kuş pazarından kuş alırmısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 58
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

kuş pazarından yada kuş satan dükkanlardan kuş alırmısınız?

• evet

Oy: 179 75.8%
  • hayır

Oy: 57 24.2%

• Kullanılan toplam oy
    236

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler

Mecbur kalmadıkça pekte alma taraftarı değilim.Ancak bazen öyle durumlar başa geliyorki,almaktan başka bir çareniz kalmıyor.

selm. herkese

Herkesinde bildiği gibi kötü yola düşmüş bayanların satış yeri bellidir.
kuşlardada öyledir kimse iii kuşunu pazarda yada kuşevinde satmaz o duruma düşürmez sadece o da nadirdirki bilmeyerek ii kuş çıkabilir ama çok nadirdir
iii kuş kümesten alınır izlenerk görerek inceleyerek

şahsi görüşüm
saygılarımla

Merhaba ben kuş pazarından kuş alırım. Hatta alırdım diyeyim en son aldığımda Muğla kuş pazarından aldım tanımadığım birinden getirim bide karantinada tutmadan kümese attım sonuç ise 80 kuştan sadece sağ kalan 13 kuş.
Bir daha asla ve asla bilmediğim birinden ve kuş pazarından kuş almam.

selamünaleyküm
ahmet abinin sözüne katılıyom abilerim ve herzamanda derin iyi kuş pazara düşmez.bende zamanında alım almadım değil.ama bu zamandan sonra kolay kolay almam.alırsam bigün o da kuşlarımı yormamak için yavru baktırmak için alırım onlarda asıl kümesime girmez ayrı bi bölmede kalırlar...

ben kuş pazarından kuş alırım ama belli süre kümesten ayrı tutarım. pazarada iyi kuş düşer ama her zaman değil tabi. ben kendime güveniyorsam kuşa bakar inceler işime gelirse alırım.

evet neden olmasın
(: (:

pazardan bilmediği almaktansa baska satıcının kapısında uöurulup izlediğimi almak makbüldür bence

bence pazardan kuş alınır ordan alınmazsa nerden alıcaksın çok acıl kuşa ihtiyacın oluyor eş vurmak için v.s herzaman kümesten alamazsın kaldiki kuş pazarında kuş 10ytlyse kümeste 30 ytl oluyor valla ben bu zamana kadar hep pazardan aldım kuş hiçbir hastalık olmadı ama ben aldığım kuşu birgün ayrı bir salmada tutuyorum getirdiğim zaman ayaklarının altını üstünü gagasını tentirtiyot ile siliyorum bir gün salmada kalıyor daha sonra kümese atıyorum bi sakıncası yok yanı selamlar

TENDİRDİYOT NE İŞE YARIYOR

Kostüm alırım, ama oyun kuşu asla, kuş aldığım zaman da kolinin içine yaptığı dışkı ishal değilse, ağzının içi temiz ve gözlerinde sulanma yoksa ayaklarını ve gaga ucunu sulandırılmış ozon ile yıkayıp kümesime koyarım, tabi birkaç gün kuşu mutlaka yakından gözlemlerim

tentirtiyot yada oksijenli su mikrop var ise ayaklarında yada gagasında onları öldürüyor bunu bende bilmiyordur ama 35 senedir kuş besleyen bi abi var o söyledi onu uyguluyorum bu zamana kadar bi hastalıkla karşılaşmadım yani

slm arkadaşlar paylaşılarınıza teşekkür pazardan kuş alınır pazarı o kadar küçümsemiyelim çünkü pazara bilinmedik binlerce kuşçu arkadaşımız gider onların elindede ne cevverler çıkar bunları orda bula bilirsinis kendinize güveniyorsanıs< elde edebilirsinis..teşekkrler

kuş pazarından daha çok almayı düşünmüyorum çok üç kağıtçılar var genelde ve hastalıklı kuşları satmaya çalışıyorlar genelde tanıdığım yerlerden alırım

Selamlar...
Gezerim, bakarım hoşuma giden olursa ve fiyatına değerse alırım tabi. Neticede biraz da macera gerek bence.

hayır çunki arkadaşlar çikma veya hastalıklı olan kuşları satıyorlar kendı kuşlarımada bulaşıyor bir seferınde başıma gelmişti onun için bildik bir arkadaştan almanızı tavsiye ederım veya derneklerimizden teşekkurler.

Pazarlara sürekli kötü kuş geliyorsa demekki kümeslerde de sürekli kötü kuş var tek tük iyi kuş pazara düşüyorsa demek ki kümeslerde de tek tük iyi kuş var!

Yetiştiricilerimizin kümesinde ne varsa bunların yavruları pazarlara geliyor ama tabi ki adam beğendiğini değil beğenmediğini satıyor herkes gibi:) :? Adamın beğenmediğini başka biri alıp besler beğenir kuşçuluk böledir benim beğenmediğimi sen alıp besleyebilirsin aynene bende seninkini :evet:

Ben mezattan da pazardan da kuş alıp beslerim kuş bana iyi asil olup olmadığını belli eder bunu her zaman söylerim bu kuştan anlamakla doğru orantılıdır pazardan değil cami avlusundan da bir kuş tutar beğenebilirim bunu hakir görmenin bir anlamı yoktur!

Bu günlerde bakıyorum da posta yarışlarında iyi dereceler yapmış postacıların kuşları pazarlarda satılııyor alıyorsunuz kimi 750km uçuyor kimi 450km bu alıcının kuştan anlamasıyla da alakalıdır.''Pazardan kuş almam demek açıkçası pek doğru değil alıcı değilsin pazarda ne işin var?''Yani bir çok yetiştirici pazardan da mezattan da kuş alır bunda bana göre bir sakınca yoktur.Kuşu aldığınız satıcıyı tanıyor olabilirsiniz,aldığınız kuşların daha önce performansını izlemişsinizdir pazardan da alınır niye alınmasın?Yani şunu saçma buluyorum pazar kuşu kötü kuş mantelitesi bence iyi bir düşünce değildir bu kuş pazarda satılıyorsa pazar kuşu kümeste satılıyorsa satıcı kümesi oluyor :evet: ikiside aynı kapı değilmi :?

Bu tarzda bakış açıları bence gereksiz adam beğenir alır bu alınan kuşun pazarda satıldığı için kötü olduğu anlamana gelmez ÇÜNKÜ PAZARLARDA EN İYİ KÜMESLERDEN KUŞ GELMEKTE.En kötü kümeslerden de bu kuştan anlamayla doğru orantılı bir durum.

Saygılarımla esenkalın.

tentırtiyot kustakı mıkropu kırıyor eğer hasta falansa zaten anlasılır kus zayıf olur halsız olur selamlar

Bence alınır kuş gerçekten güzel ve sağlıklıysa neden olmasın ve şunu söylemek istiyorum bence her kuş kendi soyuna göre iyidir ama bilinçsiz besleme farklı türleri birbiriyle eşleme sonucunda biz besleyenler kuşun özelliğini bozuyoruz bu yüzden ortaya kötü kuş çıkıyor

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Pazarlara sürekli kötü kuş geliyorsa demekki kümeslerde de sürekli kötü kuş var tek tük iyi kuş pazara düşüyorsa demek ki kümeslerde de tek tük iyi kuş var!

Yetiştiricilerimizin kümesinde ne varsa bunların yavruları pazarlara geliyor ama tabi ki adam beğendiğini değil beğenmediğini satıyor herkes gibi:) :? Adamın beğenmediğini başka biri alıp besler beğenir kuşçuluk böledir benim beğenmediğimi sen alıp besleyebilirsin aynene bende seninkini :evet:

Ben mezattan da pazardan da kuş alıp beslerim kuş bana iyi asil olup olmadığını belli eder bunu her zaman söylerim bu kuştan anlamakla doğru orantılıdır pazardan değil cami avlusundan da bir kuş tutar beğenebilirim bunu hakir görmenin bir anlamı yoktur!

Bu günlerde bakıyorum da posta yarışlarında iyi dereceler yapmış postacıların kuşları pazarlarda satılııyor alıyorsunuz kimi 750km uçuyor kimi 450km bu alıcının kuştan anlamasıyla da alakalıdır.''Pazardan kuş almam demek açıkçası pek doğru değil alıcı değilsin pazarda ne işin var?''Yani bir çok yetiştirici pazardan da mezattan da kuş alır bunda bana göre bir sakınca yoktur.Kuşu aldığınız satıcıyı tanıyor olabilirsiniz,aldığınız kuşların daha önce performansını izlemişsinizdir pazardan da alınır niye alınmasın?Yani şunu saçma buluyorum pazar kuşu kötü kuş mantelitesi bence iyi bir düşünce değildir bu kuş pazarda satılıyorsa pazar kuşu kümeste satılıyorsa satıcı kümesi oluyor :evet: ikiside aynı kapı değilmi :?

Bu tarzda bakış açıları bence gereksiz adam beğenir alır bu alınan kuşun pazarda satıldığı için kötü olduğu anlamana gelmez ÇÜNKÜ PAZARLARDA EN İYİ KÜMESLERDEN KUŞ GELMEKTE.En kötü kümeslerden de bu kuştan anlamayla doğru orantılı bir durum.

Saygılarımla esenkalın.
Sana şiddetle katılıyorum abi :evet: ben çok gördüm pazardan kuş alıpta kümesta kendi yavrum diye satanları...

Ömer ÖZKURT' Alıntı:

Çok dikkatli olmak lazım...

Kuşçuluğu bırakanlar oluyor, kümesini komple satanlar oluyor, acil satıcılar oluyor bunları takip etmek lazım...

Unutmamak lazımki Arasa meydanlarına çok şampiyonlar düşer...

evet alırım ama mutlaka karantina da kalır bir dönem. sürekli pazarlara giderim, çoğu gidişimde kuşa ihtiyacım olmaz ama yemdi ilaçtı bahanesiyle giderim. hep gözlemlerim kuşçulugu bırakanlar, acil paraya ihtiyaç duyanlar ya da elindeki iyi kuşun değerini bilemeyenler olursa denk getirirsem alırım. denerim kuş beklentilerime cevap verirse yavru alırım vermezse satarım. değişik iyi kuşlarla yavrularını alırım 3 4 soy, beklentilerimi karşılamazsa komple o soyu geri satarım. soy geliştirme ancak değişik kanları kuşlarınıza katmakla olur. iyi kuşçuyum diye geçinenlerde dilin kemiği yok kuşa çok para isterler. hiç gerek yok bilgine güveniyosan bataklıga gidecek çamurun içersinden altını bulacaksın. unutmayın "altın yere düşmekle değerinden bişey kaybetmez".

:hayir: kuş pazarından kuş almam ben ne kuş pazarından nede mezatlardan kuş alırım mezata giderim tombaladan kuş çıkarsa alırım onuda aldığım gibi satarım mezatta yuvama yabancı kuş sokmam mezata kuşlarımı çıkarırım satmak için değil ama öylesine çıkarırım mezattaki insanların kuşlarım üzreindeki yorumlarını alırım
mezatlardan yada pazrlardan alınan kuşların ne olduğunu bilmediğim için almam yabancı kuşu sokmam yuvama kendi damarımı hiç bi kuşla bozmam adamlar alıyolar kuşu birinden yada yakalıyolar getiriyolar pazara yada mezatlara bu şu kişinin kuşu diyorlar gazlıyolar millete buna ne gerek duyuyosalar artık piyasayıda bozuyorlar öyle yaparak bana uymayan şeyler bunlar mezatlardan pazarlardan da kuş almam

saygılar
emre kalender

Pazarlara giden kuşlar da kümeslerden pazarlara geliyor(pazarlara gelen kuşlar genelde hep iyi kuş bakanların kümeslerinden gelir çünkü bu hobiyi ticarete dökenler çok satış yapmak için iyi kuş beğenilen kuş bakmak zorundalardır yoksa satamazlar pazarlayamazlar bu yüzdende pazarlarda iyi kuşlara rastlamak artık günümüzde alışıla gelmiş bir şeydir(dikkat ederseniz camia içinde marka olmuş isim yapmış bir çok değerli yetiştircinin kuşlarınınıda pazarlarda bulmak mümkün bunda hayıflanacak bir durum yok bence)bizim hobimizin ticari bir çerçeveside var bunuda herkes olurunda yapabiliyor pazar kuşu deyipte hiçe saymak yerine pazar kuşunun hangi kümeslerde ne şartlarda özelliğine göre nasıl yetiştirildiğine dikkat etmek gerekir bu en büyük sorundur bu yüzden de pazardan kuş alırken alacağınız kuşun nasıl bir salmadan ve ne şekilde üretildiğini satıcıya sorarak öğrenirseniz problem ortadan kalkar düşüncesindeyim hatta gidip görebilirsinizde .

Kuş aradığınız özelliklerde ise ve sağlıklı ise pazarda da olsa alınır yolda yürürken tutsanızda alınır beslenir düşüncesindeyim.

Benim sahip olduğum kuşların tümü şuan pazarda olsa ve rastlasam alırım çünkü İSTEDİĞİM ÖZELLİKTE ve vasıftalar DURUM bundan ibarettir benim için.Kuş her yerde kuştur kümesteki PAZARA GELİNCE DEĞİŞMEZ.Anlayan için hiç bir yerde değişmez düşüncesindeyim.

İyi bayramlar.

kuşcu adam kuşu pazardada masadada havadada bilir diye düşünüyorum

pazardan kuş alınır abi hemde çatır çaatır alınır ..Kuşu kümesten almaya kalkınca deri 10 katlanıyo pazzara düşünce fiyat ufalıyo yem parası oluyor neden fazla para verelim

Pazardan kuş alınır.Kümestende kuş alınır.Kuşun cinsine göre değişir.Mesela ,oyunlu kuş alınıp damızlık yapılacaksa, kümesten uçuşunu görerek almak lazım.Pazardan da kuş alınır neden alınmasın, pazara her yerden kuş geliyor, kümesten, toptancıdan, kalite kalite , her tarzda kuş var.Bazen tutak kuş oluyor bunu tutan kişi bilmiyor , ucurmadığı için veya başka cins kuş beslediği için, ben cok böyle ucuza kuş almışımdır , coğuda oyunlu cıkmıştır.Sonuç olarak pazardan kuş alırım, aldığım kuş ne kadar sağlıklı görünsede karantina da tutmaya çalışırım şartlar el verdiğince.

Çok dikkatimi çektiyse ve sevdiysem EVET..

oncelıkle herkeze selamlar.ben kocaelınden murat sıtede yenı sayılırım.ben kus olan her yere gıder gezerım,tabı buna kus pazarlarıda dahıl.eger bana hıtap eden ıyı oldugunu dusundugum bır kus gorursem bu pazar malı alınmaz asla demem alır ucururum.cokda acemılerden ıyı kus almısımdır.bence bu ısden anladıgını dusunenler ıcın kusun nerden geldıgı dgl ıcınıze sınen kus olup olmadıgı onemlıdır.ama her kusuda begenmem o yuzden cok nadırdır kus alma olayım.olüm olayınada gelınce ben yıllardır hayvan beslerım asıl besledıgım hayvanlar hınt horozlarıdır hayvan hareketlerını gozlemleye gozlemleye azcok cozdum.bır kusun olumcul bır hastalıga sahıp oldugunu zaten bakdımmı azcok hıssederım oyle kusuda altın olsa kumesıme sokmam.bıle bıle lades olmam.ısın ozu ıyı kus saglıklı kus kus pazarında da olsa acemıde de olsa alırım.cunkı ben ıyısının hastasıyım :heyo:

evet bernde pazardan kuşalırım.ama her kuşu almam .ihtiyacım olanın en iyisini ararımbuldum mu üçü beşi aramam alırım .Eş koyduğum kuşla ayrı yerde tutarım ,eş oluncaya kadar.zaten gecen zaman onun hasta olup olmadığını belli eder.eğer hasta ise eşinle bereaber kaybederim tüm kümesi değil.saygılarımlaÖ PAPATYA

Geri