..::MAlatya Kuşları Oynarmı Oynarsa Nasıl Oynar? ::..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar SAtılık Bölümünde tartışılan bir konuyu buraya taşıyıp tartışmak seviyeli bir şekilde herkesden fikir almak istiyorum.

Malatya kuşları 8-9 saat ucar diyorlar kimileride takla atar biraz uçar ama öyle mardin gibi çok oynamaz diyor.

Konu hakkındaki konuşmalar ;

GÜVERCİNSEVER' Alıntı:
MALATYA KUŞUNDA NE PERFORMANSI OLMAZ UÇACAĞI EN KRALI 1 SAAT ATACAĞI EN KRALI 2-3- TAKLA BU KUŞLAR BÖYLE YALAN SÖYLEMEYE GEREK YOK:?BEN 31 YAŞINDAYIM DAHA FAZLASINI YAPANI GÖRMEDİM GÖREN BİLEN VARSA BİLMİYORUM:?YANİ KUŞLARIN OYUNUNA BİŞEY DİYEMİYORUM YALAN SÖYLEMEM BEN ORJİNAL MALATYA KUŞLARI ALACAK OLAN VARSA.

malatyalıcem44' Alıntı:
iyi eğitimli bir malatya güvercini 8 9 saat de gezer sen ne sallıyorsun çıkmış atacağı en kralı 2 3 takla diorsun bu kuşlar en az mardinler kadar oynar o da en azı yani düşün bence sen hayatında malatya kuşu seyretmemişsin bi de iran ile malatya aynı diyorsun yazık ya .

cengaver05' Alıntı:
arkadaşım ben malatyalı değilim ama malatyada çalıştım ve kuşçu arkadaşım çok kuşlardan besledim ve mükemmel hem güzellik hem performans hemde dayanıklılık kuşun karnını doyur yeter her yere her havaya alışır şuan elimde yok olmasını ne kadar çok isterdim.malatyalı kuşçu murat var ayrıca ayakkabıcı ondan bir çift almıştım kuşlar mükemmel renk desen obiçim oyun desen obiçim çoğu mardine beş basar allah korusun nazarlardan saklasın

GÜVERCİNSEVER' Alıntı:
malatyalıcem44' Alıntı:
iyi eğitimli bir malatya güvercini 8 9 saat de gezer sen ne sallıyorsun çıkmış atacağı en kralı 2 3 takla diorsun bu kuşlar en az mardinler kadar oynar o da en azı yani düşün bence sen hayatında malatya kuşu seyretmemişsin bi de iran ile malatya aynı diyorsun yazık ya .

kaç tane varsa 8-9- saat gezen malatyan aldım madem ben bilmiyorum sen biliyorsan:?? oynamıyor dedik yalan desek yaranırdık dimi türkiyede kimde varsa malatya 8-9- saat gezen ben alıyorum at resimlerini kuşların ertesi günde gelecem uçuracaksın eğer uçmazsa o kuşların ne olacak peki:??burda atması tutması kolay ahkam kesmesi kolay malatyada 9 saat gezecek donlu yok paçalıyı sen nerden uçuracaksın o kadar uçan kuşun varsa tamam ben alıcam hadi almayacamda uçsun 9 saat sendeki paçalı ben her uçan kuşun başına 100 lira sana hediye verecem kuşta istemiyorum:?? uçmazsa kuşların ne vereceksin sen anlatsana bir bana bütün burda okuyanlara.uçacak diye bıraktığın kuş lar 8-9- saat uçmazsa verecekmisin sen kelle başı 100 lira bana:?madem var öyle kuşun kabul edersin yoksa edemezsin:)) atması kolay kardeşim kusura bakmayın da ben yok dedim madem ki var uçur bakalım:??ben kuşçuluğu bırakacam üstüne üstlük sende uçsun bi paçalın 8-9 saat haydi hodri meydan öyle atmakla tutmakla bilmeyenlerin okuduğu yerde sallamakla olmaz bu işler.cevabını bekliyorum ben ve bütün site görsün kimmiş bilmeyen anlamayan:??

