KUŞLARIMIN UÇMAMASI ....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafa1903
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 782
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Jackoit
Meslek
ÖğrenCi
İlgi Alanı
Bende 3 filo 1 mardin takla olmak üzere 3 erkek kuş war bu kuşların kanatlarını çekmiştim eve alışmaları için ama şimdi kanatları geldiği halde kaldırınca yan çatıya konuyorlar zorlasamda uçmuyorlar sizce nasıl uçururum antreman vb. şeylere gerek warmı ?

öncelikle kuşlarının kantlarını yakın zamanda geldiyse kuşlar bu olaya kısa zamanda alışırlar benimde başımdan ok geçti bırak kendi hallerine zamanla uçarlar uçmayanıda zaten uçuramaxsın ordan kalkar yan çatıya konar :)

kendi hallerine bıraktım 1 haftadır böyleler ... ne yapacağımı şaşırdım acaba kuş az ondanmı uçmuyorlar merak ediyorum ?

yanlış anlama da kalite kuş olmayabilr kalite her zaman pahalıdır 1 çift iyi kuş alıp onlarla üretim yapmanı tavsiye edrim

yanlış anlayacak bişey yok kardeşim senin tavsiyelerin önemli benim için çok saol .

sen saolsın hevesini kırmak istemedim ayrıca görüşümü benmsediğin için ayrıva teşekkürler

önemli değil

Güvercinlerinin kanatlarının çekilmesini hiç bir zaman tastip etmem.Çünkü kanat çekikliği her türlü güvercinde performans düşüklüğü yaratır.Güvercinlerini uçururken çok fazla kovalarsan rahat ettikleri bir yere konar ve yatarlar.Kuşları uçururken aç uçur.Tok kuş gider yatar ama aç kuş fazla durmadan geri gelecektirler.Dışarıdada çok fazla bekletme güvercinleri yuvalarını benimsesinler.
Ayrıca her kuş uçacak diye bir kural yok.Kuş var kuş var.Her zaman kan-damar önemlidir

Tamam kerim abi tavsiyen için çok teşekkür ederim dediğin gibi yapıcam damar kuş alıcam gerçi 2 tane yumurtam gelecek inş 6-7 güne onları bekliyorm :utangac:

eğer uçuş kuşu istiyorsan alman ve tip bangolarını önerebilrim diğer statüler sana kalmıştır

şimdi kış oldugu için pek kuş alasım yok bizim buralarda daha çok yazın kuş uçurulur kışın yavrulara bakmak önemlidir yaz gelse 4-5 çift kuş almayı planlıyorum

kışın kuşlar ucuzlar ve kışın hazır alıp hem alıştırsın hemde sezona bol yavruyla girebilrsin yinede sana kalmış bir durum

Çatın alçakmı kardeşim Benim çatım çok alcak 10m nerdeyse bina alçak binaya yapışık 2bina ve dier ucunda baya büyük bir bina var nerden baksan 10katlı hepsi ona gidiyor 1.yılı olucak hiçbiri uçmuyor hepside kaliteli kuş 2ay yattılar kalkıp gene performans yaptılar ama en fazla 4dk bakıyorumda sende benim istedigim gibi kuş istiyorsun 30dk 40dk uçucak ve oyun yapıcak birşeyler istiyorsun deilmi?

Kanatları yeni geldigi için kuşlar hantallaşmış artık yata yata. En kolay çözüm önlerinde uçacak bi kaç kuş alman lazım. Kuşcu kahvelerinden 15-20 liraya bango - dönek gibi iri olmayan kümese kolay olabilecek bi kaç kuş al. Kanatlarını bağlamayı biliyorsan 3-5 gün bağlı kalsın damı duvarı öğrensin varrsa bi dişiye at ama dişinin kanatlarını kes o yerde kalsın ve uçur kuşları. Zamanla eski kuşlarınıda katıp toplu olarak kaldır. Yavaş yavaş açılırlar. Fazla zorlama günde 5 dakika uçması bile açılmalarına yeter.

Geri