Muğlamızın Kuşları Tescillendi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murat yımaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat yılmaz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
http://www.haberler.com/mugla-guvercinl ... 43-haberi/

Alıntı yaptığım siteden inceleyebilirsiniz arkadaşlar Muğla'ya ait 4 tür tescillendi. Benimde beslediğim türler olduğu için sizlerle paylaşmak istedim..saygılar

hayırlı olsun.

Muğla kuşlarının resimleriyle birlikte ötüş ve uçuş performansları hakkında da bilgi verirseniz yöresel kuşlarımıza ilgi duyan arkadaşlarımıza faydalı olacağı kanaatindeyim

tabiki Mehmet bey ben sadece arap besliyorum fakat muğlada besleyen kişilerin kümeslerinden paylaşımlar yapmayı düşünüyorum.. arap ve isliler genel olarak dalıcı dönücü gruptadır belli bir süre yüksek uçtuktan sonra havada küme şeklinden dağılıp ayrılmaya başlarlar o sıra kuş gösterildiğinde kendi etrafında matkap gibi dönerek inrler..eskiden dolapçı gibi helezon çizenlerinde olduğunu bi besleyiciden duymuştum fakat kendim görmedim hiç..

akalı ise hem renk hem ötüş özelliği için beslenir,uçuş performansı yoktur. naralı öterler.

muğla kuşları kuruküstlü olur ve gagalarının ucunda siyah benekleri vardır,gözleri açık renk,kuyruk sayısı genelde 12 dir.arap,isli ve göklerde tepeli olanlarda vardır,oyuna geç girerler.

hayırlı olsun ınsallah güzel resımlı sekıldede paylasımlarınzı bekliyoruz.

hayırlı olsun

sıra şimdi trabzon kuşlarında inşallah trabzon kuşlarıda tesçillenir

ÇOK ŞÜKÜR MEMLEKETİMİZE ÖZGÜ ,BİZE AİT KUŞLAR VAR..

TESCİLLENMESİ DE HARİKULADE OLMUŞ.

ÇOK SEVİNDİM..

BU BAŞLIK ALTINDA MUĞLA KUŞLARINI BİR MİKTAR DA OLSA GÖRSEL OLARAK TANITMALIYIZ ..DİYE DÜŞÜNÜYORUM..

resimler alıntıdır..

Ekli dosyalar

• 105499523550a224b904fa5801063742__large.webp
    105499523550a224b904fa5801063742__large.webp
    480.6 KB · Görüntüleme: 2,519
  • AKAL%2~1.webp
    AKAL%2~1.webp
    25.7 KB · Görüntüleme: 2,512
  • guvercinler-600x200.webp
    guvercinler-600x200.webp
    149.5 KB · Görüntüleme: 2,638
resimler alıntıdır..

Ekli dosyalar

• 3839_463409.webp
    3839_463409.webp
    17 KB · Görüntüleme: 2,584
  • MULA%2~1.webp
    MULA%2~1.webp
    53.9 KB · Görüntüleme: 2,589
  • MAV%20~1.webp
    MAV%20~1.webp
    33.3 KB · Görüntüleme: 2,579
selamlar

Murat kardeşim öncelikle paylaşımın için teşekkür ederim.Muğladaki güvercin yetiştiricisi birçok arkadaşımız dahil muğla kuşlarımızı tanımıyoruz maalesef.Bu nadide ırkımızın tescillenmesinde emeği geçenlere canı gönülden tekrar tekrar teşekkür ederim.Bu sayede belirli soytakibi yapan ve yetiştiren dostlarımız çıkacak ve çoğalacaktır umarım.Elinden geldiğince resimlerle birlikte tanıtmaya çalışmışsın muğla kuşlarını emeğine sağlık.Ancak daha açıklayıcı bilgiler mevcutmudur elinizde mesela uçuş tarzları nasıldır ? kayıkta gezerler mi ? bel kırma gösterirler mi ? oyun tarzı sadece burgumudur ? v.s v.s cevapların için şimdiden teşekkür ederim.

saygılarımla

umut

Umut bey,güzel yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle..
dediğiniz gbi bu kuşlar yıllardır burda var ama ancak bu yıl tescillendi ve emeği geçen herkese bende teşekkür ederim.Muğlanın kuşları olmasına rağmen ırkın tam özelliklerini taşıyan kuşlar bulmak zor ve belli yetiştiricilerde var.bende daha önceden taklacı ırkı besliyodum 2 yıl önce kuşlarımı tilki yiyince saf kuşları olan bi abimden 2 çift arap aldım üretmeye çalışıyorum..
uçuş tarzlarına gelince arap ve isliler daha çok uçan ırklar akalı nerdeyse uçmaz denebilir.. arap, islide uçuşları dolapçıya benziyo bana göre seri kanat çırpıp yükseliyolar ama dolapçıya göre çok geç açılıyolar.ama açıldıklarında çok rahat sineğe çıkaarlar.pırıltıya duyarlıdır ve burgu şeklinde evin üstüne kadar dönerler.bel kırma olayını kendi kuşlarımda hiç görmedim ama eşiyle uçurunca kısa süreli kayıkta geziyolar bendekiler..

Bende tam anlamıyla standartları nedir uçuş olarak bilmiyorum aslında kendi kuşarımdan gözlemlediklerim bu şekilde.Ama bazı besleyen abilerimden duyduklarıma göre dönüş şekilleri burgu şeklinde(ki hatta bazı kuşlar duramayıp çatıda patlar derdi), dolapçı gibi helezon çizenleride vardı diyolar ama kendi gözümle görmedim bu tarz dönüşü..
Eskiden bi arkadaşımda da bi çift gök vardı bu kuşlarda yüksek ve uzun süre uçarlardı fakat döndüklerini hiç görmedim sesli kuşlardı ötüş olarak.
Bu ırkı besleyenlerle fırsat buldukça görüşüp hem kendim bilgilenip hem de sizleri bilgilendirmeye devam edicem..saygılar

Üretmeye çalıştığım Muğla kuşları..

Ekli dosyalar

• DSC_2080.jpg
    DSC_2080.jpg
    908.7 KB · Görüntüleme: 2,198
  • DSC_2082.webp
    DSC_2082.webp
    712.6 KB · Görüntüleme: 2,164
  • DSC_2081.webp
    DSC_2081.webp
    655 KB · Görüntüleme: 2,157
Derneksel ve örgütsel bir çalışmanın ürünü olan tescil işleminde emeği geçen tüm Muğlalı kuşçu kardeşlerimi tebrik eder Muğla kuşlarının da video olmasa bile yakın plan çekimleri görmek isterim saygılarımla.

Geri