Matbacı Orhan ve Bahadır Kardeşler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

cevdet özbayer

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cevdet özbayer
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar ; Bilmem farkındamısınız ? kuşlarla ilgili yazmaya çalıştığım her konuda muhakkak birtakım polimikler oluyor, herhalde ben bu işi beceremiyorum,ya yaşlılıktan veya yazı yazmayı becerememekten oluyor bunlar.
Belkide bazı kuşçuların işlerine gelmiyor bütün yazdıklarım,benim çocuklarımdan küçük gençler,nerdeyse torunum yaşındaki delikanlılar hakaret derecesine dayanan laflar yazıyorlar benim yazılarımın altına,hiç utanmadan ,hiç sıkılmadan bir çoğunun babasından bile büyük olmama rağmen bütün bunları nasıl yazıyorlar ben buna hayret ediyorum.

Arkadaşlar kuşçuluk sosyal bir faliyettir,kuşçuluk arkadaşlık ve dostluktan önemli değildir,aynı hakemlikte olduğu gibi kuş seyretmedede tarafsızlık esastır, çünkü bu hayvanlar kendilerini savunamazlar.

Kuşçulukta asıl amaç;oynayan kuşu taktir edip,yetiştiricisinide tebrik edip daha iyilerini yetiştirmesi için teşvik etmektir.
Bunun içindirki,kuşçulukta duyduğumuzdan değil gördüğümüz gerçeklerden yola çıkarak,hem kuşu hemde yetiştiricisini eleştirirken daha yapıcı olmaya özen göstermeliyiz.

Dün 19 Mayıs 2012 cumartesi idi,bu sitedeki moderatör,yönetici ve bazı üye arkadaşları matbacı Orhan ve Bahadır kardeşlerin oraya kuş seyretmeye davet ettim,ayrıca gelirken yanlarında birde video getirmelerini özellikle rica ettim,çünkü Nizam hocanın kuşlarında olduğu gibi matbacıların kuşlarındada herhangi bir polimiğe neden olmak istemedim.

Sabah saat 09.00.da orada hazır bulunduk, kuş camiasına hiç girmeyen Ankara'nın bazı kuşçu esnaflarıyla beraber toplam 12 kişiydik,sağolsun matbacılar çayımızı demlemişler,içerken tanıştık,muabbet ettik ve saat 09,30.da geçen senede birkaçkez seyrettiğim, altında avuç içi büyüklüğünde iki adet yavrusu bulunan beyaz perçemli dişiyi saldılar.

Saat:09.30. kuşun kalktığı saat
Saat: 09,40 kuşun birinci seferi,kuş inmeye geldi,ortalama 3 metre mesafeden,taban taklasız 6 taklayla 20 metre çıktı ve düzeltip yükseldi gezmeye başladı.

Saat:09,52 .kuş ortalama 100 metreden kapatıp sallanarak kuşların üzerine geldi ve 2,5 ila 3 metre cıvarında kalarak gene taban taklasız 5 taklayla 20 metre cıvarında fişekleyip gezmeye başladı, tabi bu arada derici Mehmet'in çenesi hiç durmuyor,habire birşeyler anlatıp bizleri güldürüyor sağolsun.

Haa,yere kalış mesafesi meselesine takılanlara söylüyorum, kümesin yan tarafındaki araba çıkışının oradan yüksekliği 2,5 m. imiş,mesafeyi ona göre yazıyorum.

Saat: 10,05 dişi bayağı yüksekten ve 200,250m uzaktan kapatıp geldi ve 7 taklayla 25,30 metre fişekleyip gitti.
Saat. 10.11 dişi dördüncü sefer yere 1,5 metreye kadar sokulup oyuna geldi ve taban taklayla 5 takla vurup 25 metre cıvarında fişekleyip gitti.

Saat : 10,17 dişi beşinci sefer oyuna geldi,inecek zannettik ama inmeden taklayı yapıştırıp 5 takla ile 30 metre cıvarında fişekleyip gitti.
Saat: 10.23 dişi altıncı sefer 200,300 m. uzaktan atıp oyuna geldi,taban taklayı vurup 9 taklayla 30 ila 40 metre arasında sündürüp fişekledi ve gezmeye çıktı.

Saat :10,32 kuş yedinci sefer oyuna geldi,yere 3 metre mesafeden tabanı vurup tekrar 9 takla ile 30 ila 40 metre fişekleyip düzeltip gitti.

Saat :10,40 kuş yüksekten kapatıp geldi,yere 2,m kaldı 3 takla vurdu ,bir direk kadar yükseldi,kıvrıldı 7 taklayla elene elene yerine indi.

Şimdi gene abartıyorsun diyenlere söylüyorum,belki inanmıyacaklar ama bu kuş geçen sene oynadığı oyunun 1/4 kadar bile oynamadı.
Orhan diye bir kuyumcu kuşa talip oldu,sahipleride kibarca kuşun satılık olmadıklarını söylediler,ama yeni uçmaya başlıyan ve yeni çeviren yavrularını oynadıktan sonra seyrettirip verebileceklerini beyan ettiler.

Arkadaşlar arzu edenlerde matbacılardan randevu alıp bu kuşu seyredebilirler,ellerinde hazırda başka kuşları kalmamış,İstanbullular oynayanları alıp götürmüşler,yeni yetişen yavrular ne zaman başlar bilmiyorum,kısmet olursa onlarıda seyredebiliriz.
Selam ve duaile
Cevdet Özbayer.

S A ELİNE EMEGİNE SAGLIK CEVDET AGBİ EVET SİZİNLE KONUSMUSTUK AMA BİZ MÜSAİT OLDUGUMUZDA KARSI TARAF VEYA KARSIMIZDAKİLER MÜSAİT OLDUGUNDA BİZLER OLAMIYOR GİDİLECEK ÇOK YERLER VAR AMA ZAMAN VEDE HAVA SARTLARI YADA BİR ARAYA GELEMEYİSİMİZ ELİMİZDE OLAMAYAN SEBEBLERLE GERÇEKLESMEYEBİLİYOR

İNSALLAH KUSCULAR ORG OLARAK İSTEDİKLERİMİZİ GERÇEKLESTİREBİLECEGİMİZ SOHBETLERİMİZİ YETİŞTİRİCİLERİMİZİ KUS VE KUSCULARIMIZI

FIRSATIMIZ OLDUKCA BURAYA AKTARMAYA ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDERİZ EMEKLERİNİZ VE PAYLASIMINIZ İÇİN TESEKKÜRLER

SAYGILAR

Selamlar Cevdet Ağbi,eline emeğine sağlık.Anlattığın kuşunda maşşallahı var.Yetiştiricisi Orhan ve Bahadır

kardeşlerinde emeklerine sağlık.

Burada paylaştığın konularla ilgili olarak,yazı yazan genç kardeşlerimizin sizin şahsınıza yada anlattığınız kuşla ilgili

değil,gördükleri ile ilgili yazdıklarını sanıyorum.

Nede olsa gençlik,heyecanlı oluyorlar,haddini aşmamak kaydı ile hoş görmek lazım.

Hiç bir genç kardeşimizinde size karşı hakaret derecesine varacak eleştiri yapacağını zannetmiyorum.

"" Kuşçulukta asıl amaç;oynayan kuşu taktir edip,yetiştiricisinide tebrik edip daha iyilerini yetiştirmesi için teşvik etmektir.
Bunun içindirki,kuşçulukta duyduğumuzdan değil gördüğümüz gerçeklerden yola çıkarak,hem kuşu hemde yetiştiricisini eleştirirken daha yapıcı olmaya özen göstermeliyiz.""

Bu sözüne içtenlikle katılıyorum,ama bence asıl neden piyasada bu işin simsarlığını yapan,olmayan özellikleri varmış

gibi anlatıp,kuş ticareti yapanlara karşı duyulan kızgınlık ve tepkidir.Bu tip insanlar kuşçuluk camiasındada oldukça bol.

Gençlerin tepkilerinin altında yatanda birazda bu tip simsarlara duyulan öfke olduğunu zannediyorum.

Vermiş olduğun emeklerine tekrar teşekkür eder selam ve saygılarımı sunarım.

şenol tunç' Alıntı:
Selamlar Cevdet Ağbi,eline emeğine sağlık.Anlattığın kuşunda maşşallahı var.Yetiştiricisi Orhan ve Bahadır

kardeşlerinde emeklerine sağlık.

Burada paylaştığın konularla ilgili olarak,yazı yazan genç kardeşlerimizin sizin şahsınıza yada anlattığınız kuşla ilgili

değil,gördükleri ile ilgili yazdıklarını sanıyorum.

Nede olsa gençlik,heyecanlı oluyorlar,haddini aşmamak kaydı ile hoş görmek lazım.

Hiç bir genç kardeşimizinde size karşı hakaret derecesine varacak eleştiri yapacağını zannetmiyorum.

"" Kuşçulukta asıl amaç;oynayan kuşu taktir edip,yetiştiricisinide tebrik edip daha iyilerini yetiştirmesi için teşvik etmektir.
Bunun içindirki,kuşçulukta duyduğumuzdan değil gördüğümüz gerçeklerden yola çıkarak,hem kuşu hemde yetiştiricisini eleştirirken daha yapıcı olmaya özen göstermeliyiz.""

Bu sözüne içtenlikle katılıyorum,ama bence asıl neden piyasada bu işin simsarlığını yapan,olmayan özellikleri varmış

gibi anlatıp,kuş ticareti yapanlara karşı duyulan kızgınlık ve tepkidir.Bu tip insanlar kuşçuluk camiasındada oldukça bol.

Gençlerin tepkilerinin altında yatanda birazda bu tip simsarlara duyulan öfke olduğunu zannediyorum.

Vermiş olduğun emeklerine tekrar teşekkür eder selam ve saygılarımı sunarım.
Şenol Ustaya katılıyorum,teşekkür ediyorum.İşte o yüzdendirki,bırakalım'da uçan kuş kendini anlatsın.Saygılar.

KUS ANLATILMAZ SEYREDILIR!

Selamlar.

Soze nasıl baslayacagım bılemıyorum.Ben yıllardır gurbette yasadım yanı turkce deyımle ben bır almancı ,gurbetci kuscuyum,Şimdi ıse Allah nasip ettı kesin donus yaptım ve ulkemizde, memleketimdeyım.Gezmedık ve gıtmedık bır yer bırakmadım kus ızlemek ıcın ulkemızde.belkı bazılarınız benı yanlıs anlayacaksınız.Hıc kımsenın kalbını kırmak ıstemıyorum ama bazı seylerı yazmayıda kendıme bır gorev bılıyorum.Yıllardır davet edıldık kus ızlemek ıcın ama malesef cogu zaman masada mılletın kusu kral,padısah soyle oynar boyle oynar ama hep anlatırlar,benım kusum soyle oynar,su kadar gıder,sınekten dalar,taban taklayı atar bır bınare ıkı mınara 100 metre 200 meter gıder,taklası soyle,pikesı soyle,en az 100 metre gıder,4 saat ucar 8 saat ucar.Hep aynı hıkayeler.Yasim 48 cok sey gorduk,cok şey duyduk.Kardesım kus ızlemeye geldık atın bır kus ızleyelım madem sızın kus soyle oynuyor boyle oynuyor ıkı mınare uc mınare oynuyor.Taban taklası soyle,bos kesınlıkle ınmez.Kardesım ucur o zaman bızde gorelım, cevab hep aynı.Yok abı ucuramam oldu hep cevaplar aynı.Pekı kardesım neden ucuramazın,yine hep aynı klasik cevaplar,Abı atmaca var,hava ruzgarlı,dun ucurdum hayvana atmaca daldı kusum urktu 10 kez sefere gelen kusum korktugu ıcın bugun oynamadı.Abı benım kusum tuyde,tuyden cıksın oyle gel ızle.Abı kus kızgın,erkek ensede yumurtaya hazırlanıyor,sımdı oynamaz,bır ay sonra gel,10 gun sonra gel kus nasıl oynar gor.abı kusum tuyde,kanadı kesık.Yıllarca hep aynı standart baheneler.Bıktık artık yenı bır seyler uretılsın.

Bu baslık altına yazıyorum kımse yalnıs anlamasın.Yav Arkadaslar kımı kandırıyoruz Allah askına kımse kendını kandırmasın.Arkadasım,güzel kardesım kusun senı menmun edıyormu,senı mutlu edıyormu bırak baska kus arama en guzel kus kendı kapındakı kus el alemın guzelı bıtmez arama bırak en guzelı,elındekı kuslarından en guzelını uretmeye bak,hazırcı olma,emek ver zaman harca,kuslarını ucur mutlu ol.Yalancı ınsanlara kanma,sahtekar kusculara inanma.emek ver kendı kusunu ucur.

