KUşLarımDaN yEni GöRüntüLeR ''cAkaLcı''

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serkan BONCUK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Serkan BONCUK

Gold Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
Serkan BONCUK
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
k

en deGierli erKegim

paylaşım için teşekkürler kuşlarınız çok güzeller bol yavru almanız dileğiyle..............

tşk ederim hasan kardeşim en alttaki babanın dişisini kacırdım artık yavrusuyla eş yapcam kızma dişiyle kesmesi çok güzel veriyodu hayvanlar ama dişisi kaçtı malesef

serkan boncuk' Alıntı:
en deGierli erKegim

selamlar serkan kuşların saglıklı ve temizler ama yemliğe cok yem koydugundan yemlikte ve yerdede yem var sadece yedikleri kadar koyman en güzelidir. bunuda ayarlamak için bir kücük kapla yemlige az bir yem koyarsın ölcülü bir şekilde baktın bitiyor az daha eklersin ve yemlikte yem kaldıgında ne kadar koyduysan yem kalana kadar artık o kadar koyarsan yemlikte yem kalmaz kuşlarında aç kalmaz. hemde yemler kuşlar yerken seçme (karıştırıken) yere dökülmediğinden hayvanın dışkısıyla temas etmemiş olur. buda eger kümeste bir kuşun hasta olursa diğerlerine hastalık geçme hızını yavaşlattıgından kuşlarının cogunu kaybetmeden tedavi yapabilmeni sağlar.

valla cok teşekkür ederim kenan abi o yemilkte bugday ve mısır duruyo hep ama kuşlarım onuları hiç yemiyo karışık yemligim var her akşam bugday ve mısır olmayan yemlikten döküyom kuşlara hepsi şey gibi atlıyo bugdayla mısırda öylesine duruyo kumrular geliyo yiyıdu ama ben senin dedigini hiç aklıma getirmemiştim bundan sonra o şekilde yaparım abi sade bi ögün mu vereyim yoksa sabah akşam mı yapayım ne dersin hangisi daha faydalı ?

s.a kardesım bol yavru almak nasıp etsın.. kardesınle konusmustuk senın kusları ben alacaktım ama cevap vermedı hala.. neyse kısmet değılmış allah sana kısmet etmiş onları demekki,sinopta kuş alma olanagı yok kendı kuslarımında en guzellerını hastalık yuzunden kaybettım:( eger bana bı güzellık yapıp ta ben sana para gondersem bana otobüsle gonderırmısın kus...

SAYGILAR......

aykut ani ekle msni ordan konuşlaım konusalım [email protected]

maşallah güzel görünüyo kuşlar hayrını gör

lk

serkan boncuk' Alıntı:
valla cok teşekkür ederim kenan abi o yemilkte bugday ve mısır duruyo hep ama kuşlarım onuları hiç yemiyo karışık yemligim var her akşam bugday ve mısır olmayan yemlikten döküyom kuşlara hepsi şey gibi atlıyo bugdayla mısırda öylesine duruyo kumrular geliyo yiyıdu ama ben senin dedigini hiç aklıma getirmemiştim bundan sonra o şekilde yaparım abi sade bi ögün mu vereyim yoksa sabah akşam mı yapayım ne dersin hangisi daha faydalı ?

şimdi bu ögün meselesi kuşçuya göre değişir öncelikle kuşlarının günlük yediği yemi bul dediğim şekilde 1 kuşun örnek ortalama günde 20 gram yiyorsa ve 20 kuşun varsa bu 400 gram yapar sen bunu ister günde 4 seferde ister 1 seferde istersen 10 seferde zaman dilimleriyle ver önemli olan hepsinin ihtiyacı olan o günlük 20 gram yemi yemelerini sağlamak kuşun ucurulma sistemine görede bu değişebilir günde bir kez ucuruluyorsa kuş kuşa ucumdan sonra bir kez yem verilir ertesi gün boş ve hafif olsun diye aslında hayvana birden o kadar yedirmek iyi değildir ( zaten o kadarı bırak yarısı kadar verirler tek sebebi hayvan boş olsun boş olan kuş normalde 20 metre cıkıyorsa 25 30 35 bile cıktıgından :=) ) ama kimse günün her saati az az verip hayvana sindire sindire vermeyi tercih etmez vermeyiz vermeliyiz ama ucumdan sonra tek seferde veririz çünki kimsede her kuş ayrı bölmelerde ve ayrı ayrı özel yemlik ve suluk yoktur önemli olan bu 20 gram ihtiyacını karşılarken sadece tek ceşitle değil bir kaç ceşitle yapmalıyızki hastalıklara dirençli olsun eger ihtiyaçından fazla verirsek ne olur hiç sadece hep yer sıcarlar ve yemin istemediklerini yere dökerler aslında bu hiç değildir hayvana kilo yapar gereksiz ve kusum hayvanının kusma isteğini bile kaybetmesine neden olabilir. önemli olan bunları bilmek değil bunları uygularken kendi kuşlarına en uygunu gözlemleyerek bulup yapmaktır. cünki bilipte yapmayan insan kütüp hane yüklü eşek gibidir. sadece o hayvanları egosu için besler buda yetiştirici değil sadece meraklı biri oldugunu gösterir. meragı gidene kadar hayvanları beslediğini sanar ama sadece onlara eziyet eder biz bilenler bildiklerimizi net yapıyormuyuz hayır yapmıyoruz aksine doğru olanın daha iyi şeklini ve biçimini bulalım derken hayvana işkence yapıyoruz. pelki sonunda daha isini buluyoruz ama hayvanlara o zaman zarfında zarar veriyoruz istesekte istemesek te.

