MARDİNLER YÜKSEK VE UZUN SÜRE UÇAR MI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan che
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Selamlar

Ali abi Ben kendi ucurdugum we arkdaşlarımda izledigim bir kaç kuştan gördüklerimi anlatıorum... 2 kuşuda ayrı şekilde gözlemledigim gibi anlatıcam
1, kuş sefere geldikten sonra yükseliyor buluta kadar çıkıor 10 - 15 dk sonra tekrar sefere gelip tekrar yükselior illaki mesafe istiorsan ona bişey diemem kuş kibrit kutusu kadar küçülüyor....
2. kuş tek başına saatlerce noktada tek başına ucuor gelior inior yawru iken dama oynamış son 3 telege gelmeden dirsek açmış suan karga gibi noktada tek başına ucuor
İki anlattıgım kuşta mardindir orj. tartışılır...

Havalar düzeldiginide bunların wideolarınıda çekicem inş. ozaman daha İii anlıcaksınız beni

Saygılar...

n592538345_775433_4589.jpg

Selamlar Ali Abi

Yükseklik konusundan Bahsetmiştim yukardaki resim 6 Katlı binanın Çatısından çekilmiştir ve bu çatıda kuş beslenmekte..
Resimdeki çogu binada kuş beslenmekte Resmin ortalarında biryerde bir kuş uctugunda kuşu üstten görüoruz
Aynı kuşu kendi binasından İzledigimizde yerden 50 60 metre yüksekte oldugunu görüoruz birde resmin çekildi binada kuşun yüksekligi diger binadan baktıgında noktada gibi duruor....

selam değerli dostum..ilgine teşekkür ederim..bak şimdi sen de beni dinler sen biz anlaşacağız..bak şimdi kuş sefere geldikten sonra bulutlara çıkıyor diyorsun..ben inan bana bunu hiç yaşamadım yani yüksek uçar ama bunun tarifi hiç bulut olmaz..yani bulut dediğimiz yada öyle nitelendirdiğimiz mesafeler de olmaz..tabiri caiz ise sinekte olmaz..senin tarifinle yine kibrit kutusu kadar görünen kuş zaten bulutta olamaz..yine aynı mesafe lerden bahsettiğimiz aşikar ama bunun adı bulut yada sinek değil..
diğer örneğine gelince kuş sanırım bizim sinek diye tabir ettiğimiz mesafede uçuyor yaptığı bişeyde yok sadece kendini uçuma vermiş...kanada yüklendiğin de dirsek patlatması iyi bişey değil kanadına pratik bir hayvan yavru iken neyse ama eke olduğun da nekadar yükleneceğini bilir yani oturmuş dediğimiz durum oluşur..o kuş sanırım kanında başka şeyler olan bir kuş..yinede izle bakalım başka bişeyler yapacak mı..(kuşlarımızda kanat tüyünde iken baş 3 telek çok önemlidir baş 3 telekte olmayan hayvanın uçmasın da sakınca olmaz ama 3 teleğe geldiğin de uçurmamalıyız ..ta ki 3 telekte ki değişim biter kan kaybolur ondan sonra uçurma başlar) saygılar

Selamlar Ali Abi

Dediklerine Katılıorum Haklısın Bende kendi yaşadıgım tecrübelerden yola çıkarak bişeyler anlattım..

Burda Sorulanda kuşun bulutta deil Yüksekte uçması Bir kuşun Kibrit kutusu Kadar Küçülmesi onun yüksek uctugunu belirtmez mi yani mardin kuşu yüksek uçabilir..
Bunun Egitici ilede alakası war.

selam değerli dostum..kibrit kutusu benzetmen bence bulutta olması değildir..her ne ise artık ben şu eğitim işinide merak ettim anlatırsan sevinirim..

Selamlar Ali abi

Zaten Soruda Buluta gitmesi deil yüksek uçması bende sana diorum ki kibrit kutusu kadar kalan bir kuş yüksekte ucuor olmazmı..

Egitimden kastım kuşun yanlış yönlendirilmesi ne zman yükselmesi gerekir ne zman tek atılması gerekir bunları söylüorum eger açıklama istersen bırak herkez kendi istedigi gibi uçursun yoksa buda uzar gider...
kuşçuluk kişiye we illere göre göreceli bi kawramdır o yüzden iice kafaları bulandırmayalım...

Saygılar.....

comandante!' Alıntı:
MARDİN KUŞLARI TRAKYA KUSLARI VE BURSALAR GİBİ SİNEK OLURLAR MI HAVADA

selam ismail ..bak değerli kardeşim konu yukarıda olduğu gibi açılmıştır..
smail' Alıntı:
Selamlar Ali abi

Zaten Soruda Buluta gitmesi deil yüksek uçması bende sana diorum ki kibrit kutusu kadar kalan bir kuş yüksekte ucuor olmazmı..

