Miro Güvercinleri ( Miro Taklacıları)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 45K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
resimweb2451lv1.jpg

resim20web201641lf7.jpg

e38376a76e9507076b451kb7.jpg

resimweb2451lv1.jpg

Resimler Alıntıdır.

maşallah allah nazardan saklasın çok güzel kuşlar
genelikle Bu kuşlar IRAK tan geliyor bende de 2 çift var Bunların yavrularını çöpe atarsan 450 ytl eder

S.A beyley neymis bu kuslarin özelligi ? Su siralar cok meshur oldu ama marifeti nedir ? Ne is yapar bunlar hicte görmedik oynarken. Su güne kadar hep yerde foto lari var.Sayet varsa gönderinde seyredelim miromu muromu herneyse.Saygilarimla
* BOZOGLU *

tahir abicim bunların ekstra bişeyi yok sadece kuşun rengi için bu kadar ünlü oldu.o koyu rengin göğsünün öyle sarı vermesi tek ilginçliği.öyle başka kuşlardan farklı bi oyunu falan yok yani.ama bende görmek istiyorum oyununu varsa bi abimiz koyarsa sevinirim.

Çeşitli salma ve arkadaş ziyaretlerinde en çok tartıştığım ve dile getirdiğin birkonuydu bu miroların özellikleri.Madem forumumuzda bu konu açılmış,bende bir şeyler eklemeden geçemicem.Taklacılar arasında miro ismi son 5-10 yıla kadar duyulmaya başlandı.İlk gördğünde herkezin gözünü ondan alamadığı,çok farklı tipte bir kuşlardı.Ancak yetiştiricilerini,oyunları yönünde pekte etkileyemediler.(Bu benim, tanıyıpta görüşlerini dile getirdiğim arkadaşların kuşlarından bir kasıttır.Burada yanlış anlaşılma olmasın,miroların tamamını kötülemiyorum.)
Oyun tarzları olarak ben kendi gözümde hiçte farklılık göremedim mirolarda.Görüntü ve şekillerine bakılarak beslenme arzusu ,mirolar için daha tehlikeli günlere sahne olabilir.Çünkü bugün görüntü güzelliği sebebiyle,performansları bir yana atılıp,karakteristik özelliklerini kaybetmiş biri sürü ırk mevcut.
Umarım mirolara sahip yetiştiriciler,bu görünüşlerinin yanı sıra güzel performans görselleride yaşarlar.

renkleri ve fiziksel yapıları çok güzel olabilir ama bana göre ve bizim yöremizin büyük çoğunluğuna göre renkleri önemli değil kuşun oyunu birinci planda gelir

Şu 1. resimdeki kuş sanki podyumda gibi duruyor. Gerçekten çok ilginç ve güzel kostüm...

paylaşim için teşekkürler ama mıro hakkında merak ettıgım bır konu var bu kuslar masa guvercınımı yoksa ucum kusumu ve bıde oyunları nasıl sımdıden tesekkurler ve saygılar

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
tahir abicim bunların ekstra bişeyi yok sadece kuşun rengi için bu kadar ünlü oldu.o koyu rengin göğsünün öyle sarı vermesi tek ilginçliği.öyle başka kuşlardan farklı bi oyunu falan yok yani.ama bende görmek istiyorum oyununu varsa bi abimiz koyarsa sevinirim.

arkdaşlarım bu ığdırdan uluhan mert abimin dişi mirosudur.. oyunu yok diyen arkdaşlar tekrar bi düşünsün bence.. Ömer arkdasım inşallah kısa da olsa yardımcı olabılmısımdır size video konusunda...

http://igdirkuslari.azbuz.com/viewVideo ... 0000786057

miroları daha çok kostüm kuşu olarak üretiyorlar bende çok merak ediyorum oyunlarını olan birileri oyunlarını çeker atarsa sevinirim BEYKOZ KAPLAMA MİSKİ ÜRETİCİSİ ÖZGÜR DELİCE

Değerli arkadaşlar son bir senedir miro kuşlarından besliyorum.ve en az okadarda araştırmasını yaptım.bu kuşlarda şu özellikler dikkatimi çekti.kostüm olarak çok güzel olanlar;rengiyle,iriliğiyle.saldığınız zaman havada oyun kuşuna hiç yakışmayan bir görüntü çiziyorlar.fakat bunların kostüm olarak daha renksiz ve küçük olanlarında müthiş bir performans gösteriyor.ben bir takım uçuruyorum,öyle bir fişek çekiyorki kuşlar sanki oyun için kusursuz.ayrıca yüksek uçma özellikleride var.ben dişimin bir tanesini sırp yüksek uçucusuyla uçurdum saatlerce aşırı yükseklerde uçtu ve orda oyuna giriyor.Bu kuşlardan almak isteyen arkadaşlar alırlarken kuşlarını mümkünse yerinde uçursunlar en sağlamı budur.tabi oyun meraklılarına.Renk için bakanları bunları pek önemsemiyor.Saygılar.

ya abi warya şöyle kuşları alamıyorumya deli oluyorum yha...
Ama napıyım 1 kuşada o kadar para veremem yani onu alana kadar 20 çift kuş alırım...
Tabi bunun meraklıları böyle demez (:

