KUŞLARDA BİTLENMEYİ ÖNLEME MASRAFSIZ

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu_özcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
156
Tepkime puanı
0
Yaş
59
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Özcan PAPATYA
Meslek
İşçi
İlgi Alanı
Sevgli güvercin dostları .çoğunlukla yuvalıklarınıza ot veya saman sapı koyuyorsunuz .Bu nedenle gözümüz gibi baktığımız ,kuşlarımız bitleniyor ,Bunu önlemek elimide ,ot veya saman sapı yerine kuru çam yaprakları kullanırsak kuşlarımızda bitlenmeyi önlemiş oluruz .Bunu ben hep yaptığımdan dolayı kuşlarımda hiç bitlenme görülmedi. Bu bilgimi siz değerli güvercin sevenlerle paylaşmak istedim . saygılarımla .Ö PAPATYA
 
Denicem bakıcam...
 
İyi, güzel yöntem olabilir ama ben ist/esenlerde kuru çam yaprağını nereden bulabilirimki :S
 
Yaprak derken çam iğnesi denilmek istenmiş sanırım. İşe yaradığını ben de duymuştum.
 
Arkadaşlar bir dönem bende çam iğnesi koydum kuşlarımın altına. Bulunduğum yerde çokça çam vardı kuşlarımda kendileri ottan çok çam iğnesi taşıyordu.
. Ben çam iğnesinden bazı zararlar da gördüm, yeni doğan civcivlerim daha süt dönemlerinde bir kaç günlükken yada birkaç haftalıkken vücutlarına batan sivri çam iğneleri sebebi ile öldü .
Aynı olayı sıkça yaşadığımdan o dönemda çam iğinesi koymaktan vaz geçtim kuşların çevreden topladığı iğneleri dahi altlarından tek tek ayıkladım ,açıkçası ben zarar gördüm çam iğnesinden kendi adıma çok önermem .
Tabi heerkez kendisi bilir ben yaşadığım tecrübemi paylaşmak istedim sizlerle , bilmiyorum belki yumuşak çam iğnesi vardır belki o iğneler batmaya bilir . selamlar.ŞEREF
 
sevgili arkadaşım şeref .ben kuşcğa kırklarelinde başladım.tek teçalışan ŞEVKET DEMİREL VE KARDEŞİ ADNAN DA BE benim komşum DAGALGÜRKAN da komşum onlarda bilirler ,beni bilirler ,zamanında stad ın yanından çam iğnesi topladğımızı saygılarımla
ÖZCAN PAPATYA
 
MERHABALAR .özcan bey fikrinize saygı duyuyorum , fakat ben aynı fikirde değilim sizinle .
Bahsetiğim yıllarda Kırıkkale de idim ''m.k.e ''fabrikası içinde bakıyodum. 1999 2003 arası çokça çam olan biryerdi valla benim işime pek yaramadı çam iğinesi ,dediğim gibi zarar gördüm , fakat belki sizin çamlar farklıdır yada kuşlar veya uygulama şekli ile ilgili bir ayrıntı vardır . bilemiyorum . bit ilacı çok pahalı değil .
Bu hafta bir hesap yaptım kuşlarımın aylık maliyeti nekadar diye .
Bir ayda bir kuş bana 1 ''bir ''tl ye maloluyor . ve buna bit ilacı kuvvetli yem balıkyağı gibi tüm giderler dahil.
Yani bu zevk işi çokça maliyetli bir olayda değil ben riske atmak istemem doğrusu ,tercihe açık isteyen denesin başarılı olan da devam itsin saygı duyarım .
Bende şu anda Kırklarelin de yaşıyorum fakat çok kimseyi tanımam .
Bölge farkından kaynaklanan beslediğimiz oyun kuşu yani taklacı yetiştiricisi çok fazla yok burada . kendi yağımla kavruluyorum . pek fazla tanıdığın da yok alışverişimde . selamlar.ŞEREF
 
katılıyorum, 2 ayda bir neguvan tozla banyo yaptırmam yetiyor,her yavru alımımdan sonrada dezen sıkıyorum folluğa tertemiz kuşlarım,serçelere dikkat etsek yeter onlardan bit ve hastalık bulaşıyor. :slm:
 
Paylaşımın için teşekkürler. Hemen deniyeceğim.
 
biti önleyebilir ama zararlari cok bence daha sağlıkli ilaclari var 3,5 liraya degmez bence bu para en kücügümüz ile biraz kuslarina fedakarlik yaparak 3,4 günlük harclıgından alabilir
 
illada kuru çamkabuğu koymaya gerek yok.eski süpürgelerin saplarınıda koyabilirsiniz.yada yazın kuru otların saplarını.
 
Ne yaparsanız yapın tavsiyem koyacagınız iey, kümese atın kuşlar toplar yerleştirir!! süpergeyi tavsiye ederim! :buyrun:
 
ben sürekli süpürge sapı koyuyorum aldığım kuşları vb. şekilde kuşlara neredeyse her hafta bakıyorum bazı kuşlar kaşınıyor onlara bakıyorum bit varsa ilaçlıyorum eğer saman koyarsanız çok böcek ve bit olur bizim komşu önceden hep saman koyuyodu daha sarı tüydeki yawrularuın üstü böcek le kaynıyo ve bit sarıyodu heryeri kuşlarda yawruya yatmıyor yawrular ölüyodu böylelikle baya kayıp verdiler ama sonra düzeldi kümüs süpürge sapını tercih ederim ve öneririm çamlardanda bişi olmuyor ben çok koydum ve hiç birşey olmuyor kendileri toplayınca bi zararı yok bence SAYGILARIMLA :buyrun:
 
Butun ustalarıma paylasımları için cok tesekurler.Cam iğneleri agacdan agaca değişiyo bazıları cok ince insanın canını bile acıtıyor bazıları genis yumusak oluyor kullanan ve kullanmayı dusunen ustaların dikkat etmesinde yara var.
 