max1' Alıntı:
pek sayın murat kardeşim yada güvercinsever arkadaşım eklediğin resimler kalite olmakla birlikte çooook ama çokkkkkkk güzeller.ben malatya bol paçalısının hayranı aynı zamanda hastasıyım.bu forumda beni malatya taklacıları ile tanıyan arkadaşlar oldukça çoktur.önceleri erkek bulamadığımdan dolayı dişi yi demkeş ile eş tutmak zorunda kaldım ve altından çıkan yavrulara melez diye dalga geçen epey bir kişi oldu.erkeği sonunda bulduk ama aradan 1.5 sene sonra.şimdi elimde 1 çift orjinal malatya var.erkeği henüz uçurmadım ama dişi si takla atıyor.ne kadar uçar daha denemedim çünkü kaybederim diye korkuyorum.2 ay süredir vermediğim ilaç kalmadı ama dişinin sol kanadı tutuldu.ank tamamı neredeyse oyun kuşu besler.o yüzden hiç kimsede yada çok ama çok az kişide malatya var desem yeridir.malat yadan cem kavukcu öğrenci bu yüzden seninde dediğin gibi net den yazmak kolay oluyor.iş icraata gelince yok.banada ilk zamanlar ücretli erkek yollayacaktı aradan 8-9 ay geçti.sadece oyalayıcı ve dalga niteliğinde sözler.cem arkadaşımızı bu konuda pek dikkate alıp da canını sıkma ve foruma daha sonra benim gibi pişman olacağın sözler yazma.bir ata sözü vardır ve her kez bilir.Öfkeyle kalkan zararla oturur diye.burada sözüm sana değil ama bazı şeyleri duymamak en iyisi.yada en azından kaile aldığın kişiyi sana azda olsa değerlendirdim.onu çok kötülemiyorum ama yaş olarak ve öğrenci olarak eksiklikleri olduğunu söylüyorum.sonuçda oda forumun bir parçası ve eklentileriyle baya bir yorum yazdıran kişi.sen boş ver malatya nın kıymetini bilen bilir.kuşların oldukça asiller ve güzeller.ank olsan seni ziyaret etmek ve kuşlarından almak isterdim.kal sağlıcakla
birde kendisi malatya taklacısı besliyorda neden kuşların hakkında bilgi istiyor.resimlerinden cin gibi oldukları apaçık belli .ortalığı kızıştıracakya ondan.elinden belki sayısız malatya geçti ve halende beslemekte.inanıyorum alacağından değil.adminler ve yöneticiler belki binler ce defa forum kurallarını hatırlatmakta ve uyarı ikaz yapmaktalar.alıcı değil iseniz yorum yazmayın diye halen daha ısrar ile sırf akla ve mantığa uymayan hal ve hareketler ve sinirlendirici sözler yazılmakda.uzun bir zaman foruma girmiyordu.geldigi hemen belli oldu.artık onu adminlere bırakıyorum.malatya kuşlarının adınıda bozmakta.malatyalar tarif ile anlatılamaz onları besledikçe ve gözünüzün önünde oldukça tanırsınız.onlar yaradanın bir mucizesidir.performans derken onların nasıl bir performansı olacakmış.5 saat uçsa ne 10 saat uçsa ne olacak.paçalarından dolayı zaten zor yürüyorlar birde onları uçurmak ve inmek istediği zaman kaldırmak onlara eziyet.onlar takla atabilirler ama kesinlikle oyun kuşu olarak nitelendirilemezler.benim gözümde onlar süs form kuşlarıdır.onlar görüntüleriyle bir efsanedir.yaa sana derken şimdi bende kendimi tutamadım iyimi.konu malatyar ve özellikle zıt sözler ve yorumlar olunca böyle oluyor işte;

