Mantar tedavisi gören kuşum çok zayıfladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Slania
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Slania

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Slania
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Forumda yeniyim, öncelikle merhabalar.
Ayaklarında ve gagasında mantar oluştuğu için m.kuşumu veterinere götürdüm. Veteriner geç kalındığı için mantarın ilerlediğini ve kronik bir hale geldiğini söyledi, bir kaç ilaç verdi. Bir merhem, bir göz damlası ve iki suya katılan ilaç. Tam iki haftadır düzenli olarak verdim ilaçlarını. Sebebini anlamadığım bir şekilde kuşum aşırı derecede zayıfladı ve halsizleşti. Kesinlikle uçamıyor, parmağıma tünediğinde elimi hareket ettirdiğim zaman düşüyor. Yemini suyunu bile ancak önüne koyduğum zaman yiyor içiyor. Çalıştığım için veterinere ancak önümüzdeki cumartesi götürebilirim. O zamana kadar ne yapabilirim kendini toparlaması için. Sebebi nedir? İlaçlar ağır gelmiş olabilir mi?
Bu arada sürekli kafesini temizliyorum ve üşümemesi için örtüyorum. Daha ne yapabilirim?

S.Aleyküm öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin. Benim kuşlarımdan biride bu durumla karşılaştığında uyguladığım üç çeşit merhemle kuşumu kurtardım şuan gayet iyi ve sağlığı yerinde. Bir kaç tırnağını kaybetti fakat zayıflama veya halsizlik gibi bir durumu olmadı. Kuş eşli ise başka kuş var ise ayrı tut. Ayrıca yaşadığı ortamda suluğundaki su ile banyo yapmaya çalışıp suyu kafes dibine dökebilir. Kafes altına gazete serebilirsin. Islak kalan zemin ve kendi dışkıları ile oluşan mantar hastalığına iyileştikten sonra yakalanmaması için temizli ve hijhenine dikkat etmeni tavsiye ederim. Yaz aylarında sıkça banyo yapmasını sağla. Kendin yıkamaya uğraşma. Yoksa bir banyoluk alabilirsin. Ev içinde tek beslediğin kuş ise sana alışıksa ev içine saldığında bir tabaka kışın ılık su koyarakta banyo yapmasını sağlayabilirsin. Şuan tamamının ismi aklımda değil fakat yarın inşAllah merhemlerin isimlerini yazarım. Çok geşmiş olsun... Saygılar...

Aleyküm Selam. Geçmiş olsun dileğiniz için de yardımınız için de çok teşekkür ederim. İşlerim yoğun olduğu için biraz geç yazıyorum kusura bakmayın.

Dediklerinizi uygulayamadım çünkü konuyu açtığımın ertesi günü kuşumu kaybettim. :( Elimden gelen herşeyi yaptım ama kurtaramadım. Keşke veterinere götürmeseydim, keşke o ağır ilaçları kullanmasaydım çünkü ne olduysa ondan sonra oldu. Halbuki elimden geldiğince mantarından kurtarmaya çalışıyordum onu, başarılı da oluyordum ama bu ilaçlar mahvetti oğlumu. Bir anda eridi gitti. :(

Bu arada forumunuzu çok beğendim, benim gibi kuşlara meraklı olanlar için çok faydalı bir kaynak. Boş vakit buldukça inceleyeceğim burayı. Çocukluğumdan beri güvercinlere olan merakımı buradan giderebilirim, onlar hakkında pek çok şey öğrenebilirim. Hazırlayanların ve paylaşımda bulunanların emeğine sağlık.

Geri