kuşlarım hep dama konuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
iyi akşamlar abiler bende bi bango bi bursa bide arap var arapı bu gün kaçırdım ama bango alıştıa biler bangoyu uçuruyorum hemen çatıya konuyor bi yardımcı olurmusunuz artık bıktım ilk başta kuş beslemek için çok hevesliydim şimdi bıktım ya lütfen bi yardım edin nasıl uçurçam bunları ben ?? abi ya :hayir:

Eğer konduğu yer erişilicek gibiyse uzun bi sopanın ucuna poşet bağla ve her konduklarında uçur sürekli yapınca alışıp kendileri uçar ben böyle yaptım ve alıştırdım inşallah sendede olur .

abi aramızda 15 metre filam var karşı binayla başka çözümü yokmu abi aç uçur dio bazıları ??

İlk önce çatıyı görebileceği evin yakınından eline al oradan bırak sonra git gide uzaklaş, bıraktıktan sonrada ürküt ses çıkar ısllık çal bir kaç tur atmaya başlayınca devamı gelir zaten ama ısrarla uçmak istemezse sabret.İlk başta bıraktığında evi çatıyı şaşıracaklarından şüpheleniyorsan dişiyi çatıya at erkeği çatıyı görebileceği biyerden sal, sonra sonra mesafeyi uzaklaştırırsın.

Filo güvercinlerde istenmeyen en kötü huy başka evlere kendini atmasıdır. Güvercin ya hamlamıştır çabuk yorulduğundan kendini bırakıyor. Yada ilk kondugunda orası daha kolay geldiğinden oraya alışmıştır. Tek çözümü var konduğu yere bir poşet bağlamak. Sopayla felan sadece kendini yorarsın.

evet tok salıyorum

bence sen biraz para koyup güzel uçan bi taklacı al yada o bangoyu aç uçur çatıyo konarsa yem dök az insin ama uçmaya hevesli olan kuşu uçurması daha zevklidir o bango biraz zor adam olur

SİTEDE Bİ ARAŞTIRMA YAPTIKTAN SONRA ALSAYDINIZ KEŞKE KUŞLARI :)

bizdede aynı sorun vardı kuş uçurmak istiyorsan ..fazla kovalamıyacan ..gün içinde kümesi açarken veya kaldırırken konduğu damın tersi istikametinede doğru kaldır...yemlemeden uçur,az kuşun var 2 kuşun biraz uçması güçlü olmaz kuşların arasında iyi uçucu kuş olursa kümeyi rahatlıklan kaldırır yukarı...baz şeyler emek ister zaman ister ...sen şimdiden bırakacam diyon ben sana anlatsam fizan olur...kos koca kış 15 çifte yakın damızlıktan sadece bir yağru ala bildik...hayaller boşa çıkıyor.....ama yinede ayağımız gidiyor ..hergün bir yağru atıyoz ...kümese yazın kuş koyduk salmalık kapalı alanda yaptık 2 adet ama yetmedi...yem konusunda ışık konusunda sıkıntı yoktu ..ama soğuk çiftler yağru üzerinden kalkması erken felce girmesine neden oluyor.....şimdide dişilerde kanat tutulması uğur yapıyor...yağrular büyüyor şimdilik ...ama yeme düşmeye yaklaştımı biraz kırılıyorlar ...kuş beslemek için öncelik yer mekan,kümesin konumu,kümesin yapımı...bunlara göre kuş beslemek lazım...kümesin boyutlarına göre kuş konulmalı...adetine göre yuğalık hazırlanmalı...

tmm abi düzelttim bangoyu :D konmuyo artık abiler bana cumartesi bi erkek bide dişi mavi geldi eş deiller oyunlular abi nasıl alıştırçam onları benim çatı kapalı kapak var ordan uçuruorum girip çıkmaları kolay oluyoda nasıl alıştırçam ??

fazla zorlama çatı içinde erkeğin kanadını aç kapak açık vaziyette gezinsiz,kuş dışarı kendi çıkıp girer,sonraki aşamalarda uçurursun,kuş başka çatıya kondumu bırak çevresini tanısın ,panikleme,zaten konduğu yeri tanıyacak gelirse direk sana yada gezdikten sonra oraya konacak...hayırlısı..

Geri