KUŞ UCURMA TEKNİKLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan shark62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 35K
  • Etiketler Etiketler
    güvercin uçurma

shark62

Üye
Siteyi ziyaret et
Selam arkadaşlar bende oyunlu arap bir arap kusum var yanlız kusum en fazla 5dk 8 dk arasında ucuş performansı gösteriyor kus dama oyun yapıyor ama yeterli uzun ucmuyor tek ucuruyorum acta ucuruyorum sizce nasıl bi yol izlemeliyim

Re: VİTAFORM

SelAMLAR.
Merhaba. vitaform 20 litre suya bir çay kaşığı koyulması normaldir. 5 Litrelik suyada çay kaşığının dörtte biri normaldir.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Selamlar

Vitaform hem antibiyotik hemde vitamin kompleksi olan bir karışımdır. Vitafrom antibiyotik içerdiğinden dolayı çok sık kuşlara verilmesi uygun olmayabilir. Haftada bir kere 5 litre suya çay kaşığının 3/1 oranında karıştırılarak uygulanması normaldir. Yazınızda yavrular için vereceğim demişsiniz yavrular ne kadarlıklar ve ne amaçlı olarak vitafrom vereceksiniz. Yavruların gelişimi için düşünüyorsanız 15.günden başlayarak gün aşrı ağızdan direk kendiniz vererek 1 aylık olana kadar yavru hapı uygulaması yapmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

SAĞLIKLI KUŞLARA ÇEŞİTLİ GELİŞTİRİCİLER ANTİBİYOTİKLER VB. İLAÇLARIN VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL ÇÜNKÜ AYNI İNSANLARDA OLDUĞU GİBİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMLERİNİN TEMBELLEŞMESİNE VE MİKROPLARIN BU İLAÇLARA KARŞI KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİNE SEBEP OLMAKTADIR.
BEN BÜNYELERİNİN SAĞLAM OLMASI İÇİN ÇOK ÇEŞİTLİ DOĞAL YEMLERLE BESLİYORUM ,KARANTİNA KURALLARINA UYUYORUM AYRICA YABAN KUŞLARININ KÜMESE GİRMEMELERİNE ÇALIŞIYORUM .SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMENİZ TEMENNİSİYLE.
TEŞEKKÜRLER
AHMET ESMEK

yavrulara ağızdan verilen haptan bahsetmişiniz hapın adını öğren bilirmiyim, ne şekilde verildiğini

yavru hapı var. col vit diye bişi. ama kuzeyli (ahmet abiye) katılıyorum doğal olan herşey güzeldir.

8 yaşından beri güvercin besliyorum ve hiçbir ilaç kullanmadım çok ölen kuşum oldu şimdi düşünüyorumda daha önce bu site olsaydı belki o kuşlar ölmezdi verdiğiniz bilgiler için çok saolun

selam arkadaslar ben cüneyt bende bir miski var fakat uçmuyor ama iki metre karsıdakı catıya giderken takla atarak yükseliyor ve takla atarak çatıya iniyor.neden uçmadıgını bilmiyorum.bu kuşu nasıl uçurabilirim acaba ? teşekkürler herkese

kuş karekterleri

sayın arkadaşım kuş beslerken öncelikle kuş karakterlerini iyi öğrenmek gerekir.kusun uçması ilacınan şurubunan olmaz bir hastalığı varsa tamam.kuşun uçması ve oyunu senin ona verebilecegin antrenmana baglı.her takla atan kuşu ilaçla uçrursak ne deyim diyecek söz bulamıyorum.al kardeşim kuşu eline anlıyorsan bir bak goğüs yapısına kanat yapısına ne kadar elverişli.dahada uçurmak istiyorsan çık minarenin şerefesine oradan fırlat belki birkaç tur atar.kuşun içinde ruhunda varsa seni fazla oyalamaz zaten. ilacınan olsa piyasada karga kalmaz ... :)

Üstad71 in diğer fikirlerine katılmam ama yukarıdaki yorumuna tamamıyla katılıyorum.

