mavi bu hale nasıl geldi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _ayhan_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

_ayhan_

Üye
Siteyi ziyaret et
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar ben kendime koyu mavi kılıç tepe bir kus aldım ve kümese alısması içinde kanatlarını cektim kusun kanadı bir geldi bembeyaz sasırdım kaldım koyu iken nasıl beyaz kanat geldi??????????????????????????????? :?

Böyle bir şey mümkün değil.. Birisi kuşu değiştirmiş.

Çok eskiden bende benzeri bir olay yaşamıştım gök ala olan bir kuşun rengi tüyden sonra sade göke dönüşmüştü yıllardır 1 kez şahit oldum bu olaya nedenini bende bilmiyorum ama ırka özel bir değişim olduğunu tahmin ediyorum. Saygılar kolay gelsin...

Bu olay imkansız falan değil bence.benimde birkaç kere başıma geldi.nadir de olsa olan bir olay. özellikle yavru tüylerini ilk tüy dökümünde değiştirirken renk farklılığı olabiliyor.hatta böyle istenmeyen sazlı kuşların kanatları çekilir sık sık belki değiştirir ümidiyle.

Bu olay imkansız falan değil bence.benimde birkaç kere başıma geldi.nadir de olsa olan bir olay. özellikle yavru tüylerini ilk tüy dökümünde değiştirirken renk farklılığı olabiliyor.hatta böyle istenmeyen sazlı kuşların kanatları çekilir sık sık belki değiştirir ümidiyle.

benimde arap yavrularımda olmuşdu kuyruk tuylerı sıyahdı cok oynuyorlar dıye tuylerınden bır kacını cektım baktım yenı tuyler aynalı sonra hepsınını cektım ve full aynalı oldu

Yapmayın arkadaşlar böyle. Korkum şu ki aramızda genç arkadaşlar çok. Şimdi bu yorumların üstüne kuşlarda ne kadar tüy varsa yolacaklar. :haha:

ehuehuehuehue evet yola bılırler :) kafadakı beyaz sacları yonun yerıne sıyah cıkıyo :)

ama doğru olan bu imkansız değil yani değişebiliyor.
tabiki genç arkadaşlara da kötü örnek olmayalım istemeden.
genç kardeşlerim bu olay çok nadir oluyor.ve bilinçli yapılmalı.
öyle kafanıza göre kuşun kuyruklarını komple yolmayın akkuyruk çıksın diye.
öyle olmaz.istemediğiniz yerinde çok küçük bir tel tüy ya da bir tel kanat kuyruk varsa deneyin.
ama bir kaç kez çektikten sonra ısrar etmeyin.
gerçi çekmenize de gerek yok.
o eğer değişecekse tüy dökümünde kendiliğinden değişir zaten.

evet bende bir arkadaşımın kuşunda görmüştüm.

yavru döneminde tüye giren kuşta değişimler olabilir. bu iş selaniklerde çakallarda daha çok görülür.yeme düştüğünde kırmızı olan yavru tüy döktükçe beyazlaşır ve altın baş olur. taklacıdada bu olay mümkündür. aslını kimse inkar edemez.

beyler bu olay herkezin basına gelmez ama buna benzer bir sey benimde basıma geldi bende basık ayna kuyruk arabım vardı ama kus oldukca yaslı benim ilk kusum tam 11 sene bende kaldı kuş tüye girdi kanat telek leri döküldü kanatları geldiginde bembeyaz saz kanat oldu :sinirli:

Feyzi Abi'nin dediğine katılıyorum kırmızı kuş tüye girip çıktıktan sonra sade kafasında kırmızı kalacak şekilde bembeyaz oluyor buna çok defa şahit oldum.Şu anda büyüyen selanik yavrularım var ana-baba altınbaş biri kırmızı biri altınbaş gibi fotoları var seneye tüye girip çıksınlar unutmazsam inşallah o zamanki fotolarıyla şimdiki fotolarını yayınlarım.

s.a arkadaşlar tüye giren kuşlarda bir takım renk değişiklikleri meydana gelir.gözlemlediğim kadarıyla çil olan kuşlarda (kaplanlar) kapalı bozalılarda ve hünkarilerde bu olaya çok sık raslanmaktadır.ben japon tabir ettiğimiz bir ırkı besliyorum.yavru tüy dökene kadar kırmızı veya sarı oluyor.tüye girip cıktığında sadece kanatları beyaz oluyor.elimde boğmabaş dediğimiz hünkarilerden var onlarda tüye girmeden renkleri kırmızı veya çukulata ,tüye girip çıkınca sadece kafa renkli kalıyor gövde komple beyazlıyor.2 ay önce bir arkadaşıma bir takım japon hediye ettim.yavrunun biri sarı biri kırmızı idi.sarı olan tüye girince sarı olanın kanatları beyazlamıştı fakat kırmızı olan sadece kafa kırmızı kalmış ve komple beyazlamıştı.görünce şaşırdım,çünkü bu ırk 8 senedir bende böyle bir kostümlü olanını hiç görmedim.
saygılar
ÖMÜR DENİZ.