Kuş fiyatlarının yüksek olmasında haklısın ama bunları yapanlar piyasanın cambazları.bu oyunlara kesinlikle aldanıp yatırım yapma.zamanını bekle çoğu kuşçu yeni oluşan bir akıma kapılıp kümesine yeni moda olan kuşlardan katmak ister ve elinde fazla olan veya modası geçmiş kuşları elinden çıkarmayı ister sende bundan faydalan piyasaı geçmiş,oyununa güvendiğin kuşları almaya çalış.bu tabiki çare değil ama yinede denemeye değer.

bir abimiz mirolar hakkında bilimsel bir araştırma yapıyor. (kendisi kuşçu değildir. mardin de görev yaparken bu kuşun oyununu görünce araştırmaya başlamış) söylediğine göre miroların en büyük ayırt edici özelliği konmasında imiş... konarken yaptığı 360 derecelik dönüşü ile saflığı belli oluyormuş. dönüş saniyenin onda birinde yanlış olursa bile kuş çakılıyormuş.. uzun zamandır yaptığı çalışma bitince internette paylaşacak... bana da uçanını görmek nasip olmadı...

Evet takla konusunda hak veriyorum. taklaları aşırı derece sert atıyorlar.takla sırasında boynunun arkasında gergin bir tel olsa sanki boynu kopar.ve kuşlar kesinlikle yatık kalmıyor.havaların soğumasıyla 2 aya yakındır kuş salmıyorum geçen gün biraz güneşliydi hava saldım mirolar kesinlikle yatmamışlar normal oyunlu uçuşlarına devam ettiler.

arkadasım orda parantez içinde ne yazıyo miro güvercinleri (miro taklacıları) yazıyo yaaa :hmm: :tamam: :buyrun:

Bu kuşlardan uçuran varmı çok merak ediyorum . Böyle giderse yakında bu kuşlardan edinip uçurmayı düşünüyorum .selamlar.ŞEREF

arkadaşlar kusura bakmayın ben bu kuşların rengine hasdasıyım.nasip olursayeni kümes. yabacagım.osaman.bir cift alacam.bende.cakmaklı.ve benekli sarı.kırlar var. birde.mıro.olsun.tabiki nasip olursa .saygılar

Hollanda'da yasiyorum , bugun bir sitede arkadasin biri ilan vermis.
1 cift miro diye yazmis..bende bir mail attim ne istiyorsun felan diye birsey yazmadi geri..baktim ilana tekrardan 750 euro yazmis.

Abi simdi ne demeli boylelerine ?
Tekrrar mail cektim , en fazla 200 verir ilk cikan 2 yavrusunuda sana veririm..yok 745 versen bile satmam tek kurus inmem felan..

Yazik ya yemin ederim.

Tolga Akgöz' Alıntı:
Sana almancı kıyağı yapmaya çalışmış arkadaş.Burası Türkiye olur böyle yanlışlıklar.
Sonra baska kus istiyorsan ucuza satarim diyor , bende ucuza iyi oyun kusun varsa gelirim yalniz oyunu iyi olacak geldigimde oyle bos kus izlemeyim dedim cevap yazmadi.Ben Mironun sirf oyununu merak ediyorum , nette kimse videosunu koymuyor nedense rengide beni pek ilgilendirmiyor sirf meraktan satin almak istedim ama arkadas 750 euro isteyince is cikmaza girdi.

Burda mirolar zor bulunuyor , elinde olan ise araba fiyatina satmakta.
Yazik yemin ederim herseyi ticaret haline getirmisler , ne var sanki bana satsan ilerde bende sana kiyak gecerim..hatta ilk cikan 2 yavrulari sana veririm diyorum banamisin demiyor.

Tavuk gibi besliyorlar , uretip satiyorlar..birakta tadini cikaralim bakalim noyunu felan nekadar.
Yemin ediyorum benim elimde olsa oyunlarini ucuslarini bol bol ceker videosunu nete atardim , ama kimse ucurumiyor hepsi ticarete atinmis.

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A beyley neymis bu kuslarin özelligi ? Su siralar cok meshur oldu ama marifeti nedir ? Ne is yapar bunlar hicte görmedik oynarken. Su güne kadar hep yerde foto lari var.Sayet varsa gönderinde seyredelim miromu muromu herneyse.Saygilarimla
* BOZOGLU *

bu kuşlar miro ırak kökenli oyun kuşudur ama zamanla masa kuşu olarak dahada ilgi çekti ve şimdi masa kuşu olarak üretiliyor 4...5 saat uçarlar kırılmamış olanları güzel oyunlar sergiliyor yeni okuduğum bir yerde ismini 3 kişiden birinin isminden biraz değiştirilerek alıyo ilk sahibi ırak,lı birisi satmak istemiyor ama birisi ben sana aldırırım beni kırmaz diyor ve para teklif ediyor iş bi şekilde almaya gelince aracı birazdaha para istiyor az kaldı satcak diyor ve talipli artık lanet gelsin deyip istediği miktarı veriyor ve kuşları alıyor kuşlarda aracının ismini alıyor ırakta bu kuşlar şemi diye geçiyorlar miro ismi aracıdan yayılıyor resimdeki şemi ler (miro.lar) münür bostancı abimizin
BEYKOZ KAPLAMA MİSKİ ÜRETİCİSİ Ö.DLC

Geri