kuşların cinsiyeti ve dişilerin kısırlığı nasıl anlaşılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vakurturna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 66K
kuşun cinsiyedi kafasındanda belli olur . küçük büyük ayrımı saten erkek kuş kendini belli eder iri olur (:

s.a arkadaşlar ben ankarada oyunlu kuş beslemekteyim bir dişim var ama kısır olup olmadığını anlayamadım anlayamadığım ve iyi bir dişim olduğu için göndermeye kıyamıyorum çatısı hep açık dişinin büyük pisliyo kümesten çıkınca ama yumurta yok yani sorum şu yumurtlamayan kısır dişi kümesten çıkınca yumurtası varmış gibi büyük pislermi yerini beğenmedi heralde diye yerini değiştirdim ve hala o kümesten çıkarkende büyük pisliyo ve yuva kızdırıyo????

yardımcı olursanız sevinirim...

baraacuda' Alıntı:
bak kardeş kuşun kısır olup olmadını şöyle anlarsın.önce azmış bi erkekle dişiyi bi yere gapatacaan.sonra eş olurlar onlar.sonra çiftleştikten sonra ikisinide gapacan doru doktora gedecen.testleri var bu kısırlık olayının test yapdıracan.baktın biri kısırssa tüp civci uygulaması cıktı yeni leyin hemen tüp civci uygulamasına başvuracan.la kardeşim hastamısınız siz ya yumurtluyosa kısır deil yumurtlamıyosa kısırdır eşlerin birinden birisi.selamlar

kardesım gul gul oldurdn benı yav :D:d

Re: kuşların cinsiyeti ve dişilerin kısırlığı nasıl anlaşılı

s.a arkadaslar
bügün taklacı bir güvercin aldım erkek güvercinime .disi diye aldım ama kümesime götürdüğümde öbürkü güvercinle dövüsüyorlar sizce bu normalmı yoksa aldığım güvercin erkek mi ?

s.a arkadaslar
erkek güvercinime disi bir güvercin aldım ama dövüsüyorlar bu normal mi yoksa aldığım kus erkekkmi

yardımlarınızı bekliyorummm

erkek kuş un boynu kalın olur gögüsü irive ddişi kuşa göre daha şişktir bu şekilde anlaşılır ben kuşa sadece bikere bakmak yeterlidir yeni başlayan arkadaş lar az bi zaman içersinde tamamen kuş cinslerini ayırt edebilir :hhh:

s.a 12 yaşımdayım ve kuştan az anlıyorum ama benim 1 takım hünkarim var bir yumurtlayışta 4 tane yumurta veriyo ama boş çiftleşirken dişi üstüne çıkıyo.bitane kuş verdiler gök kumeste ne ötüyo ne bişe yapıyo ama sesi kalın iri erkekmi dişimi.

dişinin kısır olduğunu anlamanın en iyi yolu eğer kuşlar çöp toplayıp yuvayı yapmışsa dişi boş yuvayada yatıyorsa altına başka bi kuşun yumurtasını sürdüğünde sazan gibi uztune yatarsa o kuş kısırdır ya yavru baktırılır yada satılır :)

onun dışında kuşu satın alırken kısır olup olmadığını anlamak hemen hemen imkansızdır ama bazı kuşçular kuşun çatı kemiğini kontrol eder eğer yaşına göre çatısı çok sıkı ise kısır olduğundan şüphe edilir ben çok yüksek fiyata damızlık kuş alırken dişinin yavruluktan yeni çıkmış olmasını tercih ederim çünki kısır olup olmadığını kimse bilmez haa tanıdıkdan alıyorsan oyle bişeyden şüphe etmene gerek yoktur zaten

kuruldamasından

abiler bende bir çift güvercin var yumurtladılar fakat 2 yumurtada boş çıktı acaba kısırlarmıdır yada kısır olan kuş yumurtlarmı

Çatal eğikse kasırdır

yumurta boşsa erkek kısırdır

saygılar...

Geri