Kuşları Alıştıramadım Gibi bi bakarmısınız

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mert sgnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mert sgnc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert sgnc
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamin Aleyküm ,

Abiler,Arkadaşlar Ben kuşları alalı 1 hafta felan oldu her sabah çıkarır yemlerim felan 1 çift kuşum var bugün erkeğin kanadını açtım ve çatıya attım bi kaçkere, çok ürktü ve allahtan uçmadı aşağı indi geri bende uçurup izlemek istiyorum ne yapmalıyım ??

SADECE KENDİ HALİNE BIRAKMALISIN ... ELİNE ALIP TA UÇURMA.1 HAFTADA KANATLARI AÇIK ŞEKİLDE KENDİ HALİNE BIRAK... BAKTIĞIN YERDEN BİRAZ YÜKSEKLERE ÇIKACAKTIR.ETRAFINI TANIMAK İSTEYECEKTİR.. YANİ ÖZET OLARAK KUŞU KENDİ HALİNE BIRAK .. BUNLAR ALIŞMA DÖNEMİ.Bİ 10 GÜN SONRADA EŞİYLE BERABER UÇURABİLİRSİN...

Dişinin kanadı bantlı onu açsammıki ? bide dişisi yavruluktan yeni çıkıyo tüyünü yeni attığı için daha eş almadılar erkek eke ama Dişininde kanadını açıyımmıki ? bide çatıda felan oldumu kaçmazlar demi 1 haftadır bantlıydı kanatları ?

ÇATIDA YADA YERDE OLMASIYLA Bİ ALAKASI YOK BENCE.. dediğim gibi kuşu kendi haline bırak havaya kalktığı zaman bırak gezinsin ..ama dişide yavruymuş .. bidiğim kadarıyla kuşlar en az 4 ayından önce eş almazlar...hem erkek olna oraları tanıdıktan sonra dişiyle uçurursun çünkü erkek ona rehberlik edecektir.yinede ALLAH YARDIMCIN OLSUN (:

ERKEĞİ KENDİ HALİNE BIRAK. 1 HAFTA DA KANATLARI AÇIKKEN ORALARDA KENDİ HALİNDE UÇUP UÇUP GELSİN ETRAFI TANISIN ... 1 HAFTA SONRADA DİŞİYLE UÇURABİLİRSİN. ERKEK ONA REHBERLİK EDECEKTİR.. YİNEDE ALLAH YARDIMCIN OLSUN .. BU İŞ SABIR İŞİDİR.

Bide eş deiller dişi yavru tüyünü yeni attığı için daha tüyden sonra eşe gelir heralde neyse ben erkeğin kanadını bantlamayım açık kalsın 1 hafta dişide bantlı dursun arada bi atıyım çatıya erkeği etrafı görsün bakalım

ELİNLE ATMA DİORUUUUMMM... KUŞU RAHAT BIRAK KENDİ HALİNDE ÇIKIP İNSİN

İşte kuş kendi çıkmıyooo ! Çok ürkek ikiside beni gördümü hani atmaca vs. görürde gakk diye ses çıkarırya öyle çıkarıyolar kendiside çatıya çıkmıyo yani

OZAMAN EĞER İMKANIN VARSA YARIN BAKTIĞIN YERİN FOTOLARINI KOYARSIN ONA GÖRE YORUM YAPARIZ .. ANLAŞTIKMI (:

Foto çekecek telefon yokta ben biraz tarif ediyim . Eski kuşlarım Uçarken uçtuktan sonra çatıya mecbur inip ordan aşağı inmek zorunda kalıyolar etrafta çatıdan görünüyor yerden görünmüyor mecbur çatıya atıp oraya alıştırmam gerekiyor ?

,KONU AMACINA ULASTIGINDAN KİLİTLİ

EĞER ÇATI DÜZ İSE VE KİMSE KIZMIYOSA ORAYA KÜMES YAP DERİM .. AMA YİNEDE SEN BİLİRSİN

hayır öyle düz çatı deil gecekonduda oturuyoruz ev bizim zaten çatıda kiremitli olduğu için yapılmaz kuşları oraya alıştırmam gerekiyo önce evin çatısını bilsinler sonra aşağı inerler zaten

KUŞLARINI MERAK EDİYORUM .. (: OYUN KUŞUMU .

Evet oyun kuşu aslında duruş tip olarakta güzel duruşları var oyununu merak ettiğim için iişte bi çatıya alışssa gerisi sorun deil uçar gelir elbet

TOK MU UÇURMAYA ÇALIŞIYOSUN .. ÇÜNKÜ TOKSA KENDİNİ DİREK Bİ YERE ATAR KARINLARI AÇ OLMASI LAZIM .. MESELA BEN YAVRUSU OLMAYANLARI GÜNDE 1 KEZ YEM VERİYOUM

çıkarır çıkarmaz çatıya atıyom erkeği sadece dişinin kanadını açmadım bantlı duruyo uçurmuyom daha tabi önce çatıya alıştırmaya çalışıyom açken erkeği atıyom çatıya orda sağ sola bakıyo 5 dk duruyo sonra dişiyi gösteriyiom iniyo

EĞER BÜTÇEN VARSA 1 ÇİFT EŞ OLARAK DAHA KUŞ ALMANI ÖNERİRİM BELKİ YANINDA ARKADAŞ OLURSA UÇAR (: ŞAKASI Bİ YANA 1 ÇİFT ALMALISIN ÇÜNKÜ 2 DİŞİ AŞAĞIDAYKEN ERKEKLERİ UÇURURSUN YALNIZLIK ÇEKMEZ LER

10 15 güne bi çift hediye gelecek zatende şimdi bunları çatıya nasıl alıştırıyım erkek elimle atmasam çıkmıyo çatıya ?

1 KUŞU UÇSUN DİYE ZORLAYAMASSIN .. FAKAT BU SİTEDE ÇÖZÜMLERİ VAR ... BENİM SANA TAVSİYEM ERKEK YALNIZLIK ÇEKTİĞİ İÇİN UÇMUYODUR .. BENDE 1 ÇİFT KUŞLA BAŞLADIM ERKEK EN FAZLA 5 DKK UÇUYODU SONRA 1 ÇİFT DAHA ALDIM... ERKEKLE BERABER UÇUYODULAR .. BEN DİYİM 15 SEN DE 25 DKKA (:

bide 1 haftalık daha kuşlar kaçarsa diyede korkuyom yerde etraf görünmüyo çatıda her yer görünüyo

1 hafta öyle öyle idare et .. 1 hafta sonra dişyle uçur .. kaçarlarsa boşver .. gidene dur diyemessin .gidenin gözyaşına bakma giderse gitsin.. daha eline kimbilir neler geçicek .. GİDEN BİZDEN DEĞİLDİR (:

Şimdi çatıya felan atmayımmı nabarlarsa yapsınlar yerde öylemi ? 1 hafta boyunca

AYNEN ÖYLE .ARADA SIRADA ELİNE ALMADAN Bİ SOPA YARDIMIYLA KUŞU YERDEN KALDIRMAYA ÇALIŞ BİDE ÖYLE DENE .. SONUCU BURAYA YAZARSIN

Bide bişey daha soracam bunlar eş de almıyolar kızışma erkekte dişiye karşı kur yapma vs. yok daha dişi yavru tüyünü yeni atıyo tam daha eşe gelmedi nezaman eşlenip çifleşme olur ?

dişi sanırsam 2 aylık tahminen. EN AZDA 3.5 AYLIKTAN ÖNCE EŞ ALMIYOLAR. ONUN İÇİN DİYORUM YANLARINA 1 ÇİFT 2-3 YAŞLARINDA KUŞ AL DİYE (:

gelecek 1 çift 10 güne felan ozamana kadar mesela erkek kızışsa bu dişiye ötmez eş almak istemezmi illa dişimi eş isteyecek önce :hmm:

DİŞİ DAHA YAVRU YANİ 10 YAŞINDAKİ BİR KIZLA 18 YAŞINDAKİ BİR ERKEĞİ EVLENDİRMEYE ÇALIŞMAK GİBİ BİŞEY BU (:

:) Yani bu kuşun 1 ay gibi bi süresi var sanırsam

EVET (: SEN O ZAMANA KADAR İDARE ET ERKEKLE HEDİYE GELEN KUŞLARI UÇURURSUN. 2 DİŞİ YERDE KALIR 2 ERKEK UÇAR (: 1-2 HAFTA SONRADA HEPSİNİ UÇURURSUN . ŞİMDİLİK BENDEN BU KADAR . MALUM YARIN OKUL VAR .. ALLAHA EMANET OL .. ALLAH KOLAYLIK VERSİN (:

Saolasın kardeşim Allah rahatlık versin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri