kuş alırken nelere dikkat etmeliyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
s.a Herkese konuya katılım olsun uzun zamandır yazmamıştım .oyununa alttan başlıyacak en az 30, ençok 50 metre gidecek.yere kalışı en az 1metre limit 2 metre.her seferi tabanlı ve baglamalı 30 metreyi 5 taklayla,50 metreyi en fazla 10 taklayla gidecek, yüksek uçup gözden kaybolacak oyuna gelirken şahin gibi dalacak kuşa karışmayacak kuşlada uçmayacak .yavrulugunda ne yaptıysa ekeliğinde'de onu yapacak yatırıldığında oyunu bırakacak et tutmayacak ne zaman uçmaya başladımı üç dört günde tekrar eski haline gelecek. benim için bunlar her kese kolay gelsin.

Selamun Aleyküm
Murat bey öncelikle böyle güzel bir konuyu açtığınız için çok teşekkür ederim.Kuş alınma konusuna gelince ilk önce kuş alacak kişi bu işten anlayacak şayet pek fazla anlamıyorsa yanına kuştan anlayan güvendiği bir kişiyi getirecek.
Arkadaşların bir çoğu iyi kuşun özelliklerine değindikleri için ben burada konu başlığında da belirtildiği gibi ''kuş alınırken nelere dikkat etmeliyiz'' konusuna değinmeye çalışacağım.Alınacak kuş eke olarak bir kaç değişik zamanlarda altına oturulup izlenilmeli şayet beğenirsek alınmalı veya tanıyıp güvendiğimiz iyi bir kuş yetiştiricilerinden alınmalı yoksa sırf ucuz olsun öyle kuş pazarları veya mezatlardan rastgele alınmamalı çünkü en büyük zarar kötü bir kuşu uçurup oynatmak için harcadığımız zamandır.
Hipodrumlarda yarışlar kazanan atların hiç biri at pazarlarından alınarak yetiştirilmiyor hepsi de özel damızlık çiftliklerinde yetiştiriliyor.Bizler de iyi kuşlar yetiştirip uçuracağız diyorsak aynen böyle özel damızlık oyun kuşu yetiştirilerinden almalıyız.Şimdi bazı arkadaşlar o da parasız olmaz diyecekler,biraz hatır gerisi elbette parayla olacaktır çünkü her zevkin kendine göre bir bedeli vardır.Selamlar

s a kimden aldıgına

ne aldıgına

nasıl aldıgına

ne verecegine
ne istenildigine

görünenimi bilinenimi aldıgına

neslin ne olduguna

yetiştirendenmi
alan satandanmı nasıl bir kişiden yada kişilikden aldıgına

vede en önemlisi her nasıl sartlarda alınırsa alınsın verilirse verilsin degerinden yada hatıra yada öylesine adamdan alınmalı adama verilmeli en eönemliside alıp satanlar için her zaman satan olmak ahlaklı bir sekilde karsı tarafı üç kurus için aldatmamak dan gecer iyiyi paraylada almak kolay degildir diyor saygılar sunuyorum

eğer pazardan almaya mecbur kaldıysak
ben kuşu elime almam ilk önce uzaktan uzaktan kuşları süzerim gözlerimle
kuşun kısa bacaklı olanını secerim sonra kısa boyunlu olmasına dikkat ederim
sonra boyuna bakarım kısaysa göhsüde geniş olanına bakarım
bu saydıklarım bi kuşta birleşince o kuşu alırım elime ur varmı diye bakarım
sonra saldırırım kanat sesine bakarım bol olması lazım bence
göze tırnağa gagaya dikkat bile etmem bunların bence hiç önemi yok
ilk önce fizik
sonrada alçağımız kuşun kendisine değil asıl yavrularının hesabını yaparım kuş güzel oynasa zaten mezata getirmes kimse diye
aynı yapıda da bi eş alırım eşlerim yavrularını uçurup denerim
belki tuter belki tutmaz gerisi şanş
kuşun içindeki kanı önemlidir e o kanıda görmediğimize göre fizikten yola cıkarım
dediğim gibi belki tutar yavrular diye
bu işin garantisi yok denemek lazım sürekli yavruları
saygılar

Geri