Benım kapında 1 bınare oynayan 15 takla gıden kusum yok.Yavru ucuruyorum,umarım ıstedıgım gıbı bır kus cıkar kapımdan,ama ya cıkmadı,ısterse cebımdekı son kurusumu ıstesınler oynayan hosuma gıden bır kusada para vermekten kacınmam,Ama arkadaslar hazırcı olmayalım,kandırmayalım ınsanları,abartmayalım,Netıcede bu bır hobı ve hobiler paylasıldıkaca guzellesır,Kuslar olsun kopekler olsun bunlar dostluklar ıcın bırer aractır ama ne olur dıkkat edelım bu bır amac olmasın.dostlukarın ,arkadaslıların kıymetını bılelım.uc bes lıraya kus satacagım dıye aladatmayalım kıseyı
Umarım hep bırlıkte agız tadı ıle,dostlugu arkadaslıgı amac haline getırerek tatlı bır rekabet ıcınde kalp kırmadan,bır dıger arkadasımı zırencıde etemeden cok guzel kuslar oynatır,ucurruz.

kusun da netıcede bır el kadar hayvan oldugunu unutmayalım ve cok asırı seyler beklemeyelım,elimızdekılerle mutlu olmaya calısalım,bazı seylerın farkına varabılmemız cok zaman ve emek ıstıyor.ne bırılerının hakkını yıyelım nede hakkımızi yedırelım.Oynayan bır bır kusunda hakkını verelım. yıgıde oldurup hakınıda yemeyelım..

Tum kuscu camıası olarak uyanık olalım.guzellıkleri paylasalım.cırkıne yanlısa ıse hep bırlıkte karsı olalım temennısı ıle.

Herkese selamlar.

ben cevdet abiyi tanımam muhabetimde yok malesef ama bir gün sadece tanışmak için ankaraya gidicem inşallah.

şunu belirtmek isterimki cevdet abi iyi bir kuş anlatırken sanki kuşculuğa yeni başlamış sanki ilk izlediği kuştaki heycanı yeniden yaşıyormuş gibi anlatıyor bu bana çok enteresan geliyor bu tarz insanlar gerçek kuş aşıkları kuşa gönülvermiş kişiler bence saygı duymak gerekli bence.

cevdet amca nızamı akturkun kusları adlı baslıga yorum yapanların bırıde benım orda ne kısılere saygısızlık var nede kusları kotuluyoruz heralde sız okumadınız tamamıyla yada ısınıze geldıgı gıbı anlıyorsunuz yasım 25 kımseye saygısızlık yapmadım benden buyuk olsun kucuk olsun aslada yapmam bu ıse gercekten gonul verenlerdenım vebende ankarada 15 ay boyunca cok kus ızledım cok kısılere gıttım gordum ama sızın o anlattıgınız buluttan atan kuslar 3 hafta sonra mezatta 10 lıraya satılcak kıvama geldıler yok demıyorum ıllakı vardır tabıkı guzel kuslar ucuranın emegıne yuregıne saglık ama bız uzun metrajlı kuslar yerıne bunun gercekten eke oynayanını baktırmaya tesvık edıcı olmalıyız ve nasıl kendımız bı konu paylastıgımız zaman elestırıye acıksak karsımızdakı ınsanlarında konularını elestırmek bızım en dogal hakkımız saygı ve sevgı cercevesınde ve ben butun yazdıgım yorumlara baktım orda bır saygısızlık gormuyorum
saygılar
oguz ustundag

CEVDET AMCA PERÇEM Lİ BEYAZ EKE OLMASINA RAĞMEN MAŞALLAH GÜZEL KUŞMUŞ.. BAHADIR AMCADA GÜLE GÜLE UÇURSUN.. SELAMLAR..

Cevdet abi olayi anlar gibiyim ama iyi bir kuscu böyle sallama laflara,kücük yemlere ilgi göstermez.

senol abi güzel yerinde sóz söylemis

gurbetci abimizde devamini getirmis.

iyi sóz alinir kötü yorum okumaya bile degmez.

ben inaniyorum pc /net arkasinda yazmak kolay oluyor yüz yüze konusma olursa cevabin hazirda olmasi senin icin yeterlidir.

saygilarimla

Cevdet amca eline yüreğine agzına sağlık.

Yukarda bahsettiğin beyleri bir Ankara deyil Türkiye tanıyor o yüzden çok yorum alabilirsin,iyi yada kötü.

