..::MAlatya Kuşları Oynarmı Oynarsa Nasıl Oynar? ::..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Dediğiniz gibi 8-9saat uçup MARDİNDEN İYİ OYNUYORSA bir çift alıp beslemek lazım...Ankarada böyle uçup oynayan Malatya varsa da izlemek isterim.Hatta öyle 9saat uçup mardinden fazla oynayanını da değil 1direk çıkıp 3-4 takla 2saat uçanı varsa onuda izlemek isterim...

abi malatya kuşları fişek yaparakda takla atar mesela bizim arkadaşda var 30 -45 dakika uçuyor

Ben de Türkiye iken çok sevdiğim bir arkadaşımdan bir çift malatya hediye almıştım.. Kuşlar bembeyazdı, anlamıyodum hala da anlamam beslemiş olduğum halde ama ilk bakışta ben de uçmaz bunlar sadece masa kuşu demiştim. sonra dişili erkekli çift şeklinde uçurmaya başladım.. inanın güzel uçucular donlarına rağmen.. sık şekilde de takla çeviriyolardı.. hoş bi görüntü oluyodu.. hiç 8 10 saatlik bi deneyimim olmadı uçuran besleyen arkadaşlar illaki benden daha iyi bilir. ama en az yarım saat bir saat gününe bağlı uçuruyodum sonra da yavrularını uçurdum.. gerçekten keyif verici.. oyununu hiç düşünerek beslemedim sadece zevk olarak uçurdum ve güzeldi..

arkadaşlar bu kadar tartışmaya gerek yok bence artık zamanımızda güvercin beslemek gıttıkçe maddıyata döküldüğü için eskısı gıbı bı sevdalısı kalmadı evet bende bu kuşları çok sevıyorum ve bır çok ınsan gıbı ılk gördüğümde süs kuşu dıye önyargıya kapıldım fakat bıraz araştırdıgımda bunun öyle olmadıgını gördum şunu belırtmelıyımkı her kuş sahıbının karakterını yansıtır ben 2 yıl önce uzun bı aradan sonra tekrar beslemeye başladım ılk güvercinlerimi dayımınoglundan aldım kuşlar ılk başlarda sadece beş dk uçuyordu evet sırf denemek için saat tutuyordum ve 5 dk içinde kuşlar çatıya ınınce butun moralım bozuluyordu ama kuşçulugun en büyük özelliği çabucak pes etmek degıldır ve bende sabırla kuşlaarımı beslemeye devam ettım aradan ıkı ay gıbı bı zaman geçmeden kuşlarım abartısız 4 saatten önce ınmıyorlardı tabı bunu yapabılmek için sureklı takıp ederdım bakardım kı aralarından bazıları çabucak ınmeye başlıyorlar bunları ayırırdım böylece uçuş saatlerı bayagı bı arttıktan sonra bu çabucak ınen kuşları tekrardan dıgerlerının içine kattım tabı her zamankı gıbı kısa bı süre sonra ınmeye çalıştılar ama arkalarına bakıpta dıgerlerının gelmedıgını görünce onlarda uçmaya devam ettıler ama artık nazar mı dersınız başka bırşay mı bılmıyorum bı anda hastalık düştü ne yaptıysamda bı turlu kurtaramadım hiçbirini neyse şimdi tekrardan beslemeye başlıyacam bakalım bu sefer ne yapacaz...

Geri