selam arkadaşlar
evet bencede kuşun damarında içinde olacak kuş uçmayınca uçmuyor çoğu kuş tembel oluyor uçmak taraftarı olmuyor ama

biz güvrcin severler ve üreticiler olarak kuşlara yeterince vakit ayırmamız gerekiyor bol bol antreman şart kuşlar için
fazla yatırdınmı kuşu kümeste haliyle yiyyor içiyor şişiyor kuş şiştiği zamanda uçmuyor kendi
kuşu yavrudan kızma kuş tam uçma çağında uçurulmuyor geç kalınmış olabiliyor
şahsi görüşüm

saygılar

eyvallah hocam

ben özgür beykozdan arkadaşım o kuş tek başına 8 dakika uçuyorsa iyi valla kuş tek kaldırılmaz 3 le

Re: kuş karekterleri

üstad anlamadan yorum yapıyorsunuz adam kuşu tek uçuruyorum diyor uçmaz tabi yanında kuş kalkması lazım

arkadaşlar tek başına uçmaz diyorsunuz yavrudan kızma kuşlar) valla ben bazen oluyor tek başına atıyorum duruma göre yavruları) benim şahsi görüşüm kuş istedikten sonra teki tükü yok uçar gezer açırlır nefes açar
kanı iii olsun damarı sağlam olsun yeter

shark62' Alıntı:
Selam arkadaşlar bende oyunlu arap bir arap kusum var yanlız kusum en fazla 5dk 8 dk arasında ucuş performansı gösteriyor kus dama oyun yapıyor ama yeterli uzun ucmuyor tek ucuruyorum acta ucuruyorum sizce nasıl bi yol izlemeliyim

ve arkadaaşımız diyor dama oyun yapıyor yer yapmış alçağa düşmüş bir kuş tembel işte uçmaya niyeti yok ya bir yerinde rahatsızlığı var yada kendindi halince beceriksiz ve yeteneksiz kuş.

Tek kuş uçmaz diyen tüm arkadaşların dikkatine. Siz ya hayatınızda hiç takla beslemediniz ya da hiç doğru dürüst bir kuşa rastlamadınız. İkinci olasılık zayıf olduğundan birincisine ihtimal veriyorum. Buyrun gelin Kayseri'ye yavrular hariç hangi kuşu derseniz kaldıralım uçuralım. Eğer iki saatten aşağı uçan olursa veriyim elinize bıçağı kellelerini siz kesin. O kadar şaşırdımki bu yorumunuza ne diyeceğimi şaşırdım. Ha bu özellik Kayseri'de sırf benim kuşlarıma ait bir özellik değil. En kötü KUŞÇUNUN bile kuşları bir saatten az uçmaz ve iyi kuş TEK uçar. Üstad71 in deyimiyle kargacıları bilemem. Detaylı bilgi için bakınız: Kayseri'de Kuşçuluk

Hoca' Alıntı:
Tek kuş uçmaz diyen tüm arkadaşların dikkatine. Siz ya hayatınızda hiç takla beslemediniz ya da hiç doğru dürüst bir kuşa rastlamadınız. İkinci olasılık zayıf olduğundan birincisine ihtimal veriyorum. Buyrun gelin Kayseri'ye yavrular hariç hangi kuşu derseniz kaldıralım uçuralım. Eğer iki saatten aşağı uçan olursa veriyim elinize bıçağı kellelerini siz kesin. O kadar şaşırdımki bu yorumunuza ne diyeceğimi şaşırdım. Ha bu özellik Kayseri'de sırf benim kuşlarıma ait bir özellik değil. En kötü KUŞÇUNUN bile kuşları bir saatten az uçmaz ve iyi kuş TEK uçar. Üstad71 in deyimiyle kargacıları bilemem. Detaylı bilgi için bakınız: Kayseri'de Kuşçuluk

