Miro Güvercinleri ( Miro Taklacıları)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 45K
mirolar ıraktan gelme çok ciğerli kuşlar. 5-6 saatten fazla uçarlar çok yüksek uçarlar ve dama çok seyrek gelirler. buralarda ucuranlar genelde bu kusları hep atmacaya kaptırdılar o yüzden artık kimse ucurmuyor. oyunlarında öle bizim yerli oyun kuslarından bir artıları yok. para tuzağı bence ...

arkadaşlar bu güvercinlerin hep si aynıdır bir bakın hepsi cami avlusundaki yabanigibi sıtandat sadece rengleri varklı taklacı besleyenler bilir kuşların kardeşi renk ve şekil bir olmaz cok nadirdir tek renk vermez nese ucanı varsa seyir ederiz

miroların önceleri performans kuşu olduğunu söylemişlerdi ilk meşhur olduğu zamanlar ama kostümü dışında beş para etmez bence..yinede meraklısına besleyenine saygı duyarım..

Mrblr.
Mirolar; taklacı, posta, saya, dönek gibi ayrı bir çeşit değil ki. Onlar da şebaplar gibi taklacı ırkı kuşlar. Bütün bozlar şöyle oynar, bütün araplar böyle oynar bütün beyazların oyunları şu şekildedir diyebilirmiyiz. Ya da bütün Sivas kuşları şu şekil, Urfa'lar bu şekil diyebilirmiyiz. Her rengin her soyun iyileri kötüleri olabilir. Miroların da iyileri kötü oyunluları olabilir. Ancak yetiştiği yerin hava şartlarına uyum sağlayan özellikler taşıması normal.Ben çok iyi oynamış miro kırmaları biliyorum.. Saygılar..

merhaba.ben çanakkaleden yazıyorum.ben 1 takım miro ve 1 takımda beyaz güvercin arıyorum.damızlık yapacam.

bende merak ediyorum abiler keşke oynasada böyle yakışıklı hayvanlara hizmet etsek hem yakışıklı hem oyunlu ne güzel fakat bunlar oyun kuşu deyil süs kuşu bence .

s a miroların iyi kuşlara kırılıp tamamlayıcı olduklarında hem kendimde hem başka arkadaşlarda izledim her oyun kuşunda iyi kötü oldugu gibi mirolarında olabilir ama iyi bilinenin bilinen kuşa kırıldıgında güzel farklı oyun şekileride izlenmiştir her zaman besleyene üretene begenene begenmeyende saygı duymak gerekir diyorum saygılar sunuyorum

Yok yok benim içim gidiyor geçen ihalede bir çift cik cik miro satıldı almadım almadım ah ah bir çift bulursam zorlayacağım hiç şansı yok merak ettim bu kuşun oyununu uçuşunu ?? en azından kan girerim bu hayvan tonaj olarak sanki bizim Ankara bozkirlisi (ben oyle diyorum-kımı yerde tosbağa sırtı-kımı yerde miski veya kara miski diyorlar) bunlardan gelme gibi duruyor kumaş belli

Ha bu arada arkadaşlar abiler bu miro ırkını 10 sene önce internette Mardinli birinde görmüştüm adam o zaman şahsına site yaptırmış iyide fiyatlara satıyordu (daha doğrusu iyi para istiyordu) ve Türkiye'deki miskilerin atası bunlar diyordu ...

thundereblue' Alıntı:
Yok yok benim içim gidiyor geçen ihalede bir çift cik cik miro satıldı almadım almadım ah ah bir çift bulursam zorlayacağım hiç şansı yok merak ettim bu kuşun oyununu uçuşunu ?? en azından kan girerim bu hayvan tonaj olarak sanki bizim Ankara bozkirlisi (ben oyle diyorum-kımı yerde tosbağa sırtı-kımı yerde miski veya kara miski diyorlar) bunlardan gelme gibi duruyor kumaş belli

Ha bu arada arkadaşlar abiler bu miro ırkını 10 sene önce internette Mardinli birinde görmüştüm adam o zaman şahsına site yaptırmış iyide fiyatlara satıyordu (daha doğrusu iyi para istiyordu) ve Türkiye'deki miskilerin atası bunlar diyordu ...
EMRE KARDEŞİM BAHSETTİGİN O KİŞİ
ERCÜMENT SAMİR DİYE BİR ARKADAŞTIR HALA BESLER

Doğrudur teşekkur ederim abiciğim . Ha bu arada bir arkadaşda 2-3 çift var ama eke ve uçurmuyor kuşların damarı sağlam oda oyun meraklısı birinden almış ama aldığı şahıs bu kuşları hiç kovalamamış vs. vs. bir çift alıp kovalasm ne çıkar ne dersiniz ?

bilinen kuşlara kırıp yavrularını alın eger tutarsa çok daha güzel oynayanları çıkabilir önemli olan eş olan kuşların birbirlerini tamamlaması zaman alır ama kuşçuluk b ir arayıştırSAYGILAR

Bir çift miro sahibi olduk hadi hayırlısı

Merhaba arkadaşlar;

Yorumlar'da okuduğum kadarı ile ıran oyun güvercini oynatan arkadaşlarımız bu forum konusuna katılmamışlar. Bu na ıstinanen şöyle bir yorumum olacak..

Nasıl her oyun kuşu aynı kalitede oynamıyor ise misal, (gök) mavi, iyi derecede oynayanı da var oynamayanıda , her dumanlının iyi oynamadığı,ve çok iyi kalitede oynadığı gibi..

Bunu miro içinde düşüne biliriz, Sonuc ta esasında bir oyun kuşudur.

İyi oynadığını ters mantıkla düşüne biliriz , Bu deneyim ve kısmet işi ,

İyi bir miro ;

Oyun kuşudur, şu şekilde hatalar göremezsiniz. Yapışmaz, Es geçmez , Az sefere gelmez , Uzaya aya çıkmasada :) bir minare oynar . Atış özelikli ve üst alt taban taklalıdırlar.

Hatası ;

Sert şamatalı ve burgulu oyun oynadıkları için ''kanat uçlarını yer'' , sökulmedıgınde oynamaz ucurmayı kestiğinde sert'e düşer.. Bu hataları seyısler giderebilir . keza kanında olan hata olmadıgı ıcın duzen ve nızamla bunları yasamayabılırsınız. Keza uç dugu taktırde vazıfılerını ömrunce yaparlar..

İzlenımlerıme göre ileriki sezon oyun kusunda iran suriye kusları alacaktır.

Hattınden fazla oyun kuslarında hatalar cıkmaya basladıgından dolayı bu sekıld ebır yorumum var..

Saygılar..

Geri