KÜMESİMİN DÜŞMANI VE SONU....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murat 22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

murat 22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat kaymak
Meslek
özel güvenlik
İlgi Alanı
Arkadaşlar geçen sabah uyandıgımda kumese kuşlarıma bakayım dedim kümese bir girdim şok oldum bi bakayım koca tepelı beyaz yavrumu fare denen mahluk yemiş,inanın kafamdan kaynar sular döküldü ve karar verdim ya o ya ben diye akşamı hemen havalı tüfegimle pusuya yattım ,saat 1 30 sıraları kümesin dışında hareketlilik oldu ve lambayla sıktıgımda bi bakayım kümese girmeye çalışan kocaman bir fare hemen tüfekle bir atış ve onu temıizledim ,yav dedim bu tek degildir az sonra farenın gırmeye çalıştıgı yerde bir delik fark ettim bi bakayım delikte bir tane daha o önceki vurdugumun eşi dişi olan fare bana bakıyo hemen onada bi atış delikte aynen oda mefta az daha bekledim baktım kıpırtı kesıldı ve eve gırmeye karar verdim.sabah ılk işim o deligi galveniz teneke ile çakmak ve deligi tıkamak oldu .temennım kımseyı fare belası ıle kuşlarına zarar gelmemesi selamlar saygılar.MURAT :tamam:

Ekli dosyalar

• DSC01686.webp
    DSC01686.webp
    60.7 KB · Görüntüleme: 2,603
  • DSC01688.webp
    DSC01688.webp
    80.8 KB · Görüntüleme: 2,608
  • DSC01679.webp
    DSC01679.webp
    50.1 KB · Görüntüleme: 2,583
Mübarek kedi gibi bunlar. . Onlar ne oyle yaw.

Degil kuş, insan yer bunlar. dikkat et kendıne :)

AYNEN EFE MAŞALLAH KEDİLER KORKUP KAÇIYOLAR HEHEHE.AMA ONLARIN HAKKINDAN BEN GELIYORUM . :slm:

Sizde iyi atıcıymısınız maşallah.

ama ne yapsanız bos onlar yıne bir delik bulur zegirleyin onları ama kuslara dikkat edin.
Önlem olarak ta açıkta yem bırakmayın varillerin kapaklı içine falan koyun.

Yemlikte yerde yem kalmasın,yiyecekleri zaman koyun yesinler bitirsinler.

helal olsun lağım faresi bunlar kedi gibi oluo ii vurmuşşunuz gercekten ama bunların gerisi de vardır daha ii bir önlem almanızı tavsiye ederim saygılarımla.........

barakuda' Alıntı:
AYNEN EFE MAŞALLAH KEDİLER KORKUP KAÇIYOLAR HEHEHE.AMA ONLARIN HAKKINDAN BEN GELIYORUM . :slm:

kümes yerde ve altı toprak mı ?

evet ama ben bunların hakkından gelıyorum farelere gelınce ben onların hakkından gelırım

barakuda' Alıntı:
evet ama ben bunların hakkından gelıyorum farelere gelınce ben onların hakkından gelırım

bunların kümesten su içmemesi lazım öldürmek önemli değil sudan içmemeli kuşlara hastalık geçirmemeli tamamı nı kaybedebilirsin. hiç bir şeyde olmaya bilir. fare bu girmemsi için yere sac etrafına sac yap derim kahrolursun iş işten geçer bir kez ben yaptım ayni hatayı 2 yıllık emeğim 1 ayda gitti bir şey olmaz dedim.

Öyle kötü hayvan ki bunlar betonu bile delerler.
beton döküp betonun harcına da çivi cam kırıj-kları atmanı tavsiye ederim beton harcına ve beonun altına sermeni.
Benim kümes yaparken ana prensiplerinden biri hiçbir delik,delik oluşabilecek yer olmamasıdır.havalandırma telleri dahil küçük delikli ve kolay yırtılamayacak türden seçilmelidir.
Sansar denen bi baş belası daha var kuyruğunun geçtiği delikten geçen gelincik var.
Dikkatli olmak lazım kenan beyin de dediği gibi uğraşırsınız yıllarca hah tamam sonunda oldu istediğim türlerin hepsi sağlıklı yavrulu dersiniz bir gecede hepsi yok oluır.

arkadaşlar sagolun her yeri galveniz kapladım bakalım ne olacak hem fare kovar aldım faydası olursa sizede markasını ve modelını yazarım sagolun

Merhaba geçmiş olsun.Bunların büyüklüğü ne böyle bunlar insanı yer kuşlar bunlara hafif kalır.Arkadaşım sen bunlara gereken önlemi al etrafa hastalıkta bulaştırır fareler.