Paylaşımın için teşekkürler.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Cevdet amca eline yüreğine agzına sağlık.

Yukarda bahsettiğin beyleri bir Ankara deyil Türkiye tanıyor o yüzden çok yorum alabilirsin,iyi yada kötü.

Paylaşımın için teşekkürler.

Saygılarımla,

Ramazan ABA
Ramazan'cığım ben sadece gördüklerimi aktarıyorum,bu insanlar benim enaz 50 senedir tanıdığım insanlar,kuşlarına iyi veya kötü demiyorum,arzu edenler gider kendi gözleriyle görürler.
Orhan ve Bahadır hergün sabah saat 09.da işyerlerinde oluyorlar,zaten kuşlarıda burada terasta uçuruyorlar. Sende bunları gayet iyi bilip tanıyorsun.

Selam ve dua ile,işiniz rast gelsin.

Ramazan'cığım senide tebrik ederim,sincan kupasında 160 puanla halen birincisin.
Buradan bütün yarışmacılara başarılar dilerim.

RAMAZAN BEY TEBRİK EDERİM.. DARISI BİZİM BAŞIMIZA :)

Ramazan kardeşim yeni okudum,tebrik ederim.Cevdet ağbi yazmasa haberimizde olmayacaktı,güzel puan almış

kuşun,güle güle besle tüyü kadar ömrü olsun,başarılarının devamını dilerim.

Selamlar sağlıcakla kal.

Tebrik ederim nice güzel basarilara.

S.a arkadaslar ben istanbulda yaşıyorum Cevdet abiyi tanımıyorum ama ona son derece katılıyorum ve doğruluyorum
İnsan gözlerinin görmediğine inanmak istemez,matbaaci kardeslerin bu iste en iyilerinin arasında olduguna inanıyorum
Bahsi gecen kuşu yani perçemli beyaz dişi yi gecen sene seyretmiştim anlatılanların fazlası var eksiği yok,gecen ayda
Ankaraya gitmek nasip oldu yine seyrettim hatta yumurta üstündeydi,yine iyi oynadı gorevini yaptı,tebrik ettim kendilerini,aslında orda beyaz bı erkek var lakabı ( 14 Lü) yolu düşen onu izlesin masallahi var gercekten
Herkeze selam

s.a cevdet amca saygıyla ellerinden öperim senin eski kuşçular üzerine yazdığın yazıları çok kez okudum matbaacıların kuşlarındn bizdede bulundu 6-7 sene eşledik 3-4 çift damızlık kuşları hem öz hem kırarak pek bi netice alamadık benim bahsetmek istediğim burda o kuşlardan çok haddinden fazla yerde var netice alarak kupalarda oynatan pek yok bikaç milyarlar istenip satılan kuş her yarışmada derece yapması lazım sitede ramazan aba kardeşimizde var yenimahalle kupasını aldı aslanlar gibi şimdide sincan kupasında 160 puanla öndeymiş tebrikler kendisine .bu arkadaşlardan bahsedelim kupayı metin abi düzenliyo cengiz abidekilerde aynı kümes kuş bu hafta sonu kupaya kuş kaldıracak diye duydum netice olarak halep ordaysa arşın burda görelim hep beraber sahte dost misali bigün sevindirim sonra üzmesin ...saygılar ALLAH"cc "emanet olun ..

selamlar abi kuşun altında ilk 10 dakikada kuş serilimiydi birde ilk seferi inim seferi şeklinde olup inemediği için sonra ucuma devam eden kuşlar aslında beslemesi çok riskli kuşlar değilmi ? birde kuşun yaptıgı toplam sefer kadar aslında inim seferi yaparak inmeli değil mi ? ( inim seferini cıktıgında yani ilk sefer aslında 6 sefer oyuna gelmiş ) ben bu yazdığından kat kat iyilerini izledim sitiller ayni ama hep geri gittiler belli noktadan sonra seninde dediğin gibi abi geçen senekinin 4/1 oynamıyor demişsin. çok büyük oran değişikligi değilmi..??? YANLIŞ ANLAŞILMASIN İZLEDİM DERKEN KENDİMDE DEĞİL BAŞKA ARKADAŞLARDA YADA BÜYÜKLERİMİZDE...

şahin 40' Alıntı:
s.a cevdet amca saygıyla ellerinden öperim senin eski kuşçular üzerine yazdığın yazıları çok kez okudum matbaacıların kuşlarındn bizdede bulundu 6-7 sene eşledik 3-4 çift damızlık kuşları hem öz hem kırarak pek bi netice alamadık benim bahsetmek istediğim burda o kuşlardan çok haddinden fazla yerde var netice alarak kupalarda oynatan pek yok bikaç milyarlar istenip satılan kuş her yarışmada derece yapması lazım sitede ramazan aba kardeşimizde var yenimahalle kupasını aldı aslanlar gibi şimdide sincan kupasında 160 puanla öndeymiş tebrikler kendisine .bu arkadaşlardan bahsedelim kupayı metin abi düzenliyo cengiz abidekilerde aynı kümes kuş bu hafta sonu kupaya kuş kaldıracak diye duydum netice olarak halep ordaysa arşın burda görelim hep beraber sahte dost misali bigün sevindirim sonra üzmesin ...saygılar ALLAH"cc "emanet olun ..
merhabalar galiba bir yanlışınız var bu sene sincan kupasında ilk sırada olan kuş 54 puan almıştır 160 puan alan bir kuş şu an yoktur galiba karıştırdınız . yine bilgi edinmeye çalışıcam . saygılar

Selamlar;
Öncelikle şunu belirtmek isterim.Ne cevdet abimin nede matbaacı kardeşlerin hiç birini tanımam.Ancak bildiğim bir şeyi de paylaşmaktan kaçınmam.Antalyada ve istanbulda çok yakın olarak tanıdığım insanlar bu matbaacı kardeşlerin kuşlarını besledi.VE BEN BU KUŞLARDAN BİRİSİNİ DE ŞÖYLE TATMİN EDİCİ OYNARKEN GÖRMEDİM.Halen ANKARA'da yüzü aşkın kuşçu tanırım.Biriside ya bu matbaacıların kuşları iyi demedi.Hadi on kişi çekemiyo.hadi on kişi kıskanıyo.hadi on kişi beyenmiyo .Ya bi insana herkez mi aynı şeyi söyler?Cümle alemin söylediği şey şudur."matbaacıların kuşları yavru yumurta görene kadar 10 numaradır. Sonra bir halta yaramaz."Ben duyduğumu gördüğümü söyledim.Sakın bir kişi demesin o kuşlar onların değildir diye iki arkadaşımın aldığını gözlerimle gördüm.Ben ankaralıyım ve bu insanların namını çok duydum.Ancak iyi konuşanı sadece bu forumda görüyorum.
Saygılarımla.

"Selamlar;
Öncelikle şunu belirtmek isterim.Ne cevdet abimin nede matbaacı kardeşlerin hiç birini tanımam.Ancak bildiğim bir şeyi de paylaşmaktan kaçınmam.Antalyada ve istanbulda çok yakın olarak tanıdığım insanlar bu matbaacı kardeşlerin kuşlarını besledi.VE BEN BU KUŞLARDAN BİRİSİNİ DE ŞÖYLE TATMİN EDİCİ OYNARKEN GÖRMEDİM.Halen ANKARA'da yüzü aşkın kuşçu tanırım.Biriside ya bu matbaacıların kuşları iyi demedi.Hadi on kişi çekemiyo.hadi on kişi kıskanıyo.hadi on kişi beyenmiyo .Ya bi insana herkez mi aynı şeyi söyler?Cümle alemin söylediği şey şudur."matbaacıların kuşları yavru yumurta görene kadar 10 numaradır. Sonra bir halta yaramaz."Ben duyduğumu gördüğümü söyledim.Sakın bir kişi demesin o kuşlar onların değildir diye iki arkadaşımın aldığını gözlerimle gördüm.Ben ankaralıyım ve bu insanların namını çok duydum.Ancak iyi konuşanı sadece bu forumda görüyorum.
Saygılarımla."
Bende isterim burada benim hakkımda konu açılsın, benim ismin milletin dilinde olsun, kötü veya iyi konuşuluyor ,bence kötü bu kadar konuşulmaz, kral kuşçuların diyarı Nevşehir'den saygılar

Selamlar,

Eğer doğru kişiler ise bahsettiğiniz üstadların lakabını (matbağacılar) abilerimden çok duydum. Kendileri arada Matbağacıların kuşlarını izlemeye, sohbete giderler.

