Kuşlarım Yumurtalarını Yemişler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaslar cok ılgınc bı sekılde pazartesı günü 2. yumurtasını yapan miskim yumurtalarını yemiş :S, daha onceden yavru aldım ve yawrularına cok ıyı bakıyordu ancak dun aksam eve gıttıgımde bır baktım altında yumurta yok, bıraz arayıp taradıktan snra baktımkı folluk ıcınde kucucuk bı parca yumurta var :S, yumurtalardan başkada eser yok, yumurtalıgı kaldırdım altında yumurta sarısı akmuış biraz, resmen yemişler yani yumurtalarını, iişin en kötü kısmı, miskilerim yumurtalarına yavrularına ıyı bakıyor diye aynu gun yumurtlayan mavi takımla yumurtalarını değiştirmiştim... Gitti caanım yumurtalar... :? :? :?

Böyle birşey olmasının sebebi ne olabılır acaba?

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
Selam arkadaslar cok ılgınc bı sekılde pazartesı günü 2. yumurtasını yapan miskim yumurtalarını yemiş :S, daha onceden yavru aldım ve yawrularına cok ıyı bakıyordu ancak dun aksam eve gıttıgımde bır baktım altında yumurta yok, bıraz arayıp taradıktan snra baktımkı folluk ıcınde kucucuk bı parca yumurta var :S, yumurtalardan başkada eser yok, yumurtalıgı kaldırdım altında yumurta sarısı akmuış biraz, resmen yemişler yani yumurtalarını, iişin en kötü kısmı, miskilerim yumurtalarına yavrularına ıyı bakıyor diye aynu gun yumurtlayan mavi takımla yumurtalarını değiştirmiştim... Gitti caanım yumurtalar... :? :? :?

selamlar kuşların yumurtasını yememiş sadece sürdüğün mavinin yumurtaları biraz zayıfmış yatarken kırılmış. tabi yumurta akı kalmaz genelde sarısı kalır akı tutkal gibidir hemen yapışır yatan kuşun üstüne ve aktıgı yere ordada seffaf bir şekil alır. şöyle bir gerçek var güvercin yumurtasını yemez.

KuCuKaFaCaN' Alıntı:

Kuşlar yumurtasını yemez ama kırar. Bunun nedeni bence yumurtaları değiştirmen olabilir yani kuş senin yumurtasıyla oynadığını gördüyse tedirgin olup kırmış olabilir...

S.a

Geçmiş oLsuN. :) Gitti maviler... Bi dahaki sefere inşallah.

evet güvercin yumurtasını yemek biyük olasılık bir nedenden dolayısıyla kırılmıştır yoksa başka bir sebebi yokrur inşallah birdaki sefere böyle bişey olmaz

sayın kucuk afacan, mavileriniz genç kuslarmıdır? yumurtaları zayıf olabılır yada yumurtlama donemınde minerali az vermiş olabilrmisiniz?

mrb küçük afacan kuşlar yumurtalarını yer ama sadece kabuklarını eğer mineral ve kum gibi ihtiyaçlarını verirsen yemezler. ama seninkiler biraz geç yemişler yumrtlamadan önce yer seninkiler ise yumrtladıktan sonra yemiş.saygılar

Yememiş dien sayın arkdaslar; acaba kus yumurtalarını yemedıyse, sıvısı durupda kabukları nerye gitti, acaba ustune oturdugu ıcın bıyerıne kacmıs olabılırmı :ckmk: :ckmk: :ckmk: :d, Mavilerim genc kuslar degıller, daha onceden 2 takım yavru almıştım, yumurtaları da zayıf degıldı genelde haftada bır kuslara mineral takviyesi yaparım, zaten terastada bol bol kum vs. yiyorlar, miskide biraz halsizlik vardı sankı, yumurtaya bakamıcagı ıcın yeme ıhtımalı varmı :s: :? :?

Kucuk Afacan kardeşim öncelikle insanlara fikirlerini sormuşsun. İnsanlar sana fikirlerini söyleyincede alaycı bi ifade ile cevap yazmışsın.Fikirlerini söyleyen insanlara böyle yanıt vermene üzüldüm.

Ben yıllardır kuş beslerim ve şimdiye kadar güvercinlerimden yumurtalarını yiyen görmedim.

Ayrıca sarısı duruyor kabukları bi yerlerine mi kaçmış diye yazmışsın. Eğer kuşun yattığı yumurta kırılmış ise hayvan minarel eksikliğinden ya da her hangi bi sebepten dolayı sarısını ya da beyazını değil ama kabuğunu yer. Bunu denemek için tavuk yumurtasının kabuğunu ufak ufak parçala ve kusların önüne at. iştahla yediklerini gözlerinle görebilirsin.