max1' Alıntı:
cengaver05' Alıntı:
arkadaşım ben malatyalı değilim ama malatyada çalıştım ve kuşçu arkadaşım çok kuşlardan besledim ve mükemmel hem güzellik hem performans hemde dayanıklılık kuşun karnını doyur yeter her yere her havaya alışır şuan elimde yok olmasını ne kadar çok isterdim.malatyalı kuşçu murat var ayrıca ayakkabıcı ondan bir çift almıştım kuşlar mükemmel renk desen obiçim oyun desen obiçim çoğu mardine beş basar allah korusun nazarlardan saklasın
arkadaşlar malatya kuşunun uçmasını bırakın onu renk desen görüntü vs.övünde övün onu anlarım bende desteklerim ama uçuş tarafına gelince ben desteklemiyorum.tamam uçabilirler takla atabilirler ama uçmalarını bu kadar övmeye gerek yok.onlar performans oyun kuşu değildir.daha öncede dediğim gibi paçalarından zor yürüyor zaten eş almaları yada yumurtaya yatmaları için paçaları bile kesiliyor.bu güzellikden sen ne uçuş beklersin anlamıyorum.kendilerini özgür hissetmeleri kanatlarını spor amacı ile geliştirmeliri ve azda olsa uçmaları tamam taklada tamam ama iş oyuna gelince ve 8-9 saate gelince ben orada yokum işde;

ultrAslan59' Alıntı:
Arkadaşım 8-9 saat uçan malatya kuşu mu sen ne yaptın yahu? Eğer varsa öyle bir kuş gelelim izleyelim istedin paraları ben verip alıcam senden.Ben şimdiye kadar hiç görmedim.Olduğunuda sanmıyorum ha iddaa etmişsin güzel biraz gerçekçi bakalım o zaman işe uçur söyledin gibi olursa bende diyorumki talep ettiğin rakkamlara ben alıcı bulucam sana.Bu arada arkadaşın ilan satış sayfasıda rezil oldu kusura bakmasın.İşte bunların yapılmaması gerekiyor.İlanları kirletmenin kötülemenin bir manası yok!Bak saolsun söylemiş böyle bölye kuş ortada kostüm ortada kuşlarda takla var ama ağım şahım oyun vs.yok bence normalide budur zaten.Daha ne yapsın onu gören adam burda okuyor zaten ilanın içeriğini alıcı olursa yazar irtibata geçer hala neyin uğraşındasınız ben onu anlamadım kusuruma bakmayın.Saygılar,

malatya kuşu bi oynamaya başlasın adam başı döner o konuşan arkdaşlar ya malatyaya hiç gelmedi yada malatya kuşunu hiç izlemedi

Kardeşim ben her malatya güvercini 8-9 saat gezer demedim ama çok iyi eğitimli düzenli bir şekilde uçurulduğu ve çok iyi bakıldığı zaman evet çok iyi si öyle 8 saat e kadar uçuyor ben kümesden daha yeni geldim ve az önce kuş uçurdum sen daha kuş dan anlamıyorsun malatya da 8-9 saat gezen donlu kuş yok ki paçalı olsun diyorsun kardeşim bir kere zaten bu ikisi aynı cins değil zaten mardin kuşları(donlular) isteselerde 8-9 saat değil 4 saat uçamaz lar sitede ki tecrübeli abilerimizden öğrenebilirsin bunu malatya güvercinlerinin takla konusuna geldiğimizde sen yemin ederimki malatya güvercini ni havada yada malatya da seyretmemişsin youtube felan gir videoları bu gün uçurduğum kuşlar yazın 6 saat geziyorlardı çünkü yazın daha bakımlılar dı bu gün gittiğimde 2 saat gezdiler ve sinekte uçtular ve o yüksekliktede de oynadılar şimdi o kuş ların resimlerini de ekliyecem inanmıyorsan gelip seyrededebilirsin yani benim anlamadığım biz neden yalan söyliyelim bu konuda

bak kardeşim bu arep öncede yüksekte atmaca saldırısına uğradığı için orta menzili geçemiyordu sineğe çıkamıodu ve burun üstü oynuyordu şimdi ise sinekte 2 saat gezip ve o yükseklite bile bir minare boyu sıçrayıp oynuyor

