Kuşlarda uçmama sorunu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Make
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Make

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tugay Çeber
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Merhaba

2 hafta önce edirnekapıdan, yavruluktan çıkmış 2 mavi mardin, bir tip ve uçabilecek seviyede baska aldım.
Mardinler biraz rahatsızdı, fakat toparladılar.3-4 gün sonra tip hariç uçurmaya başladım.Evimizin yanındaki çatıya konup tekrar kümese inebiliyorlar.Hatta baska evin üzerinde bir tur atıp tekrar geri geldi.Fakat sorun kuşlar çatıya konsalar bile kendi kendilerine kalkıp uçmamaları.Mardinleri biraz normal karşılasamda baskanın yavru iken böyle uçmaması canımı sıkıyor.Kendisi neden kalkmıyor olabilir ? Benim yapabileceğim bir şey varmı ?

Önerilerinizi bekliyorum...
Saygılarımla

s.a öncelıkle kuşun cevreye iyice alısması lazım kusları zorlama bence bıraz zaman tanı ben de aldıgım kusları hemen ucuramıyorum helekı yavru olanları zamanla antreman yaptırırsın suan hem urkuyodur hemde alısamamıstır.. bence acele etme

Nerede besliyorsunuz? Balkon mu, bahce mi? Balkonda besliyorsaniz ne yazikki bu tur sorunla karsilasirsiniz. Bahce de besliyorsaniz ve yeteri kadar genis degil, kuslar turlayarak yukselemiyorlar ise yine bu tur sorunla karsilasirsiniz. Cati da iseniz ve yaninizdaki binalar yuksek, sizinkiler alcak ise nadir de olsa bu tur sorunla karsilasabilirsiniz. Hepsinde yapilacak sey oradan onlari bezdirmektir. Bu da size kalmis. Surekli kovalar misiniz, tas mi atarsiniz, tam konacagi sira urkebilecekleri kadar sesmi cikartirsiniz bilemem. Ama yeriniz musait ve oyunlu kusun inebilecegi turden bir yer ise, oyun sokmus kuslar alip onlari ucurun. Cikan yavrularida onlarla birlikte kaldirir, oraya alistirmazsiniz. Bu tip yerlerde duz ucacak kusta cok sıkıntı cekersiniz.

selamlar eğer gündüz ucuruyorsan bu doğaldır bu sıcak havada seni eğitime soksalar güneş altında kaçıçak yer ararsın doğal olarak onlarda bunu başka damda yatmak olarak kullanıyor ac ve susuz ucur indiklerinde kümese su ve yem koyarsan her gittiklerinde gelirler havalar sıcak hiç bir hayvanı zorlamaya gelmez.

arkadaş bende edirne kapıdan kuş aldım artık ben petshop dan kuş alıyorum oraya gidemiyorum benim mavi mardinim fazla uçmuyor ve takla atmıyor....

hacker258' Alıntı:
arkadaş bende edirne kapıdan kuş aldım artık ben petshop dan kuş alıyorum oraya gidemiyorum benim mavi mardinim fazla uçmuyor ve takla atmıyor....

Kardeşim Her mardin taklacıdır...

Lakin kanat açmamış ham veya çatı yüzü görmemiş kuş oyun oynamaz!

Bu tip bir kuşu sabırla uçurup oyuna düşüreceksin...

sen o baska yerinde yanlız başına ucarmısın bekle iyice alışşınlar tiple ikisini ucur bak nasıl ucurlar

ben bir tane filo aldım yavru taklacımı onunula uçuruyorum hem takla atıyor hemde önceden binaların arasında dolaşıyorduşimdi filoyla beraber yüksekten uçuyo

Geri