MUKEMMEL DONEN BIR DONEK VIDEOSU. .

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erciben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
:heyo:

usta olduğu belli zate..döneklerine vermiş olduğu eğitimden belli.. bu ise gönül veren bir kişi ..

süper ya ilk defa dönek yapan kuş görüyorum besleyesim geldi saygılarımla

ya kardeş bu kuş sezgin abinin kuşudur ayrıca kuş güzel laf yok anlayan konuşsun

arkadaşlar bütün yazılanları okudum herkes meraklı olduğu kuş cinsinin özelliklerini tam anlamıyla bilmek zorunda diye düşünüyorum.kemal arkadaşım size beslemediğiniz birkuş cinsinin özelliklerini bildiği kadarıyla anlatmaya çalışıyor.anlamak isteyene.gelelim videoya aranızda bu kuşun hangi dönüş stilini yapyığını bilen varmı.işte size sorum budur cevaplarınızı bekliyorum(kemal)hariç.saygılarımla...

şevket16' Alıntı:
arkadaşlar bütün yazılanları okudum herkes meraklı olduğu kuş cinsinin özelliklerini tam anlamıyla bilmek zorunda diye düşünüyorum.kemal arkadaşım size beslemediğiniz birkuş cinsinin özelliklerini bildiği kadarıyla anlatmaya çalışıyor.anlamak isteyene.gelelim videoya aranızda bu kuşun hangi dönüş stilini yapyığını bilen varmı.işte size sorum budur cevaplarınızı bekliyorum(kemal)hariç.saygılarımla...

Kılıçkanat dönüşü.

kılıç kanat diye bir dönüş hiç duymadım paçalı dönekte saygılar..

tabak donus denır donekcı deılım fakat..donekcılerın arasında buyudum..yere ve yoreye gore ısım farklı olabılır.. :heyo:

1)Tabak dönüşü kanatların tam açık olmasıyla olur.
2)Plaka dönüşü kanatların kuyruğa paralel olmasıyla görülen dönüştür bir armutun ağaçtan düşmesi gibidir.
3)Kılıçkanat kanatların kuyruga deyerek sivri bir dönüş göstermesidir.

Ağırlıklı olarak en çok aranan dönüş plakadır tabi tüm dönüşleri laikinle yapan kuşlar herzaman takdir görür.
Paçalı yada paçasız dönüş fark etmez Dönek eğer kırılma yoksa temel 3 dönüşü gösterir.

Geri