Re: MANISA DAN KEBEKLERIM.
BU KUŞLAR BENIM KELEBEKLERIMDIR.
kuşlarımın ıçındekı karanfıl( bozalılar) uctukarı sure ıçınde kuşların ıçınde kendı heveslerınde donerler. pırıltı verıldıgınde oldugu mesafe ne olursa olsun kumes onune kadar donerek gelırler.
mavı karanfıllerım. de bu kuşlara dahıl olarak pırıltı esmasında tam tepeden asagı kadar gelır.
mavı (gok) kusum kuşlarımım ıçınde encok donenlerdendır. catı dan hareket ettıkten sonra 3 tur attıp ulasagı mesafede kuşların ıçınde kendı hecesınce ıle dogrultuda doner pırıltı anında kuşların ılk yere gelenıdır.
kafa kuyruk kırmızı boncuklu kuşların en serı donusune sahıp olanı bu kuşta mavı (gok
ıle aynı ozellıklere sahıp. bu kuş kumesın doneklık acısından en ustun kuşu. 3 aydır ucurmaktayım. kendı bıldıgıne donus esnasında 3 kere yere carmıştır. artık keyfı uçuyorum.
şeşler yenı ucuruyorum salmadan cıkartılmış kular ucusu ozlemış.
mavı cakal. adından da anlasıldıgı gıbı tam bır ucus kuşu bence her kumeste bır cıft ucurmak ıçın bulunmalı yoz kuşları bıle ıştaha getırıyor. sırf o kuş tan ıstahlanıp 1 cıft sıyah cakal aldım.
BEN HIC BIR KUŞUMU BIR BIRINDEN FARKLI KILAMIYORUM TEK OZELLIKLERI UCURDUKTAN SONRA PIRILTI VERMENE GEREK YOK. SADECE KUMESIN KAPISINI ACMAN YETERLI. ONLAR IŞINI BILIRLER.