Kuş Kadar Olmasada Akvaryum Sevdamız.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
MASALLAH ÖMER ÇOK GÜZELLER ZEVKLER VE RENKLER TARTISILMAZMIS HER HAYVANIN KENDİNE ÖZGÜ GÜZELLİGİ

VE SEVENİ VARDIR İNSANLARI TANIDIKCA HAYVANLARI DAHA ÇOK SEVMEK GEREKİRMİŞ PAYLASIM İÇİN TESEKKÜRLER

SAYGILAR

Ömer yeniyor mu bunlar.

Çok güzel balılar masallah ...

Renklerine bayıldım ..

Dönemsel olarak kuş bakamadığım dönemlerde bende kendimi akvaryumla oaylamaya çalıştım .. ama asla kuşun yerini dolduramadı benim için .. Tabi Akvaryumunda ayrıca bir meraklı gurubu var onlar içinde bizim için güvercin neyse balıkta o .. Ömerciğim senin balıklarda çok sıradan hayvanlar değiller , çok iyi anlamam ama daha sofistike ırklar besliyorsun gibi Çiklıt sülalesinin daha nadir daha özel türleri bunlar bildiğm kadarı ile .. Bu da başka bir merak konusu , keyifle beslemeni dilerim . selamlarŞEREF

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
Halk arasında Köpek balığı denen challenger balıkları ile başladım bu hobiye profsyonel anlamda.

170*50*60 boyuutlarında 500 lt su alan akvaryumum ile.

Challengerlar köpek balıklarının butun karakteristik özelliklerini taşırlar ama gerçek kopek balığı değildirler vietnam taraflarında tatlı sularda yaşayabilmekteler.
Doğal ortamlarında 2,5 metre boya gelebilmekteler.
Ben 50 cm boya kadar ulaştırabildim.

Bir rivayettir aslını bilemem ama amerikalı bilimadamlarının tatlı suda da bir kopek balığı yapma çabaları ile labratuvar ortamında yapılmış ve doğaya salınmış bir canlı olduğunu savunanlarda var.

Sonra yunus,sarı prenses vs. Malavi cikletleri ile devam ettim Bunlar genelde beslenen dayanıklı balıklar ciklet diye adlandırılan akvaryumcularda bolca bulabileceğiniz balılar ama güzel seyir zevki olan balıklar.

Bir süre sonra beslenmesi daha zor olan daha hassas olan Tropheus türüne geçmeye karar verdim.
Ve başlangıç olarak Bemba ile yola koyuldum.
Sarı bantları ile hoş hareketli balıklar.

Ve en sonunda şimdi beslediğim Tropheus Red Rainbow. K. türüne geçtim.
Afrikadan tanganikya gölünden yakalanıp gelen balıkların ilk ağız yavruları.
Beslenmesi oldukça zor,nazlı,ender türlerden.

Girdiğim akvarist sitesindede sormuşlardır yazmıştım.
İki sevdam arasındaki fark.
Güvercinler Özgür,doğal ortamındalar neredeyse o denli rahatlar,özgürler uçup koca gökyüzünde yuvaya geri dönüyorlar. ve istediğimizde elimize alıp dokunabiliyor okşayabiliyoruz.

Balıklar ise kocaman gollerden alınıp ufacık cam parcasının arasına sıkıştırılıyor.
Sadece izleyebiliyoruz dokunamadan.
Hapsedilmiş gibiler.
Güvercinlerin seçme hakkı var beğenmezse çeker gider başka yuvaya ama balıklar mahkum.

Maşallah çok güzeller, güle güle besle,

Paylaşımın için tesekkürler.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

köpek balıkları hariç göze hoş geliyo tüm balıklarınız fakat ciklet ile Red Rainbow Kambwimba türüne bayıldım hocam.

Ömer abi öncelikle merhaba.
Bende akvaryum sevdalısı biri olarak senin geçmişten bugüne beslediğin balıkların kendi cinsleri arasında en iyileri olduğu kanaatindeyim. Daha önce köpek balığı yani challengerlere hiç hevesim olmadı, onlar hakkında herhangi bir bilgim yok o yüzden onlara yorum yapamıyacağım ama büyüklükleri göze hoş geliyor.
Köpek balığından sonra ciklet ırkına geçiş yapmışsın , aslında hobiye başlayanlar genelde en alt kademeden balık beslemeye başlarlar daha sonra zamanla ırk değiştirerek yükselirler bende olduğu gibi. Sen ilk önce yüksekten giriş yapıp sonra bir kademe düşüp tekrar yükselmeye devam etmişsin.
Yunusların kafa ve dudak yapıları da gerçekten süper, kendilerini gösteriyorlar . Zaten en iyi yunus balıkları Ankara da oluyor kanaatindeyim.Onları damızlık yapıp bol bol yavru alacaksın sorna keyfine bakacaksın :tamam:

Bembalarının aralarında bantları çok güzel olan balıklar var hepsi gayet güzel görünüyorlar.Ama o sevdadan da vazgeçmişsin (:
Su anda beslemekte olduğun f1 red rainbow lar ise gerçekten çok güzeller.Benim için ulaşılması zor olan ve hep hayalde kalacak olan bir ırka sahipsin,senin de dediğin gibi tropheus ırkı biraz hassas oluyor emek verirsen besleyebilirsin ve oldukçada maaliyetli bir tür olduğunu düşünüyorum. Umarım sende ileride yavrularını aldığında bu zevki daha çok hisseder ve balıklarını çoğaltabilirsin.
Akvaryum litren her ırka uygun ,rahatlıkla her ırkı besleyip çoğaltabilirsin. Belki ileride bir amerikan ile de seni görürüz abi, girişmediğin bi amerikan birde deniz akvaryumu kalmış , akvaristlere belli olmaz birden başka ırka geçiş yapıverirler :heyo: Fakat litresi çok olan akvaryumlarda temizlik işi malesef zor oluyor. Mutlaka sump sistemi gerekiyor oda uzun iş.. Bende bi kaç ay sonra akvaryumu büyütmeyi 150*50*60 ölçülerinde bir tank almayı düşünüyorum, yoksa cikletleri çok fazla büyütemicez yaklaşık 200 lt lik bir akvaryumda.
Allah nazarlardan saklasın abi geçmişten bugüne çok güzel balıklar beslemişsin seni yürekten tebrik ederim. Ben daha işin ciklet kısmındayım , zamanında bitkili akvaryumda canlı doğuran beslerken çok oyalandım o yüzden biraz yavaş ilerliyorum.Yaklaşık 5-6 senelik de akvaryum ve balık sevdam var..Ve umarım benim yunuslar da ileride seninkiler gibi kafa ve dudak yapılı olurlar..
Saygılarr sevgiler abi, balıklarının pulları kadar ömürleri olsun görüşmek üzere :heyo: ..

Maşallah Ömer çok güzeller. Yaşayan kayalar diğer cikletler için problem değilmidir. Yumurtlama döneminde çok agresif olduğunu biliyorum doğrumudur?

Pulları kadar ömürleri olsun :)
Bunu beğendim.

Amerikan var aslında aklımda severium,green teror texas falan.

Aslında oscar besledim american olarak.

Yaşayan kayalar biraz agresif olurmuş evet ama bize hiç sorun çıkarmamıştı.
Ya çiftleşme dönemini goremeden çıkardık ondan :)

Deniz akvaryumu hep hayalim ama çok çok fazla masraflı milyarlar istiyor.

Bembalar daha yeni idileryavrudan buyuyorlardı ondan bantları tam belli değildi bazılarnın küçük balıktı onlar onlara da kıydım.

Red hayal değil be kardeşim
inşallah yavru alırsam sana hediye ederim bunlardan.

Bende taşıncam yakında 3 aya o zaman 200*70*60 mobilyalı ve sumplu birşey hayal ediyorum bakalım.

Evet ankarada çok güzel yunuslar var.
Ama şu bi kesin yaşlanınca yunusların çoğu kafa yapıyor yani benim balıklarım neden böyle demeyi o gorduğunuz kafalı yunuslar 5 yaşında en az

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Pulları kadar ömürleri olsun :)
Bunu beğendim.

Amerikan var aslında aklımda severium,green teror texas falan.

Aslında oscar besledim american olarak.

Yaşayan kayalar biraz agresif olurmuş evet ama bize hiç sorun çıkarmamıştı.
Ya çiftleşme dönemini goremeden çıkardık ondan :)

Deniz akvaryumu hep hayalim ama çok çok fazla masraflı milyarlar istiyor.

Bembalar daha yeni idiler yavrudan buyuyorlardı ondan bantları tam belli değildi bazılarnın küçük balıktı onlar onlara da kıydım.

Red hayal değil be kardeşim
inşallah yavru alırsam sana hediye ederim bunlardan.

Bende taşıncam yakında 3 aya o zaman 200*70*60 mobilyalı ve sumplu birşey hayal ediyorum bakalım.

Evet ankarada çok güzel yunuslar var.
Ama şu bi kesin yaşlanınca yunusların çoğu kafa yapıyor yani benim balıklarım neden böyle demeyi o gorduğunuz kafalı yunuslar 5 yaşında en az

Kuşçular sitesine yakışır bir temenni abi , pulları kadar ömürleri olsun :heyo:
Amerikan yakışır abi , tropheustan sonra ona geçersin ama red lere de kıyılmaz ki şimdi, bembalara kıymışsın ama bunlara kıyma çok güzel balıklar. Red hayal değil demişsin abi ama benim için hayal , yani o kadar kademe atlayıp tropheusa geçemem diye düşünüyorum. Oldukça maaliyetliler (: Birde hediye ederim demişsin abi teşekkür ederim düşünmen bile yeter ..Ama hayır da demem :haha:
Evet deniz akvaryumu en maaliyetli akvaryum çeşiti. Yani bir akvaryuma milyarları da vermeye gerek yok.
Benim cikletler şu anda yavruluktan yeni yeni çıkıyorlar abi sp yunus ve 1 adet iceman var. İceman çok vardı fakat bir ara beyaz benek hastalığını yakalandı balıklar en az 10 tane balık gitti icemanlar da öldü o zaman. en güzel balık onlardı renkleri olsun görünüşleri olsun.. Umarım ileri doğru bizim yunusların da kafaları çıkar :haha:
Abi dediğin 200*70*60 çok büyük olur ya. Tam 840 litre su alıyo , onun temizliği de ayrı zor olur. Zaten o kadar büyük bir akvaryumda sump olmadı mı olmaz. 70 cm genişlik çok bence en fazla 60 olmalı öteki türlü pek görünüş iyi olmuyor çok geniş oluyor , birde maaliyeti daha fazla olur. Abi eğer imkanın varsa duvara gömme bir akvaryum yaptır aynen tablo gibi oluyor geç karşısına günlerce izle sıkılmazsın :heyo:

Akvaryum sevdası ayrıdır maşallah güzel balıklar, bende ırk lepistes ve diskuslar ile ilgileniyorum,bitki akvaryumlarıda bu hobide vazgeçilmezim. İyi bir bitkili kurarsanız ardından okyanus akvarmuda izleseniz nafile aynı tadı vermiyor.

Geri