Bir akşam kuşları yemlerken yavruluktan yeni çıkan baska larımın hangisini neyle eş etsem diye düşünürken bir kuşun hakikaten dört dörtlük olduğunu farkettim ve o an bana o kadar sevimli gelmiştiki o hayvan anlatamam. Ertesi akşam yine aynı şekil kuşları yemlemeye çıktım gözüm o kuşu arada ama kümeste yoktu. Sadece baska besliyordum o zaman ve kümes hep açıktı. Sağa sola dışarıya damlara falan bakınıyordum ki yarıya kadar su dolu bir kovanın içinde ölüsünü buldum. Aradan sadece 24 saat geçmişti. Ve yine bir ay önce iyi oyunlu bir erkek perçemli beyaz taklacıma bacanağım eski damarlarından oyunlu bir perçemli miski dişi verdi bende bunları eşe attım ve vitamin takviyesi yaptım dişi biraz zayıftı çünkü beyaz oda da oynamazdı eş altıkdan sonra odada 3-4 taklasız inmez oldu kuşu ben bile tanıyamaz oldum çorap söküğü gibi sökülüyordu hayvan kuşu eşime izlettim oda hayran kaldı abi kuş 2 gün sonra çiçek hastalığına yakalandı ve hala tam iyileşemedi. Birdahada bir hayvanı çok beğenirsem ayetel kürsi okuyorum.