Zaman zaman kuslar zayıf ve biçimsiz yumurta yumurtlayabilir. Yumurta dayanıksız ise kus üstüne yattığında belki ilk günler değil ama bir kaç gün sonra kırılabilir. Bu güvercinlerinin yumurtalarını yediikleri anlamına gelmez.

Sayın ilkay kardesım, iyi anlatıyorsun güzel anlatıyorsunda, soyledıgın tezlerı çürütmüştüm yukarda :) :hungur: , ben insanlardan neden yumurtasını yemiştir durup dururken dıe fikir almak istiyordum kumeste olanlar hakkında degısık teoriler üretsin diye değil :) :pilot: . Özellikle kusun altına yumurta koyarken bakmıştım, yumurtalar gayet güzeldi :evet: , Ben diyorum acaba kusta biraz kırıklık(kırgınlık) olduğu için mi böyle birşey yaptı Çünkü kuş 1. yi yumurtladıktan sonra yumurtasının başında durmuyordu, dedım herhalde 2. yi yumurtlayınca düzelir, fazlada gözlemleme imkanım olumuyor...:? . :utangac:

Yumurta Sezonu oldugu için illaki bozuk veya gereksız yumurta oluyor, bunlarda kumesin önüne parçalayıp koyuyorum onu bile yemiyorlar :) :oley: :?

Ayrıca Yorum yaptığını için teşk ederim, başına böyle birşey gelen baska bir insan yokmu?

Eger yok illa da yediler diyorsan , ozaman belki kumesine baska bir hayvan girmis o yemis olabilir.
Kuslarin yumurta yiyecegini hic zannetmiyorum..

sen bildiğini oku bilgi verenin bilgisini ve deneyimini değil.yerken gördün mü ? yok görmedim kabuk yok olmaya bilir yuvanın bir kenarından eninde sonunda cıkar. he seninkiler yemiş dünyaya yeni bir ırk güvercin daha sunmuşsun o ayrı yama yam taklacılar.bir şeyi bilmiyorsan bilenin bilgisine saygı duyki her bilgiye ihtiyacın oldugunda cevap yazsınlar.

Yumurtaları fare yada benzeri bi kemirgende kırmış olabilir.

tengelli' Alıntı:
sen bildiğini oku bilgi verenin bilgisini ve deneyimini değil.yerken gördün mü ? yok görmedim kabuk yok olmaya bilir yuvanın bir kenarından eninde sonunda cıkar. he seninkiler yemiş dünyaya yeni bir ırk güvercin daha sunmuşsun o ayrı yama yam taklacılar.bir şeyi bilmiyorsan bilenin bilgisine saygı duyki her bilgiye ihtiyacın oldugunda cevap yazsınlar.

Bilgileriniz için teşekkür ederim :), ilginc bi durum olmasa yazmıcam zaten :) kus agzı yuzu yumurta :D sokmus kafayı yemıs :) güvercinler zaten yumurta yer ayrı bır ırk cıkmasına gerek yok sayın bılgınc beyler :). Ben bilgisizim cahilim bişey bilmiyorum, ama sizin gibi ÇOK BİLGİLİ insan lar sayesinde bazı şeyler öğreniyorum :), mesela polemik için komik duruma nasıl düşüldüğünü falan :tamam: :s: :s: :). Tekrardan verdiğiniz bilgiler için teşk ederim. :evet:

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Bilgileriniz için teşekkür ederim :), ilginc bi durum olmasa yazmıcam zaten :) kus agzı yuzu yumurta :D sokmus kafayı yemıs :) güvercinler zaten yumurta yer ayrı bır ırk cıkmasına gerek yok sayın bılgınc beyler :). Ben bilgisizim cahilim bişey bilmiyorum, ama sizin gibi ÇOK BİLGİLİ insan lar sayesinde bazı şeyler öğreniyorum :), mesela polemik için komik duruma nasıl düşüldüğünü falan :tamam: :s: :s: :). Tekrardan verdiğiniz bilgiler için teşk ederim. :evet:

güvercinin yumurta kabugu yemesiyle yumurta yemesinin arasında fark var güvercin yumurta yemez sen bunları polemik olarak düşün sen öyle bil benim anlamadıgım güvercinler hakkında bu kadar az bilgisi olupta kendini bilgili sanan birine nasıl bölüm yöneticiliği verilmiş sadece internette cok duruyor diye mi? BU SORUM YÖNETİME

tengelli' Alıntı:
KuCuKaFaCaN' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

güvercinin yumurta kabugu yemesiyle yumurta yemesinin arasında fark var güvercin yumurta yemez sen bunları polemik olarak düşün sen öyle bil benim anlamadıgım güvercinler hakkında bu kadar az bilgisi olupta kendini bilgili sanan birine nasıl bölüm yöneticiliği verilmiş sadece internette cok duruyor diye mi? BU SORUM YÖNETİME

Kime ne şekilde yöneticilik verileceğine bırakın da yönetim karar versin. memberlist.php?mode=leaders adresinden kişilerin hangi bölümlerde yönetici olduklarına bakarsanız Bu Sorum Yönetime yazmanıza gerek kalmayacağınıda bilirsiniz.
Kullanıcılar ile ilgili sıkıntılarınızı foruma değil iletişim kanalıyla yönetime iletmelisiniz.

Konu Başlığı: Kuşlarım Yumurtalarını Yemişler

arkadaşlar konuya tam vakıf olamadım yumurtayı fare yer yaşadık fakat kümesin kapısı açıksa başıma 3 kez gelen bir olayı yazmak istedim sonuncusu bugün oldu bildigimiz karga yuvaya girmiş sadece yumurta degil yavruların bile kafasını delmiş hatırlatmak istedim
ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

peki bu arkadaş kuşum dört yumurta yumutladı konusuyla ilgilide insanların verdiği cevaba ayni şekilde tavır yaptıgı halde bu tarz davranışı bu sitedeki başka bir arkdaş yapsa uyarmazmıydınız o zaman uyarın. ya konuları cittiyetle acsın aldıgı cevaplara olgunca cevap versin yada adam gibi cevap yazanlarla t... geçmesin konu acma kapama yetkinizi kullanıl haksızsam siteye giriş hakkımı kaldırma yetkinizi kullanın. BU DA YÖNETİME.

kuş yumurta yemez o yumurtaları yese yese fındık faresi yemiştir . :ckmk: kım ne derse desin GÜVERCİN YUMURTA YEMEZ onu yıyen fareden başkası degildir gagası sarı dıyon hayvan ne yapsın yumurta gıtmiş altından sanıyo yumurta var gagasınla nasıl yumurtayı donduruyosa aynı şekıl soktu gagasını arıyo yumurtayı sonra yok efendim yumurtayı yedi hadi canım az düşünde konuş OLMAYACAK DUAYA AMİN DEME :sinirli: hem mıllet sana yardımcı olmaya çalışıyo sen bide mılleti tii ye alıyon yapma :sinirli:

Ya iyi madem , hiç rastlamdım ben ,( 20 yıldan fazladır güvercin beslerim) ama madem sizin kuşlar yumurta yiyor , sizde ısrarlısınız bu konuda , diyecek bir şey kalmıyor, uzatmaya lüzum yok ben ce, afiyetolsun diyelim neyapalım .. selamlar .ŞEREF

Durduk yere yumurta kirip, kabugunu yiyenine rastlamadim ama yumurta çatladıktan sonra kabuklarini yiyorlar afiyetle benimkiler.

Fare yemiş olabilir bence de ... Bence etrafa bir bak fare pisliği varmı alıştılar mı gitmez o hayvanlar .. Yeme dadanır yumurtaya dadanır . Güvercin kendi yumurtasını kırıp yemez de kabuğunu yer doğrudur . Bence bi kontrol etmende yarar var .

Pessimiste' Alıntı:
Fare yemiş olabilir bence de ... Bence etrafa bir bak fare pisliği varmı alıştılar mı gitmez o hayvanlar .. Yeme dadanır yumurtaya dadanır . Güvercin kendi yumurtasını kırıp yemez de kabuğunu yer doğrudur . Bence bi kontrol etmende yarar var .
inanınki ben farenin ön ayaklarıyla yumurtayı tutup koşarak gittiğini gördüm hemde 3 kez ve ondan sonra fareleri yok ettim öldürdüm hepisini .yani değişik olaylar var bulnacak ama sabır göreceğiz.

Benim bir kaç kez başıma geldi. Zayıf olan yumurtanın üstüne yatan kus yumurtanın zayıflığı nedeni ile yumurtayı kırmış. Kümesi açmıştım kuslar dışarı çıktı bi baktım arap dişinin altında beyaz bişey sallanıyor. kusu yakalayıp baktığımda yumurtanın kırılıp kusun alt tarafına yapıştığını gördüm. Kusun altı komple yapış yapış olmuştu.

Ayrıca kusun gagası sarı demişsin. kus yumurtanın kırıldığının farkına varmayıp yumurtayı kontrol ederken ya da yumurtayı çevirmek isterken gagasına sarılık bulaşmış olma ihtimali hayli yüksek.

