kuş pazarından kuş alırmısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 58
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

kuş pazarından yada kuş satan dükkanlardan kuş alırmısınız?

• evet

Oy: 179 75.8%
  • hayır

Oy: 57 24.2%

• Kullanılan toplam oy
    236
merhaba,arkadaşlar nasıl damızlıklarımız seçtiğimiz beğendiğimiz kuşlarsa istediğim standarttaki bir kuşuda bulursam alırım ama bu hayvanın duruşu hareketleri ve tabiki ağız etrafıyla, arkasınada dikkat ederim burun akıntısı ,isal izi varsa ya almam yada ayırıp ilaç tedavisinden sonra yuvama atarım.ben geçen sene arkadaşıma bir yavru alıp hediye etmiştim sincan ihalesi cumartesi pazar yanına gittim kuşun daha sarı tüyleri vardı üstünde kuş ayağını bir kesti inanın 2 saat uçtu ve takladan indiremedik kuşu kuş kayboldu,anlatmak istediğim kuşu denemeden bilemeyiz ve arada kuş alıp deneme yanılma yapıp kendi soyumuzu bulmalıyız :slm:

Her pazar kuş pazarına gider alırım..Ama tabikide bakarım bi hastalığı var mı yok mu birde 1-2 gün ayrı tutarım sonuç olumlu ise koyarım olumsuz ise tedavi ederim ya da salarım..

valla ne kadarda ben pazardan kuş almam diyen olsada yinede alınıyor göz var nizam var

BEN BU KUŞÇULARI ANLAMIYORUM ARKADAŞLAR: YOK BEN PAZARDAN ASLA KUŞ ALMAM, KÜMESİME KUŞ SOKMAM, PAZARDA KÖTÜ KUŞ BULUNUR, SAĞLIKSIZ KUŞ BULUNUR FİLAN ARKADAŞLAR; KUŞLARA KİM BAKIYOR SAĞLIKLARINDAN KİM SORUMLU? PRENSE CADIYI EŞ VURAN KİM? BEYAZ TENLİ İLE ZENCİYİ EŞ VURANDA BAŞKASI DEĞİL, BEYLER DÖNÜP GERİYE BAKALIM BİR SAYDIKLARIMIN HEPSİNİ YAPAN BİZLERİZ, SAĞLIKSIZ ORTAMLARDA KUŞLARI YETİŞTİREN DE BİZLER, DEĞİŞİK VİTAMİNLİ YEMLERDEN KAÇIP SADECE BİR ÇEŞİT YEM; BUĞDAYA DÖŞENİP PERFORMANS BEKLEYİP YOK SAĞLIKSIZ YAVRU ÇIKTI YETERİNCE BÜYÜMEDİ GİBİ BAHANELERLE KUŞLARI PAZARA GÖTÜREN KUŞLARIN KENDİSİ DEĞİL, EFENDİM KUŞLARIN UÇAMAYACAĞI ORTAMLARDA BESLEYİP ZAR ZOR YUVAYA İNEN KUYTU KÖŞELERDE KUŞ BESLEYİP ZAVALLI HAYVANLARIN OYUN AÇAMAYACAĞI VEYA KANATLARINI KUVVETLENDİREMEYECEĞİ ANTRAMANLARI YAPAMAYACAĞI ORTAMLARDA KUŞ YETİŞTİRİP SONRASINDA YOK İSTEDEĞİM GİBİ ÇIKMADI DEYİP PAZARLARA GÖTÜRENDE BİZLERİZ BEYLER? PEKİ SORARIM SİZE BU ŞARTLARDA KUŞ YETİŞTİRİPTE İSTEDİĞİ GİBİ OLMAYAN KUŞU PAZARA GÖTÜREN KİMLER BEYLER YADA SADECE KUŞU UÇURUP SOYUNU ARAŞTIRMADAN YAVRU ALMADAN HEMEN BEĞENMEDİM BEN BU KUŞU DEYİP PAZARA GÖTÜREN KİMLER BEYLER BU SAYDIKLARIM BÜYÜK ŞEHİRLERDE VEYA KUŞÇU DÜKKANLARININ, PAZARLARIN FAZLA OLDUĞU YERLERDE GEÇERLİ BAHANELERİMİZ.

PEKİ BİRDE BULUNDUĞU İLLERDE KUŞ PAZARI OLMAYAN HASBELKADER BİR PAZAR BULDUĞUNDA HOŞUNA GİDEN VE İHTİYACIN OLAN BİR KUŞ BULSAN ALMAZMISIN ÜSTÜNE ÜSLÜK KARŞINDAKİ KUŞÇU; PARAYA İHTİYACI OLAN VE SON ÇARE KUŞLARINI SATAN BİR SATICI VEYA KÜMESİNDE YETERİNCE YERİ OLMAYAN FAZLA KUŞLARINIDA YEM PARASI OLARAK PAZARDA SATAN VEYA EV DEĞİŞTİRMİŞTİR BESLEYECEK YERİ KALMAMIŞTIR ONUN İÇİN SATAN BİRİSİDİR. BUNLARIN HEPSİ BİR VARSAYIM VE OLASILIK ORANI ÇOK FAZLA OLAN BİR VARSAYIM EEE BU KİŞİ ŞİMDİ EN YAKIN İLDEKİ VEYA YERDEKİ PAZARA GİTMEYİP NEREYE GİDECEK ARKADAŞLAR
BU ALTERNATİFLERİ DÜŞÜNEREK BEN ASLA PAZARDAN KUŞ ALMAM ,SAĞLIKSIZ OLUR, KALİTESİZ OLUR FİLAN UYDURUKTAN BAHANELER ATMAYALIM YARATMAYALIM.

SELAM
-HERKESİN GÖRÜŞÜ FARKLI AMA BENDE KUŞ PAZARINDAN GİDER KUŞ ALIRIM.....ALDIM..
-İSTEDİGİN KUŞU KÜMESTEN ALMAYA KALKSAN KARŞINDAKİ İNSAN MUHTEMELEN DEGERİNDNE FAZLASINI İSTER.KÜMESTEN ALDIGIN İCİN TABİİKİ BİRAZ FAZLA ÖDENEBİLİR AMA BU RAKAM NORMALİN %100 %200 FAZLASI OLMAMALIDIR.(BAZI ARKADASLARIN PARASI COK GALİBA O YÜZDEN GİDİP ALIYOLAR)
-PAZARDA UCUZ,HASTA KUŞ DİYE BİŞEY DE YOK....KİMSE KAFASINI YORMASIN PAZARA KUŞUNU GETİRİP DEGERİNDE SATANLARDA VAR.
-ADAM SALMASINI KOYMUŞ TEK CİNS KUŞ VAR...BU ADAMDAN KUŞ ALMAKTA MANTIKSIZ DEGİLDİR...BELLİ Kİ ADAM TEK IRK VEYA TEK CİNS BESLİYO YA DA KOMPLE KÜMESTEN TOPTAN KUŞ ALMIŞ UFAK Bİ KARLA SATIYOSA YİNE ALINABİLİR.YADA PAZARDA DEVAMLI GÖRDÜGÜNÜZ BESLEDİGİ KUŞLARI BİLDİGİNİZ Bİ ADAM GELİR YİNE KUŞ ALINIR..
-ADAM KUŞ YAKALAMIŞTIR VEYA BESLEMEDİGİ BİR KUŞ ELİNE GECMİŞTİR PAZARA GETİRMİŞTİR YİNE ALINIR.
-BEN DE COK GÖRDÜM PAZARDAN KUŞ ALIP KÜMESİNDE KENDİ KUŞUM DİYE SATAN.
YANİ GENEL OLARAK BİR KUŞ BEGENDİNİZ ELİNİZE ALIP SAGINA SOLUNA BAKTINIZ EN KÖTÜ İHTİMAL YİNE AYNI ÜCRETE SATABİLİRİM DİYORSANIZ PAZARDAN KUŞ ALINABİLİR...SAYGILAR

selamunaleykum
kus almak maksadi ile kus pazarina yillar olmustur gitmeyeli tabi eskiden giderdim bazen ii kusda denk gelirdi cocukluk sansi sanirim
ama iyi kus nerde denk gelse alirim ihalede olsun pazarda olsun kumes ziyareti olsun iyi kusu bulursam alirim kendim beslemesem besliyemesemde bir dosta bir arkadasa hediye ederim birlikte izleriz
saygilarimla

Evet

Hayır

Belki

Seçeneğinide koysaydınız güzel olurdu

Ben belki alırım iyice inceledikten sonra.

s.a ben şahsım adına konuşuyorum pazardan asla kuş almam .arkadaşlardan da almam.şu anda iki erkegim boşta çokta kızgın ama yabancı kuşa vurmuyorum.

Sadece takasla alırım :)

bir vürüs yada mikrop varsa kuşun geldigi kümeste o virüs ve mikrobu kırıyor. Diğer kuşlara bulaşmasına engel oluyor.

