KUŞLARDA BİTLENMEYİ ÖNLEME MASRAFSIZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu_özcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
ben şu anda kuru çam yaprağı atıyorum ve uzun süredir de yapıyorum paylaşım doğru çok ii bri yöntem :tamam:

kardeşim ben 2 senedir kuru cam pürü koyuyorum ama yine var bu bit yine var. En iyisi ilaçlama..

s.a Ben kalın talaş koyuyorum hiç bit göremedim..ayrıca kuşların tüyleri ıslakken içeri koymayın bitlerin varlıgını körüklüyo..

selamlar arkadaşlar kuşlarınızın banyo yaptıkları leyene çok az miktarda çamaşır suyu damlatın ve karıştırın banyolarını yaptıktan sonra o suyu pompa benzeri bişeye katın ve kümesin içine yuvalıklara sıkın bitlerden eser kalmayacaktır ben denedim çok memnunum çamaşır suyunu çok az koyun fazlası kuşlara zarar verebilir.
saygılar

Ben İğnelerini ve 2 ye bölüp koyuyorum hiç bi sorun olmadı şuana kadar

selamlar,opigal 5 dıye bılınen koyun ve kecılere kullanılan tok ılac var ben gelnekde kanaryala kullandım guverıcn ıcınde follugun ıcıdekı kecenın altına yayarım bıtler dırek buryaa gıder ve olur yavrularda zararı ılmaz

vakurturna' Alıntı:
ben çatıdaki yaban kuşların yuvasında çivi görüp çok şaşırmıstım demekki kuşlar düz olan herşeyden yuva yapıyorlar

Kümesi inşa ettim yuvalıkları yaptım bir avuç 6 lık çivi kaldı üşendim köşeye yere koydum tabi unuttuk ... kuşlar zaten hazırdı bir hafta 10 gün sonra hepsi yumurtladı ana o da ne bir çift kelebek bir avuç çivi ve pervane (ağaçtan aşağı düşerken yaprağı dönen ağaç) ile okiliptus yaprakları ile yuva yapmış yatıyor ...

Çam dikenini bende uzun süre kullandım bit oluyor ama saman veya talaş kadar asla ancak dikkat edilmesi gerekn konu reçinesi yavruya zarar veriyor

Şimdi tanesi 75 kuruşa keçe alıyorum ohhhh canım sıkıldı kırlendımı kaldırıp atıp yenisini koyuyorum yavruların altı daima kuru :haha: :haha: :haha:

Cam ignelerini arastirdim ve güzelde örnek buldum
el emegi ile folluk yapilsa daha saglikli olabilirmi?
il-430xn-78735830.jpg

Evet çam iğneleri güzel bir yöntem ormana pikniğe gittiğinizde bol bol toplayabiliyorsunuz bunun yanı sıra yanlız hazır plastik yumurtalıklar bence çok kullanışlı herkese tavsiye ederim.

Bol yavrulu günler

:heyo: doğru bir yöntem

[No message]

Ekli dosyalar

• DSCI0204.webp
    DSCI0204.webp
    803 KB · Görüntüleme: 2,745
arkadaşlar ben yeni kuş beslemeye başladım 9 tane kuşum var hepsini farklı yerlerden aldım son aldığım kuşların üstünde küçük uzun böcekler var her kümese girdiğimde bendede kaşınma başlıyo bu konuda bunlara ne yapmalıyım ne ilaç vermeliyim ve bide kuşumun bitanesini odanın içinde takla atsın dıye dıye saldım takla atarken ınemedı ve kafasını yere vurdu ozamandan beri hapşurma sesi gibi ses çıkartıyo ve hep ayrı duruyo kuşlardan hep kendını kabartıp bı kenarda pusuyo bu konularda bana yardımcı ola bılırmısınız şimdiden teşekkürler

Aynen Abi bende saman kullanmıyom çam yaprakları kullanıyom kuş içinde daha iyi oluyor.

paylaşımlarınız için teşekkür ederimm deniyeceğimm..

Paylaşım için teşekkürler ben sürekli çam iyisi kullanıyorum çok memnunum herkese tavsiye ederim

polllat' Alıntı:
İyi, güzel yöntem olabilir ama ben ist/esenlerde kuru çam yaprağını nereden bulabilirimki :S

Hastahenelerde Yada Özel Devlet Dairelerinde Bahçelerde Olması Gerekir Kuru oLmasına Sorun Olmaz Kopar Ama Ağacı Komple DeğiL Diğer Ağaçlardanda Nasibini aL Sonra Götür Koy Yuvalığa Zaten Kendiliğinden Korur :)

Geri