Egitimden kastım kuşun yanlış yönlendirilmesi ne zman yükselmesi gerekir ne zman tek atılması gerekir bunları söylüorum eger açıklama istersen bırak herkez kendi istedigi gibi uçursun yoksa buda uzar gider...
kuşçuluk kişiye we illere göre göreceli bi kawramdır o yüzden iice kafaları bulandırmayalım...

Saygılar.....

işte bak bizim burada anlatmaya çalıştığımızda insanları, yeni kuşçularımızı bilinçlendirmek..herkes tabiiki kuşunu istediği gibi uçursun ama bize sorulursada müsade et de cevabımız olsun..insanlar hngi ilde olursa olsun eğer baktığı kuş bizim seferli kuşumuz ise aklın yolu hep bir olur..yani kuşa ne adı takarsan tak,yada ne eğitimi verirsen ver o kanında olanı yapmak ister sen sadece onun yapmak i,stediğini engeller yada geliştirmesine yardım cı olabilirsin..

Uçaar bazısı ortamenzilin yukarısında uzunca bir süre gezer hatta ayağını yerden kesince fıralyıp baş alıp gideni sonra çok uzun zaman aralıklı sefer yapanıda olur bazı yörelerde bu tarz kuş sevilirde .Amasya ,Çorum ,Tokat agibi bazı illerimizde sadece hava oyunu yapan çok kanat sesleri olan yerden uyunu zor gözüken ama şapırtısı duyulan kuşlarda besleyen kuşçular mevcut ,tabi bu bir tercih meselesi beğeniler farklı olabiliyor .Genelde oyun kuşundan istenen oyununu tam söktükten birsüre sonra sefer yapkaya baaşlayınca aşağı inmesi irtifayı düşürmersi dir kuş dinlenmek için seferden sonra kısa birsüre yukarı asılbilir bu süreyi çok uzatmadan başagelmelidir .yok kuş çok geziyor ama başa gelmiyor yada geç geliyorsa bu pek tercih edilmez .taabi .tercihler frklı olabilir .selamlar .ŞEREF

selam kuşun kibrit kutusu kadar olması yüksek uçması demek değildir.sadece orta seviyede olduğunu belli eder yüksek uçması kuşun sinek olması yada nokta olmsıdır bulutlu havada bazen buluta bile girmesi demektir.kuşun eğitimiyle ilğili bir şey değil soyuyla ilgili bir olaydır nokta uçan kuş hiç bir zaman dam üstü uçmaz hasta yada yumurtada değilse.bu ırka göre değişmez her soydan mardinde bu özellik çıkabilir ve yavrusu nokta uçuçak diye bir şey yoktur.herkes eğitimiyle ilgili diyor alakası yok eğitimle sadece uçaçağı zamanı serte girmemesini yada girerse çıkarmasını bilmek demek.eğitimle mardin hariç bence diğer kuşların yükseklik seviyesi ayarlana bilir ama mardinin asla uçum saatini egetimle düzzenli yem usulüyle oda arttırıla bilir ama saatli olmayan bir soydan gelmeyen kuşa nasıl 2 saat uçmayı ögretemezsen mardinede uçması gereken seviyeyi öğretemezsin bence bu böyle ben hep bu şekilde gördüm nokta uççuyorsa kuş nokta uçar şartlar elverişli olduğu sürece.

selam ismail kuşlarımı 3lü guruplar halinde uçuruyorum kuşlarım daha 9 aylık kuslar yavrulardan yani ama 1,1.5 saatsonra sefere geliyo 4_5 sefer yapıp iniyo bence kuslarımı cok ıyı actıgımı dusunuyorum ama oyuna gec gırıyolar ıste bırde sinede acık mesafe gezıyorlar yanı cok fazla uzaklasıyorlar bazen bu sefer kesın gıttı gelemez artık dıyorum ama seytan kulagına boyle bırsey olmadı işte dedıgım gıbı buda benı tatmın etmıyo acaba kusları 1-2 ay ucurmasam faydası olurmu bırde kuslarım taban taklası atmıyo en sınır oldugum seyde bu zaten saygılarımla

benim 1 çift mardinim var çok fazla takla atıyolar ve doğru düzgün uçamıyorlar hiç sineğe yapışmadılar daha (7 aydan beri uçuruyorum)...
Ama her mardinde sineğe yapışmaz die bişey yok

emre_' Alıntı:
selam ismail kuşlarımı 3lü guruplar halinde uçuruyorum kuşlarım daha 9 aylık kuslar yavrulardan yani ama 1,1.5 saatsonra sefere geliyo 4_5 sefer yapıp iniyo bence kuslarımı cok ıyı actıgımı dusunuyorum ama oyuna gec gırıyolar ıste bırde sinede acık mesafe gezıyorlar yanı cok fazla uzaklasıyorlar bazen bu sefer kesın gıttı gelemez artık dıyorum ama seytan kulagına boyle bırsey olmadı işte dedıgım gıbı buda benı tatmın etmıyo acaba kusları 1-2 ay ucurmasam faydası olurmu bırde kuslarım taban taklası atmıyo en sınır oldugum seyde bu zaten saygılarımla

Selamlar Emre
DAma sefer yapan kuş tek uçar benim Bildigim...
yanında kuş warken sefere gelmezler yorulup inmeye geldiklerinide oyunlu oldukları için sefer yapıorlardır we o seferlerden pek randıman alamassın

Türkiye Güvercin Yarışmasından Oynun kusunun özelliklerini ve Uçum Düzenini bir Araştır oku iStersen Belki sana yardımcı olur....

Saygılar.......

Selam arkadaşlar . Takla Kuş 2 ye ayrılır arkadaşinda dediği gibi kimi damcı kimi hem havacı hem damcı . misal bende 20 kuş var en az 5 kuş atarım havaya 2 2,5 saat sinekte ucarlar hem hvada oyun atarlar hemde dam üstünde . bizimde kuşlarımız genelde hem damcı hem havacı dediğimiz tabirde . ama ankara kuşları gibi damda oynayan kuşu taşimayız saygılar

ali osman bey,Ankara kuşlarını işaret ederken,o kuşları iyi tanımanız gerekerir,ben kırıkkaleliyim ve bizim yörenin kuşları arasında 15 saat uçup hem yere hemde dama oynayan kuşlarda muvcuttur.Bu gibi kuşları çok nadir kuşcular besler,çünkü hiç kimse kendisini fazlasıyla meşkul edecek kuş beslemek istemez,

kusuruma bakmayın,merakımdan soruyorum ; kuşun 22,5 saat uçtuğunu nasıl anladınız,özellikle gece olunca.yoksa kuşlar ateş böceği gibi ışıkmı saçıyor.olurya bir sürü kuş cinsi var. :s:

Orada 22,5 saat yazmıyor, 2 2,5 saat yazıyor. Yani iki veya iki buçuk saat denmek istenmiş.

ok.Anladım ben onu....noktalama işaretleri kullanmadığı için yanlış anlamısım.

Merhaba Sevgili Kuşçu Arkadaşlar
Bende Taklacı Mardin güvercini beslemekteyim.Kendi bilgi ve birikimlerimi kuşcu arkadaşlarla paylaşmak için kısıtlı ve yetersizde olsa bir site oluşturdum.Ve aşağıda Uçuş Süresi başlığıyla verdiğim yazı Güvercin Standartları başlığından alınmıştır.Kısmende olsa değinmek istedim.Saygı ve Selamla
Sitenin adresi:www.rakayguvercin.com
Uçuş Süresi:
Genelde taklacı Mardin hava güvercinin uçuş süreleri söz konusu olunca,biz istesek-te istemesek-te iki kategoriye ayırmak zorunda kalırız.Dolayısıyla uçuş süresi bakımından birinci kategoride yer alan ve standartını açıklamaya çalıştığımız güvercin,sık sık dama gelen ve baş yapan güvercindir.Yerelde bu güvercine tapka-ras(dalan-çıkan) güvercini denilmektedir.Bu güvercinin havada kaldığı süre, 90 ila 180 dakika arasıdır.İkinci kategoride yer alan taklacı Mardin güvercini ise 7-8 saat veya sabahtan akşama kadar havada uçan ve sık sık başa gelmeyen, başa gelince de çok uzun kaçabilen güvercindir.Ancak sabahtan akşama kadar havada uçan ve sık sık başa gelmeyen ve gelince de çok uzun kaçan güvercini sitemiz kendi kategorisinde dile getirerek standartlarını ayrıca kaleme alacaktır.

selamlar.güzel sohbet olmuş.epey bilgilendim.özellikle refik 34 rümuzlu arkadaş esas konuyu özetlemiş.kendisine teşekkürler.ben mardin kuşu beslemedim.bu özelliklerini hiç bilmiyordum ve ilginç bence.sinekte uçupta sonra gelip oyun yapan sonra tekrar sineğe çıkan bir güvercin şimdiden hayran kaldım mardin güvercinine.

Geri