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0064.webp
    Fotoğraf-0064.webp
    26.8 KB · Görüntüleme: 4,290
sağdaki beyaz erkek sana yemin ediyorum dam üstü 8 takla ile oyanrda ve sabah 8 de uçurdummu öğlen 1 e kadar gezerdi kaybolurdu havada bulutların üstünde ve onun cücüğünü malatya nın 30 km dışında attım geldi hangi mardin kuşu 30km uzaklıktan evini bulabilir------yanindaki yanı karada cücük ken bile sineğe çıkardı ama öldü

Ekli dosyalar

• Görüntü049.webp
    Görüntü049.webp
    17.7 KB · Görüntüleme: 4,529
bu kuşu çarşıda kendi ellerim le tuttum çok ezilmiş di karga saldırısına uğramıştı şimdi de anlattığım gibi harika gezip oynuyor

Ekli dosyalar

• DSC00066.webp
    DSC00066.webp
    43.6 KB · Görüntüleme: 4,091
şimdi malatya güvercinin oyun konusuna gelince tabi her taklacı gibi kendi soyun da ki kuşların oyunları nasıl olursa o da öyle olur denir ama malatya güvercinler i örneğin cücük bir kuş öncelikle teker teker yanlarında bir eke kuşla beraber çatı ya alıştırılıp zamanla kaldırılır ve zamanla uçururuz ilk uçmalarında göt etmeye başlar lar yani yarım dönerler sonra sık sık uçurulduk ça bunu ilerletirler ve yavaş yavaş dönmeye başlar lar ilk dönmeleri öyle pat dieye olmaz resmen yuvarlanırla sonra sonra bunu geliştirirler burun üstü oynarlar ondan sonra da sıçrayıp 7 8 taklayla oynarlar ama ben şimdi bunu anlatıyorum bunları okuyanlar bütün malatya güvercinleri böyle zannediyorlar ama mardin güvercini de taklacı ama onların içinde de bir sürü uçmayan oynamayan kuşlarda var belki de malatya güvercini oynamaz diyen arkadaşlarımız güvercin lerinde bir sorun vardı yada kendileri o kadar bakımlı bir şekilde kuş uçurmuyordur

HALUK CEM KAVUKCU

MALATYA

[No message]

Ekli dosyalar

• Photo-0179[2].webp
    Photo-0179[2].webp
    74.6 KB · Görüntüleme: 4,026
selam arkadaşlar
bu kuşu görünce bende ön yargılı davranmıştım ama gerçekten bu kuşta bi mardinin performansından daha iyi performans sergileyenleri var.uçucu bi kuştur sineğe dahi çıkar bu kuşlar

bu yorumu yapanlarının hiç biri malatya kuşu seyretmemişler yada kendilerinde ki malatya kuşları kapanmış uçmayan kötü kuşlar biz neden yalan söyliyelimki o kadar emek veriyoruz besliyoruz belkide bakımı en zor kuşdur malatya güvercini o kadar emeğimizi yolladığımız resimleri 2dk da heba eden arkadaşlarımız hepsine yazıklar olsun diyorum malatya güvercininin malatya lıdan iyi hiç kimse bilemez.

Selam Güvercin Sever Arkadaşlar Uzun Zamanıdır Düzenli Takip Edemiyordum Siteyi.Şimdi Bakıyorumda Bizim Malatya Kusları Hak-kında Çok Fazla ön yargılı Davranıyorlar.Ben den büyük abilerim ve küçük kardeslerim vardır.Bu Malatya Kusları için 8-9 saat gezmez diyorlar.Bu konuda doğru soyluyorlar doğru soylemelerının sebebı ıse bu kuslar havada 4 saati astıktan sonra atmacanın ağzında kalmaları cok kolay olması.İnanıyorum ki normal kuslarda bile 5 saatin üzerinde ucan doğru durus ucurulan kus yokturdur.Olanlarda ya korkularından ucurmuyorlar ucuranların kusu ise atmaca ya yem oluyorlar.Ben bir malatyalı ve malatya kusu besleyıcısı olarak 1 saat bile gezmez diyen arkadasıma gelsin malatyaya ucurayım 4 saatten daha fazla ucacak kuslarımı ızleteyım.Şuana kadar 6 saatin üzerinde ucan kusum oldu bol pacalardan olanların hepsıde atmacanın ağzında kaldı.Yeterince kendı siteme video resim ve malatya kuslarımız hakkında bilgi verdim.İnan mayan kişiler malatyaya gelsın izleteyim malatya kusu bir saatmi gezermiş yoksa 1 saatten fazla mı gezermiş birlikte görelim.

Satılık Bölümünde bir tartısma olmus denıldı malatya kusları hakkında.Bu tartısmanın ne olduğu hakkında bılgı sahıbı olan varmı acaba.Bilgisi olan varsa cevap yazabılırsenız sevınırım.

malatyali44040' Alıntı:
Satılık Bölümünde bir tartısma olmus denıldı malatya kusları hakkında.Bu tartısmanın ne olduğu hakkında bılgı sahıbı olan varmı acaba.Bilgisi olan varsa cevap yazabılırsenız sevınırım.

satılık bolumundekı tartışma budur, yazılan tum yazıları ılk mesajda bulabılırsın hepsını buraya tasıdım, satılık bölümü satılık bölümüdür tartışma olmaz...

bende bir malatyalı kuş besliyen olarak malatya kuşunun özelliği yüksekteve alcakta oynar en güzeli sallanık ve sekmeleyen olanlarıdır bu özellik hiç bir kuşta yoktur ha dam üstü oyunda iyi bir donlu kadar oynamaz arkadaşın resmini koyduğu künkülsüz beyaz donluyla kırılmış onların bazıları çok iyi oynar ucma saatine gelince ben şimdi marmariste yaşıyorum bundan 20 sene oldu esgiden teke mahmut demirci ahmet kiltebede baytar ismet vardı bu adamlar kuş ucurduğunda yaklaşık 6saat seyir ettiğimiz oluyordu şimdi gecen malatyada kuş hediye geldi bir cif siyah kalkan ama esgi kuşlar gibi değiller kuşların coğunu daha fazla paca icin demkeşle kırılmış onun icin tkrar iyi donlula vurup kıraraktan künkülsüz künküllü kuş alırsanız zamanla onun yavrularının pacası düzeliyor hem iyi oynar hemde dam üstü yapar eski kuşlardan bozulmamışlardan bularsanız hem oynar hem gezer herkese selamlar

yalovalı_77' Alıntı:
valla bende merak ettım sımdı bana bır cıft hedıye eden yokmu ?
iyi deneme :)

irfan' Alıntı:
malatya kuşu bi oynamaya başlasın adam başı döner o konuşan arkdaşlar ya malatyaya hiç gelmedi yada malatya kuşunu hiç izlemedi

Slm Irfan bey formda gezirniken sizin basi yorumlarinizi okudum. Ben Malatya taklacisini beslemiyorum ama yorumunuza göre bu tür kuslardan anladinizi kesf eddim. Ben sifas, ankara ve kayseri taklasi besliyorum. Bu kuslarin sefere gelinmesi yani salmaya dogru kanadini kapatmasi dalmasina ve taban taklasi vurub (ani Takla) kusun 2-3 minare boyu sünmesi (fisekleme) bekleniyor, ve arada takla atip bagilama taklasi vurdukdan sonra gezilmesini bekleniyor. Bende Malatya taklasini youtub'da ve forum'da az bucuk taniyorum. Malatya taklacisini sesli oldugunu ve sert döndünü gördüm tabiki youtubdan. Benim bilmek istedigim Malatya taklacisi sadece takla atisinami önem veririyor yoksa benim yazdigim sekil Kayseri, sivas,ankara taklasi gibimi. Kusun gelip gitmesinimi önem veriliyor.

Iran kusuna gelince almanyada zibir gibi o kuslardan. Almanyada onlarin ismi Persen olarak geciyor. Ucuslarinda izledim, cok yükseye ucuyorlar ve arada bir takla atiyorlar ama sadece bitane dönüyorlar ve baya uzun ucuyorlar.

Ama youtu'da gördügüm malatya taklacisi gibi takla atmiyorlar ve kanat seseri hic yok sadece form olarak benziyorlar.

Galiba bazi arkadaslar birincsiz yüzünden iran kusunan malatya taklacisinan karistiriyorlar. Bende ilk öyle san etim resimde gördügümde ama video'da görer görmes farkli oldugunu hemen anladim.

Siz sadece bu tür kusun malatyada oldunu bu forma yazmisiniz. Benim bir Rus arkadasim var, bu kusu ona tanitirdim cok'da begendi. Uzun bacali kusun hastasi ama tabiki taklci kusun. Bunlarin Özbek denen güvercin irki var kisa gagali ve usun pacali, yada o kuslari kiriyorlarmiski uzun pacasi olsun diye ve bol taklasi atmasi icin. Onun dedigine göre kusun oyun perfonmansini kalitesini bozuyorlarmis. Bende almanyada malatya taklasini onun icin arastiriyorum sizin Malatya disinda türkiye icinde bulunmaz diyorsaniz benim isim imkansiz gibi bisi.

Malatya taklasi galiba eski bir irk degilmiski türkiyeye pek yayilmamis yoksa yaniliyorumu.

saygilarimla Ismail.

Selam İsmail abi.Ben Malatayadan Abdullah.Bu kusları tanıtmaya gönül vermiş bir kişiyim.Her sitede görebilrisiniz benim kuslarımı ve yorumlarımı.Evet İran güvercini ile Malatya ırkını görüntü olarak çok fazla benziyorlar.Hatta bu ırka benzeyen bir çok ırk var.Rus Çillileri dediğimiz bu sekıl pacalı kuslar var Bazıları demkeşleride benzetıyorlar.Urfanın Siverek kusları var mardının takke percem pacalıları var.Bunlar birbirine çok benziyorlar ama hepsi farklı ırktan ve farklı özelliklere sahipler.Tek Özellikleri görüntü olarak benziyor olmaları.Bu Kusların mazısı cok fazla değil demissiniz.Tam tersine cok uzun zamandırlı bu kuslar malatyada beslenıyor.Artık Malatyadaki kuscu abılerımizden mı kaynaklanmış bilemiyorum.Bu kuslar Malatyada değerli olduğu için şehir dısına cok fazla vermedıklerınden tanınmıs bir ırk değil.Hamdolsun ki ben bu işi internet üzerinden Türkiye' de tanıttım.Hatta Türkiye dışına bile çıktığını görüyorum.Kusların çoğunu kuşçu arkadaslar farklı ırkar ile çifleştirerek farklı özellik aramaya çalıştılar.Bundan tam verim alamayınca kendi saf kuslarına geri döndüler.Belli kişilerde saf damarlarını bulunmaktadır.Türkiyenin birçok ilinegöndermiş olduğum kuslardan yavru alırlarsa yakın zamanda daha fazla tanıtılmış olacağını birlikte göreceğiz.Saygılarımlan Abdullah KOÇ MALATYA 5365767913 [email protected] www.malatyaguvercini.azbuz.com

malatyali44040' Alıntı:
Selam İsmail abi.Ben Malatayadan Abdullah.Bu kusları tanıtmaya gönül vermiş bir kişiyim.Her sitede görebilrisiniz benim kuslarımı ve yorumlarımı.Evet İran güvercini ile Malatya ırkını görüntü olarak çok fazla benziyorlar.Hatta bu ırka benzeyen bir çok ırk var.Rus Çillileri dediğimiz bu sekıl pacalı kuslar var Bazıları demkeşleride benzetıyorlar.Urfanın Siverek kusları var mardının takke percem pacalıları var.Bunlar birbirine çok benziyorlar ama hepsi farklı ırktan ve farklı özelliklere sahipler.Tek Özellikleri görüntü olarak benziyor olmaları.Bu Kusların mazısı cok fazla değil demissiniz.Tam tersine cok uzun zamandırlı bu kuslar malatyada beslenıyor.Artık Malatyadaki kuscu abılerımizden mı kaynaklanmış bilemiyorum.Bu kuslar Malatyada değerli olduğu için şehir dısına cok fazla vermedıklerınden tanınmıs bir ırk değil.Hamdolsun ki ben bu işi internet üzerinden Türkiye' de tanıttım.Hatta Türkiye dışına bile çıktığını görüyorum.Kusların çoğunu kuşçu arkadaslar farklı ırkar ile çifleştirerek farklı özellik aramaya çalıştılar.Bundan tam verim alamayınca kendi saf kuslarına geri döndüler.Belli kişilerde saf damarlarını bulunmaktadır.Türkiyenin birçok ilinegöndermiş olduğum kuslardan yavru alırlarsa yakın zamanda daha fazla tanıtılmış olacağını birlikte göreceğiz.Saygılarımlan Abdullah KOÇ MALATYA 5365767913 [email protected] http://www.malatyaguvercini.azbuz.com

