kuşçu'luk ölüyor!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
arkadaşlar öncelikle selamlar bende başka bir olaya deyinicem eski ırkları ararolduk kuşlar öyle bi kırılıyoki aklım almıyo bir kuş alıyosun altıntan akıl almaz yavru veriyo bu da bazı insanların tamamen bu işi ticarete dökmesi yani sırf kuşun rengi tutsun diye para yapsın diye elinden gelene yapıyolar yazık diyorum başka bişey demicem saygılar

efehan' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle selamlar bende başka bir olaya deyinicem eski ırkları ararolduk kuşlar öyle bi kırılıyoki aklım almıyo bir kuş alıyosun altıntan akıl almaz yavru veriyo bu da bazı insanların tamamen bu işi ticarete dökmesi yani sırf kuşun rengi tutsun diye para yapsın diye elinden gelene yapıyolar yazık diyorum başka bişey demicem saygılar

ağzına sağlık kardeş, işte bu kuşlardan para kazanma hırsı, bu işi büyük bir ranta dönüştürme adına profesyonelleşme diyerek ilginç ilginç ırklar üretmek renk tutturmak için kuşları kobay gibi kullanmak hep bu para hırsından, anlamıyorum nekadar çok zevk=o kadar çok para diyebiliyorlar, hele hele bu kuşçulğu bununla kıyaslıyorlar ya şaşıyorum, bana göre kuş beslemek tutkudur,sevgidir,aşktır. ben demiyorum ki kuşlar parayla satılmasın,bedava alınıp verilsin tabiiki öyle değil ama uçuk rakamlar bin ytl, dört bin ytl. vs. yok böyle bir zevk neyse uzatmayayım yine bazı arkadaşlar yine sert yapabilir, benim düşünce ve görüşlerim bunlar.gerçek kuşçulara selamolsun....

elemim' Alıntı:
biz zaten o kategorileri çoktan ayırdık
mesala:

1)kuşçu--kuş besleyen
2)kuşçu--gerçek kuşçu
3)bazıları için kuş=sevgi ve özveri
bazıları için kuş=para

diye....

ELEMİM
selamunaleykum baris
bende bu yoruma biseyler eklemek isterim her kus besliyen kuscu olmuyor hele laf olsun diye bilincsizce besliyenler onlar bence bu hobuye en cok zarari verenler hangi kus hangi kusla es olmus ne cikmis hatta birde bunun uzerine deyisik irklari bile bir birine kirarak kendiliginden cogaliyor ve bu asiri cogalma yuzunden yem kusdan pahali ve degerli duruma geliyor her kus uretilmez sadece ii uremedigi surece her kus bakan az cok birseyler bilmez ise birgun elindeki fazla kuslari insanlar sokaklara birakacak ve o gun yoz <yabani> leride kirilmaya basliyacak
saygilarimla ferhat

KUSLAR KUSCULAR ÖLÜR

KUSCULUK ÖLMEZ

yaw arkadaşlarım neden burada ticaret yapanları şimdi gözlerini para bürümüş para verin size miroyla postayı bile eşleştirir yawrusunu alır diyecek kadar yüklenmişsiniz
birincisi 5 tl de olabilir 1000 tl de bir arkadaş gelmiş elinde bi tane tip normal bi tip erkek istedigi paraya bakarmısınız mezata geliyor çıkarıyor kuşunu ve dedigi şu arkadaşlar erkek tip çok güzel on numara ayak paça yırnak gaga oradan biri 20 tl vuruyor kuşa arkadaşın cvbı git dayı 300 tl den bir kuruş aşşagıya vermem mezatcının tavrı arkadaşım dalgamı geçiyorsun 300 tl ye kümes dolar sen napıyorsun şimdi kuşların üretilmesi satılmasında sorun yok ucuzda olur pahalıda ama hata sadece satanda degil hepimizde buradan birisi bana cevap versin uçurdugu kuş yumurtladıgı zaman hanginiz altından alıyor? hiç biriniz

dushekimi' Alıntı:
kuşların fiyatı düştü diye kuşçuluk öldü diyorsunuz ne alaka anlamadım, esas kuşların bu kadar pahalı olması kuşçuluğu öldürüyor. neymiş sarı kafa miski 1,000 ytl 4,000 ytl arası ne satıyorsunuz abi araba mı, bu tür alışverişler kuşçululuk hevesimi kırıyor benim, diyorsunuz ki kuş ucuzlayınca kuşu çoluk cocuk alacak vay o kuşun haline, pekiii siz nası başladınız bu kuşçuluğa bırakın çoluk cocuk da özendiği beğendi kuş ile başlasın bu güvercin sevdasına, bence çok güzel daha da düşsün , şimdi biri gelse sevdiğiniz bir kardeşiniz kümesinize güvercin istese, sen almışsın yüksek paralara kuşları nasıl hediye edeceksin, çok iyi bence , süper hatta , kuşçuluk ölmez bu durumda daha çok çoğalır. :heyo:
katılıyorum sana abi çok doğru söylüyosun

saya donek taklaci vs. vs... 5 ilraya 10 liraya olan zaten hediye olmus demektir...en kralida 300 ile 500 u gecmemesi gerektigini dusunuyorum turkiye sartlarina gore... fazlasini verenin ya parasi coktur yada piskolojik kus hastadir...

ben kuşçuluğun öldüğüne inanmıyorum. kuş sayısı artınca fiatların düşmesi normal ama fiatlar düştü diye kuşçuluk öldü demek yanlış olur. çok bulunan şeylerin fiatı düşer,az bulunanın fiatı artar. bu günlerde domates bile az olduğu için 5-10 lira oldu, yazın 1 lira bile değildi.şu an her ilde güvercin sevenler dernekleri,mezatlar,kuş pazarları var, internette çok sayıda kuşçu sitesi var. bu güvercine ilginin devam ettiğini gösterir. kuş sayısının çok olmasıda kuş besleyen ve yavru çıkartanların çok oduğunu gösteriyor. şahsen ben Allah ömür verdiği sürece kuş bakmayı devam ettireceğim. şimdiye kadar kuştan kazandığım para, harcadığım paranın çeyreği bile etmez ama olsun. bu sevda için değer.

Bunun bir hobi olduğunu unutmamamız lazım.Her insanın gelir durumuna göre kuşların satılması,Alternatiflerin fazla olması iyidir.Bu hobiyi baltalayan en büyük 3nedeni gözlemlerime dayanarak söylüyorum
1-Binaların gittikçe birbirine yaklaşması,şehirleşme hızından kaynaklanan sorunlar(komşular,yeterli uçurma alanı)
2-Kuş hırsızları(Çok profosyoneller alıcı olarak gelip kümesinizi inceliyor gözüne kestirebilirse sabaha çalıyor)
3-Zaman darlığı(Emek ve zaman isteyen bir hobi olduğu için gereken ilgi gösterilemiyor)

Kuşculuğu para ile mi kıyaslıyorsunuz herkez istediği kuşa istediği fiyatı biçebilir buna bir Allah'ın kulu niye bu fiyat demeye hakkı yoktur. Burada cocukluğunda kuş beslemeye başlayıpta 5 10 liralık dediğiniz kuşları kümesine sokmayan kaç kişi var acaba? İyi paraya aldığım kuşlarım var sağlam soy kuşlar yanlarında mezattan çiftini 20 tl ye aldığım herseferinde başka başka yavru atan kuşlarımda var ne olmuş yani fiyatı düşükse ırkı bozuksa bilmem neyse kafese çıktılar baktım boncuk boncuk gözleri kasıla kasıla yürüyüşleri var o anda sevdim o hayvanları dedim ben bunları ölene kadar beslerim fiyat verdim 1 lira bile arttıran olmadı olsaydı bende arttıracaktım çünki o an değeri hiç önemli değildi oradan çıkıp bir cocuk bile 21 i var demedi yani anlayacağınız ucuz kuşa coluk cocuk kuşu diyorsunuzya ha işte bu kuşlar onlardanda beter. artık aldım getirdim heleki çiftin erkeğini görseniz kalas gibi birşey 100 tane coluk cocuk kümesi gezin böyle dangoz bir hayvan bulamazsınız sözde kelebek ama patır kütür kanat sesi var şebab kuştan daha kalıplı :heyo: Ama kuşlarımın arasında karnı tok olduğu halde elime gelenlerde bir tek onlar nedense.
Bazen herşey maddiyat ve ırk değildir gerçekten hayvan sevgisi var ise ve onlara bakış sebebiniz sadece para,keyif ve zevk gibi egolarınızı tatmin etmek değilse yeri gelir milyarlık kuşunuzun yanına beğendiğiniz sevdiğiniz 10 liralık bir kuşuda koyarsınız.Bu arada belirteyim mezata gitme adetim yoktur yılda 2 3 kez ya giderim ya gitmem çünki oralardaki ortamlar sahte ortamlar yalancı ortamlar,%90 atılıp tutulan ortamlar, bu zamana kadarda hiç bir ırkı kırmadım ne çocukken nede şimdi mavi mardinse eşide mavi mardin olacak, çakmaklıysa eşide aynı tonda çakmaklı olacak vs .baktığın zaman böyle 10 liralıkta olsa 100000 liralıkta olsa rengi rengine tipi tipine uyacak benim kuşculuk anlayışımda bu şekilde. Birde çok sevdiğim hayvanlarımı satmam gerektiğinde piyasanın 10 katı fiyat yazarım ki kolay kolay satılamasınlar çünki iyi bilirim o kuş benden gideceği zaman üzülürüm kuşlarda yeni yerinde eski yuvasını özler stres yapar ilk uçmasında kalkar arar arar durur eski yerini. Kuşculuğu öldüren 5 10 liralık alındığı gün salınan özgürlüğüne bırakılan kuşlar değilde o kendinizi yırttığınız iyi soy dediğiniz 500 1000 liralık kuşlar alırsın oyun açar ooo bu iyi kuş kes kanadını altından yavru gelsi,alırsın şebabı kes kanadını üresin para kazandırsın boş ver uçmasın eee ozaman kanaryalar niye varlar alın kardeşim kanarya besleyin onda güvercinden çok daha fazla para dönüyor tecrübeyle sabittir.

Şimdi bu kuş uçurmayan kardeşlerim abilerim alınacaklar inanın umrumdada değilsiniz ben böyle gördüm güvercin besliyorsan özgürlüğünü vereceksin uçurmayacaksan para kazanmak için besleyeceksen devekuşu besleyeceksin takımı 1500 2000 liraya alıcı buluyor kanaryayıda boşverin en güzel deve kuşu deveeee.

kuşları satışa çıkarttığınızda size sunulan fiyattan müzdaripseniz bu normaldir çünkü yerde duran kuşun değeri herkeze göre 5-10 yada 20 tl dir. süs kuşu hariç konuşuyoruz şuan burada. satışa çıkan kuş gözdende çıkmıştır gereksiz kuştur % 90 ama kuşlarınız güzelse o kuşlardada eskiden beri bakıyor iseniz yani min(en az 5 yıl) süreyle kuşçuların çoğunu tanımış oluyorsunuz. satılacak güzel kuşunuz olduğunda kuş arıyanlara telefonla haber veriri yada alım satım işi yapan ara buluculuk işi yapan 1-2 kişiye haber salmanız yada kümes ziyaretlerinde kuş satıcak olduğunuzu belirtmeniz kuşu uçurarak satmanız dahilinde kuşun gercek değerine ulaşması olur.ama şuda vardırki kimse kuşa çok para vermek istemez.günümüz koşulları geçinmenin zor olduğu dünyada zevkler 2. planda kalmalıdır. ilk önce çoluk çocuklarınızın ve çocuklarımızın ailemizin rızkıdır. varsa fazala parası olan her türlü harcıyabilir kimsede karışmaz ona.ama 1000 kişi gelse bu kuş gibi dünmyada kuş yok diye yeminler etse 1 fotoğraf gösterseler benim gözümde kuşun değeri milyarlar etmez kuşun kalıp duruş ve rengine göre bir değer alır oda en fazla 50 tl yi bulur.halbuki 1000 kişinin beyendiği bir kuş 2-3 milyar rahat ederi vardır.

kuş sadice sahibine ve gercek meraklısına değerlidir. onun dısında her besliyen değer vermez. her alan değer vermez. değer vermek için meraklı yada ona sahip olmak gerekir başta.

buradada kimse alınmasın kuşlarım 100 tl ye aldım bende sen bana 10 tl teklif ediyorsun diye bu işler böyledir.

Önemli olan kuşu kaç paraya aldığın veya kuşun gerçekte kaç para edeceği değildir , eğer amacın ticaret değilse 10 tl verip 20 tl ye satmak gibi bir derdin yoksa 10 liraya aldığında 10000 liraya aldığında en iyi kuştur nedeniyse o senin kuşundur almışsındır çünkü beğenmişsindir ha kimi insanlarda olur sırf ederi yüzünden sevmediği ilgi duymadığı türleri besler sırf ticaretini yapmak için . Alemin iyisi saymakla bitmez güvercinleri burdaki pek çok kişi gibi okadar çok seviyorum ki bir kuşumu satılığa çıkaracağım zaman paha biçemiyorum aynı şekilde beğendiğim bir kuş olduğu zamanda eğer maddi imkanım o an için el veriyorsa paraya acımam alırım ben kuşu beğenmişimdir sahibide ona verdiği değer kadar fiyat biçmiştir neden bu fiyat diye sorgulamam tek bir kez pazarlığımı sorarım sünnetten ötürü son oluru neyse 2. kez zorlamam kimseye ağız yapmam.Demek istediğimi isteyen anlar isteyen anlamaz kuşculuğu öldüren kırık ve ucuz kuşlar değildir kırık kuşlar soyları öldürür fiyatları öldürür ama kuşculuğu asla öldüremez piyasada ucuz kuş veyahut kırık olduğu için ucuz olan kuş her zaman oldu olacaktırda. Ben güvercinlerimi hiç satamadım 9 10 yaşımdan 20 yaşıma kadar kardeşimle ortak besledim ya çaldılar ya beslediğimiz yerden kovulduk kuşlarımızı sağa sola dağıttık yada memlekete giderken topladık konuya komşuya dağıttık ozaman hastalıkta olmazdı 5 lira 10 lira dediğiniz kuşları toplar alırdık kümese hergün bir dünya kuş girer bir dünya kuş çıkardı oyundan akşama kadar inemeyen defalarca sefere gelen bol taklalı giden,uzun çeken,sık takla atan ,uzaktan atan çoğu zamanda götleyip 1 takla bile atamayan herçeşit kuşlarımız oldu bunların hepside o beğenmediğiniz 5 10 liralık kuşlarla oldu . İnternet çıktı mertlik bozuldu birileri bir ortam kurdu ortama şekil verdi kuşlara standart koydu vs vs uzar gider hepimizi bir kalıba soktular kafamıza bir kuş modeli çizdiler artık hepimiz onu arar olduk bulduğumuzdada bir gördükki 300 ler 500 ler havada uçuyor ne o sözde adıda bilinçli yetiştiricilik iyi kuş iyi para oldu. Ben askerden sonra kuş beslemedim ortamına dahi girmedim en son duydumki 20 25 mt çıkıp 5 6 takla ile tırmanıp 15 20 sefer nizami yapıyorsa ne ala o kuş iyi kuşmuş vay be dedim biz hiç birşeyin değerini bilememişiz meğersem o 5 10 liralık kuşlar neymiş sinekte kaybolup yarım saatte bir sefere gelen geldimi gök yüzünde kaybolana kadar çeken hava kararana kadar inmeyen kuşlar yeminle aklıma geldikçe iştahım kaçıyor. Yerin olacak zamanın olacak hayvan gelecek sen kovalayacan o gelecek sen kovalayacan sağda soldada inmeye yeri olamayacak ciğeride açılıp nefeside rahat aldımı ondan sonra seyret bakalım 5 liralıkta oynuyormu oynamıyormu bir çok kuşcuya sorsan en iyi kuşu cocukken olmuştur 5 10 liralık dandik kuş cocuğa satalım gitsin diye aşağıladığınız hayvanlardan en iyisi çıkıyor çocuk kuşun başından ayrılmıyor saatlerce uçuruyor kovalıyor hayvan bir süre sonra nefesi açtımı indirebilene aşk olsun. Ben okul bittikten sonra 300 leri 500 leri döktüğüm kuşlardan o 5 10 liralık kuşlardan aldığım performansı ve keyifi alamadım sürekli başında olmadımı 1 2 saatle uçuracağın kuşun nefeside bellidir uçacağı vakit geleceği sefer sayısıda kanı soyu nolursa olsun. Şu anda elimde güzel bir soy var ama uçurucak yer yok mekan yok hastalık çok, kaliteli yem bulmak zaten işkence olmuş 10 tane mezat gezdim yemler küflü kalitesiz özellikle mısırlara bakın ne demek istediğimi anlasınız. Çok kısa oldu bu hayvanların hakkettiği yazı ansiklopedileri doldurmalı fakat işin özü kuşçuluğu 5 10 liralık kuşlar değil biz insanlar öldürüyoruz 1 insan işe sabah gidip akşam geliyorsa ailesinemi vakit ayıracak kuşamı vakit ayıracakki kuşu nefes açsın saatlik olsun herşeyden önemlisi kuş besleyenlerin %70 i dar vakitli iken eline en iyi damar geçse ne olacakki günde 1 2 saat uçan kuştan kimseye hayır gelmez soyu isterse 30 tokatlı olsun.Bu zaman darlığından hayvanlar nefes açamıyor alçak uçuyor sık sık inmek için sefere geliyor genleri gereği dama atamıyor oyun yapıyor 2 tur atıp tekrar dolanıp sefere geliyor 5 6 taklalı çıkıyor sonra bir bakıyorsun böyle 1 2 saat uçan bol seferli kuşlar moda olmuş kaliteli kuş olmuş.İyi kuş bir kere saldığın zaman o kuş kaybolacak uzun aralıklarla sefere gelecek geldiği zaman gökleri delecek sonra yine kaybolacak bol seferli kuş 30 takla atsa 10 dakida bir sefere gelse benim gözünde kuş değil.

Geri