NE ATMACA NE ŞAHİN ,EN TEHLİKELİSİ MARTI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
demekki napıyoruz güvercinseverler her fırsatta bol bol simit veriyoruz martılara.
Bir bu eksikti.bir martılar vardı uğraşmadığımız şimdi onlarlada uğraşalım offff offfffffffff.

ömer senin kuşlarının olduğu yerde martı yok sanırım ama sen en çok şahinle görüşüyodun.

bana zararı olması önemli değil kimseye zararı olmasın.hiçbir güvercine,hiçbir güvercinsevere.
hem belli olmaz yarın birgün deniz kenarında bir yere taşınırız feyzi.

inşallah taşınırız şöyle güzel deniz manzaralı bir yerede o zaman sorun tek martı olsun. be kardeşim.

Nankör şükretmeyi bil 20 km ötede deniz var daha ne istiyorsun.
Ben napıyım ankara gibi kurak bir yerde bırak denizi yakında içmeye bile su bulamayacağız.

İstanbuldayım ama deniz bize uzak ,martılar cöpten beslene beslene değişime ugradı, eskiden martı kuşa saldırmazdı, bide grup geziyolar biri bir kuşu yakalasın bak curcunaya,videoda yakalarsam yayınlarım burda:)

inşallah öyle bir video olamaz.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Ben napıyım ankara gibi kurak bir yerde bırak denizi yakında içmeye bile su bulamayacağız.
ben senin için demiştim. ömer. ben hergün denizdeyim. :ckmk: :ckmk: :ckmk: :oley: :oley: :heyo: :heyo: :pilot: :pilot:

feyzikaya' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
ben senin için demiştim. ömer. ben hergün denizdeyim. :ckmk: :ckmk: :ckmk: :oley: :oley: :heyo: :heyo: :pilot: :pilot:
,

Akbük akbük duy sesimizi. Bu gelen Muğlalıların ayak sesleri. :haha:

hüseyin bu hafta sonu gidelim de bir kaç resim çekelim ömere yollarız. ankara nın taşına bak ömer.;)

feyzikaya' Alıntı:
hüseyin bu hafta sonu gidelim de bir kaç resim çekelim ömere yollarız. ankara nın taşına bak ömer.;)

Abi ben pazar günü ordaydım. EWğer bu hafta pazar gitmeyi düşünürseniz ben giderim. Yani gelirim akbüke. Haber ver site şahit olsun. Sen gelmezsin melmezsin :pilot:

gitme durumu olursa ben seni ararım ama deniz bayramında 13 ağustosta kesinlikle akbükteyim. o zaman mutlaka görüşürüz. :heyo: :kalp: :heyo:

ney lan bende gelicem işte.
24 ağustosta marmaristeyim.

sen 24 ağustosu mu? bekliyon. ah wah sana. :))))

Bune bea herseymi bize karsı.Baksanıza martılar bile guvercin avlıyor.Benim güvercinlere dadanırsa sonu kotu olur sacmayla iflahını keserim. :)

gecen şantiyede çalişiyordum aniden havada martının birini yere düştügünü gördüm çocuklar hemen yakaladı yanlarına gittimde martının üstünde kocaman kocaman keneler gördüm kaplamışlardı gagasını filan çocuklara bırakmalarını soledım akşam giderken bir baktım martı ölmüş

leeyukeen' Alıntı:
gecen şantiyede çalişiyordum aniden havada martının birini yere düştügünü gördüm çocuklar hemen yakaladı yanlarına gittimde martının üstünde kocaman kocaman keneler gördüm kaplamışlardı gagasını filan çocuklara bırakmalarını soledım akşam giderken bir baktım martı ölmüş

çok ilginç.
zaten bu kırım kongo kanamalı ateşi virüsünün taşıyıcısı olan hayvanların büyük bir kısmı kuşlar üzerinde yaşıyorlar.taşıyıcısı kuşlar.
Ama hayvanlara bir zararı olmadığını biliyordum.
peki keneler baktınızmı o kenelerdeni?

Son cümleye gerçekten çok güldüm. Ama aydınlatıyım. Bu virüsü taşıyan kene ile diğer keneler farklı değillerdir. Yani birisi virüs taşıyıcı diğeri sağlıklı kene. Hani bir zamanlar fareler veba virüsü taşıyıcısı olarak karşımıza çıkmıştı, bu o tarz bir olay. Uzaktan bakmakla bir canlının ne virüsü taşıdığını anlamak imkansızdır. Zaten virüs taşıyıcısı ise kesinlikle dokunmamak gerekir. Bunu da anlamak imkansız olduğuna göre demek ki hiç bir keneye çıplak elle dokunmamalıyız. :asla:

Hoca' Alıntı:
Son cümleye gerçekten çok güldüm. Ama aydınlatıyım. Bu virüsü taşıyan kene ile diğer keneler farklı değillerdir. Yani birisi virüs taşıyıcı diğeri sağlıklı kene. Hani bir zamanlar fareler veba virüsü taşıyıcısı olarak karşımıza çıkmıştı, bu o tarz bir olay. Uzaktan bakmakla bir canlının ne virüsü taşıdığını anlamak imkansızdır. Zaten virüs taşıyıcısı ise kesinlikle dokunmamak gerekir. Bunu da anlamak imkansız olduğuna göre demek ki hiç bir keneye çıplak elle dokunmamalıyız. :asla:
evet çok doğru demişsiniz hocam . dikkate alınması gereken bir konu. lütfen bana bişi olmaz mantığıyla bişiler yapmayalım. :buyrun: :unlem:

Hoca' Alıntı:

sayın hocam bu konu üzerine birsürü brifing,konferansa katıldım bunda gülünecek bişey yok.
virüsün taşıyıcısı olan kenelerin bir şekli şemali rengi var.
Her kene taşımıyor bu virüsü.sadece bir türünde var bu virüs oda belli.

Böyle bir şeyi duymadım. Yani virüsü taşıyıcı olan bir kene türü olsa uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunurdu. Böyle bir şey mümkün değil. Bunu şuna benzetiyorum. Kuduz mikrobunu taşıyan bir köpek türü vardır demek gibi bir şey. Oysa bir canlı türünün bir mikrop veya virüsü taşımaya yatkınlığı varsa o türe ait bütün canlılar aynı riski taşır. :banane:

Selamlar...

Bu konu da bende 1000'e yakın kene türünün olduğunu ama 11 tanesinin KKKA hastalığı virüsü taşıdığını bir broşürden okumuştum. Tıpkı birçok sivrisinek türünden sadece anofel denen türün sıtma mikrobu taşıdığı gibi. İkisinin ortak yanı türlerin dişileri bu haltı yiyor yumurtaları için...

ben sahile yakın oturuyorum o yüzden bizim burda cok martı var fakat hergün bizim yandaki çatıya ekmek atıyoruz.bu sayede martılar benim kuşlara dokunmuyorlar:))

performans58' Alıntı:
Selamlar...

Bu konu da bende 1000'e yakın kene türünün olduğunu ama 11 tanesinin KKKA hastalığı virüsü taşıdığını bir broşürden okumuştum. Tıpkı birçok sivrisinek türünden sadece anofel denen türün sıtma mikrobu taşıdığı gibi. İkisinin ortak yanı türlerin dişileri bu haltı yiyor yumurtaları için...

evet size katlıyorum.sivrisineklerde nasıl oluyorsa aynı aşağı yukarı.
yani bu kene insana yapıştığında virüsü bulaştıracak diye bir şey yok.normal bi şekilde kan emer ama virüs yine bulaşmıyor.ama ou korkuttuğunuzda,bilinçsizce koparmaya ayırmaya çalıştığınızda virüsü kusuyor ve o zaman kötü.
allah korusun ama böyle birşey başınıza gelirse paniğe kapılıp kendiniz ayırmaya çalışmayın.şu an doktorla iple boğarak çıkarma yöntemini öneriyorlar.

bnm bi taen arap mardin 2 tane mavim kağıt 1 tane normal arapbımı yedi hepsi yavruydu

abi sen boşuna uğraşıyorsun bende küçük bir köpek(bullterrier) var martı,şahin,doğan,yarasa v.b. ne bulursa bi koşuyo takılıyo peşine yere yakınlaştıklarında kapıyo kanattan 2dakkada kuş felç

abi elimde şuan yakaladığım bir papağan var eskiden kuşlara karga dadanırdı şimdi papağan nerlerden geldibilmem artık kuşlarıma papağanlar saldırıyor köpeğim akşam bi tane yakaladı kafeste bunlardan 3-4 tane daha yakalıyıp videolarını koycam ne kadar tehlikeli olduklarını kuşları gagalıyor ısırıyor tel örgülere zarar veriyorlar akla ne gelirse o biçim hem zekiler kafese girip kuşları yerlerinden kovuyorlar

nskyigit' Alıntı:
bnm bi taen arap mardin 2 tane mavim kağıt 1 tane normal arapbımı yedi hepsi yavruydu

ne yani martı mı yedi bunları?

Yeni' Alıntı:
abi elimde şuan yakaladığım bir papağan var eskiden kuşlara karga dadanırdı şimdi papağan nerlerden geldibilmem artık kuşlarıma papağanlar saldırıyor köpeğim akşam bi tane yakaladı kafeste bunlardan 3-4 tane daha yakalıyıp videolarını koycam ne kadar tehlikeli olduklarını kuşları gagalıyor ısırıyor tel örgülere zarar veriyorlar akla ne gelirse o biçim hem zekiler kafese girip kuşları yerlerinden kovuyorlar

papağanlarmı dadandı? saksağan demek istedin galiba.

Geri