Bazen öylesine gezerdim beğendiğim kuş olursa ve işime geliyorsa alırdım.Yanlız kuşun eke olmamasına dikkat ederdim.Daha çok yavru kızmalarına bakardım.Ayrıca iyi kuş çıkmaz diyenlere de katılmıyorum gayet iyi kuşlarda çıkabiliyor çoğu zamanı olmadığından uçurup emek verip izleyemiyor direk satmaya çalışıyor.

kesinlikle almam birazdaha fazla para veririm kümesinden alırım aldıktan sonrada kuşu,2 hafta karantinada tutup gereken aşı ve vitaminlerini verdikten sonra kümesime sokarım ..

kesinlikle almam birazdaha fazla para veririm kümesinden alırım aldıktan sonrada kuşu,2 hafta karantinada tutup gereken aşı ve vitaminlerini verdikten sonra kümesime sokarım ..

bence pazardan kuş alınır bi kişinin kümesine gidiyosunuz almaya o adamın pazardan almadığı ne malum belki oda pazardan aldı ben kuşlarımı pazardan aldım taklacı ve hünkari besliyorum kuşlarımdan çok memnunum

Geçenlerde 3 ay önce 1 dişi yavru aldım bir süre götledi sonra taklaya cevirdi severe düştü her geldiginde yere 1 m.kalıp 4 5 6 7 8 taklalarla oynadı,ve zevkle seyrederdim hayvan karda kalktı o kalkış kar görmedi afalladı 4 gün yolunu gözledim.Bazende iyi kuşlar düşüyor biraz şans biraz anlamak lazım illaki eline alıpta kanadına kuyruguna v.s yerlerine bakmak değil iyi kuşcu baktığı zaman hareketlerden yürüyüşten v.s anlaya bilir.Ben 25 yl horoz döğüştürdüm,aynı şeyler onada geçerli,horozda sistem, el kuşta oyun, ses.

Almam alırsam tanıdık yerlerden alırım cünkü bu kuş satanlar genellikle ucurdukları besledikleri kuşları satıyor

bende pazardan kuş alırım evet bazı insanlar hasta kuşlarını satıyor bunlar zaten kapıda adama hemen yapışıyor kutuda ne var diye yok diyosun peşinde dolaşıyor senden 10 liraya alıp 20 liraya satmaya çalışıyor böyle insanlar çok iyi kuşlar bence havadan gelip hafta sonuda kötü kuş diye pazarda satılıyor:Dbu benim fikrim

arkadaşlar neden alınmasın bu işin bu hobinin zevki burada alırsın satarsın aldanırsın hepside zevkli illa falancanın kuşlarından bakıyom demek gerekmiyo bu iş zevk işi göreceli bi iş bide sinir olduğum bi şey bu falancanın kuşlarından fiyatı şu kadar bazen denk geliyo falancanın kuşuna on basacak kuş yarı fiyatına ki bende yakın zamanda hasta bi kuş aldım pazardan aldığım kuşun bacağında şişlik vardı dikkat etmedim aldım baktım uğraşamayacağım saldım gitti hekese hayırlı akşamlar
:slm:

harbiden tendirdiyot ne işe yarrıyor

pazardan aldığım kuşların geneli oynadı bir kuşun oynayıp oynamadığı yerde belli olurmu uçurmadan anlaşılırmı yani

Anlamıyorsan almazsın ama kuşta hastalık belirtileri pusma zayıflık hırıltı göz kızarıklığı göz donukluğu tüylerde keçelik kabarma parazit yok sa takır takır ötüyorsa alır dezenfekte eder ayrı 3 gün bakarsın sora eşe atarsın 1-2 günde eş alırsa kümase atarsın. ayrı bakarkende bakteri ilacı verirsin.
geçen çocukluktan kuşçu 30 yıllık kuşçu ve kaliteli kuş bakan kendi damarını oturtmuş yarışmalarda otorite hakemlik yapan biri yani,başka bir arkadaşa 2 çift kuş ver miş aylar sora kuşları alan ben kümesi satıyom demiş o arkadaş da benim kuşlarımı verirsen alırım demiş.aldığından 2 gün sora kümesinde bir günde 25 kuş öldü 3-4 günde 5 kuş öldü.
yani pazardan almadı kümesten aldı üstelik kendi kuşları.ama gittikleri yerde hastalık kapmışlar hepsi kafa çeviri çevirip telef oldu.
şimdi araları açıldı kuşlara da yazık oldu halbuki kuşları alan (abi benim kuşlarda kafa çevirmeye başladı haberin olsun dese kuşları kümese sokmaz ayrı bakardı 2 günde ne var ne yok çıkacaktı.
hem dostluğa hem de kuşlara yazık oldu.
Allah hepimizi korusun.
YANİ DIŞARDAN GELEN KUŞA GÜVEN OLMAZ İSTER PAZAR İSTER ÇARŞI İSTER SE EN GÜZEL KÜMES OLSUN.O KÜMESTEKİ BAKTERİLERE KUŞLAR KENDİLERİNİ BÜNYELERİ GÜÇLENDİRMİŞTİR YANİ BAĞIŞIKLIK KAZAN MIŞTIR AMA SENİN KÜMESE GELDİĞİNDE O BAKTERİ O MİKROP SENİN KUŞLAR ÖYLE BİR MİKROBA HAZIRLIKSIZ OLDUĞUNDAN KIRILIR.

