N A Z A R güvercinleri etkiler mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
NAZAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİZ NELERDİR !
YAŞANMIŞ OLAN , BAŞIMIZDAN GEÇENLERİ PAYLAŞALIM İSTEDİM.

ÖNLEM OLARAK * DUA MI OKUMALI , YA DA GÜVERCİNLER İÇİN DUA OKUMAK FAYDALIMIDIR ?
İNŞALLAH FAYDALI SOHBET OLACAKTIR.

slm bazısının nefsi pis oluyor en değerli dişilerimden palanın kızına bi arkadaş geldi baktı kuş çok farklıydı taklası olsun yürüyüşü olsun çok güzeldi kuş 15 cm sekiden inmeye öyle bi takla vurduki çok sert takla atardı zaten kafasını ayağının dibindeki taşa vurdu kuşun gözünün biri dağıldı diğer gözüde patladı kocaman oldu elimde çırpınarak can verdi çok üzülmüştüm
yine bi gök beneklim var bi arkadaş geldi tek katlı çatıdaki kuşu gördü bunu nereden getirdin çok güzelmiş ne dedi kuş çatıdan inmeye bi ters takla vurdu kanadı kangren oldu 1 ay uçamadı 1 ayın sonunda uçsada eski oynunu yapmadı gönderdim bide bazıları var her zaman oynayan kuş o kişi geldinmi oynamıyor gezinip duruyor ben nazara karşı internettede genelde eski kuşlarımı paylaşıyorum yenilerin resmini atmıyom kapımada belli 1-2 arkadaşım gelir başka sınında koymuyom kimsede kusura bakmasın bi arayışımda yok Allah a şükür
türker abi güzel bi konu açmışın

Bir gün arkadaşlara birini ziyarete gittik çocuk sordu hepimize en güzel kuşum sizce hangisi diye.Hepimiz aynı kuşu söledik o gün kuşun kanadı komple kökten kırıldı. Sonra kafasını kopardı kuşum yüürüyemiyordu dahi.

NAZAR ;çok tehlikeli olduğuna inanırım. BİR ÇOK KEZ ŞAHİT OLMUŞUMDUR !
Fakat , nasıl önlem alabiliririz acaba...

Hepimiz her kuşa maşAllah, Allah nazarlardan saklasın dersek problem olmayacaktır inşAllah. Çatınıza çıkanda iyi birisiyse zaten maşAllah der. Yakın arkadaşınız dışında çok fazla kişileri çıkarmamanız yararınıza olacaktır.
Allah kuşlarımızı nazarlardan saklasın.

Ben nazara inanmıyorum abi, ne bileyim mantığıma aykırı geliyor bu tür şeyler, inanana saygım var.

ŞÖYLE BİR BİLGİ KOPYALADIM..ARKADAŞLAR ..
Nazarı hak kabul eden dinimiz, bundan korunmanın ve tedavinin çaresini de göstermiştir.

Nazardan ALLAH Teâlâ\'ya sığınmalıdır. Abdullah b. Amir (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V) Efendimiz buyurmuştur ki:

\"Kendisinin veya kardeşinin bir şeyi bir kimsenin hoşuna gidince bereketle dua etsin. Çünkü göz deymesi haktır.\"4 Bereketle dua ise, şöyle yapılır:

“TebarekALLAH’ü ahsenü’l-halikine. ALLAH’ümme barik fîhi = Yapıp yaratanların en güzelini yapan ALLAH ne yücedir! Ne güzel yaratmış! Ey ALLAH’ım ona bereket ihsan eyle.\"5

Bizlerce \"MaşaALLAH, Tebarekâllah = ALLAH\'ın dilediği oldu, ALLAH bereketli kılsın\" denilmesi yaygındır. Enes b. Malik (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V) Efendimiz:

“Her kim hoşuna giden bir şeyi görünce:
“مَا شَاءَ اللهُ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ = MaşaALLAH. Lâ kuvvete illa billah = MaşaALLAH kuvvet yalnız ALLAH\'ındır” derse ona göz zarar vermez.”6 diye buyurmuştur.7

http://www.dinimeseleler.com/soruCevapD ... ur_id=2619
ALINTIDIR.

[email protected]' Alıntı:
NAZAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİZ NELERDİR !
YAŞANMIŞ OLAN , BAŞIMIZDAN GEÇENLERİ PAYLAŞALIM İSTEDİM.

ÖNLEM OLARAK * DUA MI OKUMALI , YA DA GÜVERCİNLER İÇİN DUA OKUMAK FAYDALIMIDIR ?
İNŞALLAH FAYDALI SOHBET OLACAKTIR.

karşı komsum kuşu beyendim desin kuş 24 saat içinde ölüyor :D

benimde bazen beyendiğim kuşlar 24 saat içinde gidiyor bende hep masallah diyorum ama nekadar faydalı olur bılmem gözüm kaldımmı ya kara toprak yada benim oluyo :D

ben kümesin kapısna nazar boncugu astım sende turker abı yap bişiler :D

türker abi cok güzel bi konuya değinmişsin nazar tabiki var korunmak için kesinlikle nazar boncuğu veya nal tarzı şeyler yapılmasını tasnif etmiyorum Yaradan bu dini eksiksiz tamamlayıp bizlere sunmuş cok şükür insan batığı ne olursa olsun güzel bakarsa fitne ve fesatı yoksa Allahın izni ile birşey olmaz ve muhakkak yaradanın nimetini yarattığı güzel şeyler gördükçe bolca anılmalı Allahu Tela bunlar benim düşüncelerim herkezin düşüncesine saygımda sonzudur..

nazar tabiki vardır.
öküzü kazana insanı mezara götürür. diyede atasözümüz var.

Bence etkiler. böyle çok anı dinlemişimdir. arkadaşına izletilen ve beğenilen kuşların başına gelenler, arkadaşın kuşu ister vermezsin kuş hastalanır veya şahin kapar. tesadüf müdür bilmiyorum ama böyle çok olaya şahit oldum. bir de ben bu sitede çok fotoğraf paylaşmadım ama fotolarını paylaştığım 7-8 kuştan ( fotolarını paylaştıktan kısa süre sonra) 6 tanesini hastalıktan kaybettim. ve artık sitede foto paylaşmaya korkuyorum. beğendiğimiz kuşlardan maşallah ı eksik etmeyelim arkadaşlar...

Bu yaşadıklarınızı tahmin ediyorum bir çok kuş besleyen yaşamış veye duymuştur. Ben bile 3 aylık kuşçuluk hayatımda çevremde bunları duydum bu kadar tesadüfün olacağını sanmam. Bu yaşananların nazarla alakası olduğunu düşünüyorum. Yakın çevremden biri daha 2 hafta önce tavan arasında kuşuna bakarken havalanan kuş ters takla atıp yere çakılıyor. Arkadaş kuşa kendi nazarım değdi diyordu. Yakın bir arkadaşım havada uçan kuşu beğenip parasıyla kuşu istiyor sahibi vermiyor 5 dakika geçmeden havadaki kuşu atmaca alıyor ve bu arkadaşımın bu konuda yaşadığı onlarca buna benzer daha çok örnek var. Hepsi bunun baktığı şeylerde oluyor. ( Nasıl bir göz varsa :D ) Birde dikkat ederseniz bir çekiciliği olan kuşlarda ( Güzel görüntü, güzel oyun, vb. ) ve diğer şeylerde bu olaylar meydana geliyor. Bence hepsi tesadüf olamaz.

Ayrıca ;

Nazarın gerçek olduğunu ve insanın kaderiyle yakından alâkasının bulunduğunu ifade eden Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır:

“Nazar haktır, kader ile yarışan birşey olsaydı, nazar değme işi yarışıp onu geçerdi (kaderi değiştirirdi).” (Müslim, Selâm: 42; İbni Mâce, Tıb: 3)

Bu kısım alıntıdır.

kesinlikle taşı bile parçalar , geçen bi dayıyla konuştum köyde bi nene öküzü çatlatmış . .

insan kendi kuşuna bile nazar değirebilir örnek verecek olursak en beğendiğim ,gözüne baktığım iki döneğimi 1 ay arayla atmacaya aldırdım diğerlerine dokunmadı geldi onları aldı nazara geldi kuşlar

Benden yavruyken kacan kusu arkadas yakalamisti, seneler sonra damda arkadaslarla muhabbet ediyorduk yakaladigin kusu getir ne kadar guzellesmis bakalim dedik damdan salar bir arka sokakta besledigi icin kumesine gidecekti kus.kusu dama getirdi sapasaglam kus elinde can verdi.unutamadigim bir anidir.

gökay' Alıntı:
Benden yavruyken kacan kusu arkadas yakalamisti, seneler sonra damda arkadaslarla muhabbet ediyorduk yakaladigin kusu getir ne kadar guzellesmis bakalim dedik damdan salar bir arka sokakta besledigi icin kumesine gidecekti kus.kusu dama getirdi sapasaglam kus elinde can verdi.unutamadigim bir anidir.
KESİNLİKLE ÖYLE.. :evet:

BİR İÇ GEÇİRME,GÖZ BAKIŞI ,DÜŞÜNSEL İSTEK ..YÖNETMEKTE BU OLGUYU ,KANAATINDAYIM !

Kuşçu kardeşlerim Babaannem derdiki bir çocuğu annesi emzirirken memeden ayırır ve günler geçtikten sonra tekrar meme vermeğe başlar ise hele birde mavi gözlü ise nazarı çok tutar derdi 25-30 sene evvel kuş uçurduğum dönemlerde Efsun adlı bir kardeşimiz vardı abi şu kuş nasıl dönüyor maşallah demeden kuş önümüze taş gibi kaskatı kasılıp önümüze düştü sonradan öğredimki aynı ve benzerlerini diğer arkadaşlarım yaşamışlar yazma ihtiyacı duydum herkese selamlar.

valla ben sitedeyken resim paylasmayin masallah'da desem ise yaramiyo yan komsumda kuscu 70 yaslarinda bi dede dede dedim bu kus cok guzelmis masallah dedim adamin 3 senelik kusu ertesi gun kacti daha yan binaya gecmeye utaniyorum:)))):)

Abi DÜN KUŞUN RESMİNİ FORUMA ATMIŞTIM KUŞ KIRKITI ŞİMDİ AMCAMINOĞLUNDAN HABER ALDIM KUŞ KÜMESTE DEİLMİŞ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ogztrk80' Alıntı:
valla ben sitedeyken resim paylasmayin masallah'da desem ise yaramiyo yan komsumda kuscu 70 yaslarinda bi dede dede dedim bu kus cok guzelmis masallah dedim adamin 3 senelik kusu ertesi gun kacti daha yan binaya gecmeye utaniyorum:)))):)

ABİ KOPTUM YA :D

tek bakışla yavuruyu yumurtada ters döndürenler var aramızda :)

GokhanILDIR' Alıntı:
tek bakışla yavuruyu yumurtada ters döndürenler var aramızda :)
:yildirim:

Gökhan kardeşim herhalde Edebiyata biraz meraklı tecahül -arif ila ,tenasüb sanatını ikisini birden kullanıp sizi biraz şaşırtmak ve konuya dikkat çekmek için yani birazcık( abartılı bir tabir) kullanmış Allah kem gözlerden tüm kuşçu kardeşlerimin kümeslerini korusun selamlarımla.

ÇEVREMİZE ; DAĞ,TAŞ,DENİZ,CANLI,...HER YERE .

GÜZEL DÜŞÜNCE VE İYİ NİYETLERİMİZLE BAKMALIYIZ.!

KISKANAN ,ÖZENEN ...BAKIŞLAR .KÖTÜ DÜŞÜNCELER YOL AÇAR NAZARA kanaatindeyim .!

'' ALINTIDIR''
Nazar haktır. Beğenerek, imrenerek veya kıskanarak bakılan şeylere nazar değer. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder.

Peygamber efendimizin zamanında Esed oğullarından nazarı değen bir kimse var idi. Üç gün bir şey yemez, sonra çadırın bir tarafını kaldırıp oradan geçen bir deveye bakıp, (Bunun gibi bir deve hiç görmedim) der demez, deve yere düşer hastalanırdı. Müşrikler, bu adamı bulup Peygamber efendimizi nazarla öldürmesini istediler. Cenab-ı Hak da Resulullahı bunun nazarından korumuştur. Bu hususta Kalem suresinin (Nerede ise, kâfirler seni gözleri ile yıkacaklardı) mealindeki 51. âyeti inmiştir.

ALLAH MUHAFAZA ....ÇOK FENA.!

Abi benim oyunlu çakalım nazaran öldü iyi bilirim o muhabbeti arkadaşım geldi kuşları izlemeye çakal saya vardı bendede bir tane oyunlu kıpırdak hızlı bi hayvandı çocuk bilader ne güzel oyunuyo gözüm kaldı dedi çatıda kolon filizleri olur yani demir çıkıntısı hayvan oyuna girdi sardı kitlendi demire girdi gözümün önünde ertesi gün babam bütün demirleri kesti.

Limontepeliler35' Alıntı:
Abi benim oyunlu çakalım nazaran öldü iyi bilirim o muhabbeti arkadaşım geldi kuşları izlemeye çakal saya vardı bendede bir tane oyunlu kıpırdak hızlı bi hayvandı çocuk bilader ne güzel oyunuyo gözüm kaldı dedi çatıda kolon filizleri olur yani demir çıkıntısı hayvan oyuna girdi sardı kitlendi demire girdi gözümün önünde ertesi gün babam bütün demirleri kesti.
BİR İNSAN ,ÖZELİKLE DE MÜSLÜMAN OLARAK * BAŞKASINA AİT BİR NESNE ,VARLIĞA,EŞİNE,HAYVANINA ....YANİ BAŞKASINA AİT OLAN ŞEYLERE ÖZENMEMELİ.İÇ GEÇİRMEMELİ ,HASET ,FESAD ,...BAKIŞLAR VE DÜŞÜNCELERDE OLMAMALI.DİYORUM..

GÜZEL DÜŞÜNCELERDE BULUŞALIM ..İYİ NİYETLİ OLALIM..
İYİLİKLER YAPIN VE DENİZE ATIN ONLARI ..O NLAR SİZE GERİ DÖNECEK...

Benim de 4-5 aylık güzel bir taklacı arap kuşum vardı. Çatının üzerine gelince güzel bir fişek çekiyordu. Bir gün bir abi geldi izlemek için. Sonra uçurduk işte, oyun yapmaya falan başladı. Abi de "Benim böyle kuşum olsa kurban keserim." vs falan diyordu. Kuş yine çatının üzerine geldi oyun yapıyordu ki yırtıcı bir kuş geldi vurdu ama yakalayamadı, kuş kendini hemen yere attı. Gittik beraber saatlerce aradık kendini attığı yerde. Bulamadık tabi. Ama akşam kendi çıkmış gelmiş. O günden beri pek uçmuyor malesef ki kuş. Bundan dolayı ben de nazara inanıyorum.

Geri