saolasın fatihcim baqalım askere gidip gelene kadar ne kadar yapabilcez merak edıyom :D

inş bir senedee toplam 15 yawru alsam yeter walla

sayın kuşçular Org ailesi abiLerim Ve kardeşleiM ben bugun gidiyorum askere usta birligime yaklaŞık olarak 200 günn falan kuşlarımın yanında olamıcam dolayısıylada siteden uzak kalıcam hergun hergun takip edemicem şimdiden herkesin BOl yawruLu ve saGlıklı sEzonlar gecirMelerini diLerim hoŞÇaKaL'ın

Değerli arkadaşım serkan yavruların maşallahı var.Anne baba yavrulara güzel bakıyorlar.Yavrular topaç gibi.Askerlik nasıl gidiyor,Usta birliğin neresi.SAYGILAR

serkan boncuk' Alıntı:
kusları alıstırmıssın hep karısık yeme ondan yemıolar buygdayla mısırı bence bugdaya alıstır kusları oncelıkle karısık yem verme belli bi süre bugday yesinler alıstıktan sonra önce bugday verirsin doymalarına yakın karısık yem verirsin mecbur yicekler karısık yemide çünkü seviolar sonra paşalar gibi yavruya bakarlar hiç zayii vermemiş olursun Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

Selam MEHMET abi ben Serkan'ın kardeşiyim usta birliğin neresi diye sormuşsun ben cevaplayım NİĞDE/Bor

arkadaşım maşallah kuşların çok güzeller. ama dişiyi kaçırmışsın yavruyu babaya vurucam diyosun sakın öyle bir hata yapma. kuşçulukta en önemli şey soy takibidir.başka kan bulabiliyorsan daha iyi olur veya 3 nesil torun olur ama direk yavrusu ollmaz.çıkan yavrular aptal olurlar uçuramazsın direk yavrusunu vurursan
san atavsiyem bu takımın elinde 3 takım yavrusu varsa birinci ağazla üçüncü ağaz yavrları birbirine gir çıkan torunu dedeye döndür bu şekilde hem erkeğin kanına daha yaklaşmış olursun.hemde o kadar aptal olmaz kuşların .daha sonra araya bide ayrı dişi girersin kuşların toparlanmış olur
saygılarımla uğur

herkeze tşk ederimyorumlarınız için eyw kardeşim baq bunu bilmiyodum ona hemen dişi ayarladım onunla eş yapcam zaten yinede bilgilendirdigin için çok tşk ederim : :tamam:

Serkan kardeşim yeni kuşların süper tüğü gibi kadar uzun ömürlü olsunlar bol yavru alma dileğimle kara kuruklarda süper görünüyor su boynumuzun borcu olan askerlik görevimizi bi bitirelim cok güzel nesil ler yetiştiricez inş Tüm Kuş seven kardeşlerime abilerime slmlar Allaha Emanet olsun kalın sağlıcakla....

eyw samet kardeşim benim evet senin şfk=297 benim 328 aramızda pek bişey yok yani hayırlısıyla bitirip gidelim dewam ederiz kaldıgımız yerdden

s.a arkadaşlar bugun kuşlarıma bi çift mavi baska ekliyorum baqıcı olrakak sizce mavi baskalar kuşlara ii bakar mı bi düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim esen KaLın

Samet ve Serkan kardeşim,bakıyorumda askerde bile kuşlardan vazgeçemiyorsunuz hani :haha:
Valla ben bir ara bizim komutana acaba karakolda güvercin besleyebilirmiyim diye bir teklif götürmeyi düşünüyorum.
Bizim karakol müsait konumu itibariyle.Ne dersiniz teklif edeyimmi? :haha:
Burnumda tütmeye başladılar daha şimdiden.Size hayırlı vazifeler kardeşim.Aman diyorum kendinize ve sinirlerinize hakim olun.Sayılı gün kardeşlerim.Allah'a emanet olun.

bunlara bız erzurumda gök ekifli deriz erzurumda cok tutulur bırde oyunları guzelse renklerıde guzel bır numara olur masallah tuyu kadar hayrını gor

aynen gökhan abi ya bende yazıcıyım kümesde var bursaya geleyim alca getircem mavi cakallardan 2 çift burda beslicem bi iki adanalı arkadasda adanadan adana getircek onlarıda baqıcı olarak kullancam burda kuş besleyim askerligi 16 ay yapayım farketmez vala abi :D

Geri