Malesef akşam fare denen bela yene geldi ve tepelı yavrunun otekınıde yedi nasıl iş anlamadım yav deligini tıkadım her yere baktım nereden gırmiş nasıl etmiş sabah bi geldim kümese yavru beyazı ditmiş et namına bir şey bırakmamış ,hem kendım hata yaptım fare kovarı akşam kapadım ve kümesin lambasını yakmadım bu meretler ışıktan korkuyolar ışık açık oldumu gelmıyolar bakalım bu gece yene bana nöbet çıktı gelecekmi hain acaba vallahi sabahtan beri sersem gıbıyım ne yapacam bu farelerle ben anlayamadım ,of of :unlem:

cok iyi yapmışsın ustam sana yine en güzeli fare gelmiş bana sansar geldi benimde topraktaydı kümesi 60 tane kuşum vardı yazlıkta 60 tane kuşumu bogdu sansar hic birini kurtaramadım en azından 300 milyonluk zarara girdim paraya deyil kuşlara üzülüyorum bir hayvanın yada insanın canına kim para bice bilir keşke o zarar daha büyük olsaydı ama kuşlar ölmeseydi yazık oldu hepsine kümesim her yerini kapa altına beton at ben şimdi öyle yaptım hic acık bir yeri kalmasın kümesin hicbirşey giremiyor yanlız kilite dikkat et güzelinden saglamından al gerci hırsızlır icin oda fark etmiyo her neyse sansar 60 kuşunu bogdu ondan sonra kümesi yaptım büyülttüm saglamlaştırdım ama ne fayda bu seferde 20 kuşum hırsızlara gitti gecende de hırsızlar kuşlarımı caldı şimdi eski kuşlardan olan kolay kolay herkezde bulunmayan ( ALTINBAŞ ) kelebeklerden götürücem inşallah bu sefer bişey olmaz olursa tögbe bir daha yazlıkta kuş bakmıycam burdaki oynarlara bakıcam babamlarla beraber :hungur:

Yerde o kadar yem bırakırsan farelerden hiç kurtuluşun olmaz.Kasa altlarına elinde ellemeden fare zehiri at kurtulursun.

evet bu arada ustanın da dediyi gibi yerde yem bırakırsan fareler gelir her gün saldıgın zaman dışarı at yemlerini doyur hepsini iceri yem koyma böyle yaparsan daha iyi olur birde kümesin altına ve yanlarına da atabilirsen beton al fareden-gelincikten-sansardan kuşları koyuya bilirsin

çok çok geçmiş olsun iyi yapmışsınız...

arkadaşlar yardımlar ve öneriler için teşekürler,bi arkadaşım yem bırakma diyo ama kuşlarımı kapalı bakıyorum salmıyorum ve ondan dolayı mecburen yemlık koyuyorum,kumesınım altı beton ama akşam saat 3 30 du fareyi beklıyodum bi bakayım yukarıdan ufacık bi delıkten çıka geldi tüfekle atana dek hemen kaçtı ,birde konturol edeyım tahta aralıgından giriyo meret hemen gece vakti o deligi kapadım saat 5 e dek bekledim gelmedi ve şimdi gittim ınce gözlü çelık tel aldım ve bütün tavanı tel ile kaplayacagım bu seferde girir ise artık ne yapacagımı şaşırdım bakalım kısmet

Ekli dosyalar

• 114.webp
    114.webp
    54.3 KB · Görüntüleme: 1,712
kümesin altı beton ama tavanı tahta ve şimdi karar verdım tavanı oldugu gibi tel döşeyecem artık durum ne gösterecek resim birza eskıden çekılme ,teli çaktıgım zaman daha net foto yollarım selamlar. :sinirli:

kardeşim önceliklee tebriklerr...almışın aşagı :heyo:

bunlar pislik hayvanlarr bizim burdada doluu..ama alahtan binada oldugumzu için bi zarar görmüyoruz..

4 kattayım heralde 4 kata balkona tırmanamazlar..gerçi bunlar degil fındık fareleri tırmanıyomuş gerçekten böle bi şeye şahirt olan varmı yani fareler tırmanıp zıplayabilirlermii

birde en önemlisii kümesdee tek bir delik bile kalmamalı.beton falan hikaye bizim burda betonu delip yuva yapıyolar..

en güzeli delikleri çelikle kapamak çelige hiç b şekidle diş geçireemzler..ve kümesde hiç bir şekilde delik olmmalı kardeşim bütün delikleri kapat..birde yerinde olsam naparım biliyormusun..

bak bütün kuşlarını kümesdeki bir snadıga koy ve önlerini akap yani hiç biri gece zeminle temas edeemsin..daha sonra eczanelerde ve nalburda satılan lagım fareleri için bulunan fare yapıştırıcı var.2.5 ytl falan 2 tane ondan al..

daha sonra bu yapışltırıcıları karton veya agır bir tahtanın üstüne yapıştır...biarz geniş olsun ama iki tane yere koy böle araalrında mesafe olsun üstünede yiyecek bi şeyler koy fındık ceviz çekidek falan ...gelipp direk yapışacaklar hems en uykusuz kalmassın hemde canlı canlı yakalamış olursun yorulmassın..ama bunu yaparken kuşlarını n önlerini saglma kapat dışarı çıkmasınlar.tabi yapıştırdıgın tahta veya benzeri şey geniş ve agır olsun çünkü bunalr koaman biraz çırpınırr o nedenle yapıştırıcıyı boll bol sür..ben bu yöntemle bi arkadaşın çatısında 1 günde 5 tane yakalamıştım fındık faresi 1 haftada yakaladıgımız 11-12 taneydii koloniydiiler sankii görmeniz alzımdı..dedgiim yöntemle uykusuz kalmassın senin için yazdım

vallahi verdıgın bılgıler için teşekür ederimde o dedıgını denedım tuyleri kaldı gıttı ,bu fareler degişik bi mahluk yav nereden turedi anlamadım he bi de sormuşsun duvara tırmanırmı dıye vallahi gözümle görmesem inanmazdım ama düz duvar degil her yere tırmanıyo bu meretler bi ufacık çatlak gördüm ve içine girdi sanki kemık yok anlamadım gitti benimkömürlükte inanırmısın düz duvarda ralli yapıyolar bakalım nasıl yapacaz nasıl kazıyacaz bunların kökünü her yer oldu mayın tarlası gibi zehırlı ekın ,ılaçlar kapanlar akla gelen her şeyi deniyorum inşallah tel son çare olurda gıremez hainler . :sinirli: :sinirli: :sinirli:

Elinize sağlık inş başka yoktur

büyük geçmiş olsun arkadaşım umarım tekrar aynı şey başına gelmez

gecko' Alıntı:
kardeşim önceliklee tebriklerr...almışın aşagı :heyo:

bunlar pislik hayvanlarr bizim burdada doluu..ama alahtan binada oldugumzu için bi zarar görmüyoruz..

4 kattayım heralde 4 kata balkona tırmanamazlar..gerçi bunlar degil fındık fareleri tırmanıyomuş gerçekten böle bi şeye şahirt olan varmı yani fareler tırmanıp zıplayabilirlermii

selamlar evet fındık fareleri sıvanın üstünden tırmana biliyor.benim başıma geldi ve o kadar ugraştırıyorki balkondaki küçüçük kümesi bile komple sökmek zorunda klamıştım tırnaklarıyla tutuna bileceği zemin oldugu sürece her yere tırmanır.

barakuda' Alıntı:
vallahi verdıgın bılgıler için teşekür ederimde o dedıgını denedım tuyleri kaldı gıttı ,bu fareler degişik bi mahluk yav nereden turedi anlamadım he bi de sormuşsun duvara tırmanırmı dıye vallahi gözümle görmesem inanmazdım ama düz duvar degil her yere tırmanıyo bu meretler bi ufacık çatlak gördüm ve içine girdi sanki kemık yok anlamadım gitti benimkömürlükte inanırmısın düz duvarda ralli yapıyolar bakalım nasıl yapacaz nasıl kazıyacaz bunların kökünü her yer oldu mayın tarlası gibi zehırlı ekın ,ılaçlar kapanlar akla gelen her şeyi deniyorum inşallah tel son çare olurda gıremez hainler . :sinirli: :sinirli: :sinirli:

selamlar eğer bu tadı aldıysa ve girecek yer bulursa sen ne yaparsan yap ğirer.ben bundan kurtuluşu bütün kümesi komple söküp sıfırdan yaparak kurtuldum . kümesin yan kısmı duvarsa catıyı komple tel yapmak felan hikaye neden dersen perde beton değilse yada komple beton değilse eninde sonunda girer catıyı tutturdun beşe onun kısmının yanından kapının alt kısmından yani 1 tl büyüklügünde her yerden kendi geçebileceği şekle getirir ve girer. onun için nasıl girdi demeden komple sıfırdan kümes yapar gibi kümesi boşalt derim. ve iç kısımdan bütün duvarları kontrol et derim. sonra bu duvarların dış kısmını kaplamak kolay galvaniz sacla komple kapla tavanı kaplamana gerek yok sactan cıkamazlar. kapı kısmında alt kısımlarında farenin dişleri calışacak bir boşluk olmasın eger varsa ya onu içe acılır yapıp ön kısmın altına lata cakıp hiç boşluk bırakma yada dışa acılan kapının tama atka kısmına ters içten eşik şeklinde ya demir latadan yada mermerden eşik yap zeminide komple sacla doldurup üstüne beton attınmı hiç korkma eğer birisi tutup içine sıçan ( keme ) atmazsa kesinlikle giremez.

pekte havalıyla vurulmuşa benzemiyorlar..daha çok sopa zehirli yem vb. cisimlerle öldürülmüş bunlar..

Farelerden kurtulmak mümkün değildir,ama öldürmek mümkündür.Alçıyla unu un fazla olcak şekilde suyla karıştırın ama elinizle sakın ellemeyin bu karışımı alçak bi kaba kümese gece koyun fareler bi güzel yesin en geç 20 dk sonra beton gibi kalırlar karın ağrısından.

selamlar.. Ben Ankarada 2. katta besliyorum.. Fare sansar falan balkona gelemez diye tahtadan uyduruk bşi yaptım.. yazları balkonda besliyorum.. Benim kümese de dadanırlar mı acaba? kırsal kesimde değilim ama ürktüm bu yazıları görünce kuşları telef etmeyeyim...

Geri