maşallah ya dört tane yumurtladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emirsalih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emirsalih

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emirsalih
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
ilk yumurtasını perşembe yaptı ikincisinide cuma 2 tanede bu gün yumurtladı ne yapayım bakabilirlermi acaba iki tenesini ayırayımmı yumurtaların. :heyo:

Ekli dosyalar

• dörtledi.webp
    dörtledi.webp
    219.3 KB · Görüntüleme: 817
kusun cinsi nedir

Kümeste başka kuşlar varsa onlardan biri yumurlamıştır.

Hoca' Alıntı:
Kümeste başka kuşlar varsa onlardan biri yumurlamıştır.
başka eş kuşum yok ama yinede bilemiyorum yumurtaya yatıyorlrr ana baba onlar varken oraya yumurtlayamaz sanırım başka kuş.

selam oncelıkle ımkansızı başarmış kuşun eğerki gercekten yumurtladıysa 4 tane yumurtaya bakıcagını sanmıyorumm,en fazla 2 tanesıne bakar onun ıcın yumurtaların 2 tanesını tutmadan alırsan iyi olur yanı 4 yumurrtaya bakarlar ama 4 yavruya bakmaları zor yanı 2 sı kesın ölür en guzeli yumurtalar tutmadan 2sini al başka kuşun altına sür eger ki kuşların guzelse..

öle tahmin ediyormki kuşlarının ikiside dişi kızgınlıktan eş oldlar ama yumurtalarda döllenme yoktr yinede abilermz en iysini bilir;)

yumurtaların 2 sini al

İlginç bir durum hiç başıma gelmedi böyle birşey .Kesin emin değilseniz kümesteki diğer kuşların da aynı yuvaya yumurta etmiş olma ihtimalini düşünmelisiniz . farklı sıradışı bir olay bu .selamlar.ŞEREF

emirsalih' Alıntı:
ilk yumurtasını perşembe yaptı ikincisinide cuma 2 tanede bu gün yumurtladı ne yapayım bakabilirlermi acaba iki tenesini ayırayımmı yumurtaların. :heyo:

selam bu yumurtanın ikisi onun değil çünki kuş dört tane yumurtlamaz ayni günde 2 tane hiç yumutlayamaz.bir yyumurtadan iki yavru bile cıkar ama bir kuştan bir günde iki yumurta cıkmaz :=( cuma gününün yumurtalarını atmalısın tabi bizle makara yapmıyorsan.

değerli arkadaşlar iyi akşamlar. kenan bey ben söyleyecektim lafı azımdan aldınız,bir günde kuşun iki yumurta nasıl yapmış şaşılacak bir şey. ben kücükken allahrahmet eylesin bir büyüğümün kuşu süerekli üc yumurta yapıyordu.tabiki gün aşırı.ama bir günde 2 tane hic duymadım.SAYGILAR

tengelli' Alıntı:
emirsalih' Alıntı:

selam bu yumurtanın ikisi onun değil çünki kuş dört tane yumurtlamaz ayni günde 2 tane hiç yumutlayamaz.bir yyumurtadan iki yavru bile cıkar ama bir kuştan bir günde iki yumurta cıkmaz :=( cuma gününün yumurtalarını atmalısın tabi bizle makara yapmıyorsan.
makara falan deyil arkadaşım ben zaten 4-5 ay falan oldu kuşçuluğa başlayalı tam bu konularda bir bilgim yok bilgi almak adına bu konuyu açtım sizlere dün saat 16:00 gibi kapattım kuşları bugünde 16:00 gibi baktım yani aradan 24 saat gibi bir zaman geçmiş bu saat ler arasında belkide yapmış olabilir 2 tane yumurta ana baba yatarken diğer kuşların orayı girip yumurtlaması bana göre zor.

kuscu_19' Alıntı:
öle tahmin ediyormki kuşlarının ikiside dişi kızgınlıktan eş oldlar ama yumurtalarda döllenme yoktr yinede abilermz en iysini bilir;)
erkeğin defalarca pindiğini gördüm ikiside dişi değil ...

emirsalih' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
emirsalih' Alıntı:

makara falan deyil arkadaşım ben zaten 4-5 ay falan oldu kuşçuluğa başlayalı tam bu konularda bir bilgim yok bilgi almak adına bu konuyu açtım sizlere dün saat 16:00 gibi kapattım kuşları bugünde 16:00 gibi baktım yani aradan 24 saat gibi bir zaman geçmiş bu saat ler arasında belkide yapmış olabilir 2 tane yumurta ana baba yatarken diğer kuşların orayı girip yumurtlaması bana göre zor.

eğer yeniysen arkadaşım benim en son dediğimi yapıcaktın ama yumurtalar işaretli değilse anlayamazsın son iki yumurtayı atacaksın :=(

kardeşim kus yumurtlamamıstır hem kus yumurtaya yatar ama o yavrular çıkınca bakamaz malesef içinden 2 tanesini al yoqsa şansına küs :(

iki tanesini aldım fakat yumurtaları karıştırmış bende diğerlerini yumurtlaya bileceğini bilmediğim için işaret filan koymadım ilk yumurtalarımı aldım son yumurtalarımı aldım bilmiyorum bir sorun olabilirmi?

yumurtaları lambaya tutup kontrol et damarlı bir görünümdeyse sorun yok ama birşey yoksa hiç bekletme 20 gün beklemene gerek yok her yumurtlamayı kaydedersen ne zaman çıkması gerektiğini bilirsin.madem yeni başladın bizim hatalara düşme bir ajanda veya yuvanın kenarına temiz bir tahta çak ona yaz.ben günü geçen çok yavru çıkardım elle :slm:

bu ne maşallah tavuk bile 2 yumurta yapmıyor 1 günde bizim burada güvercinler 1 gün ara ile sadece 2 yumurta yapabiliyor
emirsalih' Alıntı:

Merhabalar. Bayram tatiline giderken bir cift et yawrum vardı. döndügümde bir cift yawrunun yanında iki yumurta daha vardı. acaba dedim yawru varken mi yumurtlar. yawruları olan kuş yumurtanın üzerinde yatıyordu. bir gün sonra baktım. anaç olanın yawrusu yumurtaların üzerinde yatıyor. kardeşleri de yanında.

Kümesindeki diger kuslarda aynı yere yumurtlayabilirler.

Arkadaşlar yumurtlamaz demeyin olabiliyor benim dişim 3 tane yaptı bir tanesini aldım altından tutmadan ... Ama 4 de şüpheli bakmak gerekir 2 dişin eş almış olabilir ..

sana bir mujdem kuşlarının ikiside dişidir öleyse benım basıma geldi baskalarda boşuna bekleme yumurtalar boşdur

Büyük ihtimalle yumurtaların ikisi boştur boş olmasa bile bakamazlar bende bi tane edremit 3 tane yumurtluyodu biri boş çıkıyodu.

Evet birkaç arkadaş daha belirtmiş ama bencede kızgın iki dişinin eşleşmesi sonucu.yoksa bir dişiden 4 yumurta çıkmsaz heleki bir günde iki tane.
Benimde başıma gelmişti benim diyen 40 senelik kuşcular anlayamadı aynı erkekli dişili gibi idi kuşlar ama sonuç 4 yumurta yani ikiside dişi imiş.

tekço' Alıntı:
değerli arkadaşlar iyi akşamlar. kenan bey ben söyleyecektim lafı azımdan aldınız,bir günde kuşun iki yumurta nasıl yapmış şaşılacak bir şey. ben kücükken allahrahmet eylesin bir büyüğümün kuşu süerekli üc yumurta yapıyordu.tabiki gün aşırı.ama bir günde 2 tane hic duymadım.SAYGILAR
bir kuşun aynı gün iki yumurta yapma olayı sakat ya başka kuş yumurtladı yada kuşlarının ikiside dişi bence bütün yumurtalarını ışıkta kontrol et

arkadaş benimde başıma aynı şey geldi. şunuda belirteyim ben busene beslemeye başladım acemiyim yani kuşlarım çifleşti 2 yumurta yaptı 1 haftalığına ist. gitmiştim döndüğümde 4 yumurta vardı meğer kuşların ikiside dişiymiş arkadaşlarım bayağı dalga geçmişlerdi

MALUM BU ZAMANLAR KUSLARIN KIZGIN OLMALARININ EN YOGUN DONEMI COGU YERDE HAVALARDA ISINMAYA BASLADI ERKEK BULAMAYAN DISI DISIYLE BILE ESLESIYOR VE SONUCU BOYLE OLABILIYOR 4 YUMURTA GIBI ONUN ICIN KUMESTEKI GOZLEM COK ONEMLIDIR BOYLE AKTIF ZAMANLARDA...

Selam arkadasım benim dişi beyazım on gün once 2 tane yumurtladı.Onları postaların altına sürdüm sonra 2 ad yumurtladı onlarıda sürdüm altına bosyumurta koydum dinlesin diye 2 gün sonra baktım 1 tane yumurlamıs.Yani anlayacagın 3ad yumurtladı ama gün var aralarında.

evet arkadaşlar bir çok arkadaşın dediği gibi ikiside dişi çıktı 4 tane yumurtlamamış iki dişi yumurtlamış 4 yumurtayı yani yumurtalar boş çıktı bu günlere çıkması gerekiyordu boşları alıp altına 3 günlük donek yumurtası koydum yani 15 gün daha yatmaları lazım size sormak istediğim 15 gün daha yatarlarmı?

fazla yatmiyorlarmis, belirli bir günden sonra kalkiyorlarmis üzerinden yinede bir dene istersen de öteki yumurtalari da ziyan etme yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri