Kuşçuluğa başladım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagan1015
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

cagan1015

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
çagan yapıcı
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
2 tane Mavi aldım bicilikten yeni bici ,nasıl oyuna somacağım bahçede bakıyorum yanlarında evler var ,direk oyunlu kuşmu almalıyım acaba nasıl uçurmaya eğiticem

Öncelikle aramıza hoşgeldin kuşçuluga 1 kere başladınmı bırakamazsın artık.Bahçenize girip çıkmak kolaysa öncelikle sağlam demir bir dolap yapman gerekiyor.Yoksa kuslarını bi sabah kalktıgında göremeyebilirsin.Daha sonra "TAKLACI'DAN ÇOK FAZLA ANLAMAM" kuşlarını sökmek için oyunlu eke bir kus alman gerekiyor aldıgın kuşta sökük olsun daha sonra "bici" ne demek onu anlayamadım.

Öncelikle aramıza hoşgeldin kuşçuluga 1 kere başladınmı bırakamazsın artık.Bahçenize girip çıkmak kolaysa öncelikle sağlam demir bir dolap yapman gerekiyor.Yoksa kuslarını bi sabah kalktıgında göremeyebilirsin.Daha sonra "TAKLACI'DAN ÇOK FAZLA ANLAMAM" kuşlarını sökmek için oyunlu eke bir kus alman gerekiyor aldıgın kuşta sökük olsun daha sonra "bici" ne demek onu anlayamadım.

1 çift aldım mavi kardeş anası babası oyunlu yavaş yavaş düzeceğim taklacı 3 4 çift uçurucam fakat nasıl sokucam oyuna yer kötü bahçede

Kardeşim öncelikle hobiye başlaman aramızda görmek güzel. Hayırlı olsun. Bize biraz bahçenin fotoğrafını kümesin fotoğrafını çekip buraya ekle. Bakalım yardımcı olalım. Yapman gerekenleri adım adım anlatalım sana.

abilerim selamlar bende kuşçuluğa yeni başladım 6-7 mardin kuşum var şu an uçuruyorum yarım saat uçuyorlar yavru oldukları halde. Yer çok kapalı olmadıktan sonra önemli değil mardin kuşu 1-2 günde alışabilir oraya bir dahada bir yere gitmez.Benim bir tanıdığım balkondan uçuruyordu mardin kuşunu? Bence 1hafta kanatları bantlı dursa yeter ortama alışması için sonrada açarsın kendi çatıya kalkıp iner 1 hafta sonra basarsın kargıyı.Çok zorlarsan bir yerlere atabilirler sonra her uçurduğunda oraya gidip konarlar.Sinirlerini bozarlar adamın!

mehmet1994' Alıntı:
Öncelikle aramıza hoşgeldin kuşçuluga 1 kere başladınmı bırakamazsın artık.Bahçenize girip çıkmak kolaysa öncelikle sağlam demir bir dolap yapman gerekiyor.Yoksa kuslarını bi sabah kalktıgında göremeyebilirsin.Daha sonra "TAKLACI'DAN ÇOK FAZLA ANLAMAM" :asla: kuşlarını sökmek için oyunlu eke bir kus alman gerekiyor :asla: aldıgın kuşta sökük olsun daha sonra "bici" ne demek onu anlayamadım.

abi mardin kuşu yavruluktan alışırhem daha zevkli oluyor eke alırsan sahibi kuşu iyi oyuna alıştırmamış olabilir bu sefer güzel oynamaz en iyisi kendin sökiceksin. :tamam:

Mardin alacağım fakat burda pek olmuyor satan genelde miski sabuni şebap bulunuyor fakat bulursam alacağım herkez çok uçuyor diyor fotoğrafları eklemeye çalışırım

foto istiyoruz fikir verebilmek için.

kuş

Ekli dosyalar

• 120806-2002.webp
    120806-2002.webp
    270 KB · Görüntüleme: 1,047
kafes

Ekli dosyalar

• 120806-2003.webp
    120806-2003.webp
    286 KB · Görüntüleme: 606
kafesin yanındaki kuçük çatı

Ekli dosyalar

• 120806-2003(001).webp
    120806-2003(001).webp
    292.6 KB · Görüntüleme: 708
kümesin arkasındaki duvar komşu çatı yanındaki bizim ev o fotoğraftaki küçük çatı istü açık gördüğünüz gibi onun arkasındada bir bina var sizce nasıl 2 tane mavi kardes daha yeni bicilikten çıkma o açık maviyi bugün aldım daha 1 yaşında hiç uçurulmamış nasıl sizce yorum bekliyorum

Bana göre besleme yerin güzel şu yandaki dam küçük olan sizinse problem yok. oyunlu kuşlar rahatlıkla iner oraya

Düzeltme: Ayrıca kuşlarında gayet sağlıklı gözsüküyor güle güle besle :)

Teşekkürler insallah oyunlu olurlarda mutlu ederler beni :)

Büyük ihtimal oyun oynarlar.

Kardeşim yerini mutlaka sağlamlaştır yoksa kuşların bi gece ansızın çalarlar affetmezler demir bir kümes yap şimdilik kusları ucurmadıgın için kimsenin haberi olmaz ama yarın bir gün uçurdugun zaman herkezin haberi olur.

kuşları saldım bahçeye teki ufak çatıya çıktı indi sonra büyük çatıya çıktı indi 1 günde alıştı baya :)

Yerin çok rahat bi yer etrafı çok rahat görüyolar 1 günde alışırlar dediğin gibi sadece 1 gün 2 kere kanatları bantlı o küçük çatının üstüne sal sende çok küçük çatının üstüne ama ürkütme kuşları 10 dk oranın üstünde dursunlar sonra elinle sürerek kümesin yolunu öğret sonra kuşları salınca o öğrettiğin yerden inerler kümese

kuşlar kaçtı beyler :S küçük catıda duran kuşlar aşadan geldiğimde evin üstende takla atıyorlardı :S hala burlarda uçuyorlar 100 metre alanda ama inmiyorlar :S nolucak simdi

gelmelerini bekleyeceksin yapacak bir sey yok ...

bence kus alacaksan oncelikle aldigin kuslar cevreye alismali bir hafta bantli tut sonrasinda erkegin badini coz hayvanlari cok fazla rahatsiz etme bir kac gun sonrada disiyi acarsin ...

Abi kümeste başka kuş yokmu kanadını bantlayıp kiremidin üstüne at kuşlar çatının üstünden geçerken kargı ile pırıltı ver.

Simdi saat 4:00 1 saat sonra gibi hava aydınlancak kardesim 2 tane kuş getirdim kanadını çektim yere salcam eğer kaçan kuşlar havalanırsa onları kaldırcam görsün insinler

:tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

abi kuşlar evin üstünden geçerken kanatları bantlı kuşların ikisinide havadan yere bırak onlar çırpınırken görüp inebilirler
:tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

sabah oldu bakalım bekliyorum şebapları salcam yere görüp gelirler insallah

teki geldi 2si gelmedi

Kuşları alalı 2 gün oluyor ve sen salıyorsun kuşçuluk hakkında biraz daha bilgi edinmen iyi olacaktır.Yakın cevrelerde kus besleyenlere git belki onlara inmiştir 2 si.

2si indi kümesteler fakat teki yok eğer görürsem 2sini çatıya kaldırcam onu görünce inerler ama o şuan olmayanın gelceğini sanmıyorum

Abi iyi yine ikisi gelmiş ben bir kuş kaçırdım hala mahallede uçuyor indiremiyorum kuş yaban oldu gitti.

Geri