Selamlar. Öncelikle yorumları ile konuya katılan tüm arkadaşlara gönülden teşekkür ederim. Hoca'nın Yorumuna Katılıyorum. Tek kuş uçar ama tek kuş uçar demekle tüm ırkları bunun içine dahil etmemekte fayda var sanırım. Taklacılar bildiğim kadarıyla tekte uçuyor fazla sayıdada uçuyorlar. Dönek ve dolapçı beslediğim için dönek ve dolapçıdan örnek vermek gerekirse döneklerde tek uçar dolapçılarda tek uçarlar. Örneğin eğitim için genelde dolapçı yavrular düzenli oılarak tek uçurulur. Şahsi görüşlerim bunlar.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Hoca' Alıntı:
Abi cok iyi soyledın ama soyle birseyde soyemek gerek her yerde dogru kuscu olcak diye bırsey yok.Özellikle son yıllarda guvercın beslemek hobby olarak degil para kazanmak icin yapılıyor.Adamlar ufak bir odaya dolduruyor kusları pazara getirip sayıyorda sayıyor.Yeni birisi gelip aldıgı zaman eger bilgisi yoksa " bu cınsin tamamı öyledir heralde " diyor.Böyle guvercin sever sitelere katılmak gerek bence

Abi cok iyi soyledın ama soyle birseyde soyemek gerek her yerde dogru kuscu olcak diye bırsey yok.Özellikle son yıllarda guvercın beslemek hobby olarak degil para kazanmak icin yapılıyor.Adamlar ufak bir odaya dolduruyor kusları pazara getirip sayıyorda sayıyor.Yeni birisi gelip aldıgı zaman eger bilgisi yoksa " bu cınsin tamamı öyledir heralde " diyor.Böyle guvercin sever sitelere katılmak gerek bence[/quote]

çok doğru düşünüyorsunuz.onlarda kuşcuyum diye geçiniyor.o yüzden bizim gibilerin ismi değişti GERÇEK KUŞCULAR.
:heyo:

:haha: heeeyyy biz boşunu demiyormuyuz kargacı cok kuşcu az diye :ckmk: agzı olan konuşuyo.tek kuş uçmaz diyen ya bangocudur yada lök lök cü( kargacı). :ckmk:

Destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Şimdi sizde haklısınız. Adam takla ırkı güvercini tanımıyorsa birisinden bende de bulunsun hesabı bir çift kuş istiyor. Ee o da tutup en iyi kuşunu verecek değil. Adilerinden tutup bir çift veriyor. Diğer arkadaş kovalıyor kovalıyor kuş uçmayınca haaaaaa diyor taklacı böyle bir şey demekki.

Size bir şey söyleyim. Hani bazı kuşçular uzunca bir değneğin ucuna bir bez veya poşet bağlayıp uçmayan kuşları kovalıyorya, benim öyle bir şeyim yok mesela. Kuş kalkar uçmak isterse uçar(ki hasta veya yumurtlamak üzere değilse mutlaka ister), istemezse de kendi bilir. Bizde teklif var ısrar yok..
Saygılar..

Hoca' Alıntı:
Destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Şimdi sizde haklısınız. Adam takla ırkı güvercini tanımıyorsa birisinden bende de bulunsun hesabı bir çift kuş istiyor. Ee o da tutup en iyi kuşunu verecek değil. Adilerinden tutup bir çift veriyor. Diğer arkadaş kovalıyor kovalıyor kuş uçmayınca haaaaaa diyor taklacı böyle bir şey demekki.

Size bir şey söyleyim. Hani bazı kuşçular uzunca bir değneğin ucuna bir bez veya poşet bağlayıp uçmayan kuşları kovalıyorya, benim öyle bir şeyim yok mesela. Kuş kalkar uçmak isterse uçar(ki hasta veya yumurtlamak üzere değilse mutlaka ister), istemezse de kendi bilir. Bizde teklif var ısrar yok..
Saygılar..

evet dedğinize katılıyorum canı gönülden kuş yerini sevecek sağlıklı olcak ve uçma zamanını besleyici her gün aynı saatte antarmanını yaptırcak kuşa fazla sıkmaycak bunaltmayacak kuşun damarında varsa sağlamlık kuşu deynekle poşetle kovalmaya gerek yok yanında uçan gezen kuş oldukça yavruyu takar peşine ve nefesini açar 1 hafta sonra yavruyu tekte atsan uçar ve gezer ama dediğimiz gibi kuşun damarı sağlam olması lazım bu çok önemli

benim görüşüm bu abilerim arkadaşlarım (:

bence de kuş isterse ayağını yere vur yine de uçar mesela bnm şimdi kızmalar var önceleri uçurmak için sopanın ucunu bez bağlardım şimdi ise bi metre yükseklikten bırakmak yetiyor ve hergün aynı saatlerde uçurmakta önemli bnm için

ELEMİM

ewt ya iyi ki bu şite warya hüseyin abi iyi ki war yaa!!!

Merhabalar güvercin dostları,

Objektif bakış açısıyla konuya yaklaşmak istiyorum,

Günümüzün en çok sıkıntı yaşandığı durum kuş uçurmaktır düşüncesindeyim neden kuşlar uçmaz bilgimce baştan bunu aktarmak isterim.

1-Siz eğer bilmediğiniz bir kuşu aldıysanız ve kuş yetişkin 2 yaşından fazlaysa kuşun performans sergilemesi çok zordur.
2-Günümüz kuşçuluğu kostüm merakından o kadar çok zarar görmekte ki artık kuşların gözleri, renkleri bozulmasın diye kuşları güneşe dahi çıkarmayan yetiştiricilere rastlamak mümkün!Oysa ki kuşlarımızın o kadar çok güneşe ihtiyacı vardır ki aynı yem yemesi su içmesi gibi güneşede çıkması şarttır.
3-Masa kuşçluğu kostüm kuşçuluğu almış başını gidiyor bilip bilmeden gözümüze hoş gelen kuşu bizi cezbeden kuşu alıp beslemeye ve uçurmaya çalışıyoruz böyle bir şey açıkçası pek mümkün değil yani bu tür kuşlardan performans beklemek bence doğru değil.Eğer kuşu rengi için aldıysanız rengiyle yetinin.
4-Faiş fiyatlara göz kamaştırıcı kuşlar alabiliyoruz bu kuşların ebeveyinleri uçmuş mu?kaç saat uçmuş?uçucu bir kan mı?uçarken hangi performans özelliğini sergiliyor?bunları kuş alırken sormazsak bunlara dikkat etmeyipte kuş uçurmak istiyorsak bence çok zahmet çekeriz!
5-Faiş fiyatlara alınan kuşları uçurmaya dahi cesaret edemeyenlerimiz var bir ton para verdim nasıl uçurayım? mantelitesi doruk noktasında ilerliyor durum böyle iken uçucu bir kandan bahsetmek ''kopadan''öteye gidememektedir.Kuş alırken bu kuş uçar mı diyoruz adam uçar diyor ama adam kuş uçurmuyor ki!!!Uçar mı uçar uçurana aşk olsun :oley:

Bu 5 maddeye daha nice objektif düşünceler sunabilir sizlerle paylaşabilirim yukarıda ki 5 maddeye dikkat edersek aldığımız kuşlar zahmetsizce uçar sevgili güvercin dostları.KIsacası ne tür bir kuş aldığımızı satıcıya sormak bir çok olumsuz memnuniyetsizliği ortadan kaldırır.Kuşu niçin aldığımızı niçin beslediğimizi önce gelin çözelim sonra bütün kuşlar uçacaktır.Saygılarımla esenkalın.
4-

basoglanh' Alıntı:
SelAMLAR.
Merhaba. vitaform 20 litre suya bir çay kaşığı koyulması normaldir. 5 Litrelik suyada çay kaşığının dörtte biri normaldir.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

kardeş ilaçlayarak kuş uçmaz bence içinde olacak başka bir topiktede açılmıştı bu konuya karşılık yazılmıştı hüseyin
bence ben kuşun kendi hırsına bağlı bir şey kuş tembelse tembeldir

Geri