ilginç bi olaymıs ama ben hiç rastlamadım

ELEMİM

oda kanatları ağartmış;)

Kuşu alırken kanat ucundaki iki, üç adet beyaz teleği cekiyorlar, sizde kuşun geri kalan kanatlarını cekiyosunuz , kanatları geldiği zaman doğal olarak , kanat uçları beyaz oluyo,benim aldığım çakallar gibi :D:

arkadaşlar,hayvanlarda beyaz renk aslında bir hastalıktır,hayvanın vitamin dengesi bozulmuş,oyunlu olmayan kuşun kanadını çekmeyin,bantlayın,onlarınkide can :asla:

kanat arasından değişik renk birkaç tüyün belli aralıklarla çekildiğinde ana renk tüylerden çıktığını gördüm, fakat bu tüylerde dahasonra kendisi değiştiğinde tekrar belek renk çıktı ğını biliyorum komple farklı ren olanına ben rastlamadım .ilginç .selamlar.ŞEREF

LoL bende arabın tüylerini yoldum kaplama kuveyt cıktı :D
ya arkadaşlar genetik diye bişey var ALLAH aşkına kuş yumurtadan cıkıp filizlendikten sonra nasıl rengi olursa öyle kalır . ancak yavru tüy değiştirme zamanında asıl rengini alır (örn: miski yavru tüy değiştirdikten sonra kınası tam olur)

BAKIN BU KUŞ YAVRULUK TUYLERI USTUNDE BENIM KUSUM YAKALAMIŞTIM RENGI NE TUAF DIMI ŞİMDİKİ RENGİNİ GORSENIZ INAMASSNIZ

Ekli dosyalar

• 05082008478.webp
    05082008478.webp
    32.4 KB · Görüntüleme: 1,155
gozlemledigim kadariyla cok kere cekilen kanat ve kuyruklarda yani birkere degil cok kere cekilirse beyazlama oluyor

Arkadaşlar burada herkes tecrübelerini yazıyor. Çoğunluk gördüğünü söylüyor. Siz hala dalga geçiyorsunuz. Uçurumdan atladığınızda öleceğinizi illaki tecrübe edip mi öğrenmeniz gerekiyor.
Çok basit başınıza böyle bir olay gelmemiş olabilir. Ama bazı şeyler de her zaman yaşanarak öğrenilmez.

Dinlemeyi bilirseniz dünyadaki en aptal insandan bile birşeyler öğrenebilirsiniz.

yavrusunu aldıgım 2 aynalı arap dişim tüye girdi siyah kuyruk geldi olabiliyor

dpğrudur ben dolapçı besliyorum genç kuşların kanatları çekildipğinde sazlı yada çaparlı olur ama kartları da bilemicem zaten gençken hiç çekilmese bile yaşlandıkça tüy değişiminde oluyo ben bunu şeş kelebek ve kaplan dolapçılarda gördüm

selamlar ister kabul edelim ister etmeyelim böyle bir gerçek var bazen kuşlarda tüy değişiminde renk değişimi bazende insanların cektiklerinden sonra farklı cıkabilir. bu fakat her kuşta olucak diye bir şey olmadıgı gibi ayni zamandada reng değişimi olan kuşda bir daha olurmu oda muammadır.önemli olan mantıga aykırı olmayan her şey olabilir. dikkatinizi cekerim ki bu renk değişimi genelde 100 de 99 oranında insanların cektiği teleklerde beyazlama şeklindedir belki hayvanlardada insanlarda oldugu gibi sitres renk değişimine bir sebep olabilir. eğer öyleyse bir daha ki seferede asıl rengini yakalaması gerekir. buda bir muammadır. fakat imkansız ve hayel ürünü değildir. kimi ırklarda 2. veya 3. tüy değişiminde asıl rengi oturan kuşlarda vardır.

arkadaslar bu soyla felan alakalı bisey degil koyu renkli kuslarda zamansız tüy degisiminden dolayı yada sizin kendi cekmenizden dolayı kalsiyum eksikliginden dolayı tuyler beyaz cıkıyor eger kusun kalsiyum ihtiyacını karsıyalıp kendi tüüye girdiginde eski renklerinin cıkacagını göreceksiniz saygılarımla...

Geri