Ben kuşu elime almadan alamam o yüzden mezatlar yerine pazar yada kümesten kuş almayı tercih ederim..

ben kuş pazarından kuş genelde almam hatta 2 kere aldım bu zaman kadar
ançak pazarda gezmeyi severim ama kuş alma niyetiyle değil
bazen kümeste yavru olmaz bu zamanlarda uçuracak 2-3 tane yavru alırım denemelik gönül eğlendirmek için

Sadece kuş pazarı yada mezat değil kümese her yeni gelen kuş için bir karantina süreci olmalıdır bence.

kuş pazarından kuş alırım ama eş için degil uçurmak için sadece yavru

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Sadece kuş pazarı yada mezat değil kümese her yeni gelen kuş için bir karantina süreci olmalıdır bence.
:tamam:

KUŞ PAZARINDAN KUŞ ALINMAZ Dİ YE BİR ŞEY YOK BENCE; AMA ÖZELLİKLE YETİŞTİRİLEN IRKA AİT KUŞLARI PAZARDAN ALMAMAK LAZIM. MESELA DÖNEK YETİŞTİRİYORSAN PAZARDAN DÖNEK ALMICAN. SAHİBİNDEN, HAVADA GÖREREK ALMAK LAZIM. KÜMESTEN ALMAK LAZIM. AMA DÖNEKLERE YARDIMCI OLAN KUŞLAR PAZARDAN ALINABİLİR. "HOCA" DİYE TABİR ETTİĞİMİZ KUVVETLİ VE UÇKUN AZMANLAR MESELA... YA DA BANGO, MISIRİ GİBİ KUŞLAR... BUNLAR BİR DÖNEKÇİNİN ELİ AYAĞIDIR. YAVRU DA BAKTIRILIR BUNLARA, HOCALIK DA YAPTIRILIR. İŞTE BUNLAR PAZARDAN BULUNABİLİR. AMA ŞUNA ÇOK DİKKAT ETMEK LAZIM. BU KUŞLARI PAZARDAN GETİRİP HEMEN KÜMESE ATMAK YANLIŞ OLUR. BİR REVİRHANE YA DA AYRICA UFAK BİR KÜMES OLACAK... KUŞU GETİRDİKTEN SONRA ÖNCE DEZENFEKTAN İLE (ÖZELLİKLE AYAKLARINI, GÖTÜNÜ VE KANAT ALTLARINI) İYİCE DEZENFEKTE ETMEK LAZIM. SONRA DA 1 HAFTA-10 GÜN O AYRI KÜMESTE DİĞER KUŞLARLA TEMAS ETTİRMEDEN DURUMUNA BAKMAK LAZIM. BU MEYANDA DA VİTAMİN VE SARIMSAK TAKVİYESİ İYİ OLUR TABİİ... EĞER KUŞTA BİR HASTALIK OLMADIĞINA KANAAT GETİRİLİRSE HEMEN EŞE VURMAK LAZIM. BUNLAR BENİM FİKRİM TABİİ... KATILMAYANLAR DA VARDIR İLLAKİ; AMA BEN BU GÜNE KADAR BÖYLE YAPTIM VE BİR ZARARINI GÖRMEDİM... İZMİRDEN SEVGİLER...

kuş pazarından kuşalma işi icinde bulunduğumuz şartlarla alakalıdır. kuşpazarlarında ve mezatlarda fiatlar daha ucuzdur. Farklı cins kuşları veçeşitlilikleri bulabilirsiniz. Ekomik sorunu yok ise kuş pazarından kesinlikle kuş alınmaz. Neden : Sizin kuş pazarında begenipde aldıgınız yada ihtiyaç olarak satın aldıgınız kuş GERÇEKTE BİR BAŞKASININ BEGENMEYİPDE SATTIGI KUŞDUR. Hatası olan kuşdur.Söyledimiz şey Mezatlar içinde gecerlidir. KUŞ KÜMESDEN ALINIR. VE DE İLLAKİ SEYREDİLEREK ALINIR.

Geri