Tessekkür ederim Abdullah abi siteni gezdim ve büyük bir sevkden okudum baya güzel olmus. Kuslarin cok güzel ve sihatli görünüyorlar. Allah tügüleri güzel olduklari kadar ömürlerini uzun olur.
Almanyada herangi gibi bir tanidigin varmi Malatya taklasi olan benim bir rus arkadasim var kuslari tanittim ve cok hosuna gitti. Ilaha öyle kus almak istiyor 1000 kilometre olsa bile adamin gitmeye gönlü var. Ben fazla yardimci olamiyorum. Gercegi formun basligina yazdim bir cevab yok hemen hemen hergün bakiyorum ve ara sira yeni konulari gözlüyorum.

Saygilarimla ISMAIL

arkadaslar zorla kımseye bısey anlatmak zorunda degılsınız bız kuslarımızı bılıyoruz merak eden gelır seyreder yok yalan yok palavra bunlar ayıp seyler ben ıdda edıyorum malatya kusu mardın kusundan hem cok ucar hemde cok oynar mardının ozellıgı ayrı malatyanın kı ayrı bunu bılmek sanırım bu kadar zor olmasa gerek
saygılar

Selam ismail abim.Almanyada Malatya kusu besleyenini tanimiyorum.Türkiyenin her yerine yollayabiliyorum ama.Eger Türkiyeden götüre bilme sansi varsa benim ile irtibata gecsin yardimci olayim.Türkiyede nereye hangi sehire derse oraya gonderirim kardesim.Sitemiz icin yazmis oldugunuz yorumlar icinde tesekkür ediyorum.Yeni sitemizde hizmete girmistir. www.malatyaguvercini.tr.gg bu sitemizede bekleriz

malatyalıcem44' Alıntı:
Kardeşim ben her malatya güvercini 8-9 saat gezer demedim ama çok iyi eğitimli düzenli bir şekilde uçurulduğu ve çok iyi bakıldığı zaman evet çok iyi si öyle 8 saat e kadar uçuyor ben kümesden daha yeni geldim ve az önce kuş uçurdum sen daha kuş dan anlamıyorsun malatya da 8-9 saat gezen donlu kuş yok ki paçalı olsun diyorsun kardeşim bir kere zaten bu ikisi aynı cins değil zaten mardin kuşları(donlular) isteselerde 8-9 saat değil 4 saat uçamaz lar sitede ki tecrübeli abilerimizden öğrenebilirsin bunu malatya güvercinlerinin takla konusuna geldiğimizde sen yemin ederimki malatya güvercini ni havada yada malatya da seyretmemişsin youtube felan gir videoları bu gün uçurduğum kuşlar yazın 6 saat geziyorlardı çünkü yazın daha bakımlılar dı bu gün gittiğimde 2 saat gezdiler ve sinekte uçtular ve o yüksekliktede de oynadılar şimdi o kuş ların resimlerini de ekliyecem inanmıyorsan gelip seyrededebilirsin yani benim anlamadığım biz neden yalan söyliyelim bu konuda

mrb tartışmalara pek fazla katılmıyorum ama bır taklacı besleyıcısı olarak bu yazıyı görunce sessiz kalmak istemedım mardın kuşlarının yada diğer bı deyışle damcı taklacı guvercınlerın 8-9 saat uçanları vardır lütfen malatya taklacılarını ön plana çıkarmak için damcı guvercınlerımızı kuçuk görmeyelım

malatyalıcem44' Alıntı:
sağdaki beyaz erkek sana yemin ediyorum dam üstü 8 takla ile oyanrda ve sabah 8 de uçurdummu öğlen 1 e kadar gezerdi kaybolurdu havada bulutların üstünde ve onun cücüğünü malatya nın 30 km dışında attım geldi hangi mardin kuşu 30km uzaklıktan evini bulabilir------yanindaki yanı karada cücük ken bile sineğe çıkardı ama öldü