Ben tavuğun kırılan yumurtasını yediğini gözümle gördüm. Küçük yeğenime kürke yatan tavuğu gösteriyordum. onunda elinde taş varmış. taşı tavuğa attı ve yumurtanın teki kırıldı. tavukta kırılan yumurtayı hemen yedi. yalnız diğerlerine dokunmadı. Güvercinlerde böyle bi durum olacağını zannetmiyorum. Tabi eğer gözünüzle yediğini gördüyseniz ona bişey diyemem.

Bende arkadaşların fikirlerine katılıyorum.Yumurta kırılmış olabilir veya fare alırken çırpınma esnasında da kırılmış olabilir.Kuşda gagasına tuyune bulaştırıyor.Şunuda eklemeden geçemeyeceğim herkesin fikrine kızmadan ciddi bir şekilde saygılı olmak lazım.

Arkadaşlar Değerli Yorumlarınıza Teşekkür ederim, kümes içinde baya bir araştırma yaptım aksam;), Ve vardığım karar şu, bilmem siz ne dersiniz, mavilerle miskilerin follukları yan yana, bence erkek mavi miskilerin folluğuna girmiş kavga etmişler, bu sırada yumurtalar kırılmış, kuşlarda yumurtaları yemişler(Başından beri kabuklarından bahsediyorum) , doğada böyle birşey vardır tüm hayvanlar bu tarz durumlarda yırtıcı hayvanlara davet olmaması açısından böle şeyleri yerler.

Fare Konusuna gelınce, fare olması imkansız arkdaşlar.

tengelli' Alıntı:

Arkadasım seni hiç ilgilendirmez benım neden yonetıcı oldugum, ayrıca kendımı bılgılı saysam buraya konu açıp soru sormam :). Bu ortamlar için çok ekmek yemen lazım çoook :) :slm: :slm: .

Bu arada yumurta yemekten kasıt tabıkı kabugunu yemesı :) :heyo: burdakı ınsanların cahıl olmadıgını varsayarak yumurtasını yemıs dedım, yanı uzun uzun yok kabugunuı yemıs sıvısı akmıs falan anlatmadım, pardon istisnalar varmıs :s:

ARAPCI ŞAFAK' Alıntı:
arkadaşlar konuya tam vakıf olamadım yumurtayı fare yer yaşadık fakat kümesin kapısı açıksa başıma 3 kez gelen bir olayı yazmak istedim sonuncusu bugün oldu bildigimiz karga yuvaya girmiş sadece yumurta degil yavruların bile kafasını delmiş hatırlatmak istedim
ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

Yok abi kumes kapalı, sanırım kavga ettıler o sırada yumurtalar kırıldı, yumurtalar kırınca Kabuklarını yediler, basit bir olaymış sanırım yani :)

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
burdakı ınsanların cahıl olmadıgını varsayarak yumurtasını yemıs dedım, yanı uzun uzun yok kabugunuı yemıs sıvısı akmıs falan anlatmadım, pardon istisnalar varmıs :s:

Belkide siz milleti degilde millet sizi cahil olarak gormus ve o yuzden yumurtanin kabugunu mi yoksa sarisinida mi diye sormus olabilirler degil mi ama ?

Fenerbahcem' Alıntı:
KuCuKaFaCaN' Alıntı:
burdakı ınsanların cahıl olmadıgını varsayarak yumurtasını yemıs dedım, yanı uzun uzun yok kabugunuı yemıs sıvısı akmıs falan anlatmadım, pardon istisnalar varmıs :s:

Belkide siz milleti degilde millet sizi cahil olarak gormus ve o yuzden yumurtanin kabugunu mi yoksa sarisinida mi diye sormus olabilirler degil mi ama ?

Haklısınız konu dısına cıkmaya gerek yok sonuc olarak bı yalnıs anlasılma olmus :) :slm:

sen daha pacalı donla gezerken biz bu işlerin içindeydik. sen borunun öttüğünü san hala bu kadar cevap veren insanları salak yerine koy aklınca valla site yönetimi ben bu kadar gevşek bozisyonda bu gibi şahıslarla muattap olmaktan bıktım uzun bir süre ara vericem sonra geldiğimde hala bu tür insanlar sitedeyse en isi yine kend bildiğini kendine saklamak diyip veda ederiz veda etmeye değen insanlara herkese bol sohbetler görüşmek üzere birde o ortam diyen kardeş bana ömer bey kardeşimiz teklif etti ve ben cok memnun olurum ama uygun değilim diye teşekür ettim.

Geri