KUŞ UCURMA TEKNİKLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan shark62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 35K
  • Etiketler Etiketler
    güvercin uçurma
slm abiler bende yeni kayıt oldum bu siteye hoşuma giitti güzelmiş bende 10 senedir kuş besliyorum babam bi türlü izin vermiyordu ama ben gizlice besliyordum ama artık bişey demiyor ben de kuşların iç kurumaya giriyoya onun ilacını bilen varmı ya kuş lara kuruluga giriyo ölüyo ne yapmam lazım acaba şimdiden tşk aeo :slm:

dogru söylüyon kayserili abi benimde dumanlım var 3 saat tek uçuyor çakmaklı miski onlada saatlik 2 saatten aşagı uçmuyorlar uçmayan kuşlarda kargacılar besliyor tabi ondan uçmut-yor

merhaba arkadaşlar. Ben dönek beslerim. Ama sadece dönek te değil, bango,baska,saya azman yani neye ihtiyacım varsa onu beslerim. ilk ve en önemli şart öğretmenlik yapacak kuşların performansının yüksek olması ve terbiyeli olması.bütün hepsi tek te uçar kalabalık ta.
Dönek yavruyu önce kalabalıkla birkaç hafta uçururum.ayar olduktan sonra her hafta yanına bir eksik kuş salarım. eş alma çağınına kadar yanında hiç kuş kalmamış olur. ondan sonra dönmeye başlayan kuşum yanında kuşu zor bulur. eli mahkum tek uçacaktır. uçar da zaten. Hatta kümeste hangini istersem yanına sopa ile dokunmam yeterli. defalarca aynı şekilde uçar ve iner.
Tabi bazı şartları yerine getirmek gerekir.
Yavru bakımlı büyüyecek, hiçbir uçan kuşunuz şuraya buraya konmayacak, yavruyu tüye girmeden muhakkak uçurmaya başlayacaksınız. çok aç, çok tok olmayacak, susuz olmayacak. her yemden ve dengeli beslenecek.
İlaç takviyesine gelince; hasta bitkin olmadığı sürece kullanmayı doğru bulmuyorum. bu tıpkı kontörlu telefon kullanmaya benzer. ilaç vücutta az ise kuş kendini bitarafa atıverir. yani performansını haftalık olarak siz arttıra arttıra iyileştirebilirsiniz. Örneğin ilk hafta günde iki hava, ikinci hafta üç , sonraki hafta günde dört kez gibi.Taki kuşunuz çakı gibi olana dek.Zaten bundan sonra kuşunuz tek te uçar kalabalıkla da....

bence ilacla hapla falan alakasi yok kanimca eger ilacla uctuysada tesadùf olmustur kusun icinde varsa ucar ama destek olarak antreman en iyisidir ama olur kus turp kalmistir yanik kalmistir ucmaz veya ac tir gozù hep yerdedir yine ucmaz saya olmus donek azman taklaci hepsini besledim hepside ayniydi kus vardi tek ucmuyordu kus vardi yaninda kus olmadan yùkselmiyordu kus vardi tek basina kandilde asili kaliyordu pul olup sisene kadar ucuyordu ucucu kuslarda antremanin ciddi yeri var.. 8 ile 12 saat ucuran var

helal sana ne laf etmişin ama ruh tan önce kuş yatık olmayacak sen alıştırıcan esas iş sende yem vermen ilaç vermen önemli değil kuş zaten uçma eylimli kalkıpta bekçilik yaptırırsan kuşa uçmaz tabi köpek değilki ilaçla olsa bizde uçardık canım kardeşim sen uçan kuş bul beraber antreman yaptır biz neler uçurduk dene

kardeşim benim kuşumda dediğin gibi yapıyodu.depelediğimde bi 5 dk tavana sıkıp oynuyodu.azla uçmuyodu ben kuşu biraz daha yüksek yerlerden bırakıyorum ve zamanlı uçuruyom.ben kuşumu büyük kafesin içine sadece 1 çift alabilecek büyüklükte bir kafes yaptım onun içinde duruyo 2 gün 3. gün uçuruyom.rahat 1 saate yakın uçuyo.

MErhabalar,ÇİFT ANTREMAN diye adlandırmak istediğim bir performans arttırıcı bilgimi konuya dahil etmekte faydalı olacağı düşüncesindeyim.

Arkadaşlar her hangi bir kuş saat 16:00 da akşam üstü salındığında ve tıka basa toksa ne zaman iner ne zaman kümese girer?tabiki büyük ihtimal hava kararmasına yakın bu ''hissiyatı'' biraz açayım şimdi.

Sabah gün aydınlandıktan hemen sonra uçurulan antreman verilen çeyrek toklukta bir kuş daha hava kararmasına çok zaman olduğunu bilir!burdan yola çıkacak olursak kuş hissen uçmak istemesi artacaktır bunu sabah erken salınan kuşlarda gözlemleyebilirsiniz.Bu kuşun piskolojik olarak havada uzun zaman ceya o anki durumu itibari ile kondüsyonu yetti kadar havada kalmasınla sonuçlanır çünkü zekası o an uçmak için ideal bir zamanlamanın içinde olduğunu mükemmel dercede anlıyacak zeka kapasitesine sahiptir.Bu yüzden de ÇİFT antreman verilen kuşlar her zaman günde bir defa salınan kuşlardan performans açısından çok çok üstündür ve günde sadece akşam üstleri salınan kuşlara nazaran daha düzenli bir kümes hayatları vardır.''bu bahsettiklerim uçum kümesleri için geçerlidir''.Hepimizin çoğu zaman yaptığımız uçum beklenti yanlışının temelinde damızlık üretim kümesi ve uçum kümesinin ortak kullanımda olmasıdır!!!yani bizler kümesimizde hem uçum hem üretim performans ararsak kuşlarımız bir yerde ben sana bu kadarını veremem diyebilir ve zamanla diyecektirde!Benimde ayrı bir uçum kümesim yok ama uçuracağım kuşa fazla yavru baktırmıyorum!kısır kuşlar bu yüzden çok faydalıdır bunuda hatuırlatmak isterim.''ek olarak performans kümesleri uçum kümesleri küçük olmalıdır kuş gün içinde enerjisini kümes içinde de harcar!''sabah salınan kuşlarda uçum isteği daha fazladır çünki akşam kocaman bir gece uyumuştur dinlenmiş durumdadır''.

Çift antreman sabah saatleride ki ilk uçum aşamasında havanın sabah serinliği ve tatlı rüzgarı kuşların en iyi performans sergiledikleri zamanlardır öğlenden sonra yapılan uçumlarda havanın ve kuşun yaşadığı tüm çevre ve alanın, kümesin ısınmasıyla kuşta bezginlik yaratacağı gibi havanın kararması sorununuda kuşun aklına takacaktır ve kuş istenilen saatlerde uçamayabilir!

Eğer kuşlarımıza gerçekten iyi saatlerde uçum dereceleri vermek istiyorsak arkadaşlar sabahları uçurmaya çalışmalıyız akşam üstleride kendi halinde isteği kadar uçabilir.Zorla değil kuşun durumuna göre belirlenen takiklerle performans elde edilebilir.Her kuş uçacak diyede bir şey söz konusu değildir bazı kuşlar gerçekten ne yapsanız uçmaz yavrudan da uçurmaya çalışsanız uçmaz buda elinizde ki kuşun uçum kanlı olup olmadığının göstergelerinden biri olarak değerlendirilebilir.hepinize sağlıklı kümsler bol performanslar dilerim.

Kardeş o Arapi Tut Ve Ciddi Diyorum Poposuna Aci biber Yani Kırmızı Biber Sür . Dama ii Alişkınsa Bak Sen Nasıl acıyor . 2- Bide Ruzgarlı Havada At Kuşu Alişkınsa Mecbur Acacak. 3- İyi Ucan Kuşun Varsa Havacı 2 sini Bir Salla Ucar Acar Merak Etme .. Gule Gule Ucurmalar KonyaLi

slm arkadaşlar benim kuşlarımda fazla uçmuo en fazla 10 dk kuşları 3 lüde uçursam 7 tane kuşum war hepsinide uçursam en fazla 10 dk uçuo nedennini bilen warmı ?

arkadaşlar,oynadığına göre taklacı bir kuş bence ya bir rahatsızlığı var yada yavru kızgınlığındaysada uçma isteği azalabilir.saygılarla :slm:

s...a. öncelıkle bende boyle bir sorunla ugrasıorum (kus ucmuyor) önce bı bakım dedım sıtede onceden acılmıstır konu dıye konu acılmış acılmasınada ole yerlere sapmıskı butun yazıları okudum arkadasa ve bızım gıbı bu fobıye yenı gonul verenlerın sorusuna cevaptan cok konu: benım kusum 3 saat ucuyor senınkı su kadar ucuyor. Ben sorunun yanıtını tam olarak bulamadım. yanlıs anlamayın ben sıfır bılgıyle sızlerın bılgısı dahılınde basladım bu yuzden hakkınızı ödeyemem ama tam olarak sorunun cevabı verılırse memnun olurum abılerım kardeşlerım arkadaslar
saygılarımla

arkadaşım öncelikle tek uçuruyorsan yanına kuş at ama kuşu elle ve gözle bir kontrol et yuvadaki hareketlerine bak normalmi diye her kuş oyunlu diye tek uçacak diye birşey yok yanına birkaç yavru at öyle dene ,uçan kuşa karışık yem verme yağlanır.inşallah yardımcı olabilmişimdir. :slm:

bende üstad 71 kardeşime katılıyorum tamamıyla dugrudur
ALLAHA EMANET OLUN Her şey gönlünüzce olsun ŞAFAK

arkadaşlar bence kuşculuğu kuşlara göre sınıflandırmak lazım,her yörenin kendine özgü kuşları ve kuş besleyenleri vardır.eğer aynı cinsi herkes aynı şekilde uçurup oynatsa sizce kuşculuk rekabeti kalırmıydı.çevresi olan veya parası olan iyi kuş alır ve besler.yeni başlayanları yada zamanı olmayıp çok kuş uçuranları kargacı diye sınıflandırmak bence yanlıştır.zaten ankarada sincan ihale sahibi metin abimizde hep derki;iyi kuş alın ki iyi paralar isteyin, ama her kuşun satıcısı varsa alıcısıda vardır.yeni başlayanlara sevgi ,ustalara saygılar :slm:

ustad71' Alıntı:
:haha: heeeyyy biz boşunu demiyormuyuz kargacı cok kuşcu az diye :ckmk: agzı olan konuşuyo.tek kuş uçmaz diyen ya bangocudur yada lök lök cü( kargacı). :ckmk:
bu sözüne katılmıyorum. benim yavru kızması bir bangom var ve tek basına ucuyor.. hatta ben ucurmadıgım zaman kümesten kacıp kendi ucuyor:D:D:D

arkadaşlar kuşlarınızın uçmama sebebini söylim ürkek değilller ve herhangi bir yem arayışları vs gibi etkenler yok yemleri suları ayaklarının diplerinde vede ürkek değiller dışardaki bir yabani güvercine oranla biri acayip şekilde ürkek diğeride elini uzatsan öleceğini bilse kaçmıyo fark bu peki nasıl uçurucağız evet şöyle kendi dneyimlerime dayanaraktan ilk başta uçurucağımız güvercinleri alıyoruz ilk gün hiç yem vermiyoruz ve kümesin dışında bırakıyoruz hiçbirşekilde kümese almıyoruz gecede dışarda kalıyorlar uçurmak istemediğiniz güvercinlerle kesinliklede bir araya getirmiyorsunuz biribirlerini görmeyecekler birde ekleyeyim dışarda bırakacağınız güvercinlerin ortamı kedi sansar şahin vs. gibi etkenlerden uzaksa deneyin bu yöntemi evet daha sonra ilk gün aç bırakıyorsunuz ve dışarda kalıyorlar hiçbirşekilde elinize almaya kalkmıyorsunuz daha sonra yarın akşam yemliyorsunuz ama aşırı yem vermeyin tekrar dışarda bırakıyorsunuz günden güne sadece akşamları yem verip yemlerini artırıyorsunuz ve kuşlar aç kalıcaklar çevrede dolaşacaklar ve acayip şekilde ürkekleşeceklerdir bu aradada zayıflayacaklar tabi diğer kuşlarla yemlemiyorsunuz 4 günde acayip şekilde forma girip ürkekleşip enufak harekette uçacaklardır emin olabilirsiniz uçmayan kuşlarınız dışarda bırakarak uçurun tabi 3 günden sonra yemlerini bol birşekilde verin sadece günde birdefa yemleyin oda akşam. açıklamamı biraz ani yaptım sitede verildimi bilmiyorum verildiyse kusura bakmayın

GİRESUNDAN
Murat KARABULUT

Murat karabulut kardeşimiz anlatacak birşey bırakmamış evet katılıyorum murat beye her kuş uçar uçurmasını bileceksin.tabi sakat kuşlar hasta kuşlar hariç. Sabırlı olacaksınız ve hergün günbe gün uçumu fazlalaşır kuşun kesinlikle kuşları sıkmayacaksınız.Sıkılan kuş bozulur ve tekrar alıştırmanız uzun zaman alır.

Slm arkadaslar ben 12 senedır kuş beslıyorum yasım 20 kucuk yasta başladık baba mesleğine ben taklacı güvervin besliyorum konyada da zaten taklacıdan başka kuş beslenmez bazı arkadaslar tek kus ucmaz demısler ama yanılıyor kanımca bız konyada gelende yavruları bır hafta yetişkin kuşla ucururuz hem etrafı tanısın hemde nefes acsın dıye daha sonra yavruları 3 erlı gurublarda oyun açasıya kadar kovalarız 1ay sonra felan kusla takla çevırmeye baslarlar bız buna fişekleme deriz . fişekleye mufluk (eşegelmemiş yavruluktan cıkmıs kus) kuşları tek kovalarız zaten hayvan nefes acmnıstır en kötü ihtimalle 1 saat ucar daha sonra hayvan belli aralıklarla oyun yapmaya başlar oyunu ıyıce pekıstırene kadar gunde ıkı sefer ve aynı saatlerde ucururuz sabah erken saatlerde ve ıkındı hava serinledığınde güzel oymaya basladığında günde bir sefer ucuruz güvercin daha ıstekılı oynaması acısından

bencede kuşları yapay vitaminler yerine doğal vitaminler verin kuşların bağışıklık sistemşini etkiliyor aramada doğal vitaminleri bulabilirsiniz....

Re: kuş karekterleri

ustad71' Alıntı:
sayın arkadaşım kuş beslerken öncelikle kuş karakterlerini iyi öğrenmek gerekir.kusun uçması ilacınan şurubunan olmaz bir hastalığı varsa tamam.kuşun uçması ve oyunu senin ona verebilecegin antrenmana baglı.her takla atan kuşu ilaçla uçrursak ne deyim diyecek söz bulamıyorum.al kardeşim kuşu eline anlıyorsan bir bak goğüs yapısına kanat yapısına ne kadar elverişli.dahada uçurmak istiyorsan çık minarenin şerefesine oradan fırlat belki birkaç tur atar.kuşun içinde ruhunda varsa seni fazla oyalamaz zaten. ilacınan olsa piyasada karga kalmaz ... :)

Bravo Katılıyorum... :tamam:

ARKADAŞLAR BENDE 20 TANE LİMON LİMON ZIRHLI VAR HEP ÇATIYA ALIŞTILAR NASI UÇURTABİLİRİM ÇOK KORKUYOLAR KALTIKLRI ZAMN HEMEN ÇATIYA GDİYOLAR NASI UÇURTABİLİRM SABAH AÇ KARNA MI HİÇ UÇMUYOLAR HEMEN ÇATIYA KAKLIYOLAR NASI UUÇRTABİLİRİM ??????

KUŞ UÇMUYORSA RÜZGARLI HAVALARDA UÇURMAYI TAVSİYE EDERİM GÜNDEN GÜNE PERFORMANSI ARTACAKTIR HANİ ESKİDEN UZAK MESAFELERDEN ATARDIK KUŞU DAMARI İYİMİ DİYE BÖYLE ŞEYLER UYGULANA BİLİR KESİN SONUÇ VERECEKTİR. AMA SUNUDA BELİRTEYİM KUŞUN HASTA OLMAMASI ŞARTIYLA VE FAZLA YAĞLI YEMLER MISIR AY ÇEKİRDEĞİ FİĞ VS VERİLMEMESİNİ TAVSİYE EDERİM BİRDE İNDİKTEN SORA NEFES VARSA HAYVANDA TEKAR KOVALANMAMASI GEREKİR Kİ YOKSA BAŞKA YERE KOVUŞLADIRABİLİR KENDİNİ KOLAY GELSİN.

YHA SABHLARI ÇIKARTIYOPRUM SADECE YEM VERİYORUM KAKMALRINI İSTEİMOYM NDN DERSENİZ KALTIĞI ZAMN ÇATIYA KONUYOLAR AKŞAM VAKTİNE DENK ORDALAR OYÜZDEN NASI VAZGEÇRİREBİLİRM ÇATIYA KONDUKALRINDA KORKUTSAMMI VEYA UÇRTMAK İÇİN SABAH AÇ KARNA ELLEMİ ATSAM SİNEĞE ÇIKTIKLARINI HİÇ GÖRMEDİM NASI YAPABİLİRM??

Sabahları yem verme veya vereceksen cok az ver kümeslerinde ver ben şahsen sabahları 3-4 avuc yem veriyorum 40 güvercine kümeslerinde salmadan aksam 6-7 gibi gittiğim zaman kümese kuşlarım aç oluyor ucuracağım kuşları aç karnına uçuruyorum ve hiçbir catıya konmadan damıma geliyor geldikleri zamanda yemliyorum doyurmayacak sekilde kumeslerine katacağım zamanda yemliklerine koyuyorum yemi ve hepsi giriyor kümese kapatıyorum. Eskiden benim güvercinlerimde seninki gibiydi karşı çatıya konuyorlardı aksam hava kararıncaya kadar bekliyorlardı şimdi bir düzene koydum gayette memnunum.

arkadaslar ben kuşlarımı ne yapsamda kuşlar ucmuyor yardım edermisiniz

kuş eger uçmaya isteksizse onu 50 metre gibi uzak yerden atınız kuş uçmaya heveslenir uçmayı söker ve uçar

Re: VİTAFORM

feyzikaya' Alıntı:
yavru hapı var. col vit diye bişi. ama kuzeyli (ahmet abiye) katılıyorum doğal olan herşey güzeldir.
colvıt dedıgınız sey vıtamın amaçlı mı ne... ve d.bakırda bulamadık nasıl temin edebılırz yard. olursanız sevınırım saygılarımla.....

ustad71' Alıntı:
:haha: heeeyyy biz boşunu demiyormuyuz kargacı cok kuşcu az diye :ckmk: agzı olan konuşuyo.tek kuş uçmaz diyen ya bangocudur yada lök lök cü( kargacı). :ckmk:

Geri