücretsiz verirler. Bunun üzerine tuğları bile dizip bir kümes yapabilirsin yada 100.tl. ye osb ve 5*5cm tahta alıp etrafını cevirirsin en basitinden güvercinleri yerden kaldırırsın tabanın ıslanmamasını sağlarsın.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Selam, bu osbyi marangozda bulabilirmiyim ? ve alıp çatıya getirsem kendim çiviyle birleştirebilirmiyim hocam? ve kümesi o gördüğünüz alana yapmak zorundayım açık alana yapamam izin yok :) oraya osb alırsam boyunu uzatırım ve tam karşıyada limon kasalarını dizerim rahat olur bence. Teşekkürler

Ayıp bişey söylediğimi düşünmüyorum kardeşim. Daha kümes olmadan 12 tane kuş alıp 160tl verenle karşılaşmadım o yüzden sordum, yargılamadım. Ortada saçma bir durum olmasa yorumlar bu şekilde olmazdı sanırım.

ugurk81' Alıntı:
Ayıp bişey söylediğimi düşünmüyorum kardeşim. Daha kümes olmadan 12 tane kuş alıp 160tl verenle karşılaşmadım o yüzden sordum, yargılamadım. Ortada saçma bir durum olmasa yorumlar bu şekilde olmazdı sanırım.

160-560 sorun değil benim için güvercin besliyceksem çok beslerim, 2tane güvercin uçurmanın zevkiyle 20 güvercin uçurmanın zevki bir tutulmaz. Bugünde inş 4 parça osb alıp yeni kümesi yapıcam

Selamlar Umut,

Osb yi yapı marketllerde bulabilirsin tabi sen bir marangoza git onun elinde parça osblerde olabilir. Marangoza ölçülerine göre osbyi kestirirsin sonrada terasa getirip orada montajını yaparsın. İster civiyle istersen vidalama yolu ile ama profesyonel bir destek almanda fayda var.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Umut,

Osb yi yapı marketllerde bulabilirsin tabi sen bir marangoza git onun elinde parça osblerde olabilir. Marangoza ölçülerine göre osbyi kestirirsin sonrada terasa getirip orada montajını yaparsın. İster civiyle istersen vidalama yolu ile ama profesyonel bir destek almanda fayda var.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bikaç maragoz dolaştım sabah ama ellerinde yokmuş inşaatlara bak dedi :p Buakşam bikaç marangoz daha gezicem teşekkürler yardımların için

aklıma bişey takıldı, osb bulamadım diyelim normal bi tahta alıp kümesi yaptıkdan sonra etrafını naylonla kaplasak bişey olurmu? üst tarafına bu çatılara koyulan arası boşluklu zımbırtılardan koyucam zaten

kümesi senin boyun kc cm okadar yükselt kümesin boyunu girip kuşlari alman bakman rahat olur ayrica kumesin yanında diger camın köşesindeki mermer gözüküyor kumesin uzunlugunuda oraya kadar uzatmani tavsiye ederim tahtadanda yapa bilirsin soguk girmesin diye strafor döşeye bilirsin hani şu duvarlara ısı yalıtım yaptıklari tahatalarin dışını naylonla kaplaya bilirsin

merhaba arkadaşım osb bulamadın marangoz geziyorsan çıkma kapı bak 4 tane alsan işini görür tahtayıda sor işine hanngisi gelirse onu al daha doğrusu cebine,ama ister uçur ister yavru al bir kuşun kendini göstermesi için huzur ve sağlık çok önemli ,buda o yuvada çok zor, :slm:

osb bulamadım demişsin benim sana tavsiyem inşaata git yanlara osb koymuşlarsa iste veriyolar.ben değerli abimiz aykut karabulut abimizin yaptığı kümesten örnek alıp sunta yerine osb kulanmayı tercih ettim ve inşaatta gördüm gittim istedim verdiler.

sen de iste veren veriyo.en azından şansını dene.

olmadı yine tuğla alıp büyült.bu arada ben sefaköyde kuşçuları gezdim ama böyle iyi kuşlar bulamadım.hangi kuşçu bu özelden mesaj atabilirsen sevinirim.gidip bakmakta fayda var..

saygılar..

öncelikle merhaba. bu hobiye yeni adım attığın anlaşılıyor. umarım gönlüne göre kuşlar uçurmak nasib olur.
yapmış olduğun kümeste bukadar çok kuşun sağlıklı yaşamasının mümkün olmadığını yapılan yorumlardan anlamışsındır sanırım. kümesi mutlaka terasın o bölümüne yapacaksan, ve bukadarfazla kuş besleyeceksen ince uzun raflı ve ayrı kapıları olan bir çifthane sistemi tasarlaman ve ölçülere göre yaptırman yada yapman gerekiyor.
u benim şahsi fikrim ama kümes yaptığın yere ancak o tarz birşey olur. yavru almak amacında değilim yazmışsın. bu konuda seninle hemfikirim. kuş beslemeye başlar başlamaz üretimi düşünmemen çok isabetli bir karar. bu durumda mevcut kümesinin içindeki bütün sandık ve yuvalıkları çıkararak alan genişliği yaratabilir kümes duvarlarına monte edeceğin v tipi tüneklerle kuşların kümes tabanında toplanarak kavga etmesini önleyebilirsin.iyi bir havalandırma ile kümesin içini tamamen boşaltarak kuşların önünde yem bırakmadan dışarıda yemleyerek mevcut kümesini biraz daha büyütüp oradada 12 kuşu besleyip uçurabilirsin. karar verecek olanda harcama yapacak olanda sensin kesenin el verdiği ölçüde en iyi imkanları kuşlarına sunmalısın. eğer sunamıyorsan kuş sayısını azaltmak zorundasın. onlarında birer canlı olduğunu ve sağlıklı şartlarda güven içinde yaşamaya hakları olduğunu unutmamalısın. rutubet olan havalandırma eksikiği olan hijyene dikkat edilmeyen ve kapasitesinin üzerinde kalabalık olan her kümeste er yada geç hastalıklar başgösterecektir. sayıyı sen azaltmazsan tabiat azaltır. saygılarımla...

dwrm' Alıntı:
osb bulamadım demişsin benim sana tavsiyem inşaata git yanlara osb koymuşlarsa iste veriyolar.ben değerli abimiz aykut karabulut abimizin yaptığı kümesten örnek alıp sunta yerine osb kulanmayı tercih ettim ve inşaatta gördüm gittim istedim verdiler.

sen de iste veren veriyo.en azından şansını dene.

olmadı yine tuğla alıp büyült.bu arada ben sefaköyde kuşçuları gezdim ama böyle iyi kuşlar bulamadım.hangi kuşçu bu özelden mesaj atabilirsen sevinirim.gidip bakmakta fayda var..

saygılar..

sefaköyde benim bildiğim 1 kuşcu var onuda pm attım (:

Yaptığınız tüm yorumlar için tşk.

erdem22 hocam yavru alma amacımız yoksa kasaları çıkartıp v tipi tünek yapabilirim sadece öylemi?

bence o güzel kuşların yavrularını al.hem satarsın.

Yavruyla uğraşmak istemiyorum açıkcası.

Şu soruma cevap verirmisiniz, yavru alma amacımız yoksa kasaları çıkartıp v tipi tünek yapabilirim sadece öylemi?

Geri