Çayyolu taraflarında methini çok duydum. Kuşlarını da övgüyle anlatırlar. Ben de heyecanla dinlerim.

Benim çocukluğumdaki Ankara kuşlarıyla şimdiki kuşlar farklı. Çok farklı ırklar karıştırılmış. Eski Ankara bozları, gökleri çok kalmadı. Bozdumanlı diye bir renk yoktu eskiden. Şimdi her yerde bozdumanlı görüyorum. Kötü kuş mu bozdumanlı? Katiyen değil. Çok iyi oynayanlarını, mesela Kara Mustafa abimizin kümesinden seyretme imkanım oldu. Aynı damardan Atilla abimizde de mevcut. Tabanı sağlam kuşlar yetiştiriyorlar. Matbağacıların kuşlarını görmedim fakat eski damarlardan olduğunu tahmin ediyorum.

Matbağacı üstadlara selamlar, tebrikler.

Dilinize sağlık.
Suat

ben maatbacıların ordaki kuşçulardanım gerçekten hayatımda izlediğim en iyi kuşlar ondadır belki ondan daha iyi kuşçular vardır ama ben çok kuşçu gezip izleyen birisi değilim ama benim o çevrede izlediğim en iyi kuşlar ondadır ayrıca çok iyi insanlardır

rayazz' Alıntı:
ben maatbacıların ordaki kuşçulardanım gerçekten hayatımda izlediğim en iyi kuşlar ondadır belki ondan daha iyi kuşçular vardır ama ben çok kuşçu gezip izleyen birisi değilim ama benim o çevrede izlediğim en iyi kuşlar ondadır ayrıca çok iyi insanlardır

8 kasım 2010 taririhnde üye olacan ve bu güne kadar hiç bir mesaj yazmayacan bu gün çıkıp matbağacılar hakkında metiyeler düzecen bana çok komik geliyor sizmi çok kurnazsınız yoksa insanlar gerçekten bu kadar safmı?

:tamam:

Murat kardeşime katılıyorum,kişileri tanımam ama gerçekten biraz garip olmuş.

Selamlar.

EVET BENDE SENOL VE MURAT KARDESLERİME KATILIYORUM MATBACILAR ORHAN VE BAHADIR AGBİLERİ TANIRIM ONLARI TÜRKİYE TANIR KUSLARINIDA TANIRLAR BU SEKİL YORUMLARA ZATEN İHTİYAC DUYMAZLAR

SAYGILAR

o zaman sizde yavruyu yumurtaya sokmayın.

bu arada abı vereceklerı yavruya fıyat ne cektıler.

saygılarımla.

RAYAZZ hangi matbaacılardan bahsediyorsun (konu başlığındaki kişilermi , çok karıştırılıyorlarda) , bu kişilerde seyrettiğin kuşların oyunlarını anlatırmısın ? bu arada Murat Özyanar arkadaşımızın söylediği gibi uzun zamandır kayıtlı üyesin ama tek mesajın , olabilir, bununla birlikte ya seyrettiğin kuş o kadar oynamış ki görmediğini görmüşsün mest olmuşsun bazı prensiplerininin dışına çıkmışsın yada kısaca uzatmayayım aksaray dolmuşuna binmişsin Nevşehir'den saygılar

bütün kuşçu kardeşlerime ve büyüklerime selamlar öncelikle şunu belirtmek isterim burda kimseye yalakalık olsun diye o yazıyı yazmadım ben 2010 da kayıt oldum doğrudur sebebini anlatayım kuşçuluğun sanal alemde bu kadar büyük bir sitesi olduğunu tahmin etmiyordum siteyi öğrenince siteye destek olmak için üye oldum bahadır abi ve orhan abiyi tanıdığım için onların kuşları hakkındaki konuşmları görünce bu mesajı yazdım her zamanda girmiyorum aklım estikçe giriyorum benim hiçbir amacım yok sadece bahdır abiyle orhan abiye haksızlık edildiğini düşündüğüm için yazdım herkes emek veriyor emeğe saygı sabahları 8-9 arası kuşlarını uçurur gider uzaktan izlersiniz kuşlarını ne gidiyor ne gitmiyor öğrenirsiniz tartışma olsun diye bu mesajı yazmadım emeğe saygı duyalım davet edin uzaktan herkese tekrar saygılarımı sunuyorum

Geri