30km uzaktan attım geldı demışsın benım besledığım ırk 50 km den geldı buna ne dıceksın ??
uzaktan gelmesının sebepını aslında kendın açıklamışsın ama kımse farkına varmamış
ustalar bılır yuksek uçan kuş gezer bu yuzden butun çevreyı bılır sen o 30 km uzaktan gelen kuşunu gıt 50 km uzaklıktan sal o kuş yıne gelır ama orta menzılde uçan yukselmeyen bı malatyanı gıt 50 km uzaktan sal ondan sonra gelecek dıye bekle damda gunlerce amacım kımseyı kırmak incitmek değil ama malatya kuşunu bu kadar buyutmenıze gerek yok kötudurde demıyorum herkesın zevk ı aynı değildır sen malatyadan zevk alırsın ahmet mehmet çorum çıplağından zevk alır o yuzden kımse kımsenın besledığı ırka saygısızlık yapmasın ben bu kıyaslamayı senın mardın kuşu ıle malatya kuşunu kıyaslaman uzerıne yaptım kusurum olduysa özur dılerım

Selam Arkadaslar.Malatya kusu ile bir farkli irki karsilastirarak tartisma yapiyorsunuz.Öncelikle her kus bir degildir ve de her irkin kendine gore farkli ozellikleri vardir.Oyun kusu diye bildigimiz mardin kuslarinin yani damci dedigimiz kuslarin ozelligi seferli bir sekilde gelip belli süreler icerisinde dama yaklasip fisekleyerek takla atmasidir.Her mardinde veya her malatya kusunda ayni ozelligin olmasi imkansizdir.Malatya kusunun en gözde özelligi göze hitap etmisidir.Sonrasinda taklasi oyunu ucmasi ve uzak mesafeden gelmesidir.Bir agactan meyve yiyebilmek icin emegini cekmek gerekir.Bu konuda aynisidir emegi cekildigi zaman verimini alirsiniz.Emek olmazsada ne yapacak birsey yok.Saygi ve sevgiyle

s.a
bana bir seferinde bi arkadaşımızdan gelen malatya kuşu vardı ırkını bilmiyorum ama bana yardımcı olabilecek umarım arkadaşlar cıkar
kuşu tarif beyaz takkalıydı paçaları yan taraftan arka kuyyukta birleşiyordu bu kuştan elinde olan varsa resimini koyarsa sevinirim
saygılar murat

malatyalıcem44' Alıntı:

BEN İSTANBUL PENDİKTEYİM ABİLERİMİZ ZEYTİNBURNU NDA YAKLAŞIK MESAFE 75 KM ZEYTİNBURNU NDAN KUŞ GETİRDİM (DUMANLI) 5 GÜN BEKLETTİM EŞ YAPTIM DAHA İLK UÇURMAMDA DENİZİ BOĞAZ KÖPRÜSÜNÜ GECEREK ARKASINA BİLE BAKMADAN GERİ GİTTİ. GİTTİM TEKRAR ALDIM MAKASLADIM DAMIZLIK YAPTIM.. DOĞRUDUR HER MARDİN GİTMEZ AMA GİDENLERDE VAR.. (KUŞ HALA BENDE) SELAMLAR..

DİĞER BİR KONUDA 8 9 SAAT BOŞ UÇAN KUŞ YERİNE 1,5 2 SAAT UÇAN DOLU KUŞ BESLEMEKTEN YANAYIM..

selamlar.tabii zevklere saygı duymak lazım.saygı duyuyorum.fakat benim tarzım değil.besleyenlere de en güzellerini dilerim.ve saygılar.

Bu kuşlar çok güzel takla atar

Geri