çamda fıstık çamı zaten biz hp onları kullanıyoz bizim burda çokkkk
KUBİLAY saygılarımla......
 
merhabalar ,böceklenme ve bitlenmesini istemediğiniz herşeyi(saman süpürge) bir gün önceden dezen solüsyonla ilaçlayın sıkıyorsa çıksınlar ,benbanyo suyuna neguvan toz kullanıyorum iç ve dış parazit,at sineğinede rin tozu:slm: :heyo:
 
merhaba ben kumesimin altına ayda bir toz kirec serperim ve duvarlsarı kireç sürerim kuşlar yuyaya dışardan istedikleri şeyi sokuyorlar altlarına kireç tozu dökülünce bit oluşmuyor tavsiye ederim... gurkan sahın...
 
merhaba ben kumesimin altına ayda bir toz kirec serperim ve duvarlsarı kireç sürerim kuşlar yuyaya dışardan istedikleri şeyi sokuyorlar altlarına kireç tozu dökülünce bit oluşmuyor tavsiye ederim... gurkan sahın...
 
beyler be dewamlı çam iğnesioyuyorum fakat genede bitlenio boşuna uğraşmayın kırklarelinden caner bu arada herkese slm
 
ben bunu hep yaparım hatta bulursanız KARAÇAM koyunHEM SINEKDE OLMAZ KUMESINIZDE
 
Arkadaşlar bitlerle ilgili ben de bir öneri yapmak istiyorum , ben denedim oldu. Ama uzun süre denemediğim için zararı hakkında bir şey söyeleyemem. İspirtoyu fısfıs ın içine koyup kanatlarının altına vücuduna sıkıyoruz bitler kaçışıyo . Denemenizi tavsiye ederim ama uzunsüre denemediğim için zararı varmı bilemiyorum.
 
ewet arkadaşlar bende kullandım vede hala kullanıyorum ve kuşlarımın hiçbirinde bit yok şuan inşallah hiç olmaz bana daha iyi geliyor çam sapları daha iyi otlardan tabikidde herzizn zevki ne demişler renkler ve zevkler tartışılmaz hesabı
tekirdağdan basri

saygılar
 
çok teşekkür ederim arkadaşım çam yaprağı koydum kuşlarımı bitlenmeden kurtardım
 
paylaşımın için teşekkürler lakin çam pürü kullanılsa dahi bilenme görülebilir en uygunu ilaçlama ve temizlik sanırım vesselam
 
şeref diyor ki, hesapladım.bir kuşun aylık maliyeti 1 lira ! ilaçlar da içinde. 1 kuş ayda tahminen ; 1,5 Kg KADAR sadece yem yer. şeref; yeme para vermiyormusun? yoksa yemi ekip- biçiyormusun ?
 
güvercinlerin temizliği için;

1) yabani güvercinleri mümkün oldukça kuşlarınızdan uzak tutun. atsineği bit gibi haşereler bu hayvanlardan geçiyor.

2) kuşlarınızı bahçede yemlemeyin; bu hem maliyeti arttırır hemde kuşlarınızla birlikte yabani hayvanların yakın teması artar.

3) işinizi şansa bırakmayın! kuşlarınızı başını suya sokmadan-gözlerine asla temas ettirmeden tek tek elinizle tüylerinin içini kabartıp su girmesini sağlayarak "sirkeli suyla" yıkayın, sirkesini aşırı koymayın hayvanların derisini tahriş eder. sirke koymamızın nedeni; telekler arasına gözle görülemeyen yumurtalarını(larvalarını) bırakmış haşerelerin bu yumurtalarını daha yetişkin duruma gelmeden öldürür.

4) elinize eldiven takın ve yıkamış olduğunuz nemli kuşların tüylerini, kanat altlarını, kuyrugunu...vb.kısımlarını yine göze ve kafaya çok fazla temas etmeden bit tozuyla ovalayarak yedirin.

1 ay gibi bir süre kuşlarınızın gayet rahat çok fazla sitrese girmeden, kaşınmadan canlılığını koruduğunu görürsünüz.

bu işin en büyük sırrı; kümes temizliği ve yabani kuşlardan kuşlarınızı uzak tutmaktadır. Saygılarımla...
 
yaw ben posta bakıorum arkadaşlar ne biçim kuşlarsa artık kümeste 12 lik 10 luk çiviler buluorum hep:Dhayvanlar kümese çivi getiriolar ya:D
 
ben çatıdaki yaban kuşların yuvasında çivi görüp çok şaşırmıstım demekki kuşlar düz olan herşeyden yuva yapıyorlar
 
arkadaşlar oturduğunuz yerde orman gibi bir yer varsa mutlaka oralardan bulabilirsiniz orman dediğim piknik alanları